Navštíveno 1227x

Byl jste nekdo osobně v paříži? Poznatky? Pripadne naky fotky na ukazku by ste nekdo mel? Premyslime ze by sme si v lete udelali vylet :)
Hehe, ted ve stredu tam jedu na kratky poznavaci vylet od Cedoku :)
Takze neco nafotim a muzu pak sem ci tobe na mejla hodit :)

12.05.2011, 18:47 |
Kamil Paříž je krásná, rozhodně doporučuju.

12.05.2011, 19:14 |
EAST Procestoval jsem toho hodne, ale muzu rict, ze Pariz patri k jednem z nejkrasnejsich velkomest :-)
hmmm tak to zni hezky, tak to asi zkusime :)
knightey: jj urco mi neco potom hod do maila :)
Paříž je neskutečně krásná. Je tam toho hodně k vidění,ale Eiffelovka, Notre Dame, Louvre, Versailles, Sacre-Coeur, Invalidovna, Vítězný oblouk, Projít Champs-Ellyses, Květinový zahrady, obchodní čtvrť La Defense, no je toho hodně, ale stojí za to tam jet. Byl jsem na 5ti denním poznávacím zájezdu a za 3 jsem toho měl plný brýle.
Carlos: no tak presne na tohle bych mel jet taky, kdy jsi tam cca byl? A na kolik te to vyslo jak zajezd tak vstupy cca? :)
Ja abych vedel kolik si vzit sebou.
Knightey-: byl jsem tam o podzimních prázdninách 2009, takže v říjnu. Byl jsem tam na 5 dní, včetně 2x18ti hodinové cesty busem. Zájezd byl od lokální cestovky, tady od nás a stál myslím 4 tis na jednoho a vstupy jsou dost rozdílný, např. Louvre tam jsme neplatili vůbec nic, studenti to mají zdarma, na ISICa, je to tam rozdělený nestudenty a studenty, ty pak mají vstupy zdarma. Měli jsme mít s sebou cca 30 EUR na osobu, ale to si nejsem jist.

12.05.2011, 21:39 |
tHom | Upraveno: 2011-05-12 21:39:15
Já tam byl na autosalonu :)
já tam byl,pěkný město,půlnoční výprava na aifelovku a pařák na zámku ve versail snad s kilometrovou frontou na vstupenky nic moc ale jinak nádhera
Ja jsem si tam dal cestu autem :) jezdeni po parizi mooc fajn :) zaparkovat taky umeni- ale kdyz tohle přežiješ tak Paříž je hrozně krásná (třeba frotna na eiffel :D nebo do louveru ) cesta autem vysla cca 3 plne nadrže a 50 euro mýtné, parkování jsem našel někde zadarmo kousek od metra, ale odřeli mi to tam :D

13.05.2011, 08:48 |
Kamil thetuky - tak s "oťukaným" autem se fakt musí počítat. Stačí se podívat na jejich běžný provoz. Tam snad nejezdí neťuknutý auto. Na Eiffelovku to chce jít brzy ráno, jinak jsou fakt pekelný fronty. Pokud umíš aspoň trošku francouzsky, tak se to dá trošku "očůrat" tak, že si vybereš pokladnu, kde mluví jen francouzsky - když jsem tam byl já, tak tam bylo nejmíň lidí (cca třetinová fronta oproti zbylým dvěma pokladnám).
asi som jediny ale osobne pariz neznasam. bol som tam viac krat a nejak uz nemam chut sa tam zase trepat, aj ked mlada stale otravuje. a o domacich viem svoje, mam na to len jeden nazor - arogantni hajzli.... napriklad do barcelony sa zase vzdy vraciam rad, nadherne mesto a v pohode ludia, a skoro vsade sa da dohovorit cesky/slovensky, skoro ako v San Marine.....
2007 na 4 dny a bohužel jako jasisoft, i když náš výlet hodně ovlivnilo počasí a zklamán jsem byl i z věcí jako b*ordel v metru a v té nové čtvrti. Hodně jsme toho najezdili v metru a ostatní MHD a jak to tam vypadá mě docela šokovalo. Pokud jedeš zájezd a provedou Tě po památkách a ukážou to, co oči turisty vidět chtějí a můžou, tak to zážitek nepochybně je. Pokud jedeš na vlastní pěst a sám si děláš program, je to horší.
[ Link ] 
Taky sem byl, je fakt na co koukat,ale autobusem bych tam už fakt nejel, je to docela unavujicí dvě ze tří nocí trávit v autobuse a do toho přes den nachodit mraky kiláků.