Navštíveno 1880x

Osvětlí mi někdo tyhle 3 body ?
Dnes jsem byl v Paladiu v Basysu a tam hrala 3D TV,
bez brýlí, normální 3D prostorovej obraz, Alpy, letadla, něco nádhernýho..
to jako funguje i bez brýlí ?
1/ rozdíl 3D Pasivní - Aktivní ?
2/ také mi tam ukázali rozdíl LCD - LED,
na LED TV nebyla bílá ale namodralá bílá,
prý LEDky neuměj bílou, to jako fakt ?
3/ úspora LCD 40% , je to tak ?
Jsem nějak na rozpacích co vlastně pořídit

17.05.2011, 22:06 |
nome | Upraveno: 2011-05-17 22:07:53
jen v kostce
1 aktivní - zatmavovací brýle které potřebují baterii k provozu
pasivní - polarizační brýle - obecně jsou pasivní systémy považovány za lepší a modernější
2 je pravda že světko z led diod může mít jinou vlnovou délku než z trubice ale že by neuměla bílé světlo je mystifikace
3 nechápu na co s ptáš každopádně moje doporučení je koupit plazmu :-) nové panely od panasonicu mají spotřebu srovantelnou s lcd a obraz o třídu jinde
No nechápu ten 3D obraz bez brýlí,
a pak tu bílou nebílou u LEDtv
a nějaký zásadní rozdíl plazma Panasonic - Samsung stejné ceny ?
Samsung mi připadá, že toho má víc viz. třeba U20E vs C550

17.05.2011, 22:34 |
Zdenek (A)
S to bilou/nebilou barvou bych to nevidel tak tragicky. Svetlo z xenonu se take leckomu zda namodrale, ale pritom to tak neni.
1 - viz. nome
2 - to že LCD obecně má omezené barevné spektrum a problémy s jeho posunem vysvětluji v mém tématu dost podrobně a je jedno zda je to trubice či LED. Pravda obecně LCD s LED ještě více "svítí" a působí méě přirozeně, ale vše se dá nastavit na přijatelnou mez leč plazma je plazma...
3 - co to je za blbost? Opět viz. moje téma a konec konců snad i Ty sám jsi měřil spotřebu na své x roční plazmě a vyšla pokud si dobře pamatuju v průměru 1/3 - 1/2 toho co je psáno na štítku a toho dosahují i stejně velké LCD.
3D bez brýlí? Opravdu to bylo 3D? Jako je to budoucnost, pár prototypů a nebo vizí bylo ukázáno, ale že by to měl Basys v Praze? Co to bylo za značku a model TV?

17.05.2011, 22:53 |
nome | Upraveno: 2011-05-17 22:59:37
3D bez brejlí - pokud jsi to u nás viděl tak to byla telka v ceně fabie :-)
Autostereoskopický displej je osazen zdvojenými pixely, které zobrazují zároveň obraz pro levé i pravé oko. Nad každým pixelem je umístěna čočka, která směruje obraz do levého, nebo do pravého oka. Zařízení sloužící pro oddělení obrazu tedy není třeba nosit na nose, protože je umístěno přímo na obrazovce. V určité vzdálenosti a úhlu od displeje se tedy nachází prostor, v němž lze sledovat trojrozměrný obraz bez brýlí. Prvním zařízením s obdobnou technologií dostupným na našem trhu je nedávno uvedené Nintendo 3DS.
výcuc z čipu nechtělo se mi to psát :-)

17.05.2011, 23:06 |
nome [ Link ] asi bych koupil něco takového, na 3D se zatím vyprdni

17.05.2011, 23:09 |
Tuner#2 | Upraveno: 2011-05-17 23:09:29
3D v podobě v jaké se prodává je jak zdravotně, tak obrazově total nesmysl... S řadou G od Panasonicu souhlas.
ozzy sorry za prisirku, nicmene budu nejspis resit 50" plasmu - jaky je rozdil mezi G30 a GT30.
[ Link ] chapu, ze ten porovnavac neni nic moc, preci neni za 13tis satelitni tuner??
tmx.806: Satelitní tuner a 3D
:))) to mi "trosku" uniklo, diky - to nechci. Takze v klidu G30...

18.05.2011, 07:10 |
Crimson | Upraveno: 2011-05-18 07:14:29
nome: díky za vysvětlení, docela jsem z toho byl paf, pěkný, ale koukal jsem přes výlohu tak nevím ani cenu, ani značku !
tmx.806: no konečně porovnávač, díky to jsem hledal
tuner#: tak já si zas pročtu ten tvůj elaborát
díky
jo a ještě Plazma vs NEOPDP ???
NeoPDP je jen obchodní označení panelu, pořád je to klasický plazmový panel jen s trochu lepšíma vlastnostma něž má základní řada. Asi jako Sony používá Bravia a cpou tam běžný Sharp panely.
televizi řeším už několikátým měsícem, nakonec jsem zatím koupil ložnicový LCD 32", který v obýváku chvíli vydrží a pak vezmu asi tuhle
[ Link ] - to že je 3D je mi jedno, spíš mi jde o DVB-S
Samsungy mi vycházejí nějak dráž, asi je to tím 3D
no jestli jsem se v tom dobře zorientoval tak:
r.2010
TX-P50U20E 400Hz (16tis.)
TX-P50S20E SD slot, 600Hz (18tis.)
TX-P50G20E LAN, 600Hz (21tis.)
r.2011
TX-P50U30E SD slot, 600Hz (19tis.)
TX-P50G30E LAN, 600Hz (25tis.)
Vidím to na U30 !

18.05.2011, 09:43 |
Conan Jen pro info něco o SONY LCD, citace:
Televize Sony: dvojí kvalita
Také byste řekli, že výrobky prodávané pod stejným označením budou vždy stejně kvalitní? Bohužel musíme konstatovat, že v případě televizoru Sony KDL-32EX500 to platit nemusí. Jen několik měsíců po jeho otestování jsme narazili na vzorek, který nabízí oproti dříve testovanému modelu horší obraz. Jak je něco takového možné?
více zde:
[ Link ]
Ozzy: A jak myslíš, že to je dnes se vším? Takhle vypadají všechny podezřele levné "akční" modely a když se podíváš na auta, tak přesně tak to funguje. Není problém v jednom výrobní roce tam mít díl od 5ti různých dodavatelů a kolikrát ani VIN kód nezaručí, že v budoucnu koupíš správný náhradní díl... Všichni tlačí cenu dolů a pak to takhle dopadá. Naštěstí Panasonic si dělá panely sám :-)
Ozzy: Válka 3D a hlavně s úhlopříčkama co většina čechů kupuje je více než úsměvná.. . Nechtěl bych to ani zadarmo a doufám, že až budu kupovat novou Tv tak seženu kvalitní 2D. Bojím se, že kvalitní modely už budou jen 3D a já budu platit za pí*ovinu co nechci :-///
Ona už EU nějak vymyslí, že 2D je vlastně zdraví škodlivé a že kvůli tomu umře víc tučňáků na jížní polokouli a bude se muset prodávat jen 3D! :o)
323Marty: Ale jen LCD, protože plazma žere tučňáky na severním pólu ;-)
to by jim neprošlo , tam nejsou :-)
Ozzy: Pravda jsem lama, ale pointu jsi jistě pochopil ;-)
no ja si myslim, ze zrovna v Bruselu by to protlacili i s tim severnim polem :)