Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Nikon D300s - aneb mám se čím bavit:-)

o Navštíveno 1068x o
o 02.06.2011, 19:14 | Zdeny60
Tak dnes mi dorazil konečně Nikon D300s. Musím říct po pravdě, jsem z něj tak trochu mimo :-)
Je to zcela o něčem jiném, než D70s a to nemyslím jen 2x vyšší váhu.

Ovládání je totálně překopáno, nastavovací provky a logika taky, takže než pojedu na D (příští týden), tak se mám hoooodně co učit a studovat.

Masakrální (když použiji zdejší oblíbený výraz) je rychlost, RYCHLOST a zase R Y CH L O S T!!
Seriové snímání 7fps je pro mě dosud nepoznaná:-)

Udělal jsem zatím jen asi 10 kontrolních cvaků a co je na první pohled evidentní proti D70s, tak je vyšší odolnost proti přepalům a zvládá vyšší dynamický kontrast.

Měl jsem štěstí, šlo o poslední kus v CZ, dodoávky do Nikonu nejsou zatím vůbec potvrzené! Já su tak ščastné!

(Hlavně, aby mi to nadšení vydrželo(.

A vybírám nějaký objektiv - širokáč, na krajiny....To zase bude peněz:-)

D70s k prodeji! Neváhejte - je vlastně de fadcto po GO a tedy 0 snímků :-)

o 02.06.2011, 19:34 | Kamil
gratulace
o 02.06.2011, 19:59 | Mr.Scully
Nadšení ti vydrží přesně rok, sedm měsíců a pět dnů, pak se rozhodneš, že full frame je přeci jen vyšší liga ;-)
o 02.06.2011, 20:00 | bafis
taky mi zejtra dorazi, nevej fotak, ale jsem v tomhle smeru absolutni zacatecnik, protoze jsem do ted pouzival jen kompakty a mobil, takze jsem zvolil neco mezi tim a profi, coz by melo byt prave toto [ Link ] zrcadlovka bez zrcadla, zni to divne, ale pro me urcite velkej pokrok a hodne uceni se s tim zachazet, takze uvidim jak to pujde....
o 02.06.2011, 20:27 | Ghofig
To ja si uz asi mesic ujizdim na EOS 7D a zitra mi dojde Canon 100/2,8 Macro, tak bude dalsi vec na hrani :))
o 02.06.2011, 20:59 | 323Marty
Já se s novou D7000 zatim taky teprve seznamuju. Bohužel nemám v okolí žádného pořádného fotografa, tak si asi zaplatim nějakej individuální kurz, ať ty fotky taky za něco stojej.
o 02.06.2011, 21:03 | Tuner#2
Paráda, gratulace chlape, ale chtělo to sedmikilo :-D

BTW jak jsi vyzkoušel tu R Y C H L O S T, když jsi udělal 10 fotek a přitom to dělá 7 za vteřinu? To sis moc nezafotil :-)))
o 02.06.2011, 21:10 | 323Marty | Upraveno: 2011-06-02 21:11:54
:o) Myslim, že pokud má nějakou výbavičku objektivů na DX, tak se mu do FX nechce a celkem se to dá chápat...
o 02.06.2011, 21:40 | Crimson
taky čekám na 7D

bafis: co tě vedlo k tomu pořídit si G1, nic proti, je to super stroj ale proč za ty prachy už nemít pořádnej čip namísto 17x13mm ?
o 02.06.2011, 22:14 | Kapka (M)
ja jsem teda taky malinko prezbrojil..z 350D na 40D.. a zatim naprosta spokojenost..ale asi to bude k nemu lepši delší sklo než ta moje Sigma 70-300 4-5.6APO DC :-)
o 02.06.2011, 22:27 | bafis
Ozzy : jak rikam jsem naprostej zacatecnik, nekupoval jsem to fungl, takze me to vyslo na skoro tretinu puvodni ceny, tak myslim (doufam) ze na zacatek dobry...ridil jsem se prevazne recenzema, zadnyho profika kolem sebe nemam. Prislo mi lito, ze dost cestuju, hodne fotim a fotky jsou dost desny. Tak ted budou chvili asi jeste horsi nez se naucim :D takze asi tak...
o 02.06.2011, 22:43 | Crimson
to potom jo.. hodně se to blíží kvalitě zrcadlovky
o 02.06.2011, 23:17 | Mr.Scully
bafis - jdeš na to správně, bezzrcadlovky jsou fajn věc v přechodu mezi kompaktem a zrcadlovakama. Včera jsem si taky jednu koupil :)

323Marty - nevím, jak u Nikonů, ale u Canonů je počet objektivů EF-S hodně výrazně menší než počet "univerzálních" objektivů. Takže je i šance, že průměrný fotograf má jen ty univerzální. I když já zrovna nic říkat nemůžu, ze 6 jich mám 2 jen pro APS-C :-)

Ozzy - kvalitativně je to fakt super, já si teď za pár kaček koupil Olympus E-PL1 a jakkoliv tuhle značku nesnáším a navíc je to menší čip než APS-C, tak jsem teď cvaknul svoji kočku (čtyřnohou) na ISO 2500 a v pohodě. Prostě kompakt, který je tak na 80% kvality zrcadlovky a to není marný.
o 02.06.2011, 23:46 | camron
Ani nevím, zda gratulovat. Mno, myslím, že ne. Absolutně nevstřícný, ba dokonce arogantní přístup servisního střediska Nikon, resp. CZ zastoupení Nikonu, ze mě udělalo velkého odpůrce této značky...bohužel.
o 02.06.2011, 23:49 | Crimson
to je zajímavéí řešení tyhle 17x13mm čipy E-PL3, G3 atd.
o 03.06.2011, 00:34 | Mr.Scully
Ozzy - jedinou větší nevýhodu spatřuju v tom, že většina modelů není o tolik menší než zrcadlovka. Pořád jsou kompakty kompaktnější. Bezzrcadlovky moc "do kapsy" nejsou, velikostně odpovídají menšímu ultrazoomu (a to mají obvykle jen objektiv odpovídající ohnisku dejme tomu 30-90mm).
o 03.06.2011, 06:26 | Kamil
Ozzy - jak píše Mr.Scully, ač jsem byl zpočátku hodně skeptickej, tak se mi to líbí čím dál víc a jako druhej foťáček by mi to vůbec nevadilo. Přijde mi to fajnový na momentky a street fotky. Ve spojení s kvalitním světelným objektivem (Nokton 25 mm f/0.95) s tím pak jdou natáčet perfektní kreativní videa.
o 03.06.2011, 07:24 | Zdeny60
Tak po způle neprospané noci jsem zjistil, že:

a) jsem ještě hodně velká fotolama:-)
b) je tam asi milion a jedna věc, kterou nepotřebuji, protože nevím, o co jde:-)
c) to, co nepotřebuji, by tam nemělo být
d) to, co by tam nebylo, by zlevnilo foťák tak na polovinu)e) s polovinou vybavení by mi vlastně stačil starý D70s :-)

Ne, je to fakt jiná liga a věřím, že se s tím statečně poperu, abych využil pokud možno nejvíc z toho, co to nabízí.

Camron:

ano, Nikon.CZ je opravdu tvrdý oříšek, já s ním mám velice čerstvou zkušenost s čištěním mé D70s - viz můj příběh asi 2 měsíce zpět. Přesto věřím, že jsem se rozhodnul správně a i věřím, že servis nebudud potřebovat tak, jak bych ho byl býval nepotřeboval u D70s, kdybych "nehasil, co mě nepálí".

Tuner2: fotek jsem udělal přesně 48, z toho 10 stáhnul na porovnání:-) A z těch zbylých 38 jsem zkusil vyfotit na režim C3 - což je právě těch 7fps - a to jsem valil voči: Na tento režim snad 1 fotka nejde ani udělat, čoveče to ti má kadenci jak samopal vzor 58:-)))

Jinak jak jsem psal - má to řadu "udělátek", třeba ti ukáže, kam jsi ostřil, což je někdy dobré vědět, protože si pořád dokazuješ, že jsi to mohl udělat líp, kdybys ostřil tam a ne sem:-)To se mi moc líbí, pak horizont je výborná věc, já fotil Praděda asi 1000 a pokaždý se mi kácí napravo:-) To je asi tím, že tam furt fouká od západu a já ho fotím z hlavního hřebenu:-) Teď je tomu konec a zítra ho "jud nafotit rovně" :-)

Fakt, krásná hračka, jsem nadšen. Jinak jak psal myslím Mr. Scully, FF nehrozí, s tímto už těch pár let dožiju a i tak to je nad můj rámec možností.Foťák mám vyřešen a je to uzavřená kapitola, ještě nějaký ten objektiv a stativ, co se nebude kymácet jak bárka na vodě a končím s výbavou. A lepší batoh.
o 03.06.2011, 10:04 | Bucci
Zdeny: ovládání je téměř totožný s mojí D200 (přímý předchůdce týhle řady) a naprostá spokojenost, pár dnů mi trvalo sžití...

.. je fakt že 300s má CMOS a vyšší rozlišení, 2 karty a jinou sběrnici... jinak v ovládání zas takovej rozdíl neni...

ale jinak gratulace k výborný mašince... já pošilhávám po D700 (vlastně D300 s Fx čipem)
o 03.06.2011, 15:40 | bafis
tak mi dorazil G1, mam prakticky prvne v ruce neco takovyho a neumim to pomalu ani zapnout :-( takze me ceka v prvni rade teorie a studovani...pak prvnu pokusy, uvazoval jsem chvili i o tom ze to prodam a zustanu u kompaktu, ale uvidi se...na tyhle veci jsem proste antitalent.
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3096 sekund.