Navštíveno 901x

Budu zapojovat na jedné akci cca 10-15 notasu. Nemuzu se rozhodnout jestli pouzit wifi nebo tahat jak pako kabely. Požadavek je aby to bylo docela hodne spolehlivy, coz se prave bojim o tu wifi aby to ustala. Jaky mate zkusenosti s wifi a 10-15 notasu na jeden wifi router, je to spolehlivy, nebo to bude padat a padat. Pripadne jakej wifi router vzit aby to ustal tolik notasu.

01.06.2011, 13:09 |
Ravo jedině kabel.
aby bylo wifi stabilní, tak by to muselo být nějáký profi řešení (wireless switch a access porty) = drahé.
Navíc mi věř, že na takových akcích většinou lidi nemají co dělat = vymýšlí blbosti a stahují krávoviny a vůbec zatěžují síť streamingem, gamingem apod :)
A jaký značky switchů a routerů jsou asi nej, vždycky jsem používal TP-link a D-link na soukromý použití a vždycky bez problému, ale přece jen teď bude přenos dat vyšší a NTB víc :)
pokud je požadavek na spolehlivost a stabilitu, určtě bych volil kabel ...

01.06.2011, 15:26 |
clown | Upraveno: 2011-06-01 15:27:10
zalezi, co na tom budou delat :o) preci jen realnej prenos 2MB/s na 15 lidi neni na vic nez na tahani posty .., to bych postavil 2AP kazde s jinym ESSID a bylo by
za mne
Cisco, Aruba, Motorola, Psion, z levnejich Linksys,Rukus, Proxim ex Lucent atp ..,
levne shitky se ti pomerne casto kousnou .. (reset radia), kdyz jim nalozis ..
aktualni zkusenost s Dlink/Asus/Edimax/TP/Airlive .. na obyc AP, kolem 3000kc bych 15 uzivatelu na plno nevesel .. ,
reseni wireless controller + AP ma smysl, kdyz je to sklad, kancly, spital .., na male akce fakt nedas 100 litru za wlanu :o))

01.06.2011, 15:32 |
War zase na wireless controlleru je může oddělit do vlastní VLANy, aby mu nechodili uživatelé po místní LAN. HPčkový controller s jedním apéčkem utáhnul třicet lidí (moje zkušenost)
Tahle kombinace se mi uz mnohokrat osvedcila.
[ Link ] Router je dostatecne vykonnej na uroutovani 15 klientu a s AP taky neni problem. Zarizeni dostanes kompletne nakonfigurovane v rezimu hotspot, upravu konfigurace podle sveho zvladnes podle navodu take. Samozrejme je vyhoda, pokud se trosku vyznas v konfiguraci RouterOS od mikrotiku.

01.06.2011, 15:43 |
clown o HP mi nemluv :o)) HP mi u zakaznika ladi a ladi a ladi controller se 40AP a furt to nechodi :o)))
tak to teda radši natahám kabelama, pač kdyby to spadlo, tak mi ulámou ruce, spolehlivost je na prvním místě. Ono naštěstí kompíky nebudou daleko od sebe, ale chtěl jsem ušetřit za pár set metrů kabelů :)
Jako Ravo, určitě síťujte kabelama - je to jednodušší spolehlivější a mnohem rychlejší...
Dvakrat zopakujes ze naprosto zasadnim pozadavkem je spolehlivost,pak jeste upresnis ze kompy jsou kousek od sebe a stejne nevahas s dotazem na takovou picovinu... Holt jestli se ti nechce tahat kabel tak to muzem chapat,ale jestli myslis ze dostanes odpoved ze s timhle a timhle konkretnim modelem to tutove pujde tak ses opravdu optimista,neb proste u wifi sem uz sem videl zdechnout v takovyhle situace i AP od cisca a to stalo urcite vic par tisic jak tu nekdo psal.
Klobouk:
Mě Wifi nikdy neumřela proto se ptám na zkušenosti ostatních, jestli se to stává. Tak si ty arogantní řeči nech od cesty a než odepisovat tak debilně jak píšeš, tak radši nepiš, pač tvá rekace dokáže člověk akorát tak nasrat než mu pomoct.