Navštíveno 1889x

11.04.2011, 23:15 |
AR Je tu někdo kdo se v tomhle vyzná? Máme na dveřích nahozenný snímač s čtečkou karet s názvem BioEntry Plus
[ Link ] mám k tomu manual i placku, ale tak nějak jsem z toho jelen. Potřebuju se do tehle krabičky dostat abych ji mohl spravovat. Při přebírání místnosti jsme prošli malou ukázkou jak na to, více méně fpohodě, ale to vše už bylo na stroji co byl se zámkem spárován.
Pry aby se mohl noťas spárovat s mašinkou je třeba to prvně nahodit na default IPčku a pak se tam dostat a přepnout. Jenže nikde v návodu jsem nenašel způsob jak tu jednotku resetovat aby přeskočila na výchozí IP a pak se k ni mohl noťasem připojit.
Nemá někdo tip jak na to?

12.04.2011, 01:14 |
cezetko | Upraveno: 2011-04-12 01:15:57
jo, já ti s tím zkusím pomoci, ale až zítra. Teď jsem nějak popil tequilu a fakt se nechce.... :)
Máš bioadmin? kdyžtak najdeš na biometrie.cz

12.04.2011, 08:37 |
AR no je k tomu placka s nějakýma PDFkama a softem. Je tam něco jako standalone a server.

13.04.2011, 09:48 |
cezetko | Upraveno: 2011-04-13 09:50:35
bioadmin standalone. ja mam verzi 4.3 na počítači
Pustíš, on ti vyhledá čtečku a ty ji můžeš začít spravovat. Jestli víš IP adresu čtečky, tak je to v pohodě a můžeš ji tam zadat ručně. Jinak se to dá nastavit přímo přes admin menu na čtečce. Je tam i síť.

13.04.2011, 10:03 |
AR no to je právě to že nevím vůbec IPčku té čtečky. Vyhledat čtečky to nemůže protože vubec nevím jaky IP range to má brát. No a do admin menu na čtečce se taky nemam jak dostat.
Potřebuju nějak udělat reset čtečky aby tam skočila default IP kterou taky neznam ;), pak nastavit kompa, sparovat to a dostat se do administrace.
a nedokaze sa dostat na ten stroj, s ktorym bola citacka sparovana a pozriet si na nom nastavenia ?

13.04.2011, 11:01 |
AR právě že, předchozí majitelé místnosti jsou již pryč.
kdyz jsi v ty ctecce, tak tam mas factory reset. Primo na ctecce, ne pres PC.

13.04.2011, 11:32 |
AR mno tohle mě kolega mačkal ale nic. Nějaký interval jak dlouho držet? finty s napajenim? v manualu sem o tom nic nenašel. a když se mi to povede resetnout tak jaka je default IP?

13.04.2011, 15:30 |
cezetko | Upraveno: 2011-04-13 15:33:25
defaulte ji to taha z DHCP. Tak se mrkni nejlepe na router. Nebo pak ten bioadmin nech projet cely rozsah site, ve kterem ti dhcp prideli IP pro PC. on si to najde sam.
žádný interval tam není, prostě se to resetne.
Jinak pod windows7 jsem s tim měl také problémy, najít to tím adminem. Ale když jsem zadal IP ručně, tak to prošlo.
Možná zkus nastavit IP manuálně ve čtečce. Budeš vědět IP, můžeš zjistit pingem, jestli jste ve stejné síti atd. A pak bych to teprve řešil v bioadminu.
Eventuelně ti v Praze mohu pomoci to nastavit, tedy aspoň se o to pokusit

13.04.2011, 15:42 |
AR No myslím že si nerozumíme.
Co máme na dveřích je čtečka bioadmin plus, ta je napojena do krabičky, do ni je zapojeno napájení a UTP kabel. Ten utp kabel je samo odpojen, protože cely ten systém zámku byl původně v uplně jiné síti.
Co potřebuju tak resnout tu krabku do které to je vše napojeno aby skočila do default nastavení a měla nějakou známou IP (předpokládám že tohle zařízení funguje obdobně jak třeba wifi apčko)
Předpokládám že když bude zařízení resetováno v továrním módu a já budu znát jakou má IP, třeba 192.168.2.1 tak už vím v jakém rozsahu můžu nastavit IP na kompu. Pak snad po instalaci BioAdmin klienta a zadani IPčka te krabky se do ní dostanu abych mohl dělat její nastvení, přidat usery, karty atd...
Jakmile to budu mít nastaveno tak pak změním IP na takovou jakou používá datové centrum do které se ta krabka napíchne aby se dala dělat vzdálená správa.
Ve čtečce teda fakt nevím jak nastavit IP manuálně když to nemá žádné rozhraní.
Nebo ta čtečka disponuje DHCPečkem?
Mno ted uz si rozumime, ja se spatne podival, cos psal a celou dobu mluvim o jine ctecce. To, co jsem psal platilo pro biolite solo :)
Jako omluvu prijmi tento navod:
„
[ Link ] Kde na strance 26 je přesně popsaný to, co potřebuješ :)
Takže vypneš čtečku, přehodíš switch 2 do ON. Zapneš čtečku, bude mít default 192.168.0.1. Připojíš se na ní softem, nastavíš si, co chceš. Vypneš, vratíš přepínač do off a jedeš ...

13.04.2011, 17:10 |
AR oo parada, nakonec jsme se domluvili ;) o vekendu skaknu do kanclu a snad se mi to podaří rozběhat

17.05.2011, 09:04 |
AR no takže jsem se k tomu konečně dostal. No našel sem dip switche na zadní části krabičky ale byly 4 vkuse a ne 2 a 2 jak na obr. Nicméně po přehození switche je stále krabička nedostupná. pingáním IPčky se nic nevrátí.
Nenapadá tě nějaká další finta?