Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Help: Jiný motor = skrytá vada?

o Navštíveno 3647x o
o 22.04.2011, 21:27 | Thullo | Upraveno: 2011-04-22 21:29:24
Prosím Vás přátelé, chtěl bych radu.

Prodal jsem auto - všechno bylo v pořádku, ale po měsíci dotyčný zjistil, že v autě není motor typu FS 2,0 16v ale motor typu FP 1,8 16v (jsou na pohled naprosto stejné - mají stejné hlavy, vyrtání, ale jiný zvdvih)

Každopádně, motor jede, nebere olej, nic - je v pohodě - jen prostě to není FS - ale FP.

Dá se tohle posuzovat jako skrytá vada a důvod odstoupení od koupě?
Nijak mu to v užívání předmětu koupě nebrání... auto jezdí, brzdí, startuje - prostě až na jiný kod motoru, není žádný problem!

Jde o to, že to nikdo nevěděl - tedy ani já a kdyby mi to po měsíci, co jsem auto prodal nedal vědět kupující, ani by mě to nenapadlo. Teď je shruba 2měsíce po prodeji a až teď, co se v tom autě vrtalo už X mechaniků a dělali tam různé věci, chce auto vrátit zpět.

Zpět se mi to brát nechce - takže poradíte mi prosím, co teď? Já si nejsem vědom žádného pochybení z mé strany - kupující si auto prohlédl, měl k dispozici všechny doklady, faktury za opravy atd... nic se neuspechalo - vozidlo si řádně projel osobně jak jako spolujezdec, tak jako šofér... První měsíc byl spokojený jao želva - pak zjistil, že je tam jiný motor - pak byl klid a teď to chce vrátit... :o(

foto k příspěvku  od Thullo

o 22.04.2011, 21:32 | luda551
mu dej 2ku slevu.... Ty jsi prodaval jako 2.0 ?
o 22.04.2011, 21:41 | mourl
Vždyť ho museli vyhodit už u EK ne? Každopádně je to dost na pytel :( zkus tu slevu pokud je rozumnej....
o 22.04.2011, 22:04 | Thullo
No, slevu dostal uz pri koupi a nemalou... A ano, prodaval jsem to jako 2,0 - neb tam melo byt 2,0. Na EK jeste nedosel, ale tam ho nevyhodi, u tohohle auta totiz vetsinou nevi, kde kod motoru hledat - kdyz to uvidi, tak asi neprojde, ale nabidl jsem mu, pro klid duse tu EK udelat tady, kde vim, ze nebude problem.
o 22.04.2011, 22:07 | jasisoft
ber to tak ze za tie dva mesiace ten motor mohol kludne prehodit aj sam, alebo nieco na tom aute dokurvit. je to tvrdenie proti tvrdeniu. ty si predaval 2liter, on si to skontroloval a suhlasil, tym padom to auto kupil. osobne by som to neriesil. dostal zlavu, a viac cakat nemoze. pokial ti chce asuto vratit tak vyzaduj stav ako pri predaji, cize s 2oj litrom. nemozem vediet co sa s tym autom dialo za 2 mesiace.
o 22.04.2011, 22:08 | mourl
To je sice hezký ale co pak další STK?? Nedávám ti to za vinu,nevěděl jsi to.Ale já bych to auto taky nechtěl :(
o 22.04.2011, 22:13 | Thullo | Upraveno: 2011-04-22 22:14:48
2 jaisoft:
Ano, taky mam takovy pocit :o( na druhou stranu, verim, ze by tohle neudelal a to co tvrdi, je pravda... :o( je to známý a já nechci nikoho podělat, ale taky nechci pikat za to, že se někdo jiný spletl... :o(

2 mourl:
Mno, na STK nemaji opravneni cokoli z motoroveho prostoru demontovat - tedy, je-li kod motoru zadeklovan, uvede se jen, ze kod motoru byl nenalezen. To vim od cloveka z STK primo...

Jinak, jak jsem psal - az na jedine pismenko, je ten motor totozny. Takze nikdo ani nemusi pochybovat o tom, zda to je on, ci ne. Proste na pohled stejne motory...
o 22.04.2011, 22:14 | bartosek
No, stát se to mně, tak bych rychle vzal auto zpět a vyřešil bych si to s tím motorem. Pokud to budeš rozporovat, skončí to na policii a budeš vysvětlovat, jak jsi k tomu motoru vůbec přišel. Bude šetření na EK a tam bude jasné, že kontrolu důsledně neprovedli.Jak zjistí, že jsou v průseru, dají od toho ruce pryč a raději řeknou, že typ motoru nenašli a ty nebudeš mít nic v ruce, co by tvé tvrzení potvrzovalo. Kdyby si EK dělal sám, bylo by to jiné.
o 22.04.2011, 22:14 | Midnite
kód motoru se maže když nesouhlasí s TP
o 22.04.2011, 22:16 | Thullo | Upraveno: 2011-04-22 22:18:46
2 bartosek:
Tak jak rikam, jasne se muze napsat, ze kod motoru nenasli a basta... tim jsou z obliga - dnes se na to nijak nehraje - motor je preci jen nahradni dil. Na mem aute kod motoru nenasli NIKDY - pritom tam je a ja vim kde - ale na to je treba zrcatko a to se jim nikdy hledat nechce :o)

2 Midnite:
Ano? To jsem netusil...
o 22.04.2011, 22:23 | Unihero
to Thullo?
mohu Ti na to něco říci?
vůbec to neřeš, měsíc je celkem dlouhá doba...

můj příběh: koupil jsem clio I 1,8 16V a třetí den se přidřel motor na klice, v motoru taková mazlavá hmota..
volal jsem Z5 že to chci vrátit a co prodejce? poslal mě do pr+ele... asi takto nedělej ze sebe blbce..
tahat to přes soudy nebude, jen Tě zkoší, takto to vidím asi já...
o 22.04.2011, 22:28 | Thullo
2 Unihero:
Hm, to je mi lito - myslim tvuj pribeh. Ja zase koupil auto, dojel s nim 60km a konec - praskl chladis. Ale po majiteli jsem nic nechtel - proste se stalo, kdyz auto prodaval, bylo OK - takze bohuzel.

No kazdopadne ja nepatrim a patrit nehodlam mezi hajzliky, co vyjebavaji s lidmi, ale taky se nechci nechat drit. Dotycnemu jsem nabidl, ze mu dam motor FS, co tam ma byt, ale vymenu mu platit nebudu - nejak nema zajem :o( vic mu vstric vychazet nebudu, ale zajimalo me to, jestli se to da hodnotit, jako SKRYTA VADA (na coz bych mu mel ze zakona dat 6mesicu zaruku), kdyz vlastne o zadnou VADU nejde, neb auto jezdi a jak jsem psal, prvni mesic byl spokojeny jako zelva... Ani nevim, jak dosel na ten kod motoru - ale pry je to tak. :o(
o 22.04.2011, 22:36 | Midnite
Thullo: ano, tak to chodí, já měl v cliu 3 motory a už od druhého se píše, že číslo motoru a číslo ve VTP se neshodují, tak je to škrknuté..
o 22.04.2011, 22:39 | Thullo
2 Midnite:
Takze to by bylo v pohode, kdyby se to skrtlo a je klid, ne?
o 22.04.2011, 22:41 | lukee_cz
Midnite: cislo se muze smazat, ale typ ne :)
o 22.04.2011, 22:44 | Midnite
Lukeee: pleteš se... hned sem hodím foto
o 22.04.2011, 22:50 | Midnite

foto k příspěvku  od Midnite

o 22.04.2011, 22:59 | Brnďa | Upraveno: 2011-04-22 22:59:57
Midnite asi na urade skrtli spatny radek, se stane, ale kod motoru muzes, ale nikdy typ motoru. LEda by to bylo povoleno od automobilky, nebo to nekdo uz driv predelaval a dostal povoleni to zmenit
o 22.04.2011, 22:59 | Thullo
2 Midnite:
Díky moc pane za foto a i za necekany, lec velmi povzbuzujici telefonat ;o) mas to u me...
o 22.04.2011, 23:16 | lukee_cz
Midnite: tak to se omlouvam. Vidim poprve, ze to nekomu proslo...
Ale stejne jako MA.RTI.N si myslim, ze tohle bude spis jen "chyba" konkretniho uradu (asi jako kdyz se resilo odhlasovani aut a kazdy inspektorat to resil po svem) :)
o 22.04.2011, 23:43 | Brnďa
lukee_cz pokud to neudelali pred nim ze o to zazadal, tak tomu neverim, mohl to kdokoliv skrtnout, ja si dopsal do velkyho tp euro normu a taky nikdo nic nepoznal
o 23.04.2011, 08:06 | JR
Kazdopadne jestli si mu prodal 1.8 s tim, ze se jedna o 2.0, tak uz to je dostatecnej duvod k odstoupeni od kupni smlovy, protoze v ni jsou nepravdivy udaje.
o 23.04.2011, 08:10 | Pepíno_Honda
to udělal někdo pěknou botu v tom TP. typ motoru musí pořád být vždy uveden a souhlasit se stavem v autě.
o 23.04.2011, 08:38 | Harryp
Ano je to skrytá vada! Rozpor s kupní smlouvou ...

Spíše nechápu, proč když si mu dal druhý motor, tak s tím nesouhlasí.
o 23.04.2011, 10:00 | Midnite
Jenže pánové, toto není bota, ale holá realita.. Klidně se zeptejte na STK kde mi to bylo vysvětleno.
Jinak jak psal, že auto prodal v únoru a teď se někdo ozval že chce auto s jiným motorem vrátit? Pěkně k smíchu, vykašlal bych se na něho.. Nemyslím si, že by Thullo úmyslně prodal něco v jiném stavu, než říká.
o 23.04.2011, 10:53 | kozlustechnykus
Asi se cejti podvedenej a proste uz tomu autu neveri a chce se ho zbavit.
o 23.04.2011, 12:31 | fredh
tak to auto vem zpět, ale cena mínus výměna motoru. Motor přehoď, když ho máš a pak to prodej znovu. Normálně bych mu to vysvětlil, že 2 měsíce nevíš co s tim autem bylo a že snad toto musí pochopit. Pokud by chtěl vrátit plnou cenu, tak bych ho poslal někam.
o 23.04.2011, 12:34 | hutchins
asi bych se na něho vykašlal, vyšel jsi mu vstříc to podle mě stačí. Jinak já mám u Forda taky výmaz typu motoru
o 23.04.2011, 21:18 | JR
Lidi nezlobte se na me, ale kdybych si koupil auto s tim, ze to je dvoulitr (i podle dokladu) a za mesic prisel na to, ze v tom je nejaka osmnactka, tak ho budu chtit vratit taky. A stejne tak nebudu souhlasit s tim, ze k tomu pak dostanu nejak motor a at si ho vymenim.
o 24.04.2011, 02:16 | cr4sh3r
Záleží jak máš napsanou smlouvu no, pokud máš ve smlouvě uveden typ a číslo motoru, tak se na něj vyser nic nezmůže...

Každej kdo si při koupi nezkontroluje číslo a typ motoru je debil, tak pak ať se nediví...
o 24.04.2011, 02:46 | Proffesor_W
No mne by to teda vadilo docela dost a odstoupit od smlouvy bych chtel taky.
A co to bylo za auto? podle popisu to vypada na Clio, prodaval jsi Williams , ale byla to klasicka F7P 1.8ma? Pokud ano, tak v takovem pripade se pak uz nemuzes divit vubec prece o.O
o 24.04.2011, 08:58 | Thullo
2 JR:
No, to je prave otazka - ja mu prodal 2,0 s vedomim, ze je to 2,0 - ani ve snu by me nenapadlo, ze je to 1,8 - jedná se o vůz FORD PROBE a tady se 1,8ky nedavali.

2 Harryp:
No prijde celkove divne, ze prvni mesic je spokojeny, nic mu nevadi, vesele jezdi, ohlasuje, jak je spokojeny atd. a najednou po temer 2mesicich chce auto NEKOMPROMISNE VRATIT :o( nebo chce 10.000,-
Jen doplnim, ze auto koupil za 28.000,- a pred koupi tam doslo k servisu za cca 17.000,- na coz dostal fakturu a tam bylo vse uvedeno...

2 Kozlustechnikus:
To je sice mozny, ale ja ho urcite nepodvedl - kdybych vedel, ze je to 1,8, reknu mu, je to 1,8 :o( ja s nim to auto prochazel komplet se vsim vsudy - trvalo to cca 2hodiny, nez si ho odvezl - nic jsem nepodcenil - vsechny ´mouchy´ jsem mu rekl a on mi ted, krome toho motoru napsal, ze ma tak poskrabane celni sklo, ze kdyz sviti slunicko, tak pres nej nevidi. Tak co si o tom mam myslet? Dal jsem mu teda kontakt na firmu, co mu to zadara vymeni, prida dalnicni znamku a kdyz rekne, ze je z probe clubu, jeste dostane penize :o) jako jak vice mam jeste lidem vyjit vstric???

2 fredth:
No, to by slo, ale dotycny nechal do toho auta uz vrtat nekolik mechaniku, menili tam x veci, tak ti nevim... :o(

2 hutchins:
No, tady se jedna taky o FORD PROBE.

2 JR:
Ano, ale mel to vsechno k dispozici pri koupi, mel si to zkontrolovat :o( tim nerikam, ze je to jeho vina, ale moje taky ne - takze proc bych za to mel pikat? Ja mu nic nezatajil, nic jsem neupravil, nic jsem si nepribarvil - proste jsem mu rekl, co jsem vedel.

Už jsem těch probeček prodal svych 14 - nikdo neměl nikdy problém, až na jednoho kluka, kterému asi po měsíci vyletěla ojnice z bloku - byl z Prahy - nechal jsem auto dotahnout do Ostravy, motor se vymenil a kluk jezdil dal... Nejsem zadny podrazak - ale tento pripad mi prijde velice zvlastni. Spise jako, ze dotycny byl spokojeny, dokud nejaky jeho ZNAMY vseznalek neprissel se slovy, ze za ty prachy mohl mit z nemecka lepsi (coz mi taky napsal) a urcite by to nebyl takovy srot, co si mohl koupit na vrakaci :o) ale prvni mesic si liboval... Nevim, co si mam myslet :o(

2 cr4sh3r:
Smlouva je napsana tak, že je tam uvedeno vinko, rz, barva a tovarni oznaceni - o motoru, prevodovce, podvozku, výbavě atd,. tam není nic. Ale co tam je uvedeno, tak je to, že si nejsem vedom zadnych vad branicich uzivani predmetu koupe, prodavam to jak to stoji a lezi a novy majitel bere v potaz stav, stari, pocet ujetych km, vozidlo si dukladne prohledl a se vsim souhlasi... :o( pravne jsem v klidu, me jde o moralni spravnost...

2 Profesor_W:
Byl to FORD PROBE - 2mesice s tim autem jezdi, sevisuje to - nerikam, ze to tak je, ale ten motor, tam mohl dat i on... Ale znovu opakuji, nerikam, ze to tak je...

No, uvidim, snazil jsem se mu vyjit vstric nejen tak, ze mu dam motor, zajistim servis, dodam dily za super penize (mam velke slevy na dily a dodavam dily pro pulku probe clubu) ale i tak, ze aby nemel problem, udelam mu evidencku a auto prihlasim bez potizi tak, jak je - ne, chce zpet penize a to v plne vysi...

Mam stochuti mu je dat - ale odecist dvou mesicni pronajem vozu - za 6.000,- na mesic (coz jsou 200,- na den) to mu neda zadna pujcovna aut... Protoze ja kurnik nejsem armada spasy - chtel si pojezdit a pak auto vratit - tak mi to prijde... :o( jinak nevim!
o 24.04.2011, 09:25 | P3RF3KT
to asi nebude uplne dobrej znamej ale ne? Resi vesmes picovinu. Technicka vada to neni, vada za kterou by ho sololi policajti taky ne. Konec koncu ve smlouve ti urcite podepsal ze souhlasi se stavem vozu v jakem pri koupi je, takze i kdyby to tahal prez soudy (coz urcite nebude) tak by nepochodil. Pac jednou neco podepsal a tim to hasne. Takze pokud on se k tomu stavi tak jak pises, vyser se na nej. Chce zpatky penize? Ok dam di je ale o 12000,- mín za zapujceni a opotrebovani vozu po dobu tech dvou mesicu. Nelibi se ti to? Dam ti jinej motor kde vse je ok, zajistim dily atd. taky ne? Tak nazdar a delej si s tim autem co chces. Protoze je evidentne znat ze on ani nema zajem to resit a auto proste nechce. Kdyby ho chtel tak ten zajem to nejak vyresit má.
o 24.04.2011, 09:31 | Thullo
2 Perfekt:
Jak jsem psal, take mi to tak prijde :o( navic jako bonus jsem mu k autu pridal fungl nove tlumice KONI co se prodavaji za cca 13.000,- a zadni svetla na mitsubishi eclipse - ty cire ala lexus. :o( ale i tak me to vnitrne mrzi - byl jsem rad, kdyz psal, jak je spokojeny, jak si asi poridi i druhe probe, neb jeho pritelkyne je z auta unesena atd. no a ted toto... :o( chjo
o 24.04.2011, 10:32 | Midnite
Lidi jsou hajzli, kór tady v ČR, to je neměnný fakt. Prostě mu řekni své varianty a když bude prskat tak mu řekni že na něj sereš. Přesně jak ti to napsal perfekt. Další vychcánek co tam beztak něco posral (jak se mu tam rýpali ti mechanici) a chce to auto pryč. Já teda prodat auto, pak se v něm někdo rýpal a chtěl ho vrátit, tak ho pošlu okamžitě někam, nejprve slušně a pak rázněji...
o 24.04.2011, 11:06 | Zdeny60
Pro klid tvé duše bych ožele liotr za konzultaci s právníkem či soudním znalcem. To je daleko míň, než to, jak to promýšlíš po nocích.

Pokud to bude z právního hlediska jako tzv. skrytá či zamlčená vada, pak tinezbyde, než se k tomu postavit čelem.

Ač nerad, musím připustit, že stát se to mně, taky bych chtěl prachy zpátky a to ne kvůli tomu, že s autem je něco technicky špatně, ale z obav možných komplikací při STK, ME a dalším prodeji.

Proto bych se poradil fkt s odborníkem, kauzu mu popsal na zdejší rady typu sr*t na něj, bych ZATÍM moc nesázel.
o 24.04.2011, 11:11 | walish | Upraveno: 2011-04-24 11:12:10
Thullo: Je to opravdu zvláštní a to,co si mu nabídnul,to teda čumím,že to nechce. Já sice chápu,že morálně to správně není a taky by mě to štvalo,ale řeknu ti to takhle. V tomhle státě,jak jde o prachy,lidi jsou svině. Taky mám velmi čerstvou zkušenost. Jak jsem psal,lidi jsou svině a už si někdy viděl,aby se nějaká svině měla špatně? Já ne :) Tak se asi zařiď podle toho ;)

EDIT: Může být ještě rád,bude mít levnější pojistku :))
o 24.04.2011, 11:23 | Midnite
Zdeny: vyvětli mi prosím ty komplikace u STK, či ME.. (i možné). Nechci vrtat, ale myslím že jsem semka hodil důkaz o tom že se to neřeší. Probe nerozumím, ale Thullo říkal, že ten motor je absolutně stejný krom teda jednoho písmenka...

walish: tak to mě nenapadlo :D
o 24.04.2011, 12:09 | Brnďa
No pokud už si vymíšlí i blbosti žže je okno čelkní doškrabané, že přes něj proti slunku nevidí, tak ho to auto prostě omrzelo a zkouší to na tebe. Nabínul jsi mo hodně, ale když nechce, tak jeho chyba, nekdo mu prostě řekl že je to stara vražda a už má k tomu nechuť nic jinýho bych v tom nehledal :)
o 24.04.2011, 13:27 | unregistered | Upraveno: 2011-04-24 13:31:23
Jako Probe za takovýhle peníze... Poslal bych ho do prdele... Obzvlášť po dvou měsících bezproblémového ježdění. Bůhví, jestli nevyměnili všechny nové díly (co jsi psal) za jiné a teď si myslí že auto vrátí a vydělá balík... Ukázal bych mu prostředník. Obzvlášť jestli jiný motor zjistil po měsíci a teprve po dalším měsíci se ozval, NAS*AT, NAS*AT, NAS*AT!

o 24.04.2011, 14:03 | Syrup
Dotaz- ma v kupni smlouve uvedeno ze kupuje auto tak jak stoji a lezi? Pokud ano, nemusis se s nim vubec o nicem bavit..
o 24.04.2011, 16:22 | PlusOne | Upraveno: 2011-04-24 16:29:12
Thullo:
Pokud máš ve smlouvě "jak stojí a leží", pak platí následující:

"Kupní smlouva na věc jak stojí a leží podle § 501 občanského zákoníku je zvláštním podtypem kupní smlouvy, který vylučuje odpovědnost prodávajícího za vady věci, včetně vad skrytých.

Prodávající ručí jen za to, že věc má ty vlastnosti, které o ní výslovně prohlásil nebo které si kupující ve smlouvě výslovně vymínil.

Toto ujednání je obvyklé při prodeji použitých věcí, např. automobilů, jejichž přesný stav není ani prodávajícímu objektivně znám. Prodávající se tak chrání před pozdějšími nároky kupujícího a kupující za tuto benevolenci požaduje nižší cenu, která v sobě zahrnuje risiko možných vad věci."

Jinými slovy se na něj vyser, může ti akorát tak víš co....kór, jestli typ a objem motoru není uvedený v kupní smlouvě, jak píšeš...
o 24.04.2011, 16:23 | PlusOne
Syrup:
Asi má, viz
24.04.2011, 08:58 | Thullo - příspěvek pro cr4sh3r
o 24.04.2011, 18:08 | Thullo
2 Zdeny60:
No, ja se pravne opravdu niceho nebojim a vazne mi jde jen a pouze o moralni narovnani... chtel jsem spise slyset nazory lidi - samo ze ´SER NA NEJ´ neni presne ta rada, kterou jsem chtel - ale je to taky rada :o) jen takovy ja proste nejsem - nechci jen, aby dotycny si myslel, ze jsem ho podvedl, neb tak to nebylo - ja o tom nemel ani paru. Tedy, kdyz na to dojde, dodnes nemam ani jediny dukaz, ze to tak je - ja mu proste jen verim, ze tam je jiny motor, nez ma byt. :o) Jinak smlouvu mi sepisoval pravnik, takze konzultace probehly a jak rikam, PRAVNE jsem v klidu, ale ta moralka a moje svedomi me stve... teda svedomi ani ne, neb jsem nic neudelal schvalne - ja to na mou dusi netusil, ze tam je jiny motor :o( Kdyby ano, rekl bych mu to - aby to vedel.

2 Walish:
No, nabidl jsem mu to, neb opravdu chci, aby byl rad, ze ma auto v dobrym stavu, se spoustou vyhod - ten motor me mrzi, ale to je bohuzel. Nastesti teda slapal jako hodinky a ani olej nebral, nic... takze pohoda. A pojistku mit levnejsi nebude, probe se delalo jen 2,5 V6 nebo 2,0 16v coz v 90% pojistoven je stejna pojistka - jiny motor tam neni...

2 MA.RTI.N:
No, to sklo mne taky zarazilo... :o(

2 Unregistred:
To si nemyslim, ze z auta neco vytahovali - takovy mi neprisel - vazne to byl nadsenec a v pohode kluk... Proto to resim, jinak bych na to hodil salam...

2 Syrup:
Ano, tak to tam primo je napsano - smlouvu psal (jak uz jsem zminoval) pravnik, takze je to dobre osetreno - ale NIKDY jsem to zatim nemusel resit -kdyz byl problem, vyresil jsem ho pruzne ve spokojenost kupujiciho - vzdy (viz zadreny motor s ojnici ven z bloku a nasledna vymena za motor druhy), ale tentokrat jsem v pasti... tohle bych opravdu necekal :o(

2 PlusOne:
Diky moc, dobre mit to presne zneni - jen pro noveho majitele - ale jak rikam, nechci se s nim prit, chci najit nejake spolecne reseni - coz vraceni penez a auta rozhodne neni - dle meho soudu teda...
o 24.04.2011, 18:41 | walish
Já vím,ale teďka tam má přece 1,8 ne? A to je nižší sazba :)
o 24.04.2011, 19:04 | Brnďa
walish kdybys logicky zauvazoval tak ti musi byt jasné, že v papirech je 2.0 a motor 1,8 myslis ze pojistovak pujde k autu a bude se divat zda tam je opravdu 2.0 ne li nizsi aby usetril?
o 24.04.2011, 19:22 | walish
MA.RTI.N - ty si to tak trochu nepochopil,ale nevadí,ok,beru zpět vše co jsem řekl o pojistce,plácám nesmysly a někteří....no,raději nic,ale taky by mohli zauvažovat:)promiň Thullo :)
o 24.04.2011, 19:40 | Brnďa
walish a jak jsi to myslel?
o 25.04.2011, 07:10 | Sau
Pro povinné ručení je snad rozhodující co je psané v techničáku a ne co je fyzicky v autě. Aspoň kamarád takto teda platil za Š120 jako by to to byl litr, protože to byla přestavba z (tuším že) Š100 a obsah motoru byl podle papírů těch 995 ccm či kolik. Že tam byla v reálu dvanáctistovka bylo pro povinné ručení fuk.
o 25.04.2011, 07:36 | Zdeny60
OK, tak to neřeš a dělej mrtvýho brouka :-)
o 25.04.2011, 11:36 | walish
Ale jo furt,neřešte tu pojistku...

o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3172 sekund.