Navštíveno 1762x

01.04.2011, 17:40 |
Tuner#2 | Upraveno: 2011-04-01 17:43:22
Dvě věci mě vedli k založení tohodle topicu.
MiniMike udělal pěkné změny na jeho Cooperu, ale foky naházel do rok starého tématu a pomalu nikdo to neokomentoval a přitom jiné téma o ničem má x komentů.
Druhý případ je MazliG, sem pořád chodí, ale když mu nechám vzkaz tak bez reakce a čekám už 2. den na odpověď...
Jak fórum nastavit, aby mě nic neušlo a reagoval jsem vždy na co mám?
Nastavit Řadit podle založení - je v tom lepší orientace, příspěvky se ukazujou pořád ve stejném sledu podle data založení.
Nastavit Zobrazit nečtené - zobrazí se jen nové témata a nebo příspěvky kde někdo něco napsal. Výhoda je, že se ukáže klidně i 2 roky starý příspěvek pokud ho někdo z "pravěku" vytáhne. Jakmile shlédnu všechny témta co mě zajímají (podle názvu tématu) a nebo kam jsem psal (to jsou ty s tužkou), tak následuje reset new a mám tu sekci vyřešenou a vím, že jsem nezapoměl nikde odpovědět.
Při nastavení všechny vidíte new obecně jen na první stránce, max. kliknete na další, ale to je tak vše, když někdo přispěje do 14 dní starého tématu, tak to nevidíte. Obecně se dá říct, že nastavení vše používám jen vyjímečně jednou do měsíce když něco hledám.
Snad to někomu pomůže, myslím, že lidí co tyhle výhody neumí používat je tady dost a dost soudě dle mých příkladů a není to poprvé co jsem to vypozoroval.

01.04.2011, 17:47 |
Komba Chtělo by to upozornění na vložení nového příspěvku do tvého topicu nebo na který jsi reagoval a máš v něm odpověď.
Já jsem chodím taky každej den a do vzkazů nekoukám. Spolíhám na to, že když by někdo něco chtěl tak mi napíše na mejl nebo ICQ.
Nedává mi smysl to s MiniMike a vzápětí napíšeš nastavit podle data založení. Nechtěl si napsat podle aktivity? To by mi dávalo smysl. Pak člověk nepřijde o témata, kde se něco řeší, ale na druhou stranu můžou zapadnotu nový témata na který nikdo nereagoval.

01.04.2011, 18:00 |
Tuner#2 | Upraveno: 2011-04-01 18:01:18
Komba: To je blbost, to řeší to nastavení co uvádím.
M.a.R.i.: Jak nedává smysl? Jsou tady dvě kolonky co musíš nastavit. V první dáš dle data a v druhé dáš nečtené. Tím pádem když sem ráno přijdeš, máš cca. 6 nečtených v sekci tuning a Mini Mike bude ten 6. příspěvek nejníž. Když bys to měl v první kolonce dle aktivity, tak by byl asi 1. protože tam má hodně návštěv z minul a zbytečně Tě to splete, že to je nové téma a pokaždý ho budeš mít v nečtených na jiné pozici, protože přijde téma s větší aktivitou a bude v té hierarchii nečtených níž. Chápeš.

01.04.2011, 18:03 |
Komba Jo to myslíš ten bod 3. co? ale jen jsem napsal názor,když jsi to tu tak pěkně založil :)

01.04.2011, 18:09 |
Tuner#2 | Upraveno: 2011-04-01 18:10:53
Komba: Tak teď nevím, který bod myslíš :-D ale prostě když nastavíš současně zobrazení dle data založení + k tomu nečtené, tak Tě prostě nemůže utéct nic. Když sem ráno vlezeš, máš třeba v sekci ostatní jen 20 názvů příspěvků a tam kde jsi včera psal máš vedle tužku = není nic jednodužšího než ty témata s tužkama proklikat a + si k tomu otevřít co Tě dle názvu zajímá a pak dát reset new u zbytku co nechceš číst.

01.04.2011, 18:47 |
rcman Sám to moc neřešim...
Chodim jsem sice často. Ale když mě nikdo něco chce, tak mám email.
Položku "Vzkazy" nechápu. Když někomu píšu vzkaz. Tak třeba asi nestojim o to aby si to přečetl každej.
To jak se tady řaděj nový a starý příspěvky přes sebe a nad sebe, nebo co já vim. Je trochu zmatečný. Ale už jsem si na to zvyknul.
Pravda je, že vtomhle fóru asi nejde jako jinde založit si téma např. o přestavbě auta. A pak tam postupně přidávat fotky a psaní jak to jde. Protože za měsíc už budu o tři stránky dál a nikdo se na to nebude chodit koukat...
Bylo by fajn kdybych měl možnost si takhle uložit pár témat jako "moje oblíbenné" a ty by se mě pak ukazvali rovnou na hlavní stránce.

01.04.2011, 19:15 |
M.a.R.i | Upraveno: 2011-04-01 19:19:26
Tuner2: Jo tak, já kolonku "nečtené" nepoužívám. Myslel jsem,že když nastavím "nečtené", tak už se mi ani dole nezobrazí témata, který jsem měl přečtený.
Jestli to teda teď chápu dobře, tak když dám podle datumu a nečtené, tak se mi objeví nejnovější témata, kde jsem ještě nepřečetl nové příspěvky a úplně na konci i témata, kde jsem už přispěvky přečetl.
EDIT:
vyzkoušeno, neobjeví se už přečtený témata. To tvý nastavení dává logiku a šetří čas, vyzkouším. Stejně většinu času tady trávím, že otvírám pořád témata dokola, jestli už někdo reagoval.
rcman: Nezlob se na mě, ale Ty seš přesně ten případ proč to tady nefunguje jak má, respektive člen co nevyužívá fórum na 100%... Kdyby jsi si alespoň přečetl moje doporučení a vyzkoušel, tak tu nebudeš zavádět demagogii o tom, že je to pokaždý jinak seřazený - je to totiž seřazený tak jak sis to nastavil.
M.a.R.i.: Pochopils to špatně, objeví se všechny témata, kde někdo napíše něco nového, tzn. úplně nové témata od posledního resetu new a i příspěvky už sice přečtené, ale takové, kde mezi tím tam někdo něco dopsal a řazené je budeš mít dle datumu, nejnovější nahoře a nejstarší dole, tzn. 2 roky staré až prostě dole na konci těch cca. 20 po jednom dni. Teď jsem přijel z práce a mám tu jen tři nečtené, tohle jsem přečetl a zbylé dva reset new protože mě to nezajímá a mám čistý štít.
Tuner2: OK, to už chápu, pak jsem to vyzkoušel. Jenom jsem poznamenal, že pokud už jsem nějaký téma přečetl a od tý doby do něj nikdo nepřispěl, tak se mi neobjeví. Což by němělo vadit. A kde ještě prosím tě dáváš ten reset new? :)

01.04.2011, 19:56 |
rcman Tuner2: Aha, v pohodě. Už jsem to pochopil. Já prvně reagoval myšlenkama někde jinde...
V podstatě, děkuji za info jak to tady používat...
Tjujer: hej co si mě bereš do huby - zajedu si pro tebe do tý Plzně a koupim si tě i s tou žlutou škodovkou .o))
- neřeš tu kundoviny a písni mail .o) nebo možná jsem ti dával v podpisu mailu i mobil - když už ti poskytuju nějaké to know-how - ještě držkuj .o)

01.04.2011, 20:14 |
MazliG | Upraveno: 2011-04-01 20:16:12
ono je to taky o tom, že já na tohle forum chodim - ještě když to bylo starý forum -autohifi.cz .o) 2002 ? 2003 ? nevim ... a TY JSI PRVNÍ CO MI PSAL VZKAZ .o)))
- jinak si z toho dělám prdel, ale prostě mám mobil - chci něco vědět - zavolám - nechci platit mobil, píšu mail - spoléhat se na forum ?? - za mě divný ...
kdybych měl fejsbůk, vymažu tě z přátel .o))

01.04.2011, 20:37 |
Tuner#2 | Upraveno: 2011-04-01 20:37:47
M.a.R.i.: Ano když do téma nikdo nic nenapíše, tak už se neobjeví, v tom je právě ten smysl, že vidíš jen nečtené ;-)
rcman: Super, NZ ;-)
MazliG: Nezlob se na mě, ale nemůžu souhlasit. Na fóru je diskuze daleko snažší a rychlejší, od toho je tady i právě sekce vzkazy než se vypisovat s hlavičkou, e-mail adresou, přihlašováním do schránky atd. atd. Pokud to Tobě nevyhovuje, OK budu to respektovat, protože za cenné rady co jsi mě poskytl moc děkuji. Na druhou stranu kdyby jsi sepsal něco podobného jako já třeba o TV pomohlo by to hodně lidem, ale to už utíkáme diskuzí jinam než byla podstat tohodle tématu...
BTW: Mail jsem psal před 14 dny bez reakce, tak jsem tady udělal vzkaz, bez reakce až když jsem se zeptal v sekci ostatní, tak místo aby jsi zareagoval ve vzkazu a nebo odpověděl na mail jsi odpověděl v tématu, který s tím vůbec nesouviselo...

01.04.2011, 20:49 |
MazliG | Upraveno: 2011-04-01 20:55:57
- nojo kamaráde, te´dko je večer, do práce vstávajda ve 4.30 ráno, zpátky v 17 hodin, teďko usnulo dítě - a tak jdu dělat, abych taky něco vydělal navíc - z toho plyne málo času, a tyhle rady a porady zdarma - z toho hypo nezaplatim .o)
jakože jsi myslel že založim téma, kde budu popisovat 11 let praxe ve výrobě oken ? nejsem organizace Dítě v nouzi .o)
hele někomu dělám okna snažim se to dělat pořádně, ALE JAK asi mám vyhodnotit systém co neděláme, nedej bože za cizí firmu říct - jo jsou dobrý - a oni tam pak pošlou ukrajince na montáž .... to prostě nejde - já ti můžu poradit za moje výrobky, za moje lidi - nebo ještě prostě všeobecné info co jsem ti poslal
- max. ti můžu napsat že stejně jako Frital lehne EuroJordán .o)
- mraky lidi chce "jen poradit" ale já nejsem informační kancl - a hlavně na to prostě nemám čas, protože musim dělat - jako každej kdo musi vydělávat ...
MazliG: No já jsem v oboru 12let, kupodivu taky musím vydělávat a nejsi sám kdo chodí pozdě z práce... Ale chápu, písnu mail znova jak jsi chtěl. Dost OT, tohle je myslím dost prospěšné téma, když dva ze dvou lidí co přispěli fórum neuměli pořádně využívat/používat ;-)
teďko mi psal MIDI ... jestli mi může poslat pár firem a porovnat nabídky ..
- všichni honí cenu - to je taková píčovina - okna a dveře prostě musí fungovat na kladné reference - to není jen o profilech, ale taky kdo to vyrábí, kdo to kove, kdo to montuje ... vylučuju kategoricky posoudit kvalitu oken dle zaslaných nabídek - to je prostě nesmysl ...
Ten Tuner2 je aktivní až to bolí.
kdyby každej používal Nastavit Zobrazit nečtené tak tu není problém
Přiznávám se, že fórum mi doteď přišlo nepřehledné, rady od Tunera to trochu vylepšily, i když ne o moc :) I tak nechápu, proč se mnou nepřečtené příspěvky neukazují rovnou ikonkou jako to má phpbb3 a proč není v seznamu vidět datum poslední aktivity (datum založení je mi úplně k ničemu). A vůbec nechápu vzkazy - když už někdo nechce psát maila, tak proč to není řešené formou SZ? K čemu jsou veřejné vzkazy? Já třeba čtu jen sekci Ostatní, takže to dopadá tak, že Ozzy mi napsal veřejně vzkaz a pak mi napsal maila s upozorněním, že mám vzkaz. Maličko přes ruku :)

02.04.2011, 08:35 |
Tuner#2 | Upraveno: 2011-04-02 08:36:34
Mr.Scully: Je to o zvyku, já bych se bez nečtených teda nehnul a funguje to skvěle a člověku nic neuteče. Navíc ikonka new u příspěvků když máš zobrazeno všechny je, problém je ten, že new když to bude příspěvek měsíc starý budeš mít třeba na 4. straně a pochybuju, že se tam budeš proklikávat zda tam nějaký new není. Takhle máš přehledně jen všechny nečtené od posledního resetu new a funguje to bezvadně. Navíc jednou za den není problém proklikat všechny sekce a pokud mě to nezajímá, dát všude reset new, ale alespoň si předčteš všechny nadpisy a máš přehled. Další výhoda je, že když dáš reset new v dané sekci, tak Tě to automaticky skočí do hlavní nabídky se sekcema fóra, nemusíš se vracet, či klikat jinam.
Škoda, že zde nejsou tvz sledovana vlakna, SZ(PM) kazdej tomu nadava jinak...
nejak me nenapadlo (po tech letech pouzivani, ze by tady mohl nekdo fungovat jinak nez ja a tuner... + jsem tady denne takze neprectenych nemam nikdy vic nez na jednu stranku ;-)

02.04.2011, 20:53 |
Tuner#2 | Upraveno: 2011-04-02 20:53:55
Luke_Jeep: Mě se to prostě poslední dobou nezdálo a jak je vidět, hned první dva to nepoužívali. Pak je jasné, že témata utíkají a je to nepřehledné.
luda551: Souhlas, SZ tady chybí... Ale sledování vlákna dle mě blbost - proč když ho mám v nečtených a pokud mě to vlákno zajímá, tak jsem do něj určitě i přispěl a mám u něj pro zvýraznění tužku? Dle mě není víc potřeba, pak se to vlákno rozjede a máš na mailu 20 nesmyslů, že do daného tématu někdo napsal. To jsem použil snad jednou v životě a byl nasranej jak to "funguje" na každý příspěvek :-))

02.04.2011, 21:04 |
X-sat (M)
Překvapuje mne, že to tak řešíte, protože to považuji za standart toho fóra :-)
- jen nečtené, po projití klik na rest new a je to :-)
hm .. a to má ještě od úterý pršet
do vzkazů nechodím, ale už jsem to použil :-)
stáří příspěvků neřeším, prostě se zobrazují ty, kde je něco nového, to je good..