Navštíveno 2565x

03.06.2011, 21:05 |
Veva Kdo je tu od švestek? :-) vím, že tu někdo je.
Jelikož mi v červenci končí výpovědní lhůta, přemýšlím co dál, práce je málo, tak nějak mě vždy lákala PČR, ale mám své finanční závazky, které potřebuji plnit, tak bych potřeboval znát plat policajta při nástupu, při ZOPce a po ZOPce. byl by někdo ochotný mi to sdělit? do mailu prosím, díky moc! Jo a ještě důležitá věc, jedná se o Prahu.
No, nic moc. Spíš nic, než moc... Takže být tebou nepočítám ani s 20 čistýma..., kdo ví zda s 18

03.06.2011, 21:54 |
Veva uf, to je až tak špatné? :-(
no mám na oddělení kolegu, který má odslouženo 1,5 roku a má cca 15 čistýho... a že by se to lepšilo ? v to moc nedoufá....:( je skvělej, umí, snaží se, baví ho to, ale...

03.06.2011, 22:08 |
Veva ty jo, to jsem si nemyslel, že je to až takhle špatné :-(

03.06.2011, 22:10 |
HIGHTOWER | Upraveno: 2011-06-03 22:14:45
Další nevýhoda je, že jsi na 3 roky na dobu určitou, po 2 letech a do dosažení 3 let musíš složit služební zkoušku - znovu přezkoušení toho, co ses naučil v ZOPce a až potom jsi na dobu neurčitou (takže třeba hypo po tuto dobu nedostaneš ani náhodou). V Praze budeš dělat na 100% šlapku nějakých pár let, na všechny postupy výš se musíš sám přihlásit a dělá se výběrové řízení. Jinak při nástupu budeš tak ve 2, možná se někdy dostaneš bez VŠ do 3, prostě řadový jsou ve 2-3, což je 70% všech policistů....
Jo a abych nezapomněl, ročně máš prvních 150 hodin přesčasů zadarmo, neplacených, ani žádné příplatky za noční, za soboty, neděle a ani svátky nedostáváš. Takový bonus, měsíc děláš zadarmiko, ale zase máš 30 dní dovolené. A piš si, že si pohlídají, aby ses přes těch 150 hodin nedostal a nemuseli ti něco zaplatit.
Asi nejlepší přehled platů máš tady (je těžké přesněji říci, kolik to bude, záleží na těch příplatcích -
[ Link ] samo v hrubém, bez příplatků, ale příplatky jsou tak cca 3-4 tis. možná...
A tady pár článků sice rok 2008, ale to ještě nějaké peníze byli, letos to šlo o těch cca 10% dolů:
[ Link ] [ Link ] [ Link ]
já mám na OOP /ve 4TT/ po 16 letech služby cca 22 čistýho.... Zásahem vlády jsem přišel o 2,5 tisíce měsíčně, ale práce mám teda víc...
Kamos dela u statnasu asi 2roky a ted po statnim krouhanci ma cca 16-17 cisteho. Ale zase 1x 24 a potom 3 dny volna :)

03.06.2011, 22:55 |
Veva to se potom opravdu nedivím, že jsou někteří úplatní s tímhle platem :-( co já budu sakra dělat, když nenajdu práci... jak je to s tím proplácením ubytování a cesťákem po dobu tří let? jak by to bylo, trvalé bydliště mám v chomutově cca 100km od Prahy, ale jinak jsem v Praze a bydlím v pronájmu, když by to hradili, tak by to nebylo až tak špatné.
no to řeším ted taky co dělat,jsem ve fabrice na směny 12ky i víkendy a mám 16 + nějaký drobný
obory mám ze SOU elektromechanik ,z druhého SOU automechanik , dálkově dodělanou maturitu elektrotechnik

03.06.2011, 23:51 |
CRK si děláte pi*u, ne? A z čeho žijete?
tak to je dost bída teda :(
CRK: myslím, že i s těmahle penězma se vyžít dá

04.06.2011, 00:24 |
Tendr CRK: Nevím kde žiješ, ale pro někoho je tenhle plat ještě vysněněj... Nicméně nevěřil bych, že takový peníze bere PČR.
Pepíno: Jak někoho může bavit "pomáhat a chránit" obyčejný lidi, co maj sotva co do huby... Z vlastní zkušenosti vim, že když jde o průser tak od toho dávaj ruce pryč a po obyčejných lidech, kteří si musí koupit něco k jídlu místo nových gum, se projdou jak umí... To by mě fakt bavilo a naplňovalo.
Nehážu všechny do jednoho pytle, to rozhodně ne, jsou to prostě taky jenom lidi a ti jsou dobří, špatní, nebo něco mezi, ale neumím si představit, že by mě někdy bavilo pokutovat lidi.
Tak já tipuju, že většina lidí asi jde k PČR s nějakejma ideálama a to, že pak jako idioti akorát rozdávají pokuty za lékárničku, asi není úplně jejich volba.
Platy teda bída, na druhou stranu zájemců pro PČR je pořád víc než je míst a žádná extra kvalifikace na to není potřeba, tak není se čemu divit. S VŠ už je to jiná liga, když vidím, kam se můj bratranec v PČR s nějakým běžným VŠ titulem za nějaké čtyři roky let v pohodě vyšplhal (platově i funkcí), tak to asi takový problém není. A logika, že když mají malý platy, tak se nemůžeme divit jejich úplatnosti, není moc dobrá. Se stejným pohledem pak můžeme koukat na poslance, protože brát sto litrů a rozhodovat o stovkách miliard je taky dost nepoměr.

04.06.2011, 01:12 |
CRK ne, nebojte, nejsem žádnej rentiér ani těžkej pracháč :-D
ale tohle mi přijde fakt málo...
no podle mě to odpovídá českému standartu, plat kolem 15t čistého u dám se ani nebavím, tady na západě je průměr kolem 12t a to má taky jak kdo, takže těch vašich 18t je krásných, ale zase je pravda že u PCR je to bída
Ono zase je to v Praze, kde bydleni je podstatne drazsi jak nekde "mimo" (nemysleno spatne) atd :(
le asi jsem už moc starej na dnešní poměry:-)
Mě to dovedlo vytočit takhle krásně po ránu.
Ve Vidnavě či Zlatých GHorách či v Javorníku fotr od rodiny se 2 dětma je rád, když maká u kapitalisty za 8 čisté a kt omu do noci denně shání brigády a fušky ... Takže nohama na zem - za to ho*no co někdo někde občas předvádí (veřejná buzerace = VB), je toněkdy fakt královsdky přeplaceno. Toť můj názor. A propos, kolik kluků ve věku 18-25 hned po maturitě najde džob s 20 čist=ého?? Mimo Prahu jich moc tedy není....
Kuwa krám půl románu je v prd*li, tak jsem se vytočil!
Me se libi jak vsichni pisou ze v Praze je to v pohode. Ani v Praze to neni v pohode, nikde te nechtej bez praxe a zkusenosti a kdyz prijde nekdo kdo ma treba 20-30let praxe tak ho taky nechtej protoze uz je moc starej.
Po skole samy omrdy kde ti daj treba 12-13tis cisteho a prace od nevidim do nevidim.
Kdyz je clovek u rodicu tak se z toho vyzit podle me da, zalezi jake ma kdo naroky ale dle me je to uplne v pohode. Ale znam lidi kteri bydli u rodicu a mesicne prozerou treba 8tis, same kfc, obedy a vecere v restaurackach atd. To at se potom nedivej a nebrecej ze nemaj prachy.
Spousta lidi nekde uz maka leta a je rada kdyz maji 16-18tis coz je dle me na dnesni dobu a pomery velice slusne. Samozrejme ze je tady urcite spoustu lidi pro ktere je tohle povl, holt jsou na vyssi noze no.
Kamarad dava treba domu 1500 a ma zradlo a vsechno, bere 12tis cisteho po skole a breci jak nema prachy, auto nema takze o starost min.... nechapu tykovy lidi. Kdo muze rict ze mu z vyplaty mesicne zbyde treba 9-10tis na utraceni? Moc lidi dle mych zkusenosti ne.

04.06.2011, 08:55 |
bafis moje pritelkyne dela na tri smeny v tovarne a bere 11000 i s pridavkem na kluka....tady na severu, aspon v mensich mestech je to normalni, lidi jsou radi ze tu praci vubec maj....takze otazky jak muzes vubec zit s 18000 mesicne, mi prijdou dost mimo,ikdyz si to sam moc nedovedu predstavit.... proste musis zit z toho co mas a na druhou stranu mas to, co si sam vydelas a jak se k tomu postavis...
Na severu je to hodne drsny, kamaradka napriklad delala na poste za 8 cisteho a z toho jeste obcas za mesic zaplatila za svoji nepozornost penale pri vydeji penez. Z toho se proste vyzit neda. Kdyz najem spolkne ca 60-70%.

04.06.2011, 10:13 |
X-sat (M)
Policie nové lidi nepřijímá, stále se řeší přesný opak - snížení stavu. Že to je rok od roku horší je holý fakt. Ale jak je psáno výše, díky bohu za práci, která člověka baví a peníze za ní jsou "jisté"...
V ČR se všechno zdražuje,všude se přidává ale platy pořád snižujou..Prej že stát potřebuje ušetřit..tak at si ty politický kurvy snížej platy z 60-200tis měsíčně,na nějakejch 25-35tis měsíčně a alespoň je trochu vyřešeno..Za to jaký hovno tam dělaj bych jim leda tak nasral na hlavu..

04.06.2011, 11:05 |
X-sat (M)
no no no... To je trošku OT příspěvek.

04.06.2011, 11:19 |
CRK Midi34: Několik let jako jako grafik a k tomu nějakej kšeftik občas. Nedávno mi už došla trpělivost - pořád pozdě prachy - tak jsem se v tejdnu vožral, probral to s kámošema a už mě v práci neviděli, teď si jedu na sebe a dá se to.
A kámoš v lednu nastupoval v Praze jako grafik, teda spíš jako DTP operátor na ŽL - nástupní 35.000,- a po zapracování 40.000,-
žiju už delší dobu sám. A za tu dobu jsem zjistil ze 12tis. vyplata je naprosto holej nesmysl. Dokavad sem žil u rodiču tak i 10tis. bylo krásnejch pač sem je mel jen pro sebe. Ale potom když sem se osamostatnil zjistil sem jak delat i za 13 je naprosto v prdeli v dnesni dobe. Jen 7tis. spolkl nájem. Ted díky bohu sem nasel o neco lepe placenou praci jako prodejce ojetých vozů ale i tak tech 20 hrubycho jen jen tak tak. Když si to spocitam a 7tis. nájem, 2tis. za benzin mesicne jen za dojizdeni do prace, 1tis. internet + tv, 1tis. mesicne obedy v praci a cca na 1tis. vyjde mesicne pejsek o kteryho bude ted bohuzel míň :( takže to sem na 13tis. a to nemam zadnou vyživovaci povinnost na děti atd. Takže si nedokazu predstavit jak muze nejaka mamina fungovat z 10tis. čistýho a někdy i hrubýho.. Pak nemame bejt jeden z nejzadluženějších států.
woko: tak to běž dělat taky, když berou takovej ranec za hovno...
perfekt: my jsme jeden z nejzadluženějších států? si vem, že za 13tis jsou i lidi s dětma. a je spousta států, co jsou na tom hůř
Jak už někdo řekl, tak každý v podstatě vystačí s tím, co má - s vyšší výplatou rostou náklady. Jestli si někdo myslí, že bude vydělávat 60k a bude za vodou, tak se těžce mýlí. S 60k čistého obvykle přijdou měsíční výdaje 50k - a o to větší peklo to pak je, když dojde na výpověď.
Taky si nedokážu představit, že bych vyžil z 10-15 tisíc měsíčně, ale kdybych jezdil do práce sockou, nekupoval si foťáky, neplatil stavebko, penzijní, nechodil do hospody atd. atd., tak hypoteticky moje životní náklady stlačím třeba na osmičku měsíčně a tu bych měl, i kdybych měl potlačit svoji hrdost a jít na pokladnu do Kauflandu :-) Takže žádný stres.

04.06.2011, 16:21 |
bafis jasny, je to o prizpusobeni se...
scully to rekl presne. Je to tak no. Jenze chtej nechtej treba taky najem nepotlacis. Pokud bych byl zena s dejme tomu jednim děckem a bral 9tis. čistýho a dejme tomu byl s nim nacpanej v naky garzonce v cigansky ctvrdi kde bych dal za najem 4tis. jak mam vyjit na mesic pro dva lidi s 5tis.? Pokud děcko chodí do školy kde jsou potreba taky urcite vydaje + musim mit celej mesic na jidlo? To je proste nemozne a to se bavim o 9tis. a ne o statem stanovenem zivotnim minimu ze ktereho si mysli ze se da vyžít. Dal bych nejakemu poslanci co ma tohle na starost na jeden mesic to zivotni minimum a zajimalo by me jak by se s tim popral.
Mr. Scully:
to je ono! Přesně tak to je!
A proto, ač si na příjem v žádném případě nestěžuji, tak se snažím žít tak, jako bych měl dejmě tomu 20-30 tisíc měsíčně. A kdyby něco přišlo, nebude to tak bolet :-) Ale člověk nemůže furt jen škudlit, musí si udělat občas radost - nějaký ten foťák, jak píšeš, auto, aparátek highendový a pod, dovolenou.
Jednou totiž zjistíš, že 20,30,40 i 50 už ti bylo, máš sice nmasušeno, ale život je v pr*eli a kvůli práci sis neužil.
Někdy je lůepší spokojit se radějkio menším příjmem, ale žít o to víc svobodněji.
Tím ovšem nepopírám, že souhlasím s tzv. přiměřenými platy a zisky, např. politiky bych vzal všechny do jednoho bez výjimky, a poj´dte žít za dejme tomu 2xprůměrný plat. A až něco předvedete, ne jen nekonečný průsery, tak si mějte, koli,m chcete. Ale nechte vydělat poctiovým řemeslníkům živnostníkům, doktorům hasičům a td., ale nedřete už tak některé sociální skupiony, které se snaží, ale nemohou a přestaňtě zvýhodňovat pówl, tedy cigány, nemakačenky, pseudoinvalidní důchodce, tuneláře, lobbisty a podobně. Pak budu v klidu. Takhle mě náš stát sere a skoro -jak to trefně napsla pan Martin AStropnický - se " musím za náš stát stydět a nejsem na něj hrdý. "
P3RF3KT - máš spoustu různých dávek, včetně třeba příspěvku na bydlení. Spousta lidí to nevyužívá, protože o tom nic neví (já třeba taky ne), ale jde požádat o různé příspěvky a dávky a něco se vždycky dá získat. Kdybys měl devítku s dítětem, tak mi věř, že stát něco přidá. Ale ne automaticky, ale je třeba se přihlásit. Životní minimum je samozřejmě částka, ze které se vyžít nedá, ale kterou stát navyšuje třeba zmíněným příspěvkem na bydlení, kde bere v úvahu lokalitu, životní náklady atd.
Zdeny60 - jj, život se nemá přežít, ale užít, přesně tak. Proto už se nestresuju, jestli za x desítek let našetřím na vysněný barák nebo ne. Radši budu bydlet v bytě a jezdit v BMW a fotit pořádným canonem :-)
Politiku prosím neřešit, vždycky je z toho flame. Ono totiž obecně vzato poslanci by si zasloužili dejme tomu 500k měsíčně, aby to odpovídalo jejich zodpovědnosti. Problém je ten, že z 200 poslanců je tam těch zodpovědných, inteligentních a pečlivých možná tak padesát. Ale to je na delší diskusi, která sem nepatří.
myslim ze o politice by sme tady vytvorili nejdelsi prispevek v dejinach fora :))

04.06.2011, 21:17 |
KFL | Upraveno: 2011-06-04 21:17:50
Jeden čas jsem uvažoval, že kdyby mě přestalo bavit to, co dělám teď, mohl bych zkusit práci u PČR. Tak nějak mě to vždycky lákalo.
Ale když čtu ty čísla, tak se s tou myšlenkou rozloučím :/. Měl jsem (očividně naivně) za to, že kluci "na ulici" mají aspoň 20-25 čistýho, lidi v kanclech 30+.
Mimo téma - lidi, kteří dokážou vyjít (a třeba ještě ušetřit) s <15 čistýho měsíčně obdivuju.
Já teda víc obdivuju ty, kteří vydělávají 100k+ měsíčně, než ty, kteří se musí spokojit s < 15k :-) Myslím, že není moc co obdivovat na tom, že je někdo chudej a žije z ruky do huby. Spíš třeba obdivuju svýho šéfa, že vybudoval z nuly firmu, která má 150+ zaměstnanců a 250+ mega obrat.

04.06.2011, 21:45 |
X-sat (M)
KFL měl na mysli trošku jiný obdiv ;-)

04.06.2011, 21:48 |
KFL | Upraveno: 2011-06-04 21:51:07
Mr.Scully> Já to vidím z tý druhý strany (teda ne že bych vydělával 100+) a beru v potaz naše měsíční náklady (hypo, energie, jídlo, poplatky atd.), který v součtu dosahujou nechutnejch čísel (a to rozhodně nerozhazujeme, naopak šetříme - blíží se fix hypotéky).
Čili ten obdiv směřuju spíš k tomu, že je někdo schopnej vyžít s 15 tisícema, mít třeba děcko, a normálně fungovat. Neříkám, že bych to nezvládnul, pokud by nebylo zbytí, ale ve stávající konfiguraci mi prostě nezbývá, než takové lidi obdivovat :).
v srpnu budu uz 5let odslouzeno a penize cca 17500kc, kazdej cechacek si mysli ty vole ty delas statniho zamestnanece o mas aspon 25 a kdyz jim reknu realitu tak nevereji a to jeste nevideji ze makame rocne 150hodin gratis, zadne priplatny za nocni, svatky, vikendy, proste ojeb a posledni dobou co odesli lidi na vysluhu tak nabrli same 18ti lete kluciny a jeste stale vymejsleji kde ubrat lidi, je to o pruser posledni dobou...
Výsluhy byly největší kravinou v historii PČR, protože (a.) motivují zkušený lidi po x letech odejít a musí se pak nabírat 18-letí zobáci, (b.) demotivují zaměstnance v ostatních oborech, kteří taková privilegia nemají a (c.) zatěžují rozpočet 3 miliardami ročně. To fakt vymyslel Gross ukázkovou volovinu.

05.06.2011, 13:25 |
HIGHTOWER | Upraveno: 2011-06-05 13:34:25
Ale, Mr.Scully, nepřeháněj, výsluhy jsou všude jinde v zemích, v USA, Německu a Francii mají definitivu (což je snad i lepší) atd. a rozhodně je nezavedl Gross, byly tu dávno před ním. A to že policajt raději odejde s výsluhou než dělat blbečka nadřízeným, za to může Íčko. Dřív dělali až do důchodu a tolik to stát nestálo. Navíc je to Íčkovina, raději se zbavit "všech dlouholetých policajtů" a nabrat tam nové, neb ti nám nebudou vzdorovat a navíc budou mít daleko nižší platy. Ale to, že udělají ve své práci taky daleko větší h...o, to už neřešil. Pro mladého kluka, který nastoupí v 19-20, má kolem 14-16 čistého, může "buzerovat" lidi a dělat ze sebe KINGA, není nic lepšího než jít k PČR, pro něj peníze dobré, neb bydlí u rodičů, práci ojebává jak se dá, tak z takových nikdy policajt opravdu nebude... Takto to prostě chodí, nabírali se lidi který měli flastry za ježdění s alkoholem, který kouřili trávu jako by nic apod. hlavně že se zbavili policajtů, který jim nešli na ruku a že to kusově odpovídá počtu, kolik jich chtěli mít.
A výsluhy si vysocí panáčkové dělají tím, že si poslední 2 měsíce, ze kterých se výsluha počítá, dají třeba 100-200 tis. odměny a pak jdou s výsluhou jako prase :-(
u PČR jsou od r. 1992, od zákona č. 186/1992 Sb. O služebním poměru příslušníků Policie České republiky, jinak výsluhy byli i za komančů, za první republiky...

05.06.2011, 13:45 |
Draxx To nemeni nic na tom, ze je to hovadina.
No dobrý, když je to i jinde, tak jsou i jinde hovada, že to tak je? Však každý může jít k PČR, aby tu výsluhu měl, když je to vlastně tak super! To je jako by si oni stěžovali, že nádražáci mají možnost jezdit vlaky za nižší cenu, nebo že někde někdo ve státní správě má možnost služebního tel., auta apod. i pro soukromé účely. A že jsou placený za daní? A copak policajt daně neplatí?
no, ehm, ono je to možná i o respektu k PČR, která je tak někde u kotníků policajtů v Německu apod...to je neoddiskutovatelný fakt, protože když vidím u měšťáků nebo státňáků pochůzkáře, který mají 40kg nadváhu a půllitry na očích (jeden takovej mě zastavil v zákazu a jako pardon, z toho mít respekt fakt nebudu) a takovýhle týpci maj dostávat výsluhy?
no, ale za to policajti nemohou, za to může systém, který nastavili hlavouni PČR, že takovýhle lidi vůbec berou. Jak jsem psal, čím víc nových, kterým se dá minimální plat, tím lépe. Já přesně vím, jak to myslíš a souhlasím s tebou. Jediné, co tě může uklidňovat, že tihle z "KINDERPOLICIE" budou stále jen šlapat chodník, za min. plat a tak výsluha bude taky prdlačky, ale bude :-(

05.06.2011, 14:24 |
X-sat (M)
Diskuse bez konce, pánové... Jako jiné, podobné ;-)
PČR jsou trochu jako učitelé, člověk chce, aby tam zůstali schopní lidi, ale zároveň nechce, aby se z toho stal svaz vysloužilých (ne)pracovníků, kteří mají své jisté a nepřetrhnou se. A srovnávat služební mobil pro soukromé účely s výsluhama je kravina - už z principu nelze srovnávat benefity od státu s benefity od soukromého zaměstnavatele. Srovnání s permicí pro nádražáky možné je - však taky tu jejich permici taky neschvaluju :-) ČD jsou ve ztrátě, není důvod, aby měli zaměstnanci nějaké výhody.
Ale je to těžký, no... nechtěl bych být ministr vnitra. PČR nikdy nebude populární už proto, že i když tam je zaměstnáno dejme tomu stejné procento debilů jako třeba u pokrývačů nebo zámečníků, tak jsou daleko víc na očích a mají daleko větší pravomoci. Nemluvě o tom, že obvykle bystrostí nepřetékají a třeba já máloco nesnáším víc, než když se ke mně člověk výrazně hloupější než já chová nadřazeně z titulu své bůhvíjak získané funkce.
HT: já vím, ale tahle šlapka mě při příležitosti snadnýho prcungu dá na jevo to o čem píše Mr.Scully a to je to co mě sere. navíc mraky z nich ani neví jaký mají a nemají pravomoce a pak snadno vznikaj videa viz ten chlápek na skůtru v Praze.
viz můj případ a ten soudek sádla- ano, já vjel do zákazu, kterýho jsem si nevšim a evidentně je umístěnej tak, že si ho všimne málokdo (neomlouvá mě), protože za náš 3minutovej rozhovor se za mnou utvořila fronta dalších čtyřech aut, ale co mě mrdalo uplně nejvíc bylo, že zrovna v týhle ulici stálo zaparkovanejch podél dobře sto aut a při mým dotazu jak se tam dostaly ten tlusťoch odpověděl, že to je asi samý zásobování a nebude to řešit. prostě radši stojí na chodníku a čumí kdo pojede než, aby vypisoval oznámení o přestupcích x desítkám aut.

05.06.2011, 19:38 |
Dudelina | Upraveno: 2011-06-05 19:39:33
Mně se to tak špatný nezdá - co by kdo chtěl za nástup?
Já mám Ing. - stavebnictví, dělám v oboru a mám cca 22 čistýho - ale jsem spokojenej, nemám hypo atd.
Takže by mě spíš vadilo, kdyby k PČR nastupoval za 20+ čistýho každej jouda. Ano, je tam určitý riziko, ale to já můžu taky spadnout z lešení, někdo na mě něco hodit...prostě stavba.

05.06.2011, 20:16 |
20bad já bych byl radši kdyby mi místo renty hned desítku přidali a byl bych spokojenej, peníze potřebuju ted, na byt, dítě, ženu, psa,autohifi, domahifi:-)
ale jinak jsem u pčr spokojenej:-)

05.06.2011, 21:18 |
Kesam kámoš hlídá na parlamentu kokoty a má 17 čistá je u nich 2 roky.
Tak to je hustý... ešte že ma prešla chuť byť policajtom nejak v 17-tich...