Navštíveno 6247x

Aktuálně řeším tři věci:
1. Od koho komín na krbová kamna? Schiedel, EKO komíny a nebo betonové stavby Klatovy? jaký zvolit průměr v projektu je 200mm, ale na 7m co komín má mě radí všichni 180mm.
2. U koho pojistit stavbu/barák a kolik se tak cca. platí ročně?
3. Kdy objednat okna? Díry už mám, říkali mě hned jak dáme překlady je možnost zaměřit, ale nejsou třeba v létě větší slevy a nebo až na podzim? Vyplatí se spíš počkat a nebo brát hned?
Jinak hrubá bez věnce už stojí, byl to náročný týden aneb máš Alííí co dělat :-)

podle toho co loni vybíral švára, tak nejlíp vycházel Schiedel a bral 200mm
na okna se poptej hned, oni si vždycky vymyslí nějakou momentální akci aby prodali ....

18.05.2011, 06:43 |
JarinEsco | Upraveno: 2011-05-18 06:45:05
1. Já mám komín UNI200 od Schiedelu - celou stavebnici, kterou si sestavíš sám za necelých 40K.Výška 9m. Raději jsem šel do kvality. Raději bych volil větší průměr než menší. Mám na něm jen krbovou vložku BEF 700 a naprosto v klidu. Tah v bezvětří dobrej.
2. Já platím za 10x13m necelých 1600,-/rok. Jde o to, kde máš postaveno. Někde v okolí vody bude pojistka dražší. Já jsem v poli. U koho pojistit, to neporadím.
3. Okna hned, jak jen to bude možné, ať to můžeš uzavřít. V létě bývaj pěkný bouřky, tak proč mít barák plný vody....
Jinak valíš dobře. Takové pěkné čisté to je :o).
Já mám pojistku na nemovitost včetně domácnosti pojistná částka 4,5m s cenou 5,5tisíce/rok a 250m2

18.05.2011, 07:26 |
Brda Asi jako JarinEsco: komin Schiedel UNI200+160 - dělal jsem si sám, je to sice trošku těžší, ale bez problému ve dvou lidech. A krbová vložka BEF 700. Tah bez problému (od vložky ven to je nějakých 8 metrů.) Barák mám blízko vody - minulý rok vyplaveno, tudíž za 10 x 18 platím 5000 za rok (RB). Okna objednej hned, je dobré to mít zavřené.
tak komín bys měl dimenzovat podle krbové vložky. Já mám doma velikou vložku s výměníkem a ta má kouřovod 200mm a kromě tahu by mě především ještě zajímala odolnost proti vyhoření a odolnost proti vlhku v případě napojení kondenzačního spotřebiče. Mášv pak další zajímavou možnost postavit komín s druhým průduchem pro přívod vzduchu pro vložku a další vychytávky. To je ale asi pouze o ceně

18.05.2011, 07:51 |
TUNER Už se těšim až to v létě skolaudujem ))))
Only_One: Budou krbová kamna auž vím i typ dnes se ještě zajedu poradit tam co doporučí. Spodní tah mám vyřešený v základové desce a plynový kondenzační kotel natáhnu jen plastové roury z technické místnosti to betonový obal nepotřebuje.
Jinak díky za rady všem.
TUNER: Možná tak příští, teď už to tak rychle nepůjde ;-)
1) já mám komín CIKO, stavěl jsem ho sám a nebyl problém. Mám 7,8m výšku. Průměr by si měl dodržet, páč bys pak měl problémy s revizákem - nedal by ti revizi nebo bys musel nechat předělat plány na tu 180ku. Já mám 200mm.
2) já mám zatím pojištěno u Koop, ale až bude čas, všechny pojistky projdu pořádně a zreviduju, co bude nejlepší.
3) Výroba oken většinou cca 10týdnů(dle firmy). Ale zas bych je tak rychle tam nedával. Přeci jen. Stavba, manipuluje se s věcma. Stoprocentně bych okna osazoval až budeš mít hotovou střechu. Určitě před omítkama.
Jinak jedeš pěkně. já bohužel neměl dovolenou a barák jsem šmrdlal jen o víkendech, většinou jen s bratrem, tak mi to trvalo déle.
komin mam taky 200mm Schiedel a nemam zadne problemy, které vidím jinde. Topim krbem, s tim ze fakt neznam veci jako ze by to nehorelo kvuli inverzi nebo mrazu, větru pod. Komin jsme teda jeste zateplili.
Barak mam pojisteny na 2.5m pac jeste nemam kolaudaci, a platim 1000,- ročně + mam extra pojisteni domacnosti na 800,- za cca 400,- ročně.
S oknama se podle me nevyplati cekat na nejake slevy apod., kdyz si trochu overis ceny muzes je koupit kdykoliv.
Cekani a spekulace se muze prodrazit, protoze vim o par pripadech kdy se cekalo na okna a dvere, kdy doslo k vykradeni stavby, vytrhani kabelu apod.

18.05.2011, 09:35 |
Alííí A kurník, zase jsi napřed. Minulej tejden, pátek 13.

18.05.2011, 09:41 |
Alííí 1) komín Ti neporadim, ještě jsem uplně neřešil, ale taky mi hodně lidí radí Schiedel (s průměrem bych pod 200mm nešel)
2) nech si udělat nabídky od víc pojišťoven, to je jasný - každopádně bych vzal nejlépe Českou, zatlač je s cenou dolů, je s nima pak nejlepší spolupráce (moje zkušenost)
3) okna trvá vyrobit kolem 2-3měsíců, tak jestli během toho stihneš střechu, jdi do toho. Akce nejsou, slevu si každej cucá z prstu, tak je tlač k zemi. :-)
Jinak jako Lucni.konik, neni tolik času, tak to šmrdlám jak to jde, stíhám ještě prodávat kolem 40-ti aut měsíčně v práci, jezdit závodit o víkendech na čtyřkolce, a spoustu dalších pitchovin...
Včera se to stihlo vylejt...za chvíli tě mám. ;-) Ráno jsem to byl kropit, před obědem jedu zas.

18.05.2011, 10:21 |
AR Alii: si s tim autem měl už vjet do garáže ne ;)
Lucni.konik: CIKO se mě moc nelíbí, ty jsou z těch půlek ne? Jinak díky na to, že jsme to jeli prakticky jen s tátou a podávali na zeď zedníkovi v důchodu a ten jen rovnal to šlo neskutečně rychle a spolklo to jen 5 dní dovčy.
H-Honza: A u koho jsi pojištěn?
Alííí: Pěkně jedeš. Jak říkám za chvilku mě máš, u mě to už teď půjde pomalu po víkendech ;-)
jj, je to z těch půlených, ale perfekně se s tím dělá a jsou perfektně přesné. Do toho se dává šamotová roura a okolo šamotové roury těsnění. Měl jsem komín za tři dny sám vyšvihlej až nahoru.
Taky tu výrobnu mám kousek od nás, takže není problém kdyžtak dojet pro něco, když potřebuju. Schiedel jsem měl v plánech taky, ale ciko vyšel hodně levněji. Schiedel má táta a taky nemá problém.

18.05.2011, 11:29 |
Conan Barák pojištěn u ČP na 4mio, ročně 4.490Kč, domácnost je pojištěna ročně na cca 800Kč, taky ČP. Je to na kopci.
Komin by mel, kvuli revizi, stavet nekdo povolanej ne? Jinak ja mel v projektu Schiedel Absolut, namontovali UNI a nakonec jsem zjistil, ze je to nejakej EKO komin, takze jsem jim to nezaplatil a s firmou jsem se rychle rozloucil. Na krb to bude dostatecny.
tappaja: Dneska je to skládačka, nevidím důvod proč si to nepostavit sám. EKO komíny jsem taky oslovil, ale jsou cenově na stejno se Shiedlem, takže je asi jasno.

18.05.2011, 12:10 |
JarinEsco | Upraveno: 2011-05-18 12:11:29
Komín UNI od Schiedelu je právě udělanej tak, že si to můžeš postavit sám. Nepotřebuješ na to mít odbornou firmu. Na komín pak potřebuješ jen revizi - kominíci. Ale zapomeň na to, že ti budou nějak studovat stavbu komínu.
To Alíí kdopa ti dával beďnící díly bez vazby - spáru na spáru?
O_O dobrej postřech, teď na to čumím taky.
Only_one: hlavně na vše honit cenu, na zedníky, na materiál, na okna - tlačit dolu tlačit dolu = polský mrdky .o))) zedník bez mozku / jestli vidim dobře/ a pak na tom stojí domek a nejdou otevírat okna a zkroutí se dveře - ALE těch 20 litrů úspory za to stálo ... fuj hnuj chuj .... howk - každý má dělat co uní, což není vždy pravda

18.05.2011, 13:05 |
Alííí | Upraveno: 2011-05-18 13:07:21
O_O: Jak kde, a ve dvou řadách na to sere pes. :-D Svázaný je to drátama.

zase chválim, že jste to zašalovali a přelili, často to dneska vyblejou mezi, což se mi moc nelíbí .o(

18.05.2011, 13:10 |
Alííí Zatím jsem nikde nešetřil, ale okna budu mít z Polska, aby se vám spalo hůř. :-D

18.05.2011, 13:12 |
Alííí Vylejvat beton mezi je nesmysl, a ne šetření. Taky mám několik nosnejch zdí, piloty do země, atd. Přecijen 280 m2 je kus betonu...přemejšlel jsem i nad dilatací, ale nakonec ne.
Teda koukám kde nakupujete okna - termíny dodání 10 týdnů a déle jsou jako sci-fi. Jsem z oknařské firmy a když je termín u atypických zakázek 5 týdnům tak už se všichni čertí. Standard 3-4 týdny max.. To jako vážně někdo dodává za tak dlouho?
KBE ... inu ... okna standard, když se použijou balkonová křídla na balkonovky, tak taky ok - komplet profily pro vchodovky těžkej trágoš .o(
Okna mám vybrané od firmy Oknotherm. Používají profil VEKA a já chci konkrétně Alphaline 90mm a to toho trojsklo 4-16-4-16-4. Kování mají AUBI. Viděl jsem u kamarída, ten tam má i známého a působí to solidně navíc i cena byla lepší než třeba u VEKRY se stejným profilem.
Tuner: tak to budeme mít stejný okna,akorát já chci kování MACO

19.05.2011, 10:10 |
Tuner#2 | Upraveno: 2011-05-19 10:10:33
mike.vw: Proč ne AUBI? Ani nevím, že dělají oboje a nebo to bude jen stejný profil, ale vyrobený jinou firmou? To spíš...
MACO,ROTO je o level vejš,ale AUBI jsem měl na předchozím baráku a musim říct no problem
nabídku mam od okna macek 6 kom Veka profil 3sklo a kování MACO,pak je muj další favorit fa OTHERM
Mam kovani MACO (profil Kommerling 88+) ,ale bral bych SIEGENII nebo i to AUBI, myslim, ze prave Siegenia koupila AUBI? Maji snad jako jedini rolny na tech vysuvnych trnech a je to sakra znat.
AUBI Siegnia je jedno a to samé ne? Co jsem slyšel, tak je na stejné úrovni a nebo dokonce lepší než ROTO. Mě se chodem páky a konstrukcí líbí.
Ted uz je to jedna fabrika, Siegnia koupila AUBI v roce 2003.
Tuner#2: Kurnňa ty si s tím ale hnul, co jsem se tam stavěl.
Komín tě neporadím s tím zkušenost žádnou nemám.
Nechal bych osobně pojistit u Kooperativy, mám tam dobrou kamarádku, nechával jsem pojistit od ni pojistit byt, hodně pěkná pojistka a když Aleně ukradli kolo tak peníze do 2 týdnů ani nečekali na ukončení šetření od PČR, nebo bych ještě uměl od Alianz, ty mají také hodně pěkné produkty, ale cena je vyšší.
Okna bych být tebou se zkusil zeptat v Hrádku v Gatosu, domluvím tě to s majitelem, ceny jsou nejlepší po zimně dávají největší slevy, ale je to jen chyták na zákazníky, klidně tě nechám udělat slevu 60%, dělají okna značky Otherm, jestli chceš vidět naživo, tak tě v Hrádku ukážu. Osobně mám doma i na baráku okna z Rokycan z Merlingu, máme je 11let a max. spokojenost, dělají německé Kemrlig(nevím jak se to píše), můžu tě také ukázat.
Dnes jsem uzavrel pojisteni s Allianz. Mel jsem nabidku i od Kooperativy, ale v primym porovnani sem pak zvolil Allianz. I diky 0 spoluucasti. Ono kdyz ti rozstrihaj plot, vypacej dvere do stavby/baraku, neco odcizej, tak to jsou 3 ruzny veci a u kazdy bych platil s Koop 3x1000Kc spoluucast = polovina ceny rocniho pojisteni. Teda pokud by se to vubec vyplatilo, oprava jednoho pole plotu nebude stat o moc vic nez tech 1000Kc.
Pokud chces kontakt, ozvi se na mejl. Muzu nabidnout to i to.
Dragster: JJ mákli jsme si ;-)
Kooperativu mám v merku známe se přímo se šéfem v Plzni ;-)
V Gatosu jsem už byl, ale kvůli něčemu jsem je vyřadil a teď nevím zda mě odradilo kování - myslím že jo u dveří to nebylo nic moc. Merling znám, tam budu brát vrata Hormann a dělali mě nabídku i na okna, ale opět horší než Oknotherm. Na ty mě dohodil kamarád z Nepomuka, má tady v Plzni spolužáka co zaměřuje a okn jsou to fakt podstivě udělaná s pěkným kováním. Snad po složení zálohy (respektive plné ceny) nezkrachujou :-D

19.05.2011, 21:08 |
MazliG | Upraveno: 2011-05-19 21:09:42
Vekra, Otherm a ještě dřevaři TWW, nebo jak se to píše jsou dneska firmou Window Holding
maloval jsem tady v lednu čertna na zeď s Fritalem / polský jebky / a lehnul v únoru
pak jsem zmiňoval, že Euro-Jordán má splátky, které když nesplatí do konce března - taky lehne
no a teďko toho čerta trošku namaluju s Vekrou, Othermem a těma jejich dřevařema - dávám jim do konce roku
Jinak okna Macek jsou zase polský okna - chvástá se sice pan Macek, který zpracovával kdysi Gealan že má výrobu pouze přesunutou do polska atd atd.
- MACO je pecka, GU je pecka na automatické samozamykací zámky, jinak ROTO ani Siegenia jsou podle mě zcela srovnatelné, u kování na okna, když si nevymejšlíš skrytý panty apod. je to defakto fuk - u dveří trvám na nejlepším zámku za 11 let co dělám okna jako GU secury automatic - howk .o)
Jinak ten Merling - ty od nás berou tušim sluneční zastínění - a nejsem si jistej, ale ty okna nevyrábí né ? Na 90% to dodávají a montujou - ale výrobci nebudou ...
[ Link ] třeba tihle experti .o) řekl by někdo že dováží okna z polska, nebo podle webovek si řeknete - týýý vole, to je aut, to je výroba ...
a pak si člověk stáhne certifikát a ejhle :o) okna Rabien - polsko .o))))
jsou to fígle hoši dneska ...
viz.
[ Link ]

20.05.2011, 10:01 |
Tuner#2 | Upraveno: 2011-05-20 10:01:48
MazliG: Díky opět za info, ale už mám tak torchu pocit že jste snad jen Vy a všichni ostatní shit...
Já nechci Otherm, ale Oknotherm viz. link:
[ Link ] Ty jsou taky v Tvé předpovědi, že půjdou do kytek?
Ano Merling nevyrábí, je to malá firmička v Rokycanech, ale prodávají vrata Hormann (stejně jim to poště výrobce v typovém rozměru) a udělali mě cenu, že se nechytá ani Lomax, ani Trido tak proč ne???
Tjuner: řeč byla o oknech - vrata nejsou můj šálek kávy, každopádně Hormann ok !
nikdy jsem nepsal, že jsme nějaký borci .o) to je možná tvůj pocit, ale zkrátka firmy v ČR co vyrábí a dělají to dobře - tak frital, euro-jordán, macek a podobný překupníci jsou s kvalitou, servisem, statikou a zárukou o 2 ligy jinde - tam jde jen o kšeft, levně koupit draze prodat proto já pořád razim heslo brát od výrobce - jsem v tomhle ohledu "chytrej" páč to se tím docela dlouho živim, viděl jsem i hada srát a koně blejt - takže přehled si troufám tvrdit, že mám lepší jak vy dohromady - howk

20.05.2011, 10:08 |
Tuner#2 | Upraveno: 2011-05-20 10:09:18
MazliG: Super, tak ještě odpověď na tu otázku ohledně firmy od které chci brát ;-) BTW v jaké firmě vlastně děláš? Umíte zaject nebo máte pobočku v Rokycanech?
Veka ok - profily se mi nelíbí vizuelně, ale co jsem viděl tak drží - takže oknotherm - firma v čr, která sama vyrábí - ok.
Rokycany jsou pro mě daleko .o( pak nějaká ta seřizovajda apod. Výlet na půl dne - na to není time .o(
MazliG: Super, díky moc za info ;-)

15.05.2014, 18:11 |
AR Dovolím si vytáhnout starší téma. Musíme si před plánováním výroby vybrat typ komínu pro krbová kamna. Potřebuju vyřešit přívod čerstvého vzduchu pro kamna. Jaký zvolit? Přes komín nebo přes desku?
Ani nevím, že i pro tuhá paliva může být sání zeshora (to máme jen u plynového a ty dvouplášťové trubky nejsou nic laciného). My jsme dali do desky a funguje to dobře.

15.05.2014, 18:19 |
Alííí Mam taky prisavani v podlaze (jen pro krb), ale zatim na nem nemam regulaci, takze abych zbytecne nevetral, tak to mam zavreny.

15.05.2014, 18:24 |
AR mno hele nevyznám se v tom. psal mě projektant že jak vysoko chci vstup do komína a zda chci řešit přisávání přes komín samo za příplatek cca 10t. Komín je cca 6,1m a je to system PLEWA
Přisávání přes komín +10litrů, když to vyřeší kanalyzační roura ven z desky a nějaké mřížka je celkem ranec.

15.05.2014, 19:16 |
Alííí Presne tak. Obycejna trubka, zalejt do podlahy a fertig.
Na vstup do komina bacha, (teda jestli myslis sopouch), od nej musi byt vyska kominu alespon 5m, aby mel tah. Ja mam 4,1m a budu navysovat alespon o 30cm, aby mi to lip tahlo...a kolaudace na to kouka.

15.05.2014, 19:51 |
AR T2: no právě, jako nechce se mě zase připlácet za jiný komín pokud to jde vyřešit jednodušeji.
Aliii: jop to vím a na to mě i upozorňoval že pokud to posunu výše musí se prodloužit i komín. No vybrali jsme výšku 950mm od podlahy. Na pytel akorát je že je třeba vybrat kamna podle toho a ty se budou kupovat nejdříve na podzim.

15.05.2014, 21:39 |
Alííí AR: jj, ja tohle nevedel, a sopouch mam nekde asi 230cm od podlahy, tudiz mi pak nahore chybi ta delka...ale to preziju, mam to spis jako design, a aspon nespotrebuju tolik dreva. :-)))