Navštíveno 1771x

14.05.2011, 09:26 |
rcman Ahoj, včera jsem potkal tenhle článek
[ Link ] o posledním zrychlení internetu přes pevnou linku.
Jelikož jsem v lokalitě kde kabelovka vede jenom kolem bez možnosti se připojit. Optika zatim v nedohlednu... Tak používám Adsl internet od O2.
Zajímá mě názor někoho zasvěceného...
Je opravdu ta možnost, že budu mít rychlejší inernet když přejdu na VDSL?
Teď mám 8Mb/s. Ale jelikož máme ještě O2tv tak to žere prej půlku rychlosti.
Osobně jsem nikdy moc rozdíl nepoznal když jsem měřil rychlost se zapnutou nebo vypnutou O2tv.
Kdysi jsem měl internet od ČR Radiokumunikace. Tam asi po roce došlo ke "zlepšení služeb" a zrychlení internetu. A proběhlo to tak. Že jeden den mě u připojení psalo rychlost např.: 2Mb/s a druhej den už tam bylo 4Mb/s. Ale nikde jsem nepoznal žádnej rozdíl...
Přijde mě to celé jako velká novinářská "kachna".
Budu rád za Vaše názory a poznatky.
pokud na netu jen ctes zpravy a obcas si sem tam neco pustis a jinak netahas souvislse data, tak rozdil nepoznas...
jinak kachna to neni a xDSL technologie funguji a zacina se to u nas pomalu rozmahat.
kazdopadne ne vsude je to dostupne a musis mit pomerne blizko odpovidajici dslam. cim dal od nej ses, tim rychlost periodicky klesa a ve vysledku budes na rychlosti jako obyc adsl. tyhle xDSL technologie jsou totiz na delku dratu docela dost nachylne...

14.05.2011, 10:00 |
rcman Aha, jasně. ozvodnu(nebo ústřednu) máme max cca 500metrů od domů. Vidim na ní z okna. Na O2 stránkách mě to ukazovalo že jsem uživatel s možností přejít Vdsl.
V podstatě mě o nic nejde. Modem budu mít za 1kč. A prodloužení smlouvy o rok mě je v celku jedno...
Internet používám převážně na prohlížení. Sem tam se něco stáhne. Jenom to možná bude trochu pohodlnější. Protože pernamentně je u mě na netu cca 5zařízení.
Asi to objednám. Nic moc mě to nestojí. A pokud se to zrychlí, nude jenom dobře...
Jsem cca kilometr od ustredny a zrychlil jsem z 8Mbit na 20Mbit. Nejvice to je videt pri stahovani, kde dosahuju 2,5 MB/s. Takze za me spokojenost, ktera me stala 1Kc.

16.05.2011, 11:31 |
rcman mrazik: To je fajn.
Mě to teda ukázalo že budu mít 16Mb/s. Už jsem to objednal.
Tak snad to tenhle týden přijde. Abych mohl taky poreferovat.
Nazeru se a zavolam jim:) Radsi se na vsechno vyptam a nahraju si to, aby se na vyuctovani neco neobevilo treba za rok.

17.05.2011, 17:45 |
rcman Dneska to přišlo... Zatim to vypadá že na rychlosti na měření to je o ničem. Ale na brouzdání po netu a stahování to poznat je. Nemá to takový prodlevy jako předtim.
Vcera to zapnuli a hned prestala fungovat TV. Technik odstranil problem na dalku. Dneska dosel modem a vsechno funguje po zapojeni a resetu PC tak jak ma. Jen se meni i rozbocovac a na kabelu od rozbocovace do modemu je jina koncovka, takze sem budu muset nahnat nekoho, kdo mi to predela. Na starej kabel od pevne to ale funguje taky:)

U mě bez problémů

Mam dotaz, taky jsem o tom cetl ale jsem trosku dal od ustredny. Ted me tu klasicke ADSL bezi max 1,7m.
Pomuzu si nejak s VDSL nebo nikoliv?
Koukni na zrychlujeme.cz co ti to ukaze za rychlost. treba to pomuze.

21.05.2011, 15:11 |
wefa | Upraveno: 2011-05-21 15:12:08
crazyape: Nepomůžeš.. Má smysl přejít v momentě, když jsi max 1500m od ústředny.
takze VDSL objednano, v sobotu to prekonfigurovali, provedl sem restart stareho ADSL modemu a rychlost 11,5MBit, rikam parada, uvidime, co to udela s new modemem. Dnes zapojim ten jejich modem a sem na 10,5MBit
No schvalne se du kouknout, co je to zac ten muj modem od ASUSu, ale pokud oba pojedou zhruba stejne, tak tam necham ADSL modem od ASUSu
Takze ASUS modem je WL-AM604g, zkusil sme ho ted pripojit, abych porovnal modemy +- ve stejnou dobu a uz se nechytl, jestli ustredna poznala pripojeni VDSL modemu a definitivne prekonfigurovala linku...?
V jednu chvili se mi ASUS ADSL jeste chytil,a le v informacich o lince mi napsal, jen ze de o 25MBit a tim to haslo gateway si uz ani po 5 minutach nenacetl
akorat s VDSL modemem mi ted od te doby bezi net zhruba 13,7-14,1MBit
Takze tech 10-11MBitu jak mi to bezelo predtim bylo dany tim, ze sem jel pres WiFi, tech 14MBit to jelo po kabelu (skoda ze sem nezkusil toho ASUSe po kabelu jeste kdyz se chytal na lince)
Takze tech 10-11MBitu jak mi to bezelo predtim bylo dany tim, ze sem jel pres WiFi, tech 14MBit to jelo po kabelu (skoda ze sem nezkusil toho ASUSe po kabelu jeste kdyz se chytal na lince)