Navštíveno 1137x

Třeba je to běžná praxe všech pojišťoven, ale můžu říct že jsem koukal jak tele, když mi došlo vyjádření pojišťovny k mému požadavku o ukončení pojistky.
V podstatě hodlám výhledově měnit povoz, proto jsem chtěl předejít nové platbě roční "havarijní" pojistky, sepsal jsem klasickou výpověď s důvodem, že se chystám prodat vůz a tímpádem jejich služby již nepotřebuji. Za cca měsíc přišla odpověď v podobě : Vážený pane, dle našeho zjištění jste vozidlo ještě neprodal, smlouvu zrušte až bude prodané a podložíte to smlouvou ...
Sakra klasické povinko bych samozřejmě pochopil, ale havarijní je čistě na mé vůli jestli ano, nebo ne a né že se semnou budou takto dohadovat a samozřejmě celou procedůru záměrně protahovat. Obratem posílám druhý dopis, kde v důvodu proč chci smlouvu zrušit nebude chystaný prodej auta, ale poslání do pr***
Nejjednodušší je si přečíst všeobecné pojistné podmínky a vypovědět jim to tak, že tam uvedeš o jaký jde článek, odstavec apod. těch poj. podmínek a napíšeš to tam tou citací, jak to v něm mají uvedeno a je to. Nic víc tam nepiš, zbytečně jim dáváš prostor pro plácání, tím protahují smlouvu a ty platíš a platíš :-)
Pochybuju, že na havarijko mají v podmínkách, že ho lze zrušit jen prodejem auta :-D

24.04.2011, 15:23 |
HIGHTOWER | Upraveno: 2011-04-24 15:24:07
Nevím které máš:
Pojistné podmínky Autopojištění Combi Plus 1/08
PP ACP 1/08
článek 9, odst. 2,
písm. f) písemnou výpovědí ke konci pojistného období u pojištění, kde je sjednáno běžné pojistné. Výpověď musí být doručena alespoň šest týdnů před uplynutím pojistného období, jinak je neplatná
písm. h) dohodou; tato dohoda musí být uzavřena
písemně
Ovšem nikde není uvedeno, za jak dlouho a za jakých podmínek se lze s ČPP dohodnout dle písm. h)
HIGHTOWER - je mi to jasný, že je to takto nastavené schválně a ve všeobecných podmínkách to určitě napsané bude, jen se pozastavuji nad tím jak s člověkem budou slovíčkařit a záměrně vše protahovat. Ona taková reakce jde taky poslat obratem a né až po měsíci.
Při prodeji vozu v rámci rodiny nejsi povinnen vozidlo přepisovat.
Ideální je prodat vůz otci a s tím je poslat do háje :-)
ABERTO: To je jejich biznis, ty kdybys to dělal, tak bys to dělal úplně stejně :-) Takže se nad tím člověk ani nemůže moc zastavovat, nejde o službu, ale o prachy, výdělek...
tykeev - ale já nechci dělat něco navíc abych zrušil havarijko které nechci. V úterý jim zavolám, jaký že je ten správný slovoslet který mám uvést do výpovědi.
HIGTOWER - máš pravdu, nejsem z těch co by v tom uměli chodit, povinko mám u jedné pojišťovny už od pravěku, havarijko řeším po druhé. Generali bylo před lety bez problémů, ČPP zkouší :)
to ABERTO:
a proč bys dělal něco navíc?
Jen si prostě vytiskneš smlouvu, že jsi auto prodal otci. To je vše :-)
tykeev - sry jsem Tě v první chvíli nepochopil, jasně jako zalepit jim hubu něčim takovým by taky šlo :)
tim akorat prispoupis na jejich hru a budete si dopisovat do nekonecna.
spis bych odpoved formuloval ve smyslu, ze jejich reakce je mimo misu a ze vypovedni lhuta stale bezi od tveho prvniho oznameni.
.mycTD: ale v podmínkách je buď k výročí smlouvy a nebo dohodou, takže klasika kdykoli to vypovědět jen zasláním výpovědi nejde...
Ale při prodeji auta se pojistka ruší automaticky a není třeba žádného výročí ani dohody.
A to, že jí prodáš svému otci je jen a jen tvoje věc :-)