Navštíveno 2178x

Vaše názory,zkušenosti? Nejlepe zkušenosti s 10W40 a podobně,bežně používaných olejů těchto dvou značek.Dělám si jeden průzkum.Díky.
Valvoline Durablend 10w40 je echt, nikdo si ještě nestěžoval - nejvyšší "polo" od Valvolinu, splňuje to vše, co "polo" může, koukni třeba i na 10w60;) VR1 Racing, pokud hledáš performance:)
Jezdím teď na Repsol a taky si nemohu stěžovat:)
Woko_O: Vzpomínám si, že zrovna ty si tady nedávno psal, že na tom nezáleží...
tuner: mě na tom rozhodně nezáleží..Já do auta klidně dávám Starline dál a jezdím stejně.. :) Olej jako olej.. :) Proto píšu,že jen dělám průzkum..Né že chci poradit jakej olej je lepší nebo jestli na tom záleži nebo ne :) Chci jen vedět spokojenost zákazníků právě se značkou Valvoline a Gulf.. :)

16.05.2011, 21:56 |
JP | Upraveno: 2011-05-16 21:58:57
Jezdil jsem s coupé jeden interval na Valvoline VR1 10W60 a tlak oleje byl za tepla na volnoběh o půl baru nižší než se Selenií Racing 10W60 (a asi o půl baru vyšší než s nejlevnější 10W40). Ale to je tak jedinej poznatek co k tomu mam, motor jsem nepřidřel ani s jednim:)). Těžko ti tady někdo napíše něco ve smyslu "na Valvoline jsem to zadřel a kdybych jezdil na Shell, tak se to nestane":D
To by mě zajímalo na co děláš průzkum, když jim tam stejně leješ Starline jako typický český mechanik :-//
Jinak obecně Gulf je rozhodně lepší jak Valvoline pokud Tě zajímá můj názor.
Tuner: hele..nema cenu se s tebou hadat jak to je nebo neni..."typický český mechanik" ..až někdy něco uděláš v tomhle oboru a něco dokážeš tak mi dej vedět jestli budeš něco víc.. :) Nezažil sem ani jeden případ kdyby zákazník přijel s tim že se mu něco stalo s motorem kvůli tomu že tam byl starline olej od typicky českého mechanika..a to klidně po třetí výměně na stejnej olej.. :) chytrej může bejt každej..ale to je jedno..Díky za názor.. :)
no kluci mate nekdo osobni zkusenost s oleji od starline? ono starline asi nebude vyrobce ale spis jen prekupnik..
Woko_O: zrovna na tunera bych neříkal, že nic nedokázal :)
10/40 netusim, ale 10/60 a 5/50 uz jezdim nekolikatej rok,naprosto bez problemu, potvrzuju i poznatek o vyssim tlaku ve srovnani s 10/40.V tyhle kategorii jsem nenasel nic lacinejsiho,pokud se to meni v rozumnejch intervalech nevidim duvod proc to nedavat.
futura: Koukal jsi na Q8 10W50 plnou syntetiku?
můžu se taky zeptat jaký máte zkušenosti nebo názory na oleje ELF ( konkrétně Elf Competition STI 10W-40)?
ELF dělá špičkové oleje z komerčních firem bych řekl patří spolu s Mobil 1 ke špičce v 10W60 má nejlepší parametry ze všech co jsem porovnával... Tak se hrabe TWSo od hrnce :-)

17.05.2011, 12:13 |
futura | Upraveno: 2011-05-17 12:15:20
Tuner, jo koukal,mohlo by bejt, konecne ono by mohlo bejt i neco jinyho klidne, ale vetsinou jsou to jednorazovy akce a slevy kdezto ja potrebuju pokud mozno stabilni zdroj na nekolik let.Mel jsem cukani zkusit neco jinyho,ale nakonec jsem sel zase do overenyho.Teda kdyz uz bych menil, zkusil bych Millers.
futura: Tak já Q8 jedu už čtvrtým rokem a nevím proč by na to měla být akce, když 4l 10W50 stojí 600 - 700,- podle autodílů kdo jakou má marži...
Millers je trochu jiná liga obecně, tomu žádná komerční značka nemůže konkurovat už se základovou bází, ale taky je to vidět na ceně. Dávat 1600,- za olej se mě nechce :-))
kdyby nekdo chtel, tak v prostejove naproti hotelu grand maji trosku slevy na ELF oleje :) minuly tyden jsem tam bral 10 litru
[ Link ] [ Link ]