Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > památkáři

o Navštíveno 1302x o
o 11.05.2011, 22:28 | crestik | Upraveno: 2011-05-11 22:32:03
...je tu někdo z oboru? Potřeboval bych nějakou páku. Bydlím zde, to v kroužku
[ Link ]

Chcem vyměnit okna, ale jsou s tím problémy, protože historické centrum, blabla. Nejdřív problém, že je barák vedený na ulici Dolní Bašta (tam kde je spodek baráku, je ta ulice), ale normálně je stavěny na Horní Baště (tam co stojí to auto). Baba z úřadu o výměně oken nechce ani slyšet, že prej to je dřevěnice (před 40ti lety se to z podezděné dřevěnice přestavělo na tohle), i když měla u sebe fotku toho baráku a papíry, že před 40ti lety to bylo přestavěné do téhle podoby. Zas lítání, když už všechno vypadalo nadějně, takže prej barák stojí na základech historické dřevěnice a blabla.

Prostě došly nervy, tak mě zajímá, co mě čeká, když se na nějaké úřady prostě vyseru a vyměním okna. Nebude to žádná bílá plastová moderna, ale oproti původním děleným budou euro nebo plast s folií v celku a falešné mřížky, bo s tím 12cm okrajem by z toho zbyly střílny

o 11.05.2011, 23:04 | Jendys
obávám se, že s památkářema nehneš, bohužel jsme před lety řešili podobný problém v centru HK, nakonec se muselo udělat něco jinýho, takže okna jsou zatím původní, ale táta řikal že buď ofiko to co tam bylo, nebo se na ně z vysoka a dá tam plast, ale ve vzhledově stejnym provedení
o 12.05.2011, 08:41 | Luke_288
nemám zkušenost, jestli výměna oken jde udělat na ohlášku nebo se musí žádat klasický stavební povolení. pokud stavebko, tak nebudeš mít jeden ze souhlasů dostčených orgánů (památkáři), tzn stavební úřad povolení nevydá. ve chvíli, kdy to uděláš na černo, tak můžou nastat dvě věci- buď to stavební úřad dodatečně povolí a ty dostaneš jenom flastr za černou stavbu- což je pro fyzickou osobu mám pocit 50K Kč. v tomhle případě by ale stavební uřad musel nějak vyšachovat památkáře z řízení (což nepředpokládám) a nebo se zahájí řízení o odstranění stavby kdy máš lhůtu na doložení požadovaných dokladů (souhlas pamaátkářů) a pak buď dojde k povolení nebo ne. když ne (památkář nezmění názor), pak jseš v situaci, kdy máš černou stavbu a můžeš dostávat těch 50K furt dokola.

ale v dnešní době podle mě musí jít nechat udělat okna který od těch starých nerozeznáš a pak je dohoda s památkářema možná.

nicméně bych moc nepočítal, že stavební úřad půjde na ruku tobě proti památkářům
o 12.05.2011, 08:49 | Jendys
já právě myslím, že musí být zachován i materiál oken :-(
o 12.05.2011, 08:53 | Luke_288
to nevím, s památkářema jsem zatím trouble neměl
o 12.05.2011, 20:22 | Jirka156
Já s nima bojoval půl roku v RK. Nebydlím v památkové zóně, ale jen ochranné a dělali si iluze, že nesmím nic jiného, než původní vzhled, barvu a materiál. V RK mi to zamítli. Šel jsem za starostou a pomohl mi díky známostem na Krajském úřadě v HK, kde zrušili rozhodnutí z RK. Nevzdávat a řvát a bránit se. Já napsal takové odvolání, že jim z toho bylo zle. Jinak všude v okolí a to i památkových zónách jsou plastová okna. A na dotaz tý můře, proč to tam šlo, tak mi řekla, že to ona v tý době ještě na úřadě nebyla a dnes by to nepovolila. Co si o tom chceš myslet? Vykašli se na ně a konej. Sama mě říkala, že ti můžou dát pokutu max. někde kolem 10tis.Kč a vydají rozhodnutí a uvedení objektu do původního stavu. Ale prý nemají páky na to, jak toho docílit. Mnoho zdaru a nevzdávej to.
o 12.05.2011, 22:24 | Luke_288
jj, tyhle rady nad zlato.
pokud v tom úřadě opravdu nebyla a před ní tam byl někdo kdo slyšel na peníze tak to třeba možný bylo.
btw co takhle až památkáři po udělení těch tvých 10tis Kč vznesou dotaz na stavební úřad ať jako příslušnej správní orgán koná svou povinnost v případě černý staby? budeš taky psát odvolání z kterých bude někomu dalšímu zle?
páku možná nemaj, ale pokuty dávat můžou a nejen oni.
o 13.05.2011, 21:31 | Jirka156
Luke_288: já píšu své postřehy z mého případu, kdy jsem loni od ledna do června bojoval s památkářema.
Za prvé: k výměně oken aspoň v našem okresním městě nepotřebuješ ani stavební povolení ani ohlášku. Mně stačilo vymámit ze stavebního úřadu pouze papír "Sdělení o záměru stavebních úprav" (samo, že po vyjádření památkářů). A v něm se dodatkem píše, že: "Pro předmětné stavební úpravy není třeba povolení ani jiné opatření stavebního úřadu dle platného stavebního zákona" (konec citátu). Na základě tohoto papíru a na základě zrušení rozhodnutí Rychnovského památkového úřadu Krajským památkovým úřadem v HK, kde se odkazují mimojiné na přísné rozhodnutí vzhledem k umístění stavby a tomu, že i okolní stavby v památkové zóně již plastová okna mají. Dále pak, že RK úřad použil v rozhodnutí nesprávné paragrafy památkového zákona (což je smutné v našem birokratickém státě, když už si chtějí hrát na spasitele světa), budu psát tyto odvolání, z kterých jim bude blbě i dál. To mi věř!!! Na mě už nemají nárok díky těmto dokumentům. Stejně doporučuji postupovat i crestikovi v případě problémů a radím nevzdávat to a klidně se odvolat k vyšší instanci. Já tenkrát spěchal, protože jsme čekali druhého potomka a chtěl jsem to stihnout do porodu. Bohužel jsem to kvůli dvoum zakomplexovaným krávám z památkového úřadu nestihl a makal o dovolené ráno na oknech a večer lítal do porodnice.
A už stačí :-)
Za druhé: všechny firmy, které jsem oslovil na poptávku oken a vchodových dveří, se strašně divili, že to chci ofocielně nahlašovat. Že se za svou dlouholetou praxi s tímto setkali jen minimálně (Vekra, Stavona, K-Plast, Roll_star, Matrix, .....).
o 13.05.2011, 21:43 | Luke_288
Víš, já se živím inženýrskou činností ve výstavbě a vím, že řešit lze téměř vše. něco jde hned, něco trvá dýl. něco třeba nejde vůbec, právě kvůli zabedněným úředníkům neznajícím zákon a jejich možnosti.
nikdy bych si, před načtením konkrétní situace a už vůbec ne přes internet, nedovolil někomu radit, aby se na to vysral a konal a to právě proto, že takovýhle hrrr lidi chodí právě za mnou, jestli s tím jde něco dělat. a to už je většinou pozdě, protože jim přesně takhle někdo poradil, aby psali stížnosti až někomu dobře nebude protože jemu to kdysi vyšlo.

ad firmy- v dnešní době si opravdu myslíš, že při volbě práce hned nebo až za x měsíců ti bude někdo radit, aby sis oběhával nějaký úřady a čekal na vyjádření? každej ti bude cpát, jak se s tím nikdy v životě nesetkal a lepší začít hned apod, jenže ta zodpovědnost jde pak za tebou.
o 13.05.2011, 22:21 | Jirka156
Tady na mém případě aspoň vidíš, že dnešní paragrafy se dají vyložit různým způsobem. A buď budeš blbý a necháš se odbít a nebo si půjdeš za svým cílem, když víš, že na to máš právo.
Ať si to dělá každý jak chce! Já psal případ svůj a garantuju ti, že pokud nebudu dělat nějakou velkou věc na domu, jako že bych potřeboval novou komplet střechu, tak na úřady kašlu a udělám si to podle svého na černo. I když jsem v centu města. Viz brána na dvorek. Chtěl jsem vyjádření památkářů k výměně oken a vchodových dveří a ten blbec památkář mi napsal do vyjádření, že trvá na zachování pískovcových sloupů u vchodové brány a brány jako takové a už nevěděl, že ta brána byla měněná asi před 20 lety za jinou a z původní není shodná. Restaurátor města napsal do vyjádření, že vchodové dveře by šly zrenovovat, aniž by se na ně šel podívat! My je při výměně vytrhly ven a měl jsem nutkání mu je donést v pytlíku rozsypané na prach (sežrané od červotoče) ať mi je zrenovuje. Nakonec je chtěly do muzea - samozřejmě zadarmo - nas...t. A tak bych mohl pokračovat. Podotýkám, že náš dům je náš soukromý majetek a není v památkové zóně pouze ochranné a nikdo, ani na stavebním a památkovém úřadě nevědí, kdy byl postaven.
o 13.05.2011, 22:24 | Luke_288
nj, já crestíkovu situaci neznám, neznám situaci na místních úřadech, proto píšu to co píšu a ne jako ty, at není blbej a na všechno se vysere.
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3291 sekund.