Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Tomu říkám pech...

o Navštíveno 1323x o
o 07.05.2011, 22:31 | Ravo | Upraveno: 2011-05-07 22:31:39
Pro pobavení všech a snad i pro pomoc s "minimalizací následků" vám popíšu co se mi bezvadného stalo:

Budu brzo tisknout hromady fotek (njn, svatba a škemrající babičky ;-) tak jsem si koupil nový inkousty do svojí tiskárny, neboť mi hlásila, že jsou prázdný.
Takže jsem neváhal a do svojí Pixmy iP4300 (starší kousek, ale měl jsem ji rád) jsem zakoupil originál Canon inkousty (s Canon papíry mám odladěné nastavení barev - podání pleťovek atd.), konkrétně černá PGI-5Bk a barevné CLI-8M a CLI-8Y. Vše dohromady za cca 1000 Kč.

A co se nestalo? Nahodím nový inkousty do tiskárny, nechám srovnat tiskovou hlavu, pročistit trysky a pak dám zkušebně vytisknout nějákou fotku. Vylezla nějáká divná (rozsypaný čaj), tak jsem dal tisknout znovu. V ten moment v tiskráně zachrčelo a trošku to zasmrdělo a žádný tisk se nekonal.
Prostě tiskárna v háji (mám elektrotech. vzdělání, ale i po demontáži se mi nepodařilo najít závadu - nic viditelně spálené, zdroj dává nějáké napětí, ale dál kdoví co se děje - bez schématu se prostě nechytám).

Takže mám hromadu šrotu co vypadá jako tiskárna a v ní skoro netknuté inkousty, prostě pohoda :D
Je to vpodstatě blbost a drobnost, ale v ten moment mě to tááááák nasr**lo, určitě to znáte :)

Takže kdyby měl někdo zájem o ty inkousty a celou tiskárnu na náhradní díly, asi se domluvíme (cca půlku původních peněz za ty inkousty? za šrot tiskárny asi ani nevím, hlava by se třeba někomu hodila atd...), nebo kdyby měl někdo bezprizorní iP4300 a nabídl ji za rozumný peníz, možná bych ji vzal.

Doufám že jste se dobře pobavili, vtipné komentáře, podobné historky ze života a nabídky na odkup/prodej vítány ;-)

o 07.05.2011, 22:44 | AllInOne
:-))) a to bud rad, ze jsi jich nekoupil nekolik.

Ja pridam trocha z jineho soudku.

Asi v 16-17ti letech jsem chodil s kamosem ze skoly na brigadu do jedne fabriky. Chodili jsme na noc,12tku a davali jsme dokupy nejaky malickosti-2dratky propojit pres nejakou krabicku,zalisovat. A kdyz jsme tam byli poprve, tak dosel rano ten sef co tyto ukony mel na starosti a pta se meho kamose. Tak kolik tech spoju mas??? A kamos rika: 3700 kusu. Chlapik rika: to je malo teda,lidi tu delaj 4500kusu za smenu. Udela 2 kroky ke me a rika: kolil jich mas ty? A ja rikam: no, my tech 3700 mame dohromady :-) borec polkl na prazdno:-)))) dopadlo to tak, ze kazdej dostal vyplaceno to co mel mit a jelo se dom:-)
o 07.05.2011, 22:54 | CRK
To je fakt zas historka... To já jsem před chvílí udělal pěknej bobek :-D No, co ti budu povídat, stálo to za hovno :-D
A proč nenecháš udělat normální fotky, je to za pár šupů....
o 07.05.2011, 23:32 | PachezZ
Nebylo by na hromadu fotek lepší udělat fotoknihu? Dělali sme si s mladou jednu loni u happyfota (zrovna měli akci) a pak mi nedávno přišla co sem nechával dělat mámě u blurb.com - mnohem lepsi nez od HF, 120 stran, cca 35x30cm i s postou za bratru 1500kc...
o 07.05.2011, 23:41 | Ravo
To CRK: protože mám trošku vyšší nároky na kvalitu fotek než mi dokáží nabídnout "za pár šupů" fotolaby typu Rossmann, HappyFoto atd.
Je jasné, že na hromadné rozdávání po rodině bude využito těchto služeb, ale na premiové tisky (kvalita, větší formáty atd.) pro mě a pár lidí kteří to dokáží ocenit se bude tisknout za draho, ale s kontrolou procesu (upozorňuji, že i na focení a postprodukci jsou kladeny podobné nároky - klasické pořekadlo o síle celého řetězu - zdrojové data neposktyuje nějáký umaštěný kompakt atd)

Já vím, že je to drahý koníček, ale to je např. autohifi taky...
o 08.05.2011, 09:38 | ABERTO
Tak stejně by jsi asi ty inkousty koupil ikdyby jsi fotky netiskl a dopadlo by to stejně. Je to pech, leč z pozice IT prodejce se s tím setkávám denně. Většinou je to tak, že někdo po roce opráší inkoustovku, koupí za ranec náplně a pak si chodí stěžovat co jsme mu prodali, že mu to netiskne :)
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3567 sekund.