Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > OT: Android Dotaz

o Navštíveno 1663x o
o 19.04.2011, 10:41 | Only_One
Mám HTC Desire a bojuju s tím, že telefon pořád hlásí, že má málo paměti v telefonu. Přičemž co jde na SD kartu je přesunuto.. jakým způsobem to optimalizovat, vyčistit, zjistit jestli tam nejsou nějaký zbytečný data?

o 19.04.2011, 11:06 | LukeFab
nemyslí se tím málo ram?
o 19.04.2011, 11:08 | DaveX
Zkus Task Killera, taky si myslím, že to bude ram.
o 19.04.2011, 11:22 | Area51
S dovolením bych se vtírnul :) Já mám zase občas problem s CPU, často se mi stává, že je stále využité na 99% a tel je pak zoufale pomalej a trhá se i posunovani třeba seznamu kontaktu.. Zkoušel jsem pozabijet snad všechny aplikace co jdou a bez větší změny... Nevíte někdo co s tím? Je to HTC Legent a Android 2.2
Dikec moc A51
o 19.04.2011, 11:36 | MaxxT
Only - rikal jsem ti at se zastavis, ze ti to nastavim. :-) Nejvic zere Adobe Air - 17mb, pak Flash player - 12, pak mam navigaci, nasel sem supr, malo pameti (Aura) .. 9MB a pak mam prkotiny okolo par kB.. stav se. :-)
o 19.04.2011, 12:59 | X-sat (M)
jj task manager - u mého WF tak udržuji RAM okolo 160 MB free
o 19.04.2011, 13:03 | Dave1984
mi se strašně zpomalil telefon, když jse měl na kartě méně než 100MB...
o 19.04.2011, 15:45 | Yawor
Hlavně je třeba si ujasnit, jestli ti řve na málo paměti RAM /což si třeba právě nemyslím/, nebo na málo místa na SD kartě.

ad ram a tasknesmysly :

[ Link ]
o 19.04.2011, 15:55 | Bucci | Upraveno: 2011-04-19 16:02:32
pánové, pokud je to droid 2.2 a vyšší, tak rozhodně ne žádný task killery a podobný svinstvo...

mam Desire (taky) mam tam asi 30 aplikací a mam za běhu cca 280MB ram volný a kolem 160MB místa v telefonu...

restart max 1x do měsíce (kvůli výměně karty, nebo prostě zhebne na vybitou baterku)

prvně: máš root nebo ne??? pokud ano, nainstaluj rom managera a vytvoř si 512MB ext3 oddíl na SD (kterou pak telefon bere jako interní paměť)

pak přes rom managera lze "čistit" dalvik cache (temporary data, nashromážděný během chodu) - tohle sem ale nikdy nepoužil..

nikdy sem neměl problém

EDIT: Yawor byl rychlejší, na různejch fórech sem se setkal s lidma co brečeli, že jim padaj různý widgety a nefungujou různý aplikace... po vyhození task-debila vše funkční...
o 20.04.2011, 10:09 | madaros
jako bucci, jedna se oto ze konkretne u DESIRE je mala vnitrni pamet a je potreba udelat root telefonu a nejlip nahrat jinou romku,ktera je odzkousena a funguje a tento problem s pameti resi.

o 20.04.2011, 10:49 | Nismo.Power
to sem nikdy na galaxy nezažil aby došla pamět..... task killer je hovadina na 2.2 ta si to ridi sama a ten task killer tam vidi veci ktery ani ve skutecnosti nemusej bezet a když se sestřelí vše tak to klidně něco lehne a zase trvá minutu než se systém vzpamatuje do dalšího běhu.....
o 22.04.2011, 14:15 | Only_One
Co by přinesl root k lepšímu? Mám telefon zatím bez modifikací a HTC Sense se mi líbí tak jak je
o 22.04.2011, 21:55 | Bucci
OO: to je jednoduchý, zbavíš se sense :-)
za dob Windows Mobile kdo se dokázal zbavit Sense, tak měl vyhráno a telefon fungoval k normálnímu použití...

U Droidu funguje i se Sense, jenže bez něj s jinym launcherem víc šetří baterky, je rychlejší a míň náchylnej na ram a paměť,

root ti taky přinese možnost taktování, custom rom, některých programů zasahujících do systému (od úpravy k obrazu svému až po tu novou rom) - řek bych že ze stejnýho důvodu jako lidi tuní auta (výkon + vzhled)
o 22.04.2011, 22:09 | tmx.806
jeste bych s kazanem doplnil, ze po rootu a s romkou leeDroid neprijdes ani o sense a naopak si muzes na karte udelat az 512MB oddil, ktery bude telefon vyuzivat jako interni pamet. Mluvim o desire...
o 26.04.2011, 08:07 | Only_One
hm, kde bych našel nějakej návod na rootnutí?
Mám další takový docela vtipný problém - zmizela klávesnice Touch input.. prostě při jakémkolivc zadávání textu se nezobrazí a nejde nic. Máte nějakej typ jak jí dostat zpět? Přísaham, že sem nic nemazal ani neodinstalovávál kromě pár her přes market, reset nepomůže. Klávesnice prostě není
o 26.04.2011, 12:06 | Bucci
OO, podrž dlouze prst na poli pro zápis, měla by se ti objevit nabídka klávesnic, který jsou nainstalovaný, pokud ne, tak to samý je v nastavení

návod na root je na xda-developers.com ve fóru (registrace nutná), pak taky existujou nějaký ty "one click root" aplikace, ale s těma nemam zkušenosti
o 26.04.2011, 12:36 | Only_One
no když to podržím, je tam Touch input. Když to potvrdím, klávesnice stejně nevyjede
o 26.04.2011, 13:35 | Bucci
hmmm, tak tam je fakt asi něco špatně, zkus se podívat ještě přes to nastavení, ale tohle se mi nikdy nestalo... používám originál gingerbread keyboard
o 29.04.2011, 16:15 | Only_One
Tak další dotaz - v telefonu mám seznam lidí - a rád bych ho měl zálohovaný jako kontatky na Gmailu. Jde to nějak překlopit aby to bylo i tam? Protože teĎ v kontatech nic není
o 29.04.2011, 16:16 | MiniMike
kdyz udelas synchronizaci, tak by se ti to melo pretahnout z gmailu do mobilu samo ne? :-)
o 29.04.2011, 19:09 | Only_One
no chtel bych to z mobilu do mailu - ale bohuzel se to tak nedeje a nevim proc
o 30.04.2011, 22:19 | Bucci
OO: po wipe to jde???

btw: dneska proveden update na verzi 2.3.4
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3193 sekund.