Navštíveno 4672x

Ahoj,nemate nekdo navod k velkemu BC od e39 face(ale asi je to stejny jako neface)?
Nejak jsem si s tim hral a sviti mi tam v hornim pravem rohu symbol hodin a mala sipka a dale jeste neco jako 4 zavorky od male az po velkou,ale vubec netusim co to je...
V kazdem pripade nevim,jak vypnout ty hodiny...a hlavne jsem nevypozoroval,ze by se neco delo jineho,pred tim,nez jsem to zapnul...o))
diky za info

Nebude to symbol třebas pro hlasitost nějakýho hands-free?(ty závorky) - viděl bych to jako symbol hlasitosti.
Nebo nejaka antena? jako stav signalu neceho. Mozna se tomu automacitky nastavuji hodiny pres radiovy siganl, tak to je mozna ingikace toho ;-) Nebo to je narizenej budik ;-)

21.04.2011, 11:49 |
ruffrider | Upraveno: 2011-04-21 11:50:38
u e36 na malém bc když zapnu to .))) tak to každou celou hodinu pípne, tak chvíli vydrž jestli je to to samé:-D
hodiny s vlaječkou absolutně netuším co to může být.
EDIT - neumí ten BC měřit časy(stopky)?
super,diky za info
je to tedy to pipani kazdou hodinu,pri cele
a ty hodiny se sipnou je automaticke odvetravani prostoru auta
jo a jeste jedna vec,zmena reci palubaku?
je jasne,ze to cesky neumi,ale z debilni nemciny do anglictiny by bodlo...o))

21.04.2011, 18:39 |
Pekys myslim že když podržíš páčku BC, tak se dostaneš do menu, kde tuším 19 je ON/OFF. TAm to bude chtít kód, což je součet posledních 3 nebo 4 čísel VIN. Pak se ti zpřístupní volby jako spotřeba, litry v nádrži L/P/Celkem, rychlost na diffu, a je tam nekde i změna řeči.
Někde to pohledám, už je to dlouho co jsem to používal.

21.04.2011, 18:43 |
Pekys tak trochu jinak
Návod pro BMW 3er E46, 5er E39 s malým nebo žádným palubním počítačem (BC):
1. krok – zapneme zapalování do 1 (rozsvítí se display, nestartovat)
2. krok – při vypnutém motoru stiskneme (levé) tlačítko pro nulování denního počítadla kilometrů a držíme asi 5 vteřin. Naskočí Menu 1 (Menu = nabídka nebo test). Na LED displeji na palubce, kde je normálně tachometr se ukáže tESt 01. U BMW 5er E39 bez BC držíme tlačítko a zapneme zapalování. Oba postupy fungují – vyzkoušeno.
3. krok – pro použití kompletního Menu jej musíme odblokovat - mačkat levé tlačítko tak dlouho, až se objeví Menu 19. Tlačítko musíme mačkat poměrně rychle bez delších prodlev, jinak to zůstane v Menu 1 a musíme proceduru opakovat od začátku.
4. krok – když máme nastavené Menu 19, začne se údaj měnit na L_oFF a L-on, což odpovídá Lock ON a Lock Off. V okamžiku, kdy display ukazuje L_oFF, zmačknout levé tlačítko a tím jsou ostatní dříve zablokovaná Menu zpřístupněna. Menu (testy) 1a 2 jsou vždy odemčené a přístupné, testy 3-18 jsou normálně zablokované ------- a pro přístup k nim je musíme nejdříve odblokovat v Menu 19, jinak bude display ukazovat pouze ------- .
5. krok – když uděláme všechno správně, přeskočí to automaticky do Menu 0 a tím víme, že všechna Menu jsou zpřístupněna. Nyní můžeme nulovacím tlačítkem procházet jednotlivá Menu 1-21. Pokud se na některém Menu zastavíme, znamená to, že toto Menu bylo vybráno.

21.04.2011, 18:45 |
Pekys | Upraveno: 2011-04-21 18:46:36
a to co tam najdeš je popsáno tady
[ Link ] a pokud tam nebudes mít víc jazyků (já měl jen DE a EN), tak na diag a tam to jde přehrát.