Navštíveno 1043x

11.04.2011, 14:34 |
Luis Ahoj, scháním outdoor GPS navigaci na kolo, turistiku a nevím kterou vybrat. Nemáte někdo nějakou vyzkoušenou. V testech si chválí GPSMAP 62s. Budu rád za všechny informace. Díky

11.04.2011, 23:30 |
Kmoda Mám Garmin,ale Oregon.Konkrétně 450ku. Oproti GPSMAP 62s má větší a hlavně dotykový display,lepší rozlišení,skrytou anténu,je výrazně lehčí. GPSMAP 62s má display zase jasnější (to je slabá stránka Oregonu,i když já s tím nemam problém),delší výdrž na baterie. Možná tlačítka budou výhodou pro cyklisty,nevím musel bys ozkoušet.
jestli chces navigaci na kolo a turistiku tak gps map (nejlepsi prijem, kvalitni displej ne ten shit dotyk do maji oregony, ergonomicke ovladani). jestli chces navi na GC tak ti nezbude nic jineho nez koupit oregona/ nebo lowendovou sestricku dakotu - nemel jsem v ruce ale jetli to bude tak "skvely" jako oregon tak ani nechci, nebo projit inzeraty a koupit colorado - dle me absolutne best off. 62 totiz nema podporu pro GC ani pro WIGovky, cili na tohle je nevhodna (muzes tam samosebou nasypat body ale nehodis tam listingy, hinty atd a WIG tam nedas proste vubec) ale zase svym cipem nema konkurenci a podle me i teda vzhledove ;-) i kdyz chapu ze o vzhled tady asi moc nejde ;-) mam colorado a super prijem, wigovky chodej, na slunci krasne citelny displej bez nutnosti podsviceni, mam k nemu drzak na kolo, nebo na pesi vypravy a primarne GC... mlada ma oregona tusim 300, tam kde ja mam signal ona ma prd, displej je tragickej, na slunci bez plnyho podsviceni neni nic videt, orpti tomu kdyz se seseri tak podsviceni zhasina (podle me teda nelogickej postup) pri wigovkach trvale zaseknuty, oba mame posledni dostupne FW... bud ma proste shit a dalsi kousky jsou lepsi nebo je to shit cely to nevim :-D ale jestli ti muj druhej odstavec nic nerika a pouzite zkratky tak urcite 62 a nic neres ;-)

12.04.2011, 07:36 |
sotek Já mám Oregona 300 (dostal sem ho od bráchy, který si koupil 550 s fotákem). Uvažoval jsem i o novější Dakotě, ale ta má menší a horší displej, jediný + snad byla větší výdrž na baterky.

12.04.2011, 08:44 |
capo Dneska nemá smysl nic jinýho než Oregon. GSMap je opravdu hodně stará věc. Ale upřímně, ani Oregon není žádnej zázrak, oproti technologiím co jsou dneska v moderních telefonech má i Oregon (jako zástupce toho nejlepšího od Garminu a nejspíš i obecně mezi outdoor gps) úplně naprd displej a celý je to hrozně pomalý. Bohužel to není oblast která by měla takovej obrat, a navíc jsou to frantíci, jejichž logika je občas k pláči....

12.04.2011, 15:42 |
Luis Děkuji za všechny příspěvky a informace. Tu navigaci bude používat převážně na kole. Co jsem procházel různé fóra, tak všichni si chválili tu 62, že prý je vidět dobře i za slunce a dobře se ovládá oproti Oregonu. Ten GC nebude provozovat a WIG nevím co je. Díky

12.04.2011, 16:25 |
Kmoda Co máte všichni proti displayi Oregona? Ten display je větší a má i lepší rozlišení než GPSmap. Vytýkají mu slabé podsvícení ale nevim proč. Na slunci ho mužu vypnout,nepotřebuji ho a za šera a ve tmě stačí tak jak je. Provozuju GC v každou denní a noční dobu a nemam problém že bych na něj neviděl.

12.04.2011, 19:34 |
capo Rozhodnutí je samozřejmě na tobě, ale to co jsem psal výše platí zejména pro použití na kole :). Sám ho vozím a jiný než dotykový display bych nechtěl ani náhodou!

14.04.2011, 16:48 |
Luis Zkusím asi tu 450. Teď koukám, že dělají 450 Pro a 450t Pro, je v nich nějaký rozdíl. Díky za všechny informace

14.04.2011, 22:15 |
Kmoda | Upraveno: 2011-04-14 22:16:16
Dělají 450, 450 Pro, 450t, 450t Pro. Rozdíl je v nainstalovaných mapách. Obyčejná verze má Topo Czech mapy 1:25000,verze "Pro" má podrobnější mapy Topo Czech Pro 1:10000,verze s "t" má navíc Evropu v měřítku 1:100000