Navštíveno 10392x

27.04.2011, 21:39 |
hanx tak mě dneska opět namíchlo jedno videjko
[ Link ] komentujte
(a prosím povšimnout si, že ono odbočující auto už od začátku videa bliká a dá se předpokládat, že blikalo celkem dlouho)
předem se omouvám jestli to tu náhodou nebylo, hledal jsem to tu a nenašel
Bych ho tím kamionem nabral a byl by klid...
kdo ví, není to tam vidět celé, jen jak bliká a pošle mu to tam
Navíc dle zákona ten co jede v pravém pruhu a přejíždí někdo z levého do něj, tak ten co v něm už jede má přednost. To jestli kamioňák jel stále rychle (a nezpomalil, ač nemusel, aby ho tam před sebe pustil, je věc druhá) a osobák tam nestihl přejet, tak dle zákona chyba na straně osobáku, nebo mu nedla přednost "z prava" případně nedal přednost vozidlu jedoucímu v průběžném pruhu, do kterého ten osobák přejížděl.
[ Link ] a
[ Link ]
těžko se to soudí, když člověk nevidí zbytek.
Ale takhle vytržený z kontextu se to dá popsat jen jako: "kretén potkal kreténa"
Ten golf jednoznačně za to, že mu tam takhle vjel a ten kamion tam moc prostoru už neměl, musel by dost ostře na brzdy.
A ten kamioňák, že takhle zastaví dopravu. Jakoby neměli těch průserů už dost. Opravdu ten kamioňák by měl mít trochu větší nadhled vzhledem k tomu, že je profík.
Podle mě uvnitř golfa seděla nějaká ženská, která pravý zrcátko neumí použít. Proto ten kamioňák jen mrdnul dveřma a jednu řidičovi nestřih.
At uz byl v pravu nebo ne, zastavit dopravu na D1, to chce odvahu.

27.04.2011, 22:04 |
hanx můj názor je takovej, že lidi co maj "profesní průkaz" by měli dělat opravdu tvrdý psychotesty...
No hlavne proc ten golf tam takhle vjel? Protoze ten tmavej golf combi / passat, nebo co to je jel nejak divne a brzdil ikdyz pred nim nic nebylo, ne?
Nebo blbe vidim a pred nim byla kolona? :)

27.04.2011, 22:18 |
Brnďa popravdě, ja jezdil kamionem a tohle se mi stavalo celkem často, jel sem si rozjetej 90 a najednou me tam smikne auto, a verte ze kdybych strhl rizeni, nebo dupnul na brzdy tak to akorat vysipu někde, je videt ze se snazil kamionak aspon uhnout aby zabranil stretu, ale toho ridice iridicku bych pak stopnul a nakopal do prdele, takhle ohrozovat. NAvic mi nerikejte ze si ten ridic v osobaku nevsiml ze tam leti kamion rozjetej. Kazdej na kamionaky nadava, ale kds vidim jak se lidi v osobacich chovaj.
hanx jel s s kamionem nekdy ze pises takovy veci? Predstav si ze by ty si mel za zadama 30 tun a nekdo ti tam takhle blbe vlitnul, doma te ceka rodina a neddej boze to nekde obratit na bok nebo do sloupu a je po tobe. Ja sam neveril co to auto dela kdys jedu 90 a musim vic dupnout na brzdy, to ovladani je tam pak opravdu horsi. A udelal dobre ze ji sel spucovat, aspon se pouci pro priste. ja bych urobil to stejné.
presne takhle jezdiva kamos, hodi mysku bez blinkru pri predjeti, nebudu se mu divit as to udela znova a kamionaci se pres vysilacku domluvi a stopnou si ho a vysvetli mu jak se jezdi.
Ja to taky nechapal dokud sem enzacal jezdit, ale fakt lidi se vuci kamionum chovaj stejne jako k osobakum, coz je spatné

27.04.2011, 22:22 |
Brnďa a na videu vypadá, že provoz nebyl nejrychlejší, tak se hold cloveku v golfovi nechtelo cekat tak si myslel ze to promyskuje a malem ho to mohlo stat život

27.04.2011, 22:23 |
hanx MA.RTI.N: Ano, jel jsem s kamionem. Nikdy v životě by mě nenapadlo zastavit v prostředním pruhu nefrekventovanější české dálnice za plného provozu. Jaké věci prosímtě píšu? Už jsem něco najel a co někteří kamioňáci, kteří mají být PROFESIONÁLNÍ ŘIDIČI dělají, z toho se mi fakt občas otvírá kudla v kapse.
tím nechci říct, že tohle byla kamioňáka vina, ano, blbá ženská blikala a udělala tam myšku, ale ten kamioňák tu brzdu ani nepohladil a tohle by prostě PROFESIONÁLNÍ ŘIDIČ dělat neměl...
ale jinak souhlasím plně s výrokem: "kretén potkal kreténa"

27.04.2011, 22:25 |
Brnďa Tak třeba počítal, že ženska o nem vi a ze pocka, ne ze se mu tam natlaci, a jestli to zastavil tak je borec, ale tam spis vypada ze to bylo nejaky pomaly ten provoz

27.04.2011, 22:27 |
hanx je jasně vidět, že před kamionem bylo volno a zastavil plynulej provoz... celou dobu, ani když už mu tam vjela, on na tu brzdu nešlápl..

27.04.2011, 22:29 |
Brnďa třeba mu nefungovalo abs na navesu tak vedel ze by bylo zle, tak to zkusil vyklickovat, bohuzel takova kombinace je zakazana, ale plno dopravcu ma v takovym stavu auta a navesy ze kdys to vic zaslapnes tak ti jde naves smykem a udela hodne skody..

27.04.2011, 22:36 |
Kesam Sem myslel že mu jí tam pustí.Zastavil provoz pěkně rychle.

27.04.2011, 22:37 |
hanx no vidíš, takže psychotesty:-) tuhle nedávno byl článek jak kamionu bouchlo kolo kamion zabil mámu s dítětem a babičkou... kvůli tomu, že nějakej dement chtěl ušetřit na pneu pár tisícovek a mrsknul tam na kostru ojetý zrezlý... Kamioňák by do toho prostě neměl sednout a vyjet s tím i kdyby se zaměstnavatel postavil na hlavu či jakoukoliv jinou část těla...
No co? Golf se pokusil o sebevrazdu.
A tomu bouchnutymu kolu zabrani psaychotesty jak? Nijak. Ty testy sou k hovnu. Kdyz si donesu dost hotovosti, tak je udelam i v bezvedomi. Uvedomte si, ze je to v prvni rade kseft pro nekoho nachystanej.

27.04.2011, 22:50 |
hanx kozlus: to je taky trochu pravda...
každopádně já už ze zvyku jak vidím kamion tak se klidim z cesty hodně rychle, bohužel ne vždy to jde..

27.04.2011, 22:52 |
Komba Jo dneska jsou ty kamioňáci nuceni,protože jim zaměstnavatel řekne buď jeď a nebo si najdem někoho jinýho.Tak co ti potom zbejvá,nějaký výmluvy a námitky jsou k prdu....

27.04.2011, 23:05 |
Diner kazdopadne teda "frajer" jaxvina... muze Ti udelat kdokoliv cokoliv, ale zastavit v te kolone, co tak umne, nebezpecne a zbytecne vytvoril a nekdo do nekoho tuknul, tak se nedoplati a vsadim se, ze se tam najdou i lidi, co se postaraji, aby uz papiry nedostal...

27.04.2011, 23:07 |
hanx Komba: Já ti nevim, ale já když koukám na servery práce a na stránky pracáku, tak tam se to firmama co hledají řidiče kamionů jen hemží...

27.04.2011, 23:09 |
Pluto hanx: NJ, ale za kolik? :-)))

27.04.2011, 23:29 |
Komba Většinou to tak je,na inzeráty nekoukam a když se něco stane,tak to odsere řidič.Když jde za zaměstnavatelem,tak má smolíka,protože on má smolíka,protože si to měl zkontrolovat a vůbec nevyjíždět....

28.04.2011, 01:28 |
Tendr Já jsem asi slepej, protože tam vůbec nic nevidim.
Súdim len podľa toho čo som videl na videu:
1. v ľavom vznikla krátkodobá kolóna, vidieť to pred tou tmavou Passat, tiene áut, preto Passat spomaľuje až stojí
2. pipka alebo kretén si zmyslel že nezastaví, radšej to vezme zo stredného "zprava" a hodí to tam na poslednú chvíľu bez pohľadu do zrkadla
3. kamioňák si tak nejak ide a sere na dopravu pred sebou, podľa videa to tiež tlačil pekne rýchlo a sral na to že to tam na chvíľu spomalilo dosť rázne
Takže kokot/piča aj jeden, aj druhý, za to nespomalenie a po incidente zastavenie na diaľnici by som mu teda niečo nemilého asi spravil :-)

28.04.2011, 05:29 |
Brnďa hanx hemzi se to protoze ridici nechtej jezdit, platy nedostavaji, jezdi s vrakam, ale jak si jde stezovat tak vetsinou vracis i klice

28.04.2011, 08:36 |
mrazik | Upraveno: 2011-04-28 08:40:53
Kamion jel v prostrednim, protoze uplne vpravo je odbocovaci pruh plny aut, takze jeste pred tim odbocovacim pruhem budou auta v pravem s blinkrem doprava. Kamion jede rovne, tak najel do leveho - tohle je klasika u sjezdu na haje (posledni sjezd na vyjezdu z prahy na D1). Ridic nebo ridicka VW dal blinkr a sup do prostredniho pruhu a neresila, jestli tam je kamion nebo jine auto. Proc by pouzival zrcatka, kdyz staci dat blinkr a zatocit volantem, ze ? Kamion mel pred sebou volno, tak proc by nemohl jet svych 80 - 90 ? Jak uz tu bylo nahore zmineno, kamion jel ve svem pruhu a VW mu mel dat prednost a ne se mu tam cpat. Ono je dost pravdepodobne, ze VW se chtel dostat az do toho odbocovaciho pruhu a proto se tam tak cpal - take bezna situace na tom poslednim sjezdu na hajich. Malokdo si dokaze predtavit, co to je ubrzdit 40 tun, neni to prdel. Kamionakovi dosla trpelivost a vylezl z auta. Idealni to na D1 nebylo, pochopit se to da.
Nez se tu zacne hazet spina na kamionaky, jak je ted IN, tak ja sdilim nazor, ze procento debilu v osobaku je stejne jako v kamionu, obe strany si nemaji co vycitat.
EDIT : Tak na to koukam, neni to vlastne ten posledni sjezd v praze o kterem se zminuju ? Ja myslim, ze jo.
mrazik: procento debilu je stejne, ale v tom je prave ten problem, bo na 40t kolos uz by mel fungovat nejaky filtr.
Tak on tam nejaky filtr je, jak uredni, tak i prirozeny. Debila kamionaka, ktery ma vysokou spotrebu a nestara se o kamion, casto boura, nikdo nebude chtit a nikdo nezamestna. Pak jsou tu i narizeni jako omezovac rychlosti, povine prestavky atd. - tyhle veci se nastesti kontroluji a jsou za ne tvrde postihy.
Ale nedelejme si iluze, kamionaci nejsou lide s vysokoskolskym diplomem.
Me z toho videa nejvic nasral teda ridic "kameraman", jak za kazdou cenu nechce pustit pred sebe auto i kdyz vidi, ze pred nim vznikla prekazka (golf).
Dement, dyt by mu po objeti zase uhnul..
Na druhym miste, golf. Blikat muze jak zbesilej, ale vjet pred rychle jedouci kamion je blbost.
Kamionakovi sice bouchly nervy a "ohrozil" dopravu, ale aspon dal golfu lekci, takze +1 :)

28.04.2011, 17:50 |
maxov člověk v golfu blbec,nebo nečuměl nevím,ale na silnici se mě to nestalo prvně toto
člověk v kamionu by si měl dojít na lečení,když zastaví uprostřed D1 aby si vyřizoval učty,to by za chvilku mohl dělat každej a pak tu budete jen bulet,jak jsou kolony nehody atd
a ke komentu Komba)
27.04.2011, 22:52 | Komba
Jo dneska jsou ty kamioňáci nuceni,protože jim zaměstnavatel řekne buď jeď a nebo si najdem někoho jinýho.Tak co ti potom zbejvá,nějaký výmluvy a námitky jsou k prdu....
To když máš ko gumy a nějaky další věci a zaměstnavatel ti řekne jed,tak pojedeš?
v tomhle sevším souhlasím s hanxem
kazdopadne kamionaci na dalnici se chovaj jak kreteni vsicky kdyz predjizdej jeden druhiho a pak se za nim tahnes 10km nez ho predjede

28.04.2011, 18:38 |
Brnďa vinzek fa proc jak kreteni? u nas nemaj zakazany se predjizdet tak proc by nemohli? je fakt ze ppredjizdenymu se to nelibi tak dela naschvaly a zdrzuje to tim, ze pridava taky..a to uz si pak musi vyrikat po vysilackach, ja osobne kdys vidim ze to jde ta ktaky predjedu, preci se nebudu tahnout za nekym 70 kdys muzu jet 90 ne? a slusni kamionak ktery predjizdi na teb eblikne nebo zatroubi aby jsi vedel a pripadne lehce ubral aby nezdrzoval, ale jak narazis na blbce tak mas smulu
maxov to co psal komba je fakt , proste ti rekne bud jed, nebo vrat klicky a zdar, mam plno jinych co na tom pojedou, musis brat ze je to prace docela narocna a kdys uz clovek jezdi pripadne ma rodinu tak nemuze rict ok at jede nekdo jinej, prijdes o praci a je to v haji, u nas sou ty firmy nejaky divny..ver tomu ze oni udelaj docela takovej psychyckej natlak ze ty proste sednes a jedes, a jak se neco stane tak firma o nicem nevi a dava od vseho ruce pryc, je to preci starost ridice si vse zaridit...

28.04.2011, 19:11 |
maxov MARTIN jo?
a když pak kvuli tomu někoho zabiješ?hm?na co se vymluvíš?on mě vyhrožoval,že mě propustí?píčovina největšího kalibru.práce je všude,jen člověk musí otevřít oči a hubu

28.04.2011, 19:25 |
Brnďa maxov nevymluvíš, je to tvoje chyba... a zkus si najit solidni firmu na kamioně, ktera ma auta v perfektnim stavu, dodrzuji aetr a tak, tech je tu fakt malo, a na nejaky lepsi kdys nejses vip se nedostanes, je lepsi jit za hranice.. tady te buzerujou za kazdy kraviny, spotrebu misto 30 mas 34 a uz je zle a tytyty priste to strhnem s platu, ale co chces delat kdys se couras po okrskach kteryma te nuti jezdit, aby usetrili myto. Jinak nebudu jmenovat firmu, ale tam se gumy měnili as kdys byly videt dráty a to sis kola musel prehazovat sam z navesu co stali odstaveny a meli jest eok vzorek...proste u nas čr je ridic otrok..

28.04.2011, 20:18 |
hanx MARTIN: ty bys opravdu kvůli takový práci riskoval celej svůj život? Řidič toho kamionu co zabil ty dvě ženy a dítě půjde minimálně na 5 let do chládku a nevím kolik zaplatí pokuty, náhrady, odškodnění a věřím tomu, že to pro něj bude doživotní zkušenost a bude se to s ním táhnout... Já bych to teda neriskoval, taková práce s takovou buzerací by mi za to nestála...

28.04.2011, 20:21 |
Brnďa hanx ja ne, ale rikam co se deje, ja kdys vidim nezajem tak jdu pryc, nehodlam zabit sebe nebo nekhoo jineho, to stejne kdys sem jel 2 dny v kuse bez pauzy, pak 3 hodky spanek a dojet dalsi den, to clovek uz nevidi, lae kdys reknes ne tak ti bud dispecer sebere praci a nevydelavas, nebo te propusti zamestnavatel, nevim co je to za system v čr ale je to hruza

28.04.2011, 20:31 |
hanx To neni chyba systému, to je chyba toho, že zaměstnavatel si prostě vždycky najde někoho, kdo mu to bude tolerovat a kdo to za něj bude riskovat. Kdyby žádnej řidič s takovym autem nevyjel, tak zaměstnavatel je přestane vyhazovat a nebude mít jinou možnost než se trochu začít starat a ne škudlit každou kačku všude kde to jde na úkor zaměstnanců. Je přece jednodušší brát prachy z blbých zaměstnanců než se starat o to jak ty peníze vydělat.
Za mě: Psychotesty. Jasná volba. Ale ne všichni kamioňáci sou hovada - je to jak za normálním volantem osobáku -> sedí tam přibližně stejný poměr kreténů a normálních řidičů.. Strejda od mladé dělá kamioňáka (jezdí i mimo ČR - španělsko apod.) a většího flegmatickýho pohodáře neznám. Taky sou kamioňáci, co uhnou z cesty jak to jde, vyhodí blinkr aby dal znamení že možu jet... Neházel bych všechny do jednoho pytle...
sorry ale prostě mu tam s tím Golfem naférovku vjel,
vžijte se do toho, kdo z vás by to tam poslal před ten kamion, vysvětlení je jediné, neviděl ho ve zpětném zrcátku.. zkrátka jako djDekl

28.04.2011, 21:14 |
Brnďa Ozzy ja s tebou souhlasim a vim jaky to je, kdys mas hodit mysku a takhle z plne rychlosti nekomu uhnout pripadne pod brzdou, starsi auto se hned rozhodi a pak udeals masakr na D1, tady by meli rikat ze je videt ze vi a ze to vyklickoval, a to ze si to vyridil byl skrat.
MA.RTI.N jaklo kdyz kamion muze 90 ja zanim jedu 100 a dalsi dementni kamion ho jeste predjizdi co na tom neni za kretenismus a jeste tam pokazdy vjkedou kdyz videj ze se auto blizi a do kopce kdy spis spomalujou nez zrichlujou
některý kamioňáci, ale i osobáci řidiči jsou prostě idioti a na tom nikdo nic nezmění.
A nejvíce na kamioňáky nadávají ti, co v životě neřídili nákladní auto, ani blbou Avii a ani nejezdí třeba busem, neb i tam se dá vidět, kolik debilů s osobákem tam busu vjede a nebo to zadupnou a autobuse, udělej si to jak chceš a zastav na fleku jako ten osobák.

28.04.2011, 21:22 |
Brnďa vinzek fa no vis jak je protivny jet za kamionem kterje jede 70, ja jedu 90 vidim kopec a vidim ze auto je v dalce tak proste predjedu, abych nezpomaloval a nenicil si spotrebu. Mel by sis sednout za volant takovyho auta a videl bys o cem to je, ja to taky nechapal proc se predjizdi, ale proste kdys spomalis pred kopcem a nepredjedes kdys ses rozjetej tak to pak spomaluje a spomaluje a spotreba roste, takhle se vyskrabes rychlej a nemusis spomalit. Spis bych pak mel nadavat ja na osobaky, kdys me predjede osobak a chce se zaradit, a hodi skoro mysku ze uz musis uhybat. A pokud vím tak platí spěchej pomalu :) ty 2 minutky nez se predjedou nikdy nikoho nezabilo

28.04.2011, 21:24 |
Brnďa jeste me dostavaji ty blbci, kteri proste neprenesou pres srdce ze predjizidim a v noci zacnou troubit a prdnou tam dalkovy, a najizdi vselijak proste nervaci, tak bud ho teda pustim a chvilku mu tam pustim dalkovy pres svetelnou rampu at se probere nebo to protahnu to predjeti. Normalni ridic tu 1 minutu pocka ne? Navic zakaz predjizdeni neni, proc by teda nepredjizdeli kdys to jde?
proc asi predizdi vetsinou do kopce?jelikoz je treba prazdnej,muze letet celou dalnici na omezovac,a ten pred nim jede omezovac pouze nez prijde takovyhle kopecek.chvilku je rozdil par kolimetru za hodinu a za par metru je rozdil pet deset kilaku.
proc nemluvite o dementech v osobacich co jedou na dalnici 70-80?Na osmicce je to vcelku bezny jev.

28.04.2011, 21:40 |
Brnďa KaCzaba sou zaujati proti nim, proste jak je to kamion je tu blbec a radsi pryc, on se jim hodne zkrati zivot když musi spomalit na ty 2 minutky na 80 :) a jeste si u toho honi ego ze troubi a blikaji jak zdrzuje, ja to zacal delat takovou praci a jsem z toho uplne znechucenej co ti lidi v osobacich na me zkousi :(

28.04.2011, 21:43 |
hanx docela dobře to převracíte, kamioňáci.. :-D jde čistě jen o to, že všichni kamioňáci by měli bejt PROFESIONÁLNÍ ŘIDIČI a měli by se podle toho chovat. Jenže strašně moc jich profesionálních neni a dělaj prostě nepochopitelný věci. Už tu bylo mnoho témat. Argumenty typu "ty jsi neřídil kamion tak nevíš o co jde" nebo "v osobácích jsou taky idioti" jsou prostě úplně mimo mísu.
dneska jsem potkal asi 4 takovy k..ty v osobaku z D5 za zebrakem smer na dobris.cesta uzka ze dodavkou se muzete vzit bokem a osobak me vidi ze jedu.tady max 60 a kuli to co to da.a najednou vidis jeho oci na prednim skle a vyraz kuwa tamm je nejak malo mista.takze plyn drti dal a prasi se od krajnice.at si namele blb.ja si jedu u svyho kraje co vic mam delat.nebo primo v odbrisi.pan v SUV asi dostal v showroomu k technicaku papir na absolutni prednost.najizdim si do zatacky kolem baraku.a on proste jet musel.projel kolem kabiny a stejne se zamnou nevesel jelikoz tam byl jeste vlek.
takze se vubec fesakovi na D1 nedivim ze to udelal.
vetsinou se dostane spravedlnosti,kdyz nahoda preje a ty dve auta se sejdou na pumpe.to ji pan z osobaku dostane mezi oci a pochopi oc slo,az kdyz uvidi kam ten co mu ji pustil nastupuje :-)
hanx : za ten den co najedes kilometru tak nestihas pocitat takovyhle pripady viz golf na D1 a pak uz to proste jednou nevydrzis a vycaknes.a nejde o to,ze te brzdi an dalnici osobak na 80 ale o podobnou vec jako byla na videu.kde ohrozi tebe s timhle kolosem,a v podtate vsechny ostatni co se nachazeji okolo a za vama.a ze to jde na dalnici pekynm susem kdyz se stane retez.
nidko tu nic neprevraci.jen aby meli i ostatni pohled z druhy strany....treba proc ten kreten ho predjizi pod kopcem...a podobne

28.04.2011, 21:52 |
hanx | Upraveno: 2011-04-28 21:53:31
Jo, taky bych sem mohl psát každodenní zážitky z cest, v osobáku se není čemu divit. Dneska například klasický plně naložený závodní golf TDI, který se mnou začlo závodit když jsem ho předjížděl, radši jsem se zase zařadil zpátky do toho černýho mraku dýmu. Klasika. Ale to, že třeba kamion vjede v 50 za plnýho provozu do kruháče (absolutně bez brždění) ve kterým já už jsem a málem mi rozšmelcuje auto (nemít dva týdny nový brzdy a předtuchu že ten řítící se kamion určitě nebude brzdit), to se prostě stát nesmí! Přesto to zažíváme všichni denně.
kaczaba já tě plně chápu co se mi snažíš vysvětlit, souhlasím že to maj těžký, ale přesto všechno si myslím, že tohle dělat nesměj.

28.04.2011, 22:06 |
Brnďa hanx nesmej to delat, ja se snazim jezdit maximalne opatrne, mam k tomu docela respekt. Navíc jak tu uz zaznelo, deje se to hlavne na vnitru nebo co jsem poznal, tak cesi nechtej jezdit s tema vranama za par supu tak plno firem nabira i ukrajince a jiny kterym je jedno jak jezdi, a co je s autem, hlavne ze maj prachy...
Jinak pokud se neco takoveho stane, a ridic si zapamatuje spzku tka neni problem poslat po vysilacce spravu at ho zdrzi na benzince a pak si to vyrikat, ten clovek pochopi co udelal a pokud ne tak tu brzo nebude...jde to vse k nule s timto

30.04.2011, 20:07 |
cuir a muze mi nekdo vysvetlit ,proc kdyz je na dalnici kolona ,tak nejakej kamionak vjede do leveho pruhu a zablokuje ho? jede soucasne s druhym kamionakem v pravem a proste nepusti nikoho pred sebe. Mam takovej pocit, ze kamiony v pripade kolony maji jet v pravem pruhu a do leveho vubec nesmeji, stejne jako nesmi predjizdet a uz vubec ne umyslne blokovat pruh. setkal sem se s tim uz mnohokrat. Zatim sem ovsem nemel tu cest bejt prmo za tim kamionem, kterej se rozhodl blokovat.

30.04.2011, 21:09 |
KaCzaba | Upraveno: 2011-04-30 21:13:53
Nijak to neobhajuji a neni to tak spravny. Ale dokud u nas nebudou osobaky dodrzovat zip,nemuzes se divit.
Nesnasim to taky ale nekdy to tak proste je.
Priklad.loni se delal klicovak.bylo to svedeny do jednoho pruhu.u papoilu.jenze jsme porad stali v kolone v pravym pruhu a osobaky porad v levym dojizdely az k zuzeni a zadna kolona se tam nekonala.proc?jednoduchy.kamion pustil osobak,ten mezitim dalsi 2 osobaky,kamion stoji,nez se rozjede,naserou se dalsi 2 osobaky......takze jsem od omw z dalnice na prumyslovou jel 3.5hod
Takze neumi se chovat osobak,udela to samy nakladak.nekdo kdesi v dali za nama udelal presne to,co popisujes,a kolona se z nenadani zacla sunout sice pomalu ale plynule kupredu....zajimavy....
Jinak vcera u slanyho kokot v ceedem na parkovacky,svitila mu jedna, proti me,pul 9 vecer,chcalo,predjizdel kolonu.kdybychom ja i volvo ktery bylo predjizdeno neuhly na krajnici byl by asi pruser.
potom to byl jeste u rany na lounsku o pul hodky pozdeji pro jistotu uplne po tme osobak. :-)
Dnes jeden idiot v praze.stal v levym,ja uprostred na svetlech z prumyslovy smerem na klicovak.najednou si asi rozmyslel ze chce mermomoci na cernak.jenze ja uz uvedl do pohybu tu moji 16metrovou mrchu do pohybu,po tom co mi skocila zelena.takze jsem jel.blbinkovi bylo asi strasne zatezko ujet tech 200m na druhy svetla a odbocit tam.neodpustil si sileny troubeni a gestikulaci.
Nazor proste jentak nezmenim.
Niekto sa asi nudil čo? Všetko nahlásil ako závadný príspevok. Asi nejaký kamioňák :-D
Jako Slim, to si někdo dal fušku :D
Hightower? nevim co se stalo :O)
Co já? Měl jsem tu návštěvu, tak si asi hrála, ach jo :-(

02.05.2011, 15:44 |
Daryl (A)
zabim ! :)
Z te strechy spadl luxusne :D
jak mu jí nandal tou lopatou :-)
spíš nechápu, že do něj vůbec drcnul, bych se bál o blatnik..
lopata vs nůž: 1:0 :)
Měl se na ten nůž napíchnout, o jednoho blba méně.
nevíme co tomu předcházelo, nasranej byl hodně !

04.01.2014, 22:05 |
rebel pekne: mel ho tou lopatou zliskat jako psa me tohle nekdo udelat tak nevim ale holt rusko je rusko

05.01.2014, 08:33 |
Zdeny60 | Upraveno: 2014-01-05 08:35:55
Hmm, zajímavý video:-)
Moje zkušenost je asi následující: od roku 85 do 2009 jsem dělal cesťáka pro jednu taliánskou firmu v Miláně. tzn. jezdil a žil jsem tam.A jezdil jsem po jedné z nejzatíženějších dálnic v Evropě prakticky 2x každý týden - Vídeň-Brennero-Miláno.
Zajímavý je, že nejvíc kritických situací měli v režii právě kamioňáci.. Zajímavé? Vůbec ne! Dnes totiž největší powl, co se nemže nikde uzživit, sedne za volant právě kamionu. To není vada toho člověka samotnýho, ale systému - a nejen našeho, ale bohužel minimálně východoevropskýho. Co mám na mysli, to dokonale pospal expert brnďa (gumy sjetý na prach, dva dny bez vyspání, atdatdatd.)Zajímavé je, že Němec, Rakušík do Dusnstingra ti tohle neudělá. Tuto firmu jsem si vabral záměrně, protže pro nás smluvně vozila naše produkty - rozuměj, co truck, to cisterna s 25T nějaké chemikálie (takže ADR atd...)Buď v klidu Brnďo, tohle BYLI a JSOU profíci, co mají oprvadu v hlavě mozek a Dunstinger je na druhou stranu firma, která nepotřebuje, aby si nějakej lopata v noci přendával gumy z něšjakýho dalšího vraku.
Čili co tím chchi říct? Chci říct to, že jaký PÁN, takový KRÁM. A Brn´do, tys to vystihnul naprosto přesně! Přesně jsi popsal příslováí, že vrána k vráně sedá. Jestli nějakel Lojza, co má dva 30 lets rtaý krámy, který nazývá kamionem a má "mezinárodní autodopravu" nemá na to, aby koupil slušný gumy, dal řidič technický zázemnáí, pak to je kretén, protože ohrožuje okolí a na to je sazba "za veřejný ohrožení" A ten druhej lojza, co doho vraku za těchto podmínke sedne, má jít okamžitě s ním. Co mi bude po tom, až mi sestřelíč ženu, dceru syna jen proto, že ti - cituji- "na návěsu nefunguje ABS" Ty člověče, ty se se svými rychle prober, "a domnluví se s vysílačkou, a apk mu to vysvětlí" - ty jsi čoveče mentálěn jaksi mimo? Ty jezdíš s kamionem??? Ty bys naopak měl dobrovolně složit klíče v kanclu, protože nezvládáš své emoce u PC, natož za volantem, podle toho, co tu píšeš a navíc vědomě jezdíš s auty a za pdmínek, co nejsou v pořádku!!! Tak se běž živit něčím jiným a někam jinam!!!
Jako profesionál v provní řadě musíš udržet nervy na uzdě, i kdyby ti tohle udělal někdo stokrát za den, do tý práce jsi s tím nastoupil! A ten mrcas, co zastavil ma D1, tak toho měoli stopnout osobáci někde v kopci a kamion mu podpálit!!!Pak by se mu asi v kebuli rozsvítilo, co vlastně udělal a jak to mohlo vše dopandout jen pro to, že neovládnul své emoce!
Ale, co se budu rozčilovat, Hanx má svatou pravdu a osobně i já mám rád kamioňáky jako osinu v dupě, dnes už do ciziny tak moc nejezdím, takže musím jezdit s těmi, co jezdí u nás - UKčka, maďaři a poláci, powl, co jinde neumí hrábnout na práci, tak sedá za volanty.A vždy jsem rád, že se takovýhlemu hoavdu voz video nedostanu do cesty. Kuwa co ten debil mohl vědět, jak za ním budou regaovat ti ostatní???
Jo, klidně se do mě pusť, jsem na to připraven, protože je mi jasný, že potrefená husa se brzy ozve!
Ake abych nekydal špínu jen na kamioňáky, tak každý by se měl hcytit za nos - co bytostně nesnáším, když si jedu podle svýho na okreskách 80-90, v podstatě sám a za mě se nalepí kokot a jede mi za nárazníkem 2 metry. Tak tyhle bych bral tou lopatou taky, ale jelikož to mám v hlavě ještě trochu v cajku, tak to nedělám.
Zdeny60 procento debilu za volantem kamionu je stejne jako procento debilu za osobakem. Za 19 let co ridim, me ohrozilo mnohem vic ridicu osobaku nez kamionaku.
Situace u nas v kamionove doprave se mnohem zlepsila, vetsina ma kvuli mytu novejsi kamiony, sjete pneu se nevyskytuji (tady i venku jsou dost velke pokuty), nuceni jet s rozbitym kamionem v podstate vymizelo, muzes mi to verit nebo ne, to je tvoje vec, ale ja mam informace od zdroje.
Nadavat na kamionaky je snadne, nicmene zkus si do toho nekdy sednout s vedomim, ze mas v ruce 40 tun a jeste odpoustet ridicum osobnich aut jejich mysleni, mysky, predjet za kazdou cenu atd. Ja si zkusil cestu do nemecka+zpet a ridice osobaku bych strilel, protoze to co provadi pred kamionem je fakt na odstrel.
Ohledne videa nahore, pokud by jsi znal mistni situaci, tak tam se snazi osobaci predjet kamion v levem pruhu, aby nasledne pres 3 pruhy najeli rychle do odbocovaciho - stejne to chtel udelat ridic/ridicka toho osobaku. Kamioni to tam znaj, tak jezdi uprostred, protoze vpravo se casto tvori kolona aut odbocujicich na chodov/haje a pak se najdou chytraci co prave jedou v levem a pak zastavi celou dalnici jen kvuli tomu, aby mohli prejet 3 pruhy a odbocit. Kamionakovi se nedivim, protoze mu to poslal pred kabinu, kdyz byl rozjetej.
Vsichni pozaduji, aby kamionaci byli ohleduplni, ale jsou stejne ohleduplni osobaci ?

05.01.2014, 10:12 |
Brnďa Kdyz jsem psal tyto prispevky tak jsem mel cerstvy papiry a nechapal jsem proc jsem si je vubec delal kdyz je to takova buzerace a sikana ze strany zamestnavatele. Udelal jsem si jisty podminky a pres ty nejdu, auto stoji co chvili v servise aby bylo bez chyby, naves je novej co 2roky. Jen cloveka na cestach ubiji hodne to, ze jedes po dalnici, hodis blinkr a myslis ze te nekdo pusti? Cim dal casteji se setkavam s tim, ze vedle me najede osobak honem abych mu tam nevjel a pak nasadi stejny tempo co mam ja a pak uz nezbyvanic jinyho, nez jit na brzdy a hotovo. Nebo predjizdim, predemnou jede 70 a ja 90 tak predjedu, zaradim se a osobak za mnou hodi mysku a zadupne brzdy. Jsem z toho jezdeni cim dal vic znechucenej. Kolikrat jsem uz jel v prikope a jednou v ni i skoncil ve francii kvuli takovym idiotum. A myslite ze i ty policajty to zajima? Ty tahnou vetsinou za jeden provaz s ridicema osobaku. Ja jsem ridic co schvalne nenajizdi do rychlyho pruhu aby neblokoval provoz, kdyz jede vic aut v pripojovacim a jde to tak je pustim bud uhnutim nebo spomalenim, ale za jakou cenu? Kdyz posledni v rade uz to nestihne a musi si pribrzdit a nestihne se zaradit, oak vas predjede a fuckuje z okynka. Ja si poridim kameru do auta a ti blbecci co me to zadupnou proste sroluju a bude to. Nez abych to hodil nekde se 40ti tunama do lesa nebo do protivky, proste pojedu rovne a nazdar.

05.01.2014, 10:12 |
Brnďa Kdyz jsem psal tyto prispevky tak jsem mel cerstvy papiry a nechapal jsem proc jsem si je vubec delal kdyz je to takova buzerace a sikana ze strany zamestnavatele. Udelal jsem si jisty podminky a pres ty nejdu, auto stoji co chvili v servise aby bylo bez chyby, naves je novej co 2roky. Jen cloveka na cestach ubiji hodne to, ze jedes po dalnici, hodis blinkr a myslis ze te nekdo pusti? Cim dal casteji se setkavam s tim, ze vedle me najede osobak honem abych mu tam nevjel a pak nasadi stejny tempo co mam ja a pak uz nezbyvanic jinyho, nez jit na brzdy a hotovo. Nebo predjizdim, predemnou jede 70 a ja 90 tak predjedu, zaradim se a osobak za mnou hodi mysku a zadupne brzdy. Jsem z toho jezdeni cim dal vic znechucenej. Kolikrat jsem uz jel v prikope a jednou v ni i skoncil ve francii kvuli takovym idiotum. A myslite ze i ty policajty to zajima? Ty tahnou vetsinou za jeden provaz s ridicema osobaku. Ja jsem ridic co schvalne nenajizdi do rychlyho pruhu aby neblokoval provoz, kdyz jede vic aut v pripojovacim a jde to tak je pustim bud uhnutim nebo spomalenim, ale za jakou cenu? Kdyz posledni v rade uz to nestihne a musi si pribrzdit a nestihne se zaradit, oak vas predjede a fuckuje z okynka. Ja si poridim kameru do auta a ti blbecci co me to zadupnou proste sroluju a bude to. Nez abych to hodil nekde se 40ti tunama do lesa nebo do protivky, proste pojedu rovne a nazdar.
Lidi jsou pí*i zkurvený, ať už řidiči kamionu nebo osobáku. Těch slušných stále více ubývá.

05.01.2014, 10:25 |
Brnďa Asi tak nejak. Cloveka potesi kdyz nekdo v tom osobaku podekuje :)

05.01.2014, 11:41 |
Zdeny60 | Upraveno: 2014-01-05 11:42:36
mrazik: to, co jsi napsal, vypadá dost věrohodně a jsem jen rád, zdali - ZDALI - to tak je ve skutečnosti. Bohužel, Brn´da to vidí jinak. Jeho poslední věta jasně naznačuje, že by měl urychleně vypadnout od volantu a jít k nejbližšímu psychiatrovi, protože to, co veřejně píše, hraniční s - nechci říct čím.
PS: A ty milý brnďo, se dicvíš, že osobáci nemilují kamioňáky? Zkus se zamyslet, proč tomu tak (někdy) je.
Jasná věc je, že % "lopat" za volantem je u kamioňáků vysoké, ono tiotiž, když nemůže najít fachu, tak jde a nechá se najmout coby řidič přepravy. A o tom to asi bude, tím pádem se vyskytují za volantem psychouši s reakcemi, jak ty popisuješ. Abych ale neházel všechny jen do jednoho pytle, vzpoměňme managera Lacinu, podovdníka Trpišovského a asi bych měl vzpomenout i pana uhlobarona Bakalu a další. prostě tito lidé by měli sedět v báni a ne jezdit po silnicích, kde si léčí komplexy a pocuhané nervy.
JJ, tolerance a sebekontrola, policejní prevence, to je to, co čím dál tím vice na silnicích ubývá.
Zdeny60 naopak Brnda to napsal presne a nekdy je lepsi nekomu srolovat kufr nez to shodit do prikopu, znicit kamion+naklad nebo do prostismeru, kde jede jine auto.
Osobaci maji problem, ze kamion je veliky, jede pomalu, nevidi pres nej a buhvi co jeste. Ze to casto nema realne zaklady je jasne, nekdy je kamion rychlejsi nez osobak, ale beda, kdyz se ho pokusi predjet, prida mu a pak ho jeste vybrzdi.
S posledni vetou nejde jinak nez souhlasit, hlavne policejni prevence, ta tu chybi.
Zdeny, zrovna s Lacinou jsi tady hodně, ale opravdu hodně přestřelil... Milion nekvalitních důkazů, zrychlé záznamy, dopředu médii vytvořený rozsudek, šílené a zavádějící posudky od soudních znalců. Policie a média potřebovali odstrašující případ "piráta" tak jej z vhodné kauzy vytvořili. Nemusíš se mnou souhlasit, v tomhle já s Tebou taky nesouhlasím... Ale jen bych připomněl, že "manager Lacina co by měl sedět v báni" dostal pět let natvrdo. Je to pak výsměch tomu, když měsíc na to nějakej feťák ukradnul auto a zabil maminku, co měla dítě v kočárku a dostal 2 roky.

05.01.2014, 12:31 |
Brnďa tohle je debata o hovně, Zdeny víš o tom úplný prd tak bys neměl mít takový řeči...Já jsem jeden z těch řidičů co je úplně v klidu, ale řekni mi ty, kdyby tě nějakej debil vybrzdil, co uděláš, hodíš to do příkopy nebo do protivky smeteš dejme tomu autobus plnej nevinných lidí? ten s tim osobakem pak odjede a ve zprávách bude že kamionak zaspal a zabil x lidi...Vždycky se mi povedlo to ubrzdit, ale prostě člověk si nemůže dovolit pokažde dupnout na brzdy...
Jel jsem v belgii, byla 90ka a z vedlejší mi tam vletěl osobák, bohužel mi na návěsu selhal PC, takže po zašlápnutí brzd mě dá se říct návěs předjel, šel z 90 na 0 smykem a bokem, probržděnejch všech 6 gum a co si myslíš že s osobákem udělal? rychle ujel, štěstí, že žádnej provoz nikde nebyl a nic se nestlao, jen gumy jsem platil firmě ze svýho. Chytnout toho debila tak ho zaškrtím..
Brnďa: Prosím tě kolik si platil za ty gumy?
mr.brain: To už je dlouho,že? Náhodou nějaký článek nemáš?

05.01.2014, 13:07 |
mr.brain | Upraveno: 2014-01-05 13:07:43
Collin: článek k Lacinovi (2011) nebo feťákovi (1990 - 2013)?
Feťák třeba tady
[ Link ] (jak to nakonec dopadlo nevím, o tomhle se moc neinformuje)
Co se týče Laciny, tak fotky
[ Link ] a komentář k psychologickému posudku
[ Link ] Jak to s ním teď vypadá nevím, ale co vím od známých a přímo jeho kolegů, tak to byl a snad i pořád bude maximálně slušný člověk.
OK, nebudu se přít, každý nechť si myslí své a hlavně, ať koná tak, aby nebyl průser.Mně to zatím vychází od roku 1978 (to jsem dostal papíry na auto) a věřím, ži mi můj čistý štít vydrží.To, že jezdím 35 let+3 royk na kozlovi bez nehody, se někomu může zdát jako nepodstataný detail.Totéž, jako plus mínus 3 miliony km. Proto si osvojuji právo na to, že občas můžu projevit svůj názor a někoho i soudit.
K tomu, zda je někdy lepší někomu srolovat kufr, než vyložit do příkopu, těžko říkat něco, aniž by člověk situaci viděl. V každém případě, radši vyložím 3x do příkopu a sroluji celej kamion, jen když nikoho nezraním. Věc se dá vždy nahradit, zdraví nikoliv. A každej, kdo má v hlavě mozek, si jistě spočítá, že zničenej kamon, navíc pojištěnej tak, jako náklad, je bezcenný ve srovnání s tím, že někomu budu plaiti nadosmrti za poškození zdraví.

05.01.2014, 13:44 |
rebel | Upraveno: 2014-01-05 13:46:36
s vetou : Nez abych to hodil nekde se 40ti tunama do lesa nebo do protivky, proste pojedu rovne a nazdar.
Souhlasim a netreba jit k lekaři .Pokud osobak chce vybrzdit kamion tak musi ocekavat ze kamion o váze 40T neumi zabrzdit namiste jako on a nezli to hodit do prikopu kde mne ceka treba strom pangejt lampa a tam se mě nebo autu nebo nakladu muze neco stat tak to radeji lehce pribrzdím a co se stane se stane .To uz je veci policie ktere se dolozi kamerovej zaznam .Je to to nejmensi zlo, ridici osobaku se nic nestane na 90% jen dostane pokutu a za auta bude harmonika .
Jinak dnes uz neni to jak tomu bylo ze jsou auta trosky a pokud nekde ano verte tomu ze tomu je i v nemecku nebo rakousku a td.polsko ukrajina tam maji o neco horsi vozy to je pravda .Stav kamionu neni tak hroznej dnes to je od euro 3 a vejš což je dobry pořad.Osobne pokud jsem jel necim co bylo na kokot tak jsem to nahlasil a opravilo se to sjete pneu nikdy vždy takove aby to bylo dobre pro mne a auto .
A co treba kdyby se pánove s osobakem naučili zipovat pri kolone a td . Tam to funguje nasledovne 5 osobak jeden kamion ? proč to mu je ? protože ti co nevic kecaj neumi zaklad zipu.A pak se divi proč kamion jede vlevo v kolone kdyz tam neni zakaz a jede rychle jako auta v pravo.A jeste se osobak nakonci kolony diví ze jsem pustil jen jedno auto ,to je opravddu gol :-) zip je jeden jeden ne 5 a 1
Predjizdeni na dalnici ano sem tam se to stane ale uvedomte si ze jedete 150km/h a ten kamion jen 85-90, dojedete ho hned i kdyz on vas vidi v dálce zacne predjizdet pak uz ho predjet musi protoze ten osobak se mu nalepi na prdel a uz s s kamionem ani brzdit nejde nebot by to osobak naboural do kamionu. Stači se nekdy koukat i na predjizdeni osobaku jak se predjizdi jak trolove krokem ackoli maji moznost pridat i treba o 30 kkm/h
Ono by to chtelo trochu tolerance .Pokud jedu a vidim ze kamion blika a já nejsem hned zanim tak ho pustim a počkam a né že na jej na kilometr blikam dalkovejma jak debil. Osobe me to nedela problem osobakem ze 130 ubrat a pustit kamion a pak opet pridat

05.01.2014, 13:52 |
rebel | Upraveno: 2014-01-05 13:53:41
Zdeny60: nemyslim si ze lepsi je hodit kamion do prikopu . pokud ti osobak vybrzdi a pak ujede jako by nic vse odneses a skodu zaplatis zamestnavateli zesveho a budes rad pokud te tech 24T nezavali nebo nepotkas cestou do prikopu strom jezdim s nakladakama 15 let a jeste se mi to nestalo ze by sem nekoho sroloval ,ale pokud by to bylo nutne udelam to .Pokud nebude vpravo vlevo misto(silnice) tak uhnu v opacnem pripade nikoli. Jinak na 90% se tomu osobaku jako ridicovi nic nestane kdyz ho na dalnici popostrcis dopredu a pokud by mel vzadu deti a vybrzdi te tak je to totálni debil a ty nemuzes tusit ze veze treba deti ,což by bylo nemile a asi by sem to nechtel zažít ani radeji

05.01.2014, 13:55 |
mr.brain | Upraveno: 2014-01-05 13:56:39
rebel: no k tomu pouštění kamionů a dostatečnému blikání, tak bych jen řekl toliko, že v prosinci se mi u Veselí na dálnici stalo to, že mi to tam nějaký expert se 7 tunou poslal na poslední chvíli - blikání bylo - jednou bliknul blinkrem, když jsem byl tak odhadem 20 m za ním. Blbci se najdou všude, otázka je kolik kdo nakonec vyvolá nebezpečných situací... Navíc podobnej manévr se mi stal v listopadu na D1 za Bratislavou směr Trnava, tam je jen 110 přes den, ale i tak jsem toho měl plný brejle.
edit: a to se řidič nemůže pojistit? :) Já tohle dělat, tak je to první věc, co bych řešil...

05.01.2014, 13:57 |
mrazik | Upraveno: 2014-01-05 13:59:10
Zdeny60 nesouhlasim, radeji to vzit do toho, kdo vybrzduje, nez kamion vyklopit do prikopu. Dost kamionaku ma kameru a je legrace, kdyz toho co vybrzduje naberou zezadu, zavolaj se policajti a ridic osobaku vypravi policajtum, jak zly kamionak nedodrzel bezpecnou vzdalenost. Kamionak vezme notebook, ukaze policajtum zaznam a ridic osobaku uz krici, ze chce zmenit vypoved. Ridic osobaku si take neuvedomuji, ze kamion ma pod naraznikem docela peknou traverzu, ktera vychazi akorat na kufr osobaku, ze ktereho udela harmoniku, zatimco na kamionu je odrena maximalne barva.
mr.brain a osobak ti tohle nikdy neudelal ? Tohle je presne co jsem psal na zacatku, procento debilu je stejny jak u osobaku, tak i kamionaku.

05.01.2014, 14:00 |
rebel mr brian : jo ano najdou se i blbci da blinkr udela blik a pošle to doleva to je fakt to vim a nedelam to blikam predem a vjedu do leveho pokud je osobak daleko aby mne videl a mel sanci ubrat . A zase kdyz jedu osobakem a vidim ze jede treba 5 kamionu zasebou tak uz tak nejak predpokladam ze mi tam jeden vjede a jsem ostražitej ,protoze by se mohlo stat jak si psal udela blik a sem v prdeli :-(

05.01.2014, 14:03 |
rebel mrazik : ano souhlasim debilove sou i tam i tam jen lide si to neuvedomuji.A s kamerou mas rechte taky sem si ji po letech premejsleni poridil a muze se to hodit treba na ty co radi vybrzduji .Jen posledni 2 roky to upadlo lide se boji vybrzdovat co se to medializovalo a zase sem tam se nejake vul najde

05.01.2014, 15:05 |
Brnďa ano kazdej ma svuj nazor, ale kdyz me neznas tak nemuzes hned psat abych vratil papiry a vubec za to nesedal, ja vidam prasarny od kamionaku, hlavne od polaku, bez blinkru na dalnici to tam svihne a s osobakem maj co delat aby to dobrzdili. Uz kolikrat jsem dupl na brzdy a co mne cekalo na vykladce moc prijemne nebylo, kor u paletoveho zbozi, ktere nejde zakurtovat, tak proste vse preskladat. Neni to dlouho co jsem skladal na lidlu 20 palet regalu, ktere byly naskladany do 2metru vysoko, nikdo ti nepomuze, smejou se ti ze ses kokot s kamionem co neumi jezdit nebo lita jak dobytek, ale kdyz nevedi co se stalo, tak proc soudi...
Jinak na gumach jsme se domluvili na 40.000kč ze uz nebyly nejnovejsi a postupne me to brali z platu. V e francii me za jednu tocku 2krat vycucli nadrze, na pumpe pod svetlama taky to slo z mych penez, bylo to 2500litru naftu, pak ta nehoda v prikope na dalnici, jen vytazeni zpet na cestu a nastartovani pres kabely vyslo na 78000kč, pojistovna zaplatila pouze to vytazeni a ja platil jen 20% spoluucast.
Nezavdávej příčinu, aby se okolí chovalo tak, jak se ti to nelíbí. To je obecně, ne adresně na někoho.
A propos k tý kameře: dokážes mi, že jsem nebrzdil kvůli srnce? Pochybuji, kamaráde. A co nedobrzdíš, to neukecáš, ani u nás - zatím-ne. Máš dodržovat bezpečnou vzdálenost...

05.01.2014, 15:42 |
Brnďa kdyz tam bude jasne videet osobak, co hodi mysku a dupne na brzdy, tak kvuli srnce asi nezabrzdi, a navic ty kamery maj vcelku dobrej zaber, tak je videt docela daleko a i tu srnku by to zachytilo..

05.01.2014, 15:42 |
rebel zdeny : ted se obrovsky pletes pokud pojedu po dalnici predemne se zaradi osobak a slapne na brzdy tak to ukecas bez problemu kamera snma 2metry velde auta jak z prava tak zleva a asi 100m predsebou a je to tam krasne videt co se stalo a zdali bezel pes a srnka a zadnej odstup nikdo resit nebude a nemuze ponevač pokud se nekdo zaradi 2 metry predemnou tak nejde aby sem ja dodrzel odstup :-)

05.01.2014, 15:43 |
rebel | Upraveno: 2014-01-05 15:47:37
brna : byl si rychlejsi ono by to chtelo aby si zdany dal kameru do kamionu a videl by co je vse videt .
Jinak mas uplnou pravdu ze se ti pak naklad rozhaze a ty stim mas jen starosti a v horsim i placeni

05.01.2014, 15:47 |
Brnďa presne tak, lupnes ji co nejvýš a opravdu to vezme hodne...a pan policajt uvidi ze jsem jel konstante dejme tomu 80 a pak prudky zbrzdeni. Clovek obcas ani nechape, jeden na 90ce 90 a auta predjizdi, jen aby se nemuseli tahnout za kamionem, kolikrat i pres dvojity plny.

05.01.2014, 15:48 |
Zdeny60 | Upraveno: 2014-01-05 15:49:02
OK, ale jak říkám, každý ať si sáhne do svého vlastného svědomí.
Jinak já s kamionem nejezdím:-)

05.01.2014, 15:51 |
Brnďa ja s tim jezdim a mam toho den ode dne vic a vic plny zuby, snazim se najit normalni praci, ale zatim se moc nedari, vsude jen do fabrik za 10 hrubyho a to si kvuli hypotece nemuzu dovolit. Nepovazuji se za kamionaka, ktery tim zije, povazuji se pouze za ridice z povolani, který u toho nechce zustat do konce zivota a podle toho taky tak jezdim, nerad bych se nekde zabil, ale obcas je toho fakt hodne, i ja udelam chybu, ale zatim se nikde nic nestalo.

05.01.2014, 15:51 |
rebel no tak ono by to chtelo aby si to kazdy zkusil jezdit kamionem a pak by se chovali ohleduplneji vsichni jak osobaky tak kamiony
Len taku malu poznamku spoza ciary: ked v nemecku obehnes sprava, tak mas po papieroch. Mozes obehnut sprava len niekoho pri subeznej jazde tak, ze pomaly a kontrolovane pridas. Maximalna rychlost, v ktorej to mozes urobit je 60km/h. Cize ak stoji lavy pruh, nemozes v pravom palit 90km/h ;)

05.01.2014, 16:41 |
rebel noclue: to jsem nepochopil :-(
mr.brain: Myslím toho fetáka jak si psal,že dostal 2 roky.. A pak píšeš,že nevíš jak to dopadlo.. Tak tomu moc nerozumím..

07.01.2014, 04:46 |
Brnďa Vzdyt jsem uz psal

07.01.2014, 08:13 |
AR Zdeny změnil dealera? Vypadá to na jiný model ;)
Tak to sem si nevšimnul.. Díky..

08.01.2014, 20:09 |
Brnďa By semelo spis nadavat naautobusaky.. Dnes jsem jel na 70, plne nalozenej a ze zastavky mi to tam fouknul s autobusem, blinkr daval, ale uz jsem byl v mistech kde bych to nedobrzdil abych ho pustil. Silna mlha a proste semho musel oblrouzit pres plnou :/ a jeste na me gestikuloval...

08.01.2014, 20:35 |
Respo nechce sa mi to tu čítať :D ale keby mi niekto tak pleskol dvermi tak spravím presne toto ! :D
[ Link ]
No hlavně ta diskuze je výživná....je mi z toho smutno.
Na FB v diskusi jsem k tomu řekl, že rozsudek byl především ovlivněný nekvalitními a tendenčními posudky a že průběh vlastní nehody je sice hezky popsaný, ale ve skutečnosti ten úmysl tam zjevně znát není...
No, jsem dement, žeru kočky a psy (nic proti tomu,maso jako maso), měl bych jít na nějaké psychologické vyšetření, protože jsem mimo atd. :) Jak snadné je někoho odsoudit, po několika zkušenostech jsem s tím velice opatrný.
já k tomu mám stále to stejné, úmysl. Však pravými koly přejel až přes čáru, která ohraničuje odstavný pruh, to nikdo nepřejede jen tak, prostě to tam poslal tak moc, že se dostal přes tuto čáru a pokud to nebyl úmysl, tak by neměl už za volantem co dělat, když neumí jezdit. Byl to úmysl... Zkratovitý, ale byl...

20.06.2014, 12:41 |
mrazik | Upraveno: 2014-06-20 12:42:43
ze by je chtel sestrelit z dalnice si myslim, ze ne. Umysl v tom vystrasit a pak mozna vybrzdit tim, ze najede tesne pred ne, to ano.
To ze posudky a cely proces byl ovlivneny medii a honem na pirata je zcela jasne.
ALE nechci tim zlehcit situaci, ktera se stala, to rozhodne ne, ale stali se horsi pripady a pachatele dostali podminku.
najhorsie na tom je, ze takyto dobytok dostane vodicak naspat. To je presne ako ked nikto niekomu da len "cez hubu" a ten potom spadne zo schodov a dolame sa na cik-cak... proste ludia sa musia naucit rozmyslat o dosledkoch svojich cinov.
Mna osobne nehorazne sere ked sa mi nejaky kok*t v fabii/koktavke/superbe 20tdi lepi na kufor a je mi jasne, ze ked co len troska tuknem do brzd, tak ho mam nevyhnutne v kufri. Pritom pred sebou mam dalsie auto a dodrzujem normalny bezpecny odstup. Naproti tomu ma ti, co jazdia chronicky vlavo vytacaju ovela menej...
To, ze media z toho spravili nahanacku za piratom je len dobre, aspon si to ostatne hovada mozno troska uvedomia....
noclue neuvedomujes si jednu vec. Hona na piraty a s tim souvisejici vyssi a vyssi sankce/buzerace bude otravovat normalni ridice. Na ,,piraty" to nedopadne. Staci se podivat na vybodovane ridice, myslite si, ze to jsou ve vetsine ti pravy pirati ?
mrazik:vyssi sankce/buzerace bude otravovat normalni ridice.
To je blbost.. Já nemám s pčr nikdy žádnej problém.. Jedeš rychle,čapnou tě,zaplatíš. Jedeš normál máš klid. Auto v cajku? Tak nemáš problém,výbava na místě? Ano,tak néní problém. Osobně sem nezažil nic špatného. Ono je to hodně i o tom jak se k nim člověk chová..
Mě naposledy PČR či MP zastavili asi před 4 let, a to jezdím denodenně po různých místech a dost času trávím v autě, takže by mě zajímalo, kde je jaká buzerace? A jestli mě za dobu 17 let, co mám řidičák, kontrolovali celkem 15, tak je to moc. Tedy, to je hnus buzerace, že?... Stejně jako média nahání piráty, tak obyč lidi melou blbosti o policejní buzeraci...
Souhlas. Ridicak mam 16et a namatkove me staveli 2x. To je podle me zoufale malo! Kdykoliv me zastavili jindy, tak pro to meli padnej duvod- rychlost, spatny odbocovani, parkovani apod. Nicmene VZDYCKY to probihalo korektne a slusne. Naopak naposledy minulej tejden me na moto vyhmatli v jednosmerce, ktera tam byla nova a proste jsem ji nezavnimal- jednoduse me otocili a jelo se. Dtto kdyz jsem stal v kolone a zeptal se policajta jestli to muzu na moto objet po kolejich tak kejvnul. Buzerace? Neznam. Problem je v respektu, kterej PCR nema.

21.06.2014, 13:25 |
.mycTD | Upraveno: 2014-06-21 13:35:25
Luke, jestli jsi z toho fakt tak zoufalej, tak se muzes chodit kazdy tyden hlasit na fizlarnu :-)
vylozene namatkove kontroly jsou v pohode, bo policajt je vetsinou vic zpruzenej, nez ty a akorat nezucastnene koukne na doklady a jedes dal. horsi jsou takove ty namatkove* kontroly z duvodu , ze mam treba na kare piratskou vlajku apod. :-)
taky mi v posledni dobe prijde, ze se aspon snazi chovat korektne a vetsinou z policajta vyzaruje spis hloupost, nez arogance. teda aspon v brne -na breclavsku kdyz chytnes nejakeho veterana ve fabce, tak si pripadas jako v RamboI.
edit: jinak tady na jm mame checkpointy, kde se bez kontroly dlouhodobe projizdet neda, takze kdo nekrouzi jen kolem baraku, tak si na cetnost stezovat nemuze :-)
No, kdyz treba pak ctu tohle
[ Link ] kdy behem 4hodin vyčapaj pět zfetovaných, čtyři nalitý, tři se zákazem řízení a jednoho dealera, tak i přesto, že k PČR jako celku velký sympatie nemám, tak podobný akci tleskám a at jsou klidne kazdej tejden.
jasne, ale taky se to da vylozit tak, ze z 1000 lidi bylo 987 OK
so zavretim juznej spojky to bola dobra akcia, a ked daju za 4 hodiny z obehu 12 debilov a 1 zlocinca, tak je to super akcia.
tu buzeraciu by som videl uplne kludne, este som sa nestretol s vyslovene blbymi policajtmi... ked ich clovek neprovokuje a je slusny, tak oni nemaju dovod byt ini... Ked mas pekne auto(ne nejaku nelegalnu tuzing-budu), tak si ho kuknu a ides dalej.
zatial som platil rychlost 2x za 18 rokov, co mam vodicak, za parkovanie uz castejsie, ale to je ina...
21.06.2014, 15:08 | .mycTD
Vyložit se to tak dá,ale je to debilita.. Takto by to nedopadlo.. Bohužel..!
jak by nedopadlo? '...zkontrolovaly přes tisíc řidičů a zjistily třináct přečinů' - to je IMHO na vecerni pragl slusnej prumer.
.mycTD: Já ten článek nečetl.. :-) Tak sem myslel,že co jsi psal byl jen příklad.. Pak to néní tak zlé ty čísla.. To bych čekal právě více..