Navštíveno 1363x

jj čítal som, zlé :-) Už som si zase začal zamykať platobnú kartu :-D
A co se jako přes to dalo platit? Nějaké rozšíření her? Když koupím hru v krámu, tak přece za to nemusím platit Sony. NJ těchdle plateb a účtů na netu se bojím jak čert kříže, pak to takhle dopadá...
2 Tuner#2: mohol si si tam kúpiť novšie tituly bez toho, že by si musel niekde skladovať placku (čo mňa osobne už dosť nudí) a veľakrát tam boli akčné ceny oproti veľakrát zlodejským tu v krámoch :-) A už vidím Tvoje reakcie... nie, fakt to nie je tak ako to vidíš Ty :-D
Slim: Aha, takže hra šla ofiko stáhnout (po zaplacení) na HDD v PS3? Jo chápu, je to výhoda, že není placka, nikam nemusíš chodit, ale co když PS3 odejde a v něm HDD? Nebo to si pak můžeš stahovat po zaplacení libovolně? To asi ne? Já si rád na věc prostě šáhnu a koupím klidně za doporučenou cenu od výrobce/dovozce než tohle. Bojím se doby až to nepůjde :-//

27.04.2011, 18:11 |
koren Tuner#2:urcite to bude mensi problem nez kdyz ztratis nebo poskrabes placku... btw kolikrat si videl kaput disk? ja sice v posledni dobe hodnekrat, ale vsechno bylo nejmin 5 let stary. tekze nez ti exne hdd, tak uz budes drandit na ps5
Za poslední měsíc 3x WD a 2x Seagate vesměs vše v satelitních přístrojích jako je Dreambox stáří cca. 3-4 roky. Z placky si to přece na ten HDD můžeš zkopírovat a placku bezpečně uložit.

27.04.2011, 19:48 |
fredy ale tak třeba to tam bude fungovat jako na appstore, takže tě nějaký KO HDD vůbec nemusí srát, protože si vše klidně stáhneš znovu - pokud to tak není tak je to na hovno...

27.04.2011, 20:09 |
Geo89 tuner : no u PS3 si to na disk bohužel zkopírovat nemůžeš.. :(
jinak s únikem je to celkem průser, číslo karty jsem tam zadal kvůli nákupu za 200 kč :(
co s tím ? blokujete karty nebo to risknout ?:)
navíc teda přístup SONY - to bych blil, když bylo podezření na únik dat tady, tak okamžitě dorazil mail kterej o tom informoval. Sony má navíc čísla karet, a tejden se ani neobtěžuje pořádně informovat o tom co se děje... a když už informujou tak jenom na blogu, mail ještě nedorazil žádnej.

27.04.2011, 20:53 |
koren Tuner#2: ze by zrovna u ps3 bylo kopirovani tak jednoduchy, to bych teda netvrdil

27.04.2011, 21:05 |
empiK (M)
jednou zaplacenou hru si muzes stahnout kolikrat chces, takze krach HDD bez problemu
a proto se mi nechce lognout...naštěstí jsem tam číslo karty nikam nedával

27.04.2011, 22:54 |
Daryl (A)
staci sledovat nezauctovane transakce karty. jakmile se objevi divna transakce volat banku a nechat transakci zrusit.
2 Tuner#2: raz si to kúpiš a potom si to stiahneš koľkokrát potrebuješ, musíš si ale pamätať prístupové údaje svojho PSN účtu, takže fakt nechcem placku ani za boha :-)
2 Geo89: no ja som si pre istotu blokol kartu, odblokujem ju vždy pri nákupe, jeden fraud sa mi už stal tak si od tej doby dávam pozor. Vtipné je že ten fraud bol cez PayPala :-) A smutné je, že údaje ako čísla kariet (bez security kódu našťastie), adresy a heslá(!!!) mali Sony uložené vraj v plain-text, to sú fakt žebráci :-(

28.04.2011, 09:20 |
Geo89 slim : no s tím plain textem jsem to taky někde četl, ale nechce se mi tomu věřit.. :(
ono to jde si tu kartu takhle blokovat/odblokovávat jak potřebuješ ? co máš za banku ?

28.04.2011, 09:28 |
Sau | Upraveno: 2011-04-28 09:29:40
Pokud sa nepletu, tak za transakce ručíš ty jedině při použití PINu. Což tento případ není. Takže aj kdyby tu k zneužití karty došlo, při reklamaci u banky ti peníze ona vrátí, protože při platbě nebyl použit PIN a v takovém případě je věcí prodejce, resp. toho kdo si tu platbu nárokuje, aby si ověřil (třeba zkontrolováním občanky, což po netu samozřejmě nejde) že ten kdo platí je zároveň oprávněnýn držitelem karty. Pokud to tak neudělá (jakože samozřejmě neudělá - nemá jak), si při reklamaci v právu.
Takto to je to teda podle ma.
koren: Nevím ptám se PS3 jsem viděl párkrát z letadla u zákazníků, zapojil HDMI rozchodil obraz přes AVčko, nastavil rozlišení a víc se o to nestaral...
Slim: Tak pak OK s tím stáhnutí znova, horší je jak to platit. To se nedá převodem na účet? Platby kartou přes net jdou taky mimo mě...
2 Sau: no úplne tak to nie je, pri platbe cez internet práve používač secure code ktorý máš na karte, to jediné mali zakódované, ale ako dlho môže trvať vygenerovať náhodné číslo na danú kartu, keď to má 3 znaky, že áno... :-) No a pri platbe cez net sa ten bezpečnostný kód berie tak, ako pri fyzickom použití karty ten PIN.
2 Tuner#2: ono tie platby cez nete budú mať vždy nejaké to ale, ale to by sme mohli sedieť v slamenej chatrči a obchodovať ryžu za ryby a maximálne dôjsť k dukátom, keby sme to brali tak skepticky všetko. Doba pokročila, vždy bude na všetko nejaká kurvárna :-)
Slim: Doba pokročila, akceptoval jsem nedávno běžný účet jako nutné zlo, ale kartu nemám a ani nechci a platby kartou po netu už vůbec právě z těchto důvodů, na to mám své peníze moc rád...

28.04.2011, 16:26 |
Daryl (A)
Slim: tak ci tak muzes jakoukoli transakci reklamovat a tim padem i cancelovat. A jelikoz clearing trva tak tyden . . .
2 Daryl: vo tom žádná, ale niekedy sú s tým aj naťahovačky, bohužiaľ... osobná skúsenosť :-)