Navštíveno 2446x

Podařilo se mi narvat si vatovou tyčinku do ucha (neptejte se jak :), následkem čehož teď na to ucho neslyším, mám v něm takový jakoby tlak. Protože v jedenáct večer se mi na pohotovost nechce, má někdo nějakou zkušenost, jestli to třeba do rána přejde nebo tak něco? :)

25.04.2011, 23:05 |
Daryl (A)
uz jsi na pohotovosti ? sice nejspise tzv spunt, ale vetsinou se to jen zhorsuje a stejne neusnes

25.04.2011, 23:06 |
Daryl (A)
na unk ti ucho vyplachnou nic hrozneho. a nech si udelat rovnou obe :-) uslysis travu rust :-)

25.04.2011, 23:15 |
Brnďa Jo to se mi taky stalo, jenze ja za zadnou cenu nechtel jit k lekari tak sem se to snazil dostat ven, ani sroubovak nepomohl, tak sem musel navstivit nase reznictvi kde mi to rozrejpali uplne do krve, ale povedlo se, malem sem jim tam omdlel. ted uz si davam bacha, nebylo to prijemne :-) ale nemusis spechat, pokud sis neprorval bubinek tak v pohode, ja takhle byl asi 2 dny a je fakt ze proste clovek neslysi je to divnej pocit :-)
jj snad "spunt", ja na to trpim, takze chodim preventivne 3-4x do roka :D Bud Ti to proplachnou vodou, nebo vysajou nebo vystouraji kovovym bazmekem :)
Kazdopadne voda je nejprijemnejsi :o)
Lepsi to spis nebude ;)
Nevím, jestli špunt, spíš jsem tipoval, že jsem si něco prorval, nicméně krev z toho netekla, tak snad to bude nějaká lepší varianta. Každopádně teď je ráno a slyším na to ucho tak na 10%, takže stejně vyrazím na pohotovost, pak budu informovat :-)
No ty voe, von si tam narve vatovou tycinku... mels vyzkouset i to druhy ucho! :o)
Zkousel jsem i ty voskovy svicky, vytahne to neskutecnej bordel, ale od te doby, co pouzivam sprey audiclean, mam pokoj. A kdyz uz vatovou tycinku, tak cistit jen ten zvukovod a ne to nastouchat dovnitr!
Tak at dobre dopadnes a nezustanes hluchej.

26.04.2011, 10:03 |
Conan audiclean - to je na repráky? Podle názvu :-)

26.04.2011, 10:33 |
Conan ... jo už jsem koukal, asi taky zakoupím ...
tappaja - nechci ti kazit iluze, ale něco takového jsem si kdysi koupil v lékárně a doktorka mi pak vynadala, že do uší NIKDY žádná tekutina nepatří, ani kdyby to byl roztok z Mrtvého moře s přísadou stopadesáti vitamínů. Prostě nikdy si do uší nic nelejt, nekapat (s výjimkou samozřejmě lékařsky předepsaných léků v případě problémů).
Jinak co se týče mého problému - protržený bubínek, hrozící infekce a operace s týdenním pobytem v nemocnici. Kurva drát!!!

26.04.2011, 11:19 |
Daryl (A)
scully: drzim palce. Jinak jako tappaja jen s tm, ze drive byl aplikator lepsi. Cistici roztok to nastrikalo primo do ucha proudem. ted ty aplikatory zmenily tak, ze je na konci rozprasovac, takze se roztok az uplne dozadu dostane jen stezi. Drive jsem po pouziti mel ucho ciste jak po navsteve a vyplachu na usnim. dnes mam pocit ze nejak nic ... lituju, ze jsem ten starej aplikator vyhodil.

26.04.2011, 11:21 |
Daryl (A)
jo a pani doktorka samozrejme ma pravdu. do ucha zadna tekutina krome te jeji za nekolikset korun uctovanych pojistovne nepatri :-)

26.04.2011, 11:37 |
nome | Upraveno: 2011-04-26 11:38:37
možná tě to trošku uklidní ale protrřenej bubínek neí nic tragického. Vzhledem k mé "vynikající" dětské lékařce jsem měl bubínek prasklý asi 5x a asi 10x propichovaný jehlou při zánětu středního ucha.
Bubínek normálně sroste ale počítej že budeš húř slyšet protože s každým srůstem tam vznikají "jizvy" které snižují jeho pružnost a zhorčují sluch.
Já mám na levém uch ztrátu sluchu skoro 80% :-) pokud nepracuješ nebo nepohybuješ se v prašném prostředí nebo ti tam nezůstal kus tyčinky tak to sroste bez problémů

26.04.2011, 11:46 |
TROY by se měla vyjádřit osoba nejpovolanější :o)))) z Morave
Ty voe, protrzenej buben, to me poser... Jak v tom vtipu.
Ja mam trochu jinej sprej, mozna to neni audiclean, ale aurecon, podivam se doma. Nastrikam a ono to jakoze sumi, pak necham vytect a je to. Problem sem s tim nemel, nikdy mi bubinek nepichali, takze mam vse puvodni a nehrozi, ze tam neco zatece.
Pani doktorka muze mit pravdu, kdyz si to nekdo vyplachuje lihem nebo nejakou jinou tekutinou, predpokladam, ze usni sprej nic nepokazi.
nome - no doktorka říkala, že to někdy sroste a někdy ne. Závisí to prý na velikosti díry (tu mám jako kráva) a na schopnosti organismu regenerace (jsem relativně mladej a silnej organismus), takže tak padesát na padesát, mám se prej modlit :-) To o tom sluchu jsem slyšet nechtěl, už takhle jsem ho neměl zrovna v cajku :-)
tappaja - tak přesně ten Aurecon jsem měl a doktorka mi řekla, ať to vyhodím, že to uchu škodí (a ne, necpala mi místo toho nic jiného). Prý je to placebo a spíš to uškodí.

26.04.2011, 14:12 |
art Šťourám se vatovou tyčinkou v pravém uchu... A najednou - mono!
Šťourám se vatovou tyčinkou v levém uchu... A najednou - ticho...

26.04.2011, 14:21 |
Daryl (A)
art :)))

26.04.2011, 14:25 |
Daryl (A)
scully: no ja nevim, ale mne to rozhodne pomaha. Ten sprej pouze rozpousti usni maz, ktery tak muze volne putovat ven z ucha. O nic jineho nejde.
Jj, já to četl, ale maz se údajně musí přirozeně rozpouštět sám, nemělo by se mu nijak pomáhat. Já jsem naopak od doktorky dostal nějakou mast s "umělým mazem", který si tam mám občas dát :-) Lepší mít víc mazu než obráceně.
Jinak s tou tyčinkou se mi to stalo tak, že jsem si ji dal do ucha, asi dvě sekundy z ní sundal ruku a přítelkyně po mně asi z metru hodila ručníkem, který mi tam tu tyčinku zarval hodně hluboko (i tak nechápu, jak se to mohlo stát, prostě náhoda jedna ku tisíci).
ušní maz......nemáte malíček?
ty vole rucnik!!! beha mi mraz po zadech...

26.04.2011, 14:55 |
Daryl (A)
L.K.: tak tenkej malicek ani tak velkou diru v uchu fakt nemam :)
Scully: jojo, mel by, ale co dnes funguje jak ma ? Nehlede na to, ze si neumim predstavit si necistit usi .. no fuj ...

26.04.2011, 16:02 |
Maxík | Upraveno: 2011-04-26 16:04:35
Doktorka mi to kdysi čistila proudem nějakým roztokem, tak jsem zkusil přepnout sprchu na ten tenkej masážní proud, jednu dirku přidržet aby to mělo ještě větší tlak a jde to taky:-D

26.04.2011, 17:04 |
Daryl (A)
dulezity je aby voda mela spravnou teplotu pri takovem vyplachu. Myslim ze to je 37,2. Ale jinak ano, takle se delaj vyplachy

26.04.2011, 17:08 |
art Mamma mia, vy jste nějaký ouchylové néé ? :) co se to tu dočítám, jak si děláte různě dobře, to snad není ani možný. Klinický proplachy, ručník, sprchová hlavice, malíček, spray se speciálními aplikátory...
Mr.Scully; se vždycky hrozím, že by se mi mohlo něco takového přihodit při čištění uší (a to i bez cizího přičinění) takže, rychle a jemně použít vatovou tyčinku a hned s tím pryč. Že bych si to nehcal chvilku jen tak trčet z ucha neexistuje. Teď si tě přítelkyně asi hodně předchází viď ; )
Hoši, já nevím... když každej doktor říká, jak HLAVNĚ NE VODU a vy si ji tam stříkáte dokonce pod tlakem sprchou... no abyste se nedivili.
art - no, já jsem s ní asi zhruba měsíc, takže je z toho chudák celá špatná :) Ale je fakt, že taky jsem čekal, že následky budou lehčí. No snad se mi vyhne aspoň ta infekce. Teď si nesmím 10 dní mejt hlavu, moc smrkat a moc tlačit :-D

27.04.2011, 16:47 |
FSAL ty woe, jestli je pritelka dobra, tak by ti mela podepsat nejakou vernostni smlouvu, minimalne na rok souloze dopredu a to vcetne jeji este lepsi segry :D

27.04.2011, 16:53 |
Tendr FSAL: :DDD

27.04.2011, 16:58 |
Brnďa ty vole 10 dni nemejt hlavu, ja uzumiram kdys si ji nemeju druhej den :)) a ušní maz taky, je fakt že léta šroubováků už pominuli , tak čistím opatrně vatičkama :D