Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Změny v silničním zákoně

o Navštíveno 1622x o
o 03.05.2011, 19:09 | HIGHTOWER
Tak a je to tady, takže to vidím na běžné chlastání 1 malého piva a pak řízení, někdo si dá i klidně více, radary MP bez označení, to budou zase stát na každé 30, 20 v obci mezi polema, ach jo :-(

[ Link ]

o 03.05.2011, 19:42 | Mr.Scully
Ad chlast - pro mě osobně žádná změna, nevím jak ostatní, ale mě daleko víc deptá ta pokuta než ty body, takže se stejně piva před jízdou ani nedotknu. Je to na osobní zodpovědnosti každého z nás.

Ad měšťáci - tady je třeba říct, že možnost měření jen na označeném úseku je směšná, člověk na těch 100m zpomalí a na konci už zase sviští dál. Netuším, jak se dá měšťákům zakázat, aby měřili na nesmyslných místech, asi to nijak ošetřit nejde...
o 03.05.2011, 19:45 | kozlustechnykus
Ad mestaci - tady je treba rict, ze uz jen moznost, ze se serou do dopravy, je smesna.
o 03.05.2011, 19:45 | madmaik
ja bych mestaky nechal zbirat psi hovna a hlidat prechody u skol a do takovejhle veci at se neserou,jinak ten chlast,to bude dobry leda na zbytkac druhej den.
o 03.05.2011, 19:47 | Pekys
jelikož neměřitelný minimum je myslím 0,25 promile, tak to zase takova změna neni, protože i když ti to ted naměřili, tak se to neřešilo.
Radary - myslim že v určitejch místech ted fungovaly velice dobře preventivně, hlavně kvůli informaci o měření. 99% řidičů si pak dávalo pozor. Když to bylo na místě kde radar má smysl, pak i upozornění na něj je myslím v pořádku, protože bez cedule se sice chytí víc řidičů, ale prevence ochránit dané místo jde do kytek.
Občas měřej na nesmyslnejch místech, ale jednou je ta cedule až někde v dáli v poli, tak bude potřeba se naučit s tím počítat a smířit se s tím, že přijedu o 10s později.
o 03.05.2011, 19:49 | mr.brain | Upraveno: 2011-05-03 19:50:14
Já nikdy když jsem řídil nepil, tudíž se pro mne nic nemění - mění se ale to, že když mi naměří, tak pojedu na krev (stejně tak bych jel i teď).

Mětstká buzerace bude opravdu průser a hold teda budu jezdit jak č*rák o víkendech na 30 km/h opravdu 30 km/h. Ideální je stav, když někde zapomenou dopravní značení nebo je tam připravený dopředu anebo je už zaasfaltováno a nikde nikdo. Jo, holt když je v tom bordel...škoda mluvit.
o 03.05.2011, 20:12 | BATMAN
ad chlast: Body nasrat,je jich dost,penez uz mene ale co me hlavne zajima je,zda za 0.29 promile i nadale hrozi odneti ridicskeho opravneni na 6-12 mesicu???
o 03.05.2011, 22:14 | HIGHTOWER
Mr.Scully: jenže měšťáci mají v dopravě a celkově i PČR z 90% a ne-li více, působit peventivně, takže proto to bylo označeno. Pak se mluvilo, že se označení zruší, ale budou měřit jen tam, kde jim PČR určí, ale o tom teď ani slovo, holt je potřeba naplnit obecní, městské kasy. PČR vybírá za pokuty do státního rozpočtu a sami o sobě z toho nic nevidí, takže je to v nějaké přiměřené míře to měření, ale MP čím více vybere, tím více se jim vrátí. Navíc MP je prioritně zřizovaná pro ochranu veřejného pořádku, ne kontroly dopravy, ale na to se sere, takže bezďáci jsou na lavičkách, fekty otravují lidi, děti u školy nikdo nehlídá, ale MP si vesele vybírají prachy za pokuty a ne u školy, ale v poli, na 30 apod....
o 03.05.2011, 22:18 | HIGHTOWER
U toho chlastu mi jde spíš o to, že to plno lidí bude brát jako to, že si mohou dát 1 pivo a jet, ale tím to začne, pak budou dávat 2 a ono se to po hodině dostane na tu hranici, kdy zaplatím max. pokutu... Takže tak jsem to myslel, však jak se tady něco malinko povolí, hnedka se to zvrhne v něco většího... Toho se bojím
o 03.05.2011, 23:02 | Nismo.Power
njn.... všechno špatně , všichni budou jezdit napitý přitom já na sobě 0,3 dost cejtim a nikdy bych v tom stavu za volant nesed..... mestaci mě chytnou na 30ce za 50 a lékárničky to co tam ted bejt muselo tak už zase je špatně a bude se to měnit .....
kocourkov...
o 03.05.2011, 23:18 | pepe689
Nismo u tebe se nedivim :-))
o 03.05.2011, 23:30 | P.E.T.R
Jako všichni nademnou, když řídim, tak nechlastam a od měšťáků to zas bude jenom buzerace, viz měření na 30kmh a podobný. Prevence nulová, jenom vybrat prachy. To zas musel někdo strašně dlouho vymejšlet. :(
o 03.05.2011, 23:46 | P.E.T.R
Ještě mi zajímá todle: "Policista bude mít možnost nechat auto zajet na technickou prohlídku, pokud není dál než 8 kilometrů."
Když mam platnou technickou, tak co mi můžou nařizovat, abych tam jel znova, to prostě nepobíram.
A druhá věc, nevim, jak to bude fungovat, ale když mi zastaví např. někde na druhej straně ČR, to tam budu jako muset ject na technickou? To je přece úplná kravina ne?
Co když na to prostě nemam čas, někam chvátam, na letiště a podobně? Fakt nechápu.

Tohle by mi docela dost zajímalo, jestli o tom někdo máte nějaký info, tak dejte vědět. Dík

o 04.05.2011, 00:30 | Mr.Scully
HIGHTOWER - jo, s tím v zásadě souhlasím. Čechům když se něco povolí, tak pak zkouší, kam až lze zajít. A MP je záležitost sama o sobě, nicméně je to v tuhle chvíli náš zákazník, tak to nebudu komentovat :-)

P.E.T.R.K - to s tou STK se má využívat jen výjimečně, protože jak víme, tak půlka lidí má STK podplacenou (mě nevyjímaje, i když jen kvůli estetické kravině), tak je to asi jediná šance, jak ošetřit, že vrak s platnou STK bude mít stejně smůlu.
o 04.05.2011, 08:51 | mrazik
No uz se tesim, az s datem ucinosti se bude jezdit 40 a vsichni budou ocekavat mestaka s laserem pod zastitou zajisteni bezpecnosti v obci. Pokud bych je nechal merit, pak jen v soucinosti se statni policii.
o 04.05.2011, 09:54 | Mika
... městská policie byla zřízena k zajišťování veřejného pořádku, dodržování občanského soužití. Já bych vzal pravomoc řešit dopravní přestupky MP pouze za předpokladu, že to bude zvládat PČR.
o 04.05.2011, 10:16 | sotek
Povolení i minimální hranice alkoholu je prostě špatně.
Měštáci ať si měří u škol, jinde si myslím je to práce PČR. Pokud je někde snížená rychlost a pojedu vědomě rychleji, musím počítat s tím, že mě můžou změřit a pokutovat.
A u STK by mě zajímalo, kdo bude platit kontrolu, pokud mě tam pošlou a bude vše OK. Nehledě na časovou ztrátu. A už vidím, jak budou stát tak, aby se do limitu 8km vešly.
o 04.05.2011, 18:32 | HIGHTOWER
P.E.T.R.K: asi takto, to že někdo má platnou technickou neznamená vždy, že je auto v době silniční kontroly ok přeci ne??? Budeš mít poškozený blatník, nárazník, nebudou ti svítit světla tak jak mají, budeš mít sjeté pneu, poteče z auta olej nebo tak něco, budeš mít tuning auto, snížený, křídlo jako prase, nárazník, že silničáři s radlicí jsou ubožáci, tak proč by nemohli auto odeslat na technickou??? Jen nechápu, to tam pojede s ním? Bude se čekat až přijde řada na to auto na té stanici TK? Když tam vada nebude, kdo zaplatí TK? Tohle nějak nechápu, ale jako nechat tam poslat auto v pohodě.
o 05.05.2011, 00:57 | cuir
HIGHTOWER: T.K. pokud tam nebude vada , tak zaplati danovi poplatnici. Bohuzel. Mel by to platit ten policista ,ktery auto odesle na tu kontrolu. rozmysleli by si pak jestli to budou houfne posilat a nebo jestli budou posilat opravdu jen zcela zrejme pripady. Takhle to bude jaksi nevyrovnane, protoze kdyz budes mit auto v haji tak to budes platit ty. Ale kdyz se ti policajt bude chtit pomstit protoze mu stara rasple vecer nevyhulila brko, tak nemuze o nic prijit. Dalsi vec je ta ,ze pokud budu mit auto v poradku tak ne ze kdo zaplati tu T.K. ale do mi zaplati ztraceny cas ?? cas sou penize a tohle mi prijde opravdu hodne brutalni.
Takze T.K. prosim ,ale chtelo by to nejakou protihodnotu pokud narceni (podezreni) bude mylne. Protoze tohle uz neni prevence to je neskutecna buzerace.
S limitem 8 km je to jednoduche. Nehlede na to ,ze si myslim ,ze v tomto pripade jedou policajti s tebou.
Doufam ,ze se zameri na jasne pripady a ne na kraviny typu vetsi kola , sirsi pneu.
o 05.05.2011, 21:15 | P.E.T.R
Pokud je to na likvidaci pojízdných vraků, tak s tim nemam sebemenší problém, to nemá na silnici co dělat. Ale vážně nerad bych narazil na vola, co mi tam pošle, protože mi chybí zadní sedačky nebo, že mam větší kola.
o 06.05.2011, 22:07 | DJ_Felda
Jojo,souhlas jako ti nade mnou. A co se týče městské policie??? K ní je to bez komentáře. Ti se maj starat o pořádek v ulicích a klid večer a ne se cpát do měření rychlosti. Za chvilku to dospěje k tomu,že budou moct měřit i sokromníci a to pak bude mazec....
o 06.05.2011, 22:40 | HIGHTOWER
cuir: hmmmm, a tobě by vadilo, kdyby tam třeba poslal tu Avii, které nešly brzdy a tuším, že zabila (možná jen zranila) ty 2 děti na přechodě? Navíc když tam pošle jakékoliv tuning auto, tak ti garantuji, že 100% aut technickou neprojde, když se to vezme na 100% tak, jak by mělo...
Jinak u PČR nyní pracuje docela shit mladistvé osazení a je to o ničem, ale to je Langrovina :-(
o 06.05.2011, 23:00 | HIGHTOWER
Jo, a stále se říká ohledně všeho, že všem se má měřit stejně a najednou kvůli kolům, nebo chybějícím sedačkám apod. ne? :-D
o 06.05.2011, 23:12 | Draxx
Ale jak chybejici sedacky ohrozuji ostatni ucastniky provozu ? Nebo vetsi kola ? Abych nebyl narcen z podjatosti - ja mam vuz v zcela seriovem stavu se seriovejma kolama = )
o 06.05.2011, 23:25 | HIGHTOWER
Na vozidle mohou být jen kola povolená výrobcem = větší kola, porušení zákona, chybějí sedačky, mají tam od výrobce být = porušení zákona. To je jako kdybys řekl, že máš doma pistoli, náboje, sem tam si chodíš zastřílet na střelnici, na nic nemáš povolení, nemáš zbroják, taky tím nikoho neohrožuješ, ale je to protizákonné, kapišto? :-)
A pak se divíme, že poslanci berou prachy od lobistů? Však je to vše jedno k druhému, jde o princip... Tak jako pro někoho, kdo si nechá udělat TK bez auta s papírovou bankovkou nad rámec běžné platby, tak pro poslance bakšiš za zvednutí ruky pro něco je to samé, nebo ne?
o 07.05.2011, 00:53 | Draxx
Pistole a vyndany sedacky je rozhodne to samy = )
Jestli je pro tebe chybejici sedacka v aute smrtelny hrich jenz je treba potrestat, protoze tim ohrozujes kazdou maminku s kocarkem na prechodu, tak k tomu neni co dodat.
o 07.05.2011, 07:57 | Daryl (A)
na radary si vsichni poridte waze a bude klid. Ten vm pomuze i v mnoha jinych problemech na silnici :-)
o 07.05.2011, 19:01 | HIGHTOWER
Tak teď byla na Primě reportáž a to se jim zase povedlo pánům legislativcům. Přestupky se budou projednávat jednou za 3 měsíce všechny najednou, a dostane se jen trest za ten nejhorší, takže když vás chytí v lednu za chlast, tak pak 3 měsíce může člověk jezdit jak chce a dělat přestupky do té hranice postihu za ten chlast, neb více mu nehrozí a dostane jen flastr jako by spáchal jen chlast, ještě to půjde ke Klausovi, snad to nepodepíše.
A spoluautor tohoto zmetku řekl, že prý to tak může být, že přesně neví. Tak do**dele, kde to jsme? Když doktor zkazí operaci, jde před soud, když řidič profesionál někoho na silnici trefí, je za to stíhaný, ale za takovéto zmetky nikdo nenese zodpovědnost :-( K blití...
o 07.05.2011, 19:19 | luda551
HT : ČR co dodat :D
o 07.05.2011, 22:22 | kozlustechnykus
Peknej paskvil
o 20.05.2011, 11:24 | Lucni.konik
APROPÓO: Kdo tu užívá WAZE?
Jen bych se chtěl zeptat, jak je to náročný na data(když jsou povolena). Přeci jen začínám, mám nejnižší tarif a asi ho přešvihnu, tak jen abych věděl, jak moc mě bude zaměstnavatel bít :-/
o 21.05.2011, 07:31 | Zdeny60
Hightower:

Kde to jsme? V prdeli, milý hochu,jen se divím, že ty se divíš, že v naší slavné banánové republice se dělají zákony na míru.

A bude hůř...

Jinak na téma "mozkové výplody práce PČR" jsem napsal v novém příspěvku něco, co možná poodhalí "vysokou úroveň" myšlení představitelů naší veřejné sféry, kam PČR jasně patří....

Opravdu, jak se ptá čolen luda551: co dodat? Snad vzít karabáče, hole, kosy a jít na to. Už není na co dál čekat!!!
o 21.05.2011, 07:45 | HIGHTOWER
Zdeny60: To byla řečnická otázka a samozřejmě vím, kde jsme :-(
o 21.05.2011, 08:32 | Daryl (A)
l.k: pouzivam waze, al nemyslim zeby to bylo nak narocny na data. Posilaj se gps souradnice a aktualni prumernou rychlosti a vraci se ino o situaci v okoli. par bitu sem tam.
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3997 sekund.