Navštíveno 548x

Hoj.
Resim takove mensi dilema a jelikoz se tady umi a vi vsechno, tak se zkusim zeptat.
Chci si koupit nove sklo a mam mensi nebo spise vetsi dilema mezi dvema kousky:
Canon EF 24-70 mm f/2.8 L USM
nebo
Canon EF 24-105 mm f/4 L IS USM
V testech se pise, ze ta 2,8ka neni az tak moc ostra, tak premyslim, jestli jit do toho prvniho nebo druheho. Nema to nekdo prakticky vyzkouseno a nerozlouskne mi tento problem?:)
Predem diky

09.05.2011, 19:39 |
Kamil Pokud nepotřebuješ světelnost, tak bych vzal 24-105ku. Je novější, má větší rozsah a stabilizátor. S příchodem 5D Mark III se očekává i inovovaná 24-70ka 2.8, ale po katastrofě v JPN se nedá odhadnout, kdy ve finále dorazí na trh.
no svetelnost prave potrebuju, ale pokud je to fakt tak, jak se pise v testech, tak to zacina byt ostre nekde na 3,2-3,5 a resim, jestli uz fakt neni rovnou lepsi ta 4ka, ktera je ostra od zacatku... :(

09.05.2011, 20:35 |
Kamil jsem si ale uvědomil, že to chceš k 7D. Tam je trošku problém v tom, že je to "přemegapixelovanej" snímač a projevuje se to zvýšeným purplefringingem. Zkusím najít zdroj, kde jsem to četl - byl to test s 15mpx 50D.
Porovnání těch dvou je např.
[ Link ]

09.05.2011, 20:42 |
Kamil tak sorry, nebyl to purplefringing, ale redfringing :)
[ Link ] Možná to byl problém jen kombinace v recenzi, ale moc bych na to nespoléhal.
super. dik za odkazy. proctu :)
osobne jsem se uz taky ve dvou recenzich resp teda forech setkal s tim, ze ta ostrost je kus od kusu jina...
pokud ti nejde o prachy tak asi super volba ..
já skočím patrně do 17-40mm f/4 L
17-40 uz mam :) je to super sklo, ale chci neco ve 2,8ce a trosku delsi :) zatim to vypada na 99% na tu 24-70ku...