Navštíveno 4477x

21.05.2011, 19:52 |
Bohusha | Upraveno: 2011-05-21 19:52:59
Prosim o radu, urcite nekdo z vas resil
Zednik mi zazdil zavesny zachod (zdi i zazdeni Ytong), ale zavesny system spise obezdil, zepredu na nadrzce je pouze lepidlo a perlinka. Dnes prisel instalater pridelat misu a nadaval, ze pri utahovani maji obklady tendenci praskat, pry jestli je to zazdene i zepredu alespon sadrokartonovou deskou. Misa ted pruzi, coz by asi nemela. Zednik si ted sehnal nejakyho "prodejce Geberitu", ktery mi volal, ze pry se tam ten sadrokarton davat nemusi, ze staci to lepidlo, perlinka a obklady. A pry az se to zasilikonuje, tak pruzit nebude.
Mam v byte bordel, stalo to docela dost penez a casem by se to tim pruzenim mohly vyzvejkat ty odpadni trubky a protekat do zdi.Mam vztek a chci samozrejme, aby to bylo udelany poradne.
Co myslite, ma tady nekdo s timhle zkusenosti?
Diky za kazdou radu
edit: preklepy
na picu je, ze se ted bude vymlouvat jeden na druheho.
Do ceho mas ukotvenou tu misu? primo do ytongu, nebo je tam nejaky nosny ram?
misa je na dvou sroubech, jsou primo do toho zavesneho systemu (Geberit), na tom perlinka a lepidlo s obkladem. Takze kdyz se misa zatizi, ty obklady se prohnou a misa pruzi. Je to neprijemny a hlavne mam obavy, jak dlouho by to vsechno fungovalo v pohode.
Ta nadrzka pod omitku uz ma i bez ramu primo uchyceni na sebe pro misu. Jinak ja mam doma sadrokarton a na tom dlazdice prilepene a nic nepruzi
Jestli je dobře "vyzděná" uvnitř, tak to nemůže pružit.
Doporučuje se vyzdívat z plných cihel.
Obklady spíš praskají, když je špatně podmazáno, nebo nejsou uplně do roviny.
no a mne prave pod tema dlazdicema sadros chybi, ytong je jenom kolem te nadrzky, obezdene. Ale pres tu nadrzku uz nic, az obklady a pred to chycena misa. Takze koukam, ze to je asi spatne, proto to pruzi.

22.05.2011, 11:14 |
spunt musi to byt nasledovne :
geberit - ta nosna konstrukce musi byt ukotvena ( bud do zdi nebo do podlahy, nejlip do obojiho )
- pak se ta konstrukce obezdi
- pak sadros ( pokud ho tam nedal tak je to prasarna, protoze samozrejme v oblasti ty nadrzky je to krehky )
pokud to mas jinak, tak uvidis, treba to i tak vydrzi
to spunt: diky, uz se na zednika chystam.
Volal mi nejaky "prodejce Geberitu" a tvrdil mi, ze ten sadrokarton tam neni potreba, ale byl to nejaky znamy toho zednika, takze jeho nazor me nezajima.
Tady mas montazni navod sanitu pro nadrzku bez ramu....
[ Link ] a tady s ramem
[ Link ] Vesmes Sanit ,geberit..hodne podobne...ja prodavam levnejsi Sanit a nerikam,ze je lepsi..ale mel sem na nej mene stiznosti nez na drazsi geberit