Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Ukažte své skalky :-)

o Navštíveno 1989x o
o 08.05.2011, 12:08 | Zdeny60 | Upraveno: 2011-05-08 12:12:54
[ Link ]

Museljsem se pochlubit. Nejsem žádný zahradní architejt, ale tohle mě prostě baví. Je to příjemné odreagování, baví mě pozorovat, jak se vše mění v průběhu času, ptactvo,, motýli...

Asi se začnu živit tím, že si dám inzerát: "založím sklalku z vašeho materiálu". :-)

Ač to tak na fotkách nevypadá, některé kameny mají kolem 100kg, vše jsem natahl s kamarádem z lesa (snad polesní promine) a usadil sám. Na té dlouhé skalce je cca 1,5 tatry hlíny + asi + plných vozíků kamení, v místě té skalky u plotu stály původné 3 krásné borovice , ale začaly pomalu přerůstat a stříhání už moc nepomohlo. Navíc sousedka si stěžovala, že jim budou stínit na "dětské hřišťátko", tak jsem je skácel a založil na místě nich tuto skalku. Propojil jsem tak původní "náběh z levé strany a "odběh" z pravé strany. Ač to taky tak nevypadá, jde o plochu asi 17m2, kde je jedna celá tatra hlíny a asi zase 6 vozíků kamení.

Kámoš mi říká "Rocky", protože pořád tahám kamení (to, co je na fotkách,. není vše:-) :-) a já jemu říkám woodman, protože pořád řeže sobě a někomu dřevo:-)

holt, každý se něčím baví.

o 08.05.2011, 12:15 | Kamil
Zdeny - paráda, super práce a hlavně parádní výhled přímo ze zahrádky...
o 08.05.2011, 12:16 | muSlim | Upraveno: 2011-05-08 12:17:05
Tak toto je celkom pekné, musím uznať :-) Hlavne to prostredie okolo a aj za plotom!
o 08.05.2011, 12:25 | tommas
Fešný
btw: když tady někdo ukáže auto s křídlem tak mu vynadáme, ale skalka bude mít velký úspěch... autohificlub rulezz:-)))
o 08.05.2011, 12:42 | HIGHTOWER
paráda, líbí, nejvíc to, že je to pěkně barevné, nemá to pravidelný tvar, povedlo se ti to :-)
o 08.05.2011, 12:44 | Mr.Scully
Skalka mě moc nezajímá, ale líbí se mi ten klídek, vypadá to, žes barák postavil na správném místě :-) Kdybych takovéhle místo našel někde u Plzně, tak ho hned kupuju :-)
o 08.05.2011, 12:46 | fredy
moc pěkný, já teď začínám něco tvořit u babičky na zahradě, ale zatím je to jen o tom, že se pooralo, srovnala se půda, vykopala stará tráva a osela nová...
o 08.05.2011, 12:55 | Only_One
já tu mám zrovna založenou HI TECH skalku z moderních materiálů. Výhoda je, že na tom naprosto nic neporoste, takže to je absolutně bezůdržbové. Snažil jsem se volit materiály šedé betonové přírodní s odstínem červené porotherm a dokomponoval jsem to bílou pro odlehčení Ytong.

foto k příspěvku  od Only_One

o 08.05.2011, 13:17 | jura.j
moje provedení interiérovej skalky - obývákovej, bohužel vydržela enom dva dni , potem byla ekologicky zlikvidovaná

foto k příspěvku  od jura.j

o 08.05.2011, 16:06 | jackobo
Zdeny60: tak to je teda hustoskalka, moc peknyy, a ty scenerie za plotem jakbysmet :-)

O_O&jura.j: ROFL :-DDD
o 08.05.2011, 18:38 | H-Honza (M)
moc hezky chlape, taky bych se chtel takhle nudit :O)
o 08.05.2011, 18:41 | AllInOne
Klobou dolů, máš to moc pěkný čoveče. Mě se to líbí, ale nikdy bych to nezvládl takto udělat.
o 08.05.2011, 19:07 | Unihero
to zdeny60: krásná práce, klobouk dolů...
o 08.05.2011, 20:12 | koren
mne to pripomina krakonosovu zahradku:-) jak tam neni k jidlu,tak nic pro me...
o 08.05.2011, 20:20 | Zdeny60
Kluci, dík za slova chvály. Mě to fakt baví, zrovna dneska jsem si dělal mini aranži ve staré keramické formě na pečení bábovky:-) Prostě, jak říká kámoš -měl jsem si koupit baraák na skále a měl bych pokoj.

Musím říct, že mi to fakt dává energii, člověk přestane myslet na problémy, uklidmní se u toho, navíc pod nohama se mi věčně motá sosedovic krásná černá kočka, která nemá u nich doma klid, protože ji honí dětia a pes, já něco dělám, ona leží vedle mě... Pohoda...
o 08.05.2011, 22:37 | Rajdlos
Zdeny: fakt parada
o 09.05.2011, 09:38 | schimi
Zdeny: Velmi pekne
o 09.05.2011, 09:41 | Octávák
Zdeny - moc pěkná zahrádka, jen ta tráva by chtěla trochu poladit ;-) Máte hafana co?
o 09.05.2011, 09:45 | Milhauzz
Zdeny - moc krásnej výhled! A celkově moc hezký.
o 09.05.2011, 16:54 | Harryp
To Zdeny60: pěkné a když máš kde vzít "levně" matroš, tak je to pohoda a přesně vím jak to myslíš s tím odreagováním.
o 09.05.2011, 17:01 | Vencaf
já nevím,ale mě to přijde takový kýčovitý, je to v tý zahradě jak pěst na oko..
o 09.05.2011, 17:08 | Harryp | Upraveno: 2011-05-09 17:09:16
Vencaf: možná trošku "přeplácané" , že už tam toho Zdeny dal dost, ale bude to vypadat jinak, až na to zapůsobí vnější vlivy a růst rostlin, tak to bude trošku jiné. Doufám, že Zdeny pak nahodí nové fotky :-)
o 09.05.2011, 19:17 | Zdeny60
Je třeba to brát tak, že jsem amatér. Ale hlavní, že se mit o líbí a navíc v mé zahradě :-)

Ono v reálu to vypadá tak o % líp, protože fotka nepřenese tu plastičnost a navíc kouzlo skalky vidím mimo pohledové potěšení v tom, že si můžeš pěstovat rostliny, které bys jinde běžně nenašel-mám tam některé vzácnější kousky, které je nejlépe pozorvat zblízka.

Harryp: právě se modlím, aby se to moc všechno nerozrůstalo, proto jsem volil malé vzrůstem rostliny, které vyniknou mezi kameny(například mám asi - drzhů netřesků-krásně kvetou, pak různé delosphermy - teď kvete ta oslnivě žlutá a děšlá krásné koberečky, a kameny právě tomu dodávají ten správný "smrnc".Vzadu je třeba mít pohledovou oporu - proto ten lem ze smaragdů, nahoře ta tmavě zelená stálezelená cesmína, co krásně razí i v zimě, když je bílo.

Materiálu by bylo dost, ale já už se zařekl, že tento kus skalky po těch borovicíh byl poslední:-) Ale jak si tak říkám, chybí mi v zahradě voda (mimo bazeénu pro ptáky:-)) - tak se mi rodí v hlavě nápad na takový malý vodpoád, koryto s vodou, co bude stékat mezi kameny zpět do podzemní nádrže. Nechám to uzrát, pak se uvidí.

K té vodě - jelikož z home office koukám právě na tu skalku, tak mě baví sledovat chování ptáků, když ráno chodí pít a koupat se:-) je to sranda, vše má své přesné zákony - napřed kos, pak kosice, pak kominíček, pak červenka a nakonec vrabci:-) Den co den stejné pořadí:-)Jen ten bazén začíná být malý - jde o starou vyřazenou pánev na smažení, zapuštěnou do kamení a vysypanou štěrkem - chce to větší:-)Nevejdou se:-¨)
o 12.05.2011, 09:17 | Luke_288
z fotek to možná není tak vidět, ale přijde mi, že to je spíš rovina, mě se líbí víc "kopečky", jestli mi rozumíš. a pokud to máš tak, že v podstatě krom zimy stále něco barevně kvete, pak dobrý.
o 12.05.2011, 09:19 | Nevřis
to Zdeny60....prace opravdu vydařená a ten výhled ze zahrady ..luxus!
o 12.05.2011, 11:24 | Zdeny60
Luke_288: je to zvedlý:-) Ta u plotu asi o 80 čísel proti trávníku, ta dlohá asi o 50. STačí to, výš by byla pěst na oko.
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3366 sekund.