Navštíveno 1715x

20.05.2011, 14:54 |
DaveX Leží mi tu vykuchané makrely a možná bych zkusil i něco jiného než mazání olejem se solí grilovacím kořením. Tak mě napadlo se zeptat :) Co navrhujete?
PS: Nepište, že si mám dát radši pořádný steak, ty budou taky :)
Mno, zkusil bych jen sul a citron, prosolit, maznout olejem s cerstvou petrzelkou, prokapat citronem, nechal chvilku odlezet a sup na gril.
Anebo pak zabalit do alobalu s nejakou zeleninou, ale to bude spis vareny...
já všechny ryby dělám jenom sůl, pepř, hodně česneku a trochu citrové šťávy ...
jen nasolím a až je hotovo tak na talíři je potřu směsí česnek,olej a nadrobno petrželka
olej jednoznačně olivový a v chorvatsku nám ten olej potíraly rozmarýnovou větvičkou;) byly ale bezkonkurenční!

20.05.2011, 15:30 |
Zdenek (A)
Makrela je chutove hodne vyrazna a tucna, takze bych se to nesnazil pretloukat necim jinym. Takze jako ostatni - sul, nejake jemne koreni, citron, (olivovy) olej.
ja makrely dělam jako big max a opekam klasicky na hulkach..potiram nekdy místo olejem pivem...loni jsem je na zkoušku zavesil do komína zahradního krbu..mam s dvířkama zezadu..zatímco se dole dělaly stejky a supr..
Kolega kupuje mražený, voko jim propíchne drátem a pověsí je do grilu. Tam se víceméně pomalu vyudí. Jinak bez ničeho = žádné koření, sůl, nic.

20.05.2011, 22:56 |
hawai co jsem byl ve švédsku, tak tam na všechny ryby cpou kopr, od uzenýho lososa až po nějaký slanečky v plechovce. musim říct že jsem se divil jakou to tomu dodá zajímavou a lehkou chuť, nastuduj někde recept a doporučuju to s tim zkusit :-)
já na ryby dávám čerstvý bylinky, sul a trochu oleje, jinak nic ... ;-)

21.05.2011, 10:55 |
DaveX Tak jsem se držel klasiky. Trochu posolil, pokapal citronem a pak jsem to potíral olivovým olejem s kořením a česnekem. Bylo to parádní :)