Navštíveno 1814x

14.04.2011, 12:53 |
Losky Ahoj, nemáte někdo zkušenosti s nějakýma sluchátkama na 5.1? Jedná se mi o to, že večer když přijdu z práce, tak občas zapařím na xku nějakou střílečku a bez pořádnýho rachotu to je o ničem. Jenže doma mi to netrpí:))))
Takže koukám po něčem, co by mělo skutečných 5.1 né pseudo. Díky

14.04.2011, 13:08 |
Tuner#2 | Upraveno: 2011-04-14 13:09:50
By mě zajímalo, jak chceš do sluchátek nacpat ten .1 subwoofer :-DDD
Jinak nějaké pokusy tady byly, Sennheiser dělal napřed DSP 360 což byl procesor surround (dokoce jeden tady mám) a vytvářelo to prostorový zvuk klasicky procesingem na princitu zpoždění a posunutí fáze. Fungovalo to docela dobře a výhoda je, že připojíš jakákoliv sluchátka. Pak měli ten slavný límec, už nevím označení, ale to se nějak neujalo (ani se nedivím). Měli dokonce pokusy se slucátkama, kde byli dva měniče, vůči sobě naklopené, ale prostě ani jedna věc nevytvoří plnohodnotý 5.0 zvuk. Sluchátka (až na vyjímky) prostě trpí na zvuk v hlavě a nikdy to nebude ono. Tou vyjímkou jsou HD800, to jsou první sluchátka, kde díky pootočení mničů, jejich velikosti a odstupu od ucha má člověk pocitu hudby před ním s docela dobrou stereo bází a ne klasiky bez prostoru, roztžený L a R se zvukem v hlavě...

14.04.2011, 13:50 |
Jozzo | Upraveno: 2011-04-14 13:52:12
skvělý zvuk i basy , má více známých,doporučuju
[ Link ]
Keď chceš real, tak si priplať za Trittony, konkrétne AX Pro. Majú 4x speakre v každom náušníku, priestorový efekt je tam na slúchadlá brutálny, osobná skúsenosť. Ja mám doma Turtle Beach X41, bezdrát, osobne mi to skôr vyhovuje ako bezdrát, lebo zvukovo to nie je žiadna hitparáda. Aspoň pre mňa nie, kamarát má doma nejaký šnúrový Pioneer a infra Senheisera a hrozne si pochvaľoval tie moje, keď som mu to na týždeň požičal. Asi som náročný... Joj a tie moje majú po jednom speakeri a hrajú si práve tak nejak virtuálne, i keď to reklamne hrozne tlačia ako pure DDigital :-)))
JJ to sou ty různá SRS, Dolby headphone a pod. kurvítka... Jak říkám nějaký efekt tam je, ale já osobně sluchátka moc nemusím právě kvůli výše zmíněnému.
Slim: Pokud má infra Sennheisera, tak se nedivím, že není spokojen, ty sluchátka byli hrozný jak co se týče samotných sluchátek, tak principu přenosu. Mezi tím pak byli dvě řady rádiových sluchátek a dneska už dělají na principu wi-fi s digitálním přenosem a to je jiné kafe, včetně srs prostorového zvuku, který jde aktivovat a nebo deaktivovat ze sluchátek:
[ Link ]

14.04.2011, 14:28 |
muSlim | Upraveno: 2011-04-14 14:30:04
2 Tuner#2: Ja mám tieto a nikde nepíšu že by to malo byť virtual, ale z princípu čo iného, že? :-))) BTW. on si na zvuk u svojich Sennheiserov nesťažoval, práve naopak, len to infra káral, že to proste nie je ono (logicky). Ale po tom čo skúsil moje, tak úplne žasol že je to super... čo ma prekvapilo, lebo ja ich beriem s rezervou, čakal som od nich asi niečo iné, než čo podávajú :-)
[ Link ]
Slim: Bohužel neznám a podle parametrů se těžko odhaduje zvuk. Zkus si někdy ty 170tky a nebo 180tky poslechnout a dej vědět jak obstáli ;-)
2 Tuner#2: nechal som sa nalákať, tú firmu poznám ešte z dôb hardcore PC-dlovania, vyrábali semi-profi až profi štúdiové zvukové karty, tak som si hovoril že by snáď aj slúchadlá vedeli vyladiť... :-)

15.04.2011, 15:56 |
empiK (M)
fungujou na PS3?
2 empiK: to bolo na koho? Ak na mňa, áno. Používam ich s PS3 a asi budú na predaj... :-)))

15.04.2011, 16:03 |
empiK (M)
jj, na tebe. na ty turtle beach. a jak to funguje? Slysis zvuk TV najednou s hlasama lidi, s kteryma komunikujes?

15.04.2011, 16:17 |
empiK (M)
kdyby to tak fungovalo, tak bych si o nich neco precetl a zauvazoval, ze je od tebe vezmu.

15.04.2011, 17:09 |
muSlim | Upraveno: 2011-04-15 17:14:09
2 empiK: no akosi som nepochopil tú druhú vetu, asi máš na mysli ten chat že? Tak ten na PS3 nemfunguje :-))) Tieto slúchadlá sú primárne Xbox-ácke, ale fungujú okrem chatu na 100% aj na PS3. Ja na nich len hrajem, prípadne ich občas strčím do HTPC a dívam sa na film nejaký. Takže ak si myslel toto, tak out of the box to nefunguje, predávajú ale nejaké doplnky ktorými sa to dá spojazdniť, mám pocit že to bolo klasické Bluetooth HF, ktoré potom pichneš na ten káblik ktorý je k LiveChat-u. Inak samotné slúchadlá fungujú klasicky, pichneš základňu do optiky na PS3/receiveri a v PS3 si nastavíš ešte výstup na optiku samozrejme, ak to neženieš cez receiver...
EDIT: tak som to našiel, je to tak ako som vravel, pripojí sa na káblik BT HF od nich so vstupom jack:
[ Link ]

15.04.2011, 19:23 |
empiK (M)
diky za vysvetleni. az budes premyslet o prodeji, tak mi pisni email.
2 empiK: niet zač, určite dám vedieť ak máš záujem, podotýkam len že sú z US, takže českú záruku to nemá...