Navštíveno 5562x

18.04.2011, 20:31 |
hawai podařilo se mi někde asi přisednout peneženku a tohle se mi stalo s kartou. myslíte že se to mam nějak pokoušet lehce slepit třeba vteříňákem, nebo si mam zažádat o novou a platit nějaký poplatky navíc. čip je v pohodě, ale nevim co ten magnetickej proužek. jinak s kartou jsem už vybíral z bankomatu, platil na benzínce i v krámě a vše ok. ale všechno to byly terminály na ten čip. je ten proužek dneska ještě vůbec potřeba?
tak co vy na to, zkusit lepit nebo novou+poplatky?

18.04.2011, 20:35 |
soray Jsem tak trochu z oboru a rovnou rikam, ani se nesnaz :-)))
Navic tohle strkat do bankomatu (i po pripadnym slepeni) je celkem riziko a v pripade, ze poskodis ctecku, tak se celkem prohnes :-(

18.04.2011, 20:37 |
hawai | Upraveno: 2011-04-18 20:40:49
no tak ja nutne potrebovall vybrat a rikal jsem si ze bud je karta KO a maximálně mi jí to sežere, a nedá se nic dělat protože byla stejně na odpis, a nebo mi to třeba peníze vydá.... a povedlo se
tak sem si řikal že kdybych to lehce slepil přímo v tý prasklině, tak byse karta chovala jako že jí nic neni

18.04.2011, 20:41 |
soray Cip je OK, ten Ti to nacte v pohode, ale magnet je v prdeli, to sam poznas :-)
Spis bych se ale bal, ze ta karta poskodi urcity mechanismy uvnitr (nebudu vysvetlovat) a to je pak draha zalezitost.

18.04.2011, 21:38 |
cuir toz ,ale tak s jistou debilitu obyvatelstva musi vyrobce bankomatu pocitat, ze tam budou strkat karty obracene, ze tam budou strkat nalomene karty, presne jako je tahle , popripade se zlomenym rohem a tak. Takze jak se rika, melo by to bejt blbuvzdorne. pokud neni tak nevim proc by to mel hradit clovek co tam dal nalomenou karu. nikde v okoli bankomatu neni navod k pouzivani.
Pokud ti to takto prachy vydalo uz jednou tak bych to slepil tim lepidlem a hotovo. Problem je spise ten ,ze kdyz ses zvyklej si na kartu sedat tak to lepidlo to stejne neudrzi a praskne to znovu. Asi bych se poptal kolik chteji vydridusi za vystaveni nove karty pred koncem jeji platnosti z duvodu ztraty a nebo zniceni, ci KRADEZI.
Mam zkusenost napriklad s obcanskym prukazem ,ze kdyz mi ukradli doklady a sel sem na policajty tak me vyrizeni obcanky nic nestalo, protoze sem jim dal doklad od policajtu se zapisem o kradezi a tak to bylo za darmo. Ovsem segra doklady ztratila, prisla na urad a docela se prohnula, protoze nahlasila na urade ztratu a jak se rika ,za blbost se plati.
Takze se zkus informovat jak to ma tvoje banka ,jestli kartu vydaji zdarma vzdy a nebo kolik to stoji a klidne se ptej primo na pripad kradeze karty. Da se pak predpokladat ,ze budou chtit tu starou zablokovat, tak jestli neni blokaze zpoplatnena. Ci nejaka pripadna odblokace a samozrejme kolik stoji nova karta v pripade ze si byl "okraden"
Doporucuji tam zatelefonovat. Hovory se nahravaji a operatorce poloz zcela jasnou otazku. "Bude me neco stat vystaveni nove karty v pripade kradeze? Jsou tam nejake skryte polatky?" Pokud ti rekne ,ze nejsou a ze je vse zdarma, popripade te o nejakych poplatcich informuje ,ale ne o vsech, tak potom se muzes dohadovat, protoze hovory se nahravaji a archivuji. Nehlede na to ,ze spousta bank si uctuje poplatek za poradenstvi na prepazce (radove 50- 200kc - opet osobni zkusenost, kdyz sem proti tomu protestoval, tak mi bylo receno ,ze zavolani na operatora je zdarma a ze z neceho zamestnance na prepazkach musi zaplatit).
Hodne stesti a pak napis jak to dopadlo.

18.04.2011, 21:58 |
hanx stejně jí nemáš podepsanou, takže neplatí :))))

18.04.2011, 22:10 |
Pekys [ Link ] písmeno m) duplikát karty - 100kč.
neřešil bych a nechal bych si poslat novou.
slep to izolepou, pak tam nebude ostra hrana ;-) nebo vterinak plus izolepa ;-)

19.04.2011, 19:46 |
Syrup Jednou za rok byva nova karta zdarma, kor u mbank myslim ze by to nemel byt problem..