Navštíveno 1564x

Tak nák my začíná dosluhovat fiesta stím že by vyšli opravy draho tak to chci odhlásit. Tak se chci zeptat kolik je možný dostat za alternátor kde se v lednu nechával dělat komplet celej repas?

25.04.2011, 20:06 |
Luke-Jeep | Upraveno: 2011-04-25 20:08:26
odhat? tY ceny vyšlI? mno ty vole :-O
Shoda přísudku s podmětem
1. Jednoduchý podmět - platí následující pravidla:
pokud je podmětem podstatné jméno rodu mužského životného v množném čísle, píše se v přísudku (v příčestí minulém) měkké – i;
Studenti se dostatečně nepřipravili na písemku z českého jazyka.
pokud je podmětem podstatné jméno rodu mužského neživotného nebo ženského v množném čísle, píšeme v přísudku tvrdé – y, podstatná jména děti, oči, uši jsou v mn.č. rodu ženského (vzor kost);
Počítače se staly našimi nezbytnými pomocníky.
Kamarádky se o mě dobře postaraly.
Děti si hrály na pískovišti. Její oči mě okouzlily. Uši mi zčervenaly studem.
pokud je podmětem podstatné jméno rodu středního v množném čísle, je v přísudku koncovka –a.
Obě tatínkova nová auta stála před domem.
Některá podstatná jména kolísají v životnosti (mohou mít tvar životný i neživotný).
ledoborce - ledoborci
ukazatele - ukazatelé
Pokud končí podstatná jména rodu mužského na tzv. životné koncovky (i, é, ové ), píše se v přísudku měkké i, končí-li na koncovky -y, -e, píšeme v přísudku tvrdé - y.
Ledoborci vypluli. Ledoborce vypluly.
Uzenáči mi nechutnali. Čerstvé uzenáče byly na skladě.
Výjimkou z tohoto pravidla jsou podstatná jména:
Lidičky se seběhli kolem nehody.
Červencové dni utíkaly nejrychleji. Uplynuly dva dlouhé dny. Ale: Dnové mladosti pominuli.
Rodiče mě pochválili za jedničku z českého jazyka.
Koně potřásali hlavami. Ale: Dřevěné houpací koně stály za výlohou hračkářství.
jako Luke, potes, 10 pravopisnych chyb ve dvou vetach :)

25.04.2011, 20:10 |
Kesam Dostaneš za něj 800 jako všude jinde na to ti sere bílej tesák že je po repasu.
To si tunil zbytečně ne?:-)

25.04.2011, 20:13 |
Komba To je zase buzerace:D
Za ten altík bych si klidně zkusil říct i 1500.I když ti to cenu určitě nevrátí,protože to bez tak stálo nějakých 3500kč co.

25.04.2011, 20:19 |
empiK (M) | Upraveno: 2011-04-25 20:23:11
omlouvam se za ot, ale:
i kdyz nepisu diakritiku, tak silenosti ohledne gramatiky co se tu nekdy objevuji, to mi hlava nebere. nemusi byt kazdy vysokoskolak s nekolika tituly, ale neodokazat se vyjadrit ani vlastnim materskym jazykem, to nepochopim nikdy. pokud netrpis dyslexii, neni proto snad zadna omluva.
EDIT: za tohle budu svoje deti rezat, at se to mne nebo jim libi nebo ne
nnn repas stál 2k tak když za něj dostanu 1500 tak alespoň něco. S tím že když to budu prodávat tak bud s celím autem, nebo ať si to někdo vymontuje zbytek co se dá se rozprodá nebo do šrotu. Jsem to netunil jen koupil kola a muziku si dam do dalšího auta.
empik: bohužel dyslektik jsem :( je to napsaný u mě v profilu

25.04.2011, 20:23 |
empiK (M)
tak to pak je samozrejem v pohode.
za to bych ani svoje deti nemlatil :)

25.04.2011, 20:29 |
CRK dyslexie je stejně jenom následek nedostatečného počtu ran v mládí... :-D

25.04.2011, 20:38 |
empiK (M)
takze rezat? :)

25.04.2011, 20:51 |
Luke-Jeep | Upraveno: 2011-04-25 20:52:26
no já do toho nechcu moc kecat... i když, proč ne? dyslexie je porucha čtení, nikoliv psaní! Ta se nazývá dysgrafie...
endru.ondra - nic si z toho nedělej, třeba na tom ještě jednou vyděláš :D
[ Link ]
2 empiK: všimni si ale, že sa to stáva poslednou dobou obľúbenou výhovorkou. Pokiaľ na to niekto nemá papier, je len lenivý a možno aj tupý kokot. Takže áno, rezať :-)
slim : já na to papír mam byl sem i na přezkoušení a fakt na to psaní mam nejsem člověk co by si to jen vymejšlel

25.04.2011, 21:12 |
Rudi tak či tak, existuje třeba prohlížeč mozilla s přídavkem, který automaticky "čte" tvůj text, takže následně píšeš prakticky bez chyb, ale to jen tak na okraj.
Tak či tak bych nejdřív vzal fiestu vymontoval si, co budu dál chtít a zkusil prodat jako pojízdnej celek s vadama a následně se až pustil do porcování na díly...
2 endru: myslel som to teraz na empiK-ove deti a tak nejak globálne :-)))

25.04.2011, 21:44 |
empiK (M)
L-J: klidne do toho kecej, ale dyslexie je porucha uceni. co se nenaucis, spravne nenapises :)
Slim, deti jeste nemam. Vychovy se nebojim, to snad pujde. Jediny ceho se bojim je to, ze je budu vychovavat v Praze.
Jak rika wiki, tak mame v principu pravdu oba :-) Dyslexie je vývojová porucha čtení, buď vrozená nebo získaná poškozením mozku. Jde o nejčastější formu spec. vývojové poruchy učení (SPU), která se projevuje nesnázemi při učení se číst při současném zachování inteligence a přiměřených sociokulturních příležitostech. Dyslektik je výrazně ohrožen znesnadněním přístupu k tradičním vzdělávacím podnětům. Vyrovnává se zvláštní péčí v dyslektických třídách.
Slovo dyslexie je odvozeno z řeckého „lexis“, což znamená slovní vyjadřování, řeč, jazyk, a předpony „dys-“, která naznačuje, že něco je nedokonalé, porušené, nepatřičné. Dle MKN-10 je řazena do diagnostické skupiny Porucha čtení specifická.
[ Link ]
Jak říká empiK - málo to řezali. Za nás tyhle poruchy nebyly, prostě jsme se to museli naučit. Dnes rodiče na děti nemají čas, dostatečně se jim nevěnují. Místo, aby dítěti věnovali vyšší péči, je snažší je označit za dys... Pak je to zase bez práce, protože na to dítko má papír.
Nikomu tohle nepřeji, ale jak vidno, lidé z touto poruchou vypadají více jako debilové, než nemocní lidé. Nemyslíte?
tak fiesta by se prodavala bez papiru odhlasim to a pak to pude jako celek za cenu dilu co muzu prodat a dystak na vrakoviste nemam kde to skladovat a rozebirat
musis to ekolikvid abys to odhlasil -)) musi to bejt celi jinak kazdej kus co neni 500kc -))
Když to neodhlásim bez eko likvidace, tak to necham zlikvidovat