Navštíveno 636x

Ahoj, už se v tom moc neorientuju, potřebpval bych nový LCD monitor k PC, prioritně pro úpravu fotek. Mám EIZO klasiku 19" PVA, co stál dřív okolo 15 000,- ae mám pocit, že dnešní monitory za pár korun jsou na tom líp :) potřebuju věrné barvy (ten můj monitor všechno háže nějak do zelena mám pocit) a širokoúhlý aby byl... Koukal jsem, že do 3 tisíc jsou už i LED monitory (cca 20"), neporadí někdo čím se řídit při výběru? Děkuju za názory, Karel

22.05.2011, 15:51 |
Kamil Vyhni se TN panelu, koukej po IPS nebo SPVA. Pokud bych vybíral monitor na fotky, pak jedině EIZO nebo NEC. Ač se Dell s HP a FSC snaží jakkoliv, tak na zmiňovanou dvojku stále nemají. Na Asus a Acer se ani nekoukej, ty dělají sračky do kanceláře.
[ Link ]
No to je právě částka, na kterou jsem se nechtěl dostat :)) ae jak vidím tak ceny za tyto technologie lepší se moc nezměnily. Takže něco v relaci do 4000,- třeba
[ Link ] bude k ničemu jo? :) jde mě prostě o to že barvy na tom mým monitoru jsou špatný (navíc ten Eizo neumí ani nastavit kontrast), tak to chci vyměnit za něco s živějšíma barvama...

22.05.2011, 16:30 |
Kamil to je taky TNko tzn. použití kancl, internet, hry...
Nerad bych se mýlil, ale podle mě přijatelné monitory pro úpravy fotek začínají někde na 10k a víc, navíc je třeba je kalibrovat.

22.05.2011, 19:10 |
JA já pořídil jetý HP LP2475W akorát ještě v Kralupech zkalibrovat...ale nějak letos není čas na foto :-(
Tak co myslíte, pokud mám tento monitor
[ Link ] bude lepší něž nějaký současný TNka za trojku? A třeba si ho nechat zkalibrovat? Jedinný co mě na něm vadí, že ty barvy jsou jakýsi "neživý" oproti jiným monitorům co jsem viděl, ale možná že takhle to má vypadat :)
Urcite (
[ Link ] ), ale zalezi jestli ten zeleny nadech je odstranitelny nebo ne :)
Ja mam Eizo (podobny model a pouzivam ho k praci s grafikou) a nevymenil bych ho ani nahodou za nejakou sunku za tri tisice. Jinak NEC uz neni co bejval (hlavne u levnejchsich modelu), za to IMHO HP se vyrazne zlepsil.
Tohle treba zaujalo me
[ Link ]
ten zeleny nadech bude asi zpusoben spatnym polarizacnim filtrem na mém objektivu, nebou vadou senzoru...trošku jsem to teď zkoumal a chyba asi nebude v monitoru. Něco se mi spíš pokazilo ve fotaku....

23.05.2011, 01:08 |
maresk | Upraveno: 2011-05-23 01:10:05
jestli potřebuješ monitor pro profi práci a ne hobby, tak první, o čem se dá uvažovat je asi toto:
[ Link ] , a to beze srandy, kamarád je grafik profesí (vektorová i bitmapová grafika, úpravy fotografií a po asi 5letech už nepoužívá nic jiného, než LaCie :-)
další varianta je:
[ Link ] celé portfolio LaCie:
[ Link ]