Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Čištění klimatizace

o Navštíveno 3170x o
o 30.03.2011, 15:21 | LukeFab
Blíží se léto a už minule mě klima pěkně smrděla po zapnutí.Jak tomuto zabránit?Na podzim mě tuším měnili i kabinový filtr,ale to bude chtít i nastříkat nějákou desifekci do ofuků.Poradte jak tohle řešíte

o 30.03.2011, 15:23 | clown
2x do roka nechavam menit filtr .., pak to nesmrdi a nedela se z toho lidem spatne ..
o 30.03.2011, 15:32 | LukeFab
no ja si to chcu vymenit a ještě vydensinfikovat.

Je tohle správný postup čištění?Kdyžtak jaký sprej používáte
"Vyndat pyl.fitr,natočit motor,zapnout naplno klima,zasunout hadičku do prostoru pyl.fitru(nasměrovat jí směrem vlevo jako od ventilátoru) a stříkat po dobu cca 20sekund,po té nandat kryt pyl.fitru a nechat to 5.min.běžet z naplno puštěnou klima.....u toho je potřeba stáhnout si okna nebo otevřít dveře aby ta "vůně" z toho přípravku šla ven.Pak klima scela vypnu,dlouhou hadičku od čističe zastřčim do každého ofuku a stříkám+zaroveň tu hadičku vysunuju,pak to ještě nachvíly pustim nechám chvíly profoukat a je hotovo,nandám novej pyl.filtr a konec."
o 30.03.2011, 15:35 | tommas
Souhlas s clown, měnit pravidelně pylový filtr. Raději 2x ročně obyčejný, levný china filtr než nechat 2 roky origo uhlíkáč...
Jinak koupit spray cca 200-350Kč na dezinfekci klimatizace s hadičkou a protříkneš tím celý topení, nebo v Lidlu mají za 50 kaček malou nádobku, kdy pustíš ventilátor, vnitřní cirkulaci a necháš v zavřeném autě pár minut honit vzduch.
o 30.03.2011, 15:40 | LukeFab
jo v lidlu to maj nejlenější,tak to asi zkusím.
o 30.03.2011, 15:43 | tommas
49Kčno a hlavně to je bez práce, nemusí se nic rozdělávat, ale nevím jak to bude efektivní.
Tu nádobku jsem hodil na loketku, pustil ventilátor na plno a šel si po svých. Auto přes noc v garáži vyvětralo a bylo po dezinfekční akci:-)))
o 30.03.2011, 15:47 | clown
u Skodovky uctovali cca 200Kc za nejakej sajrajt od Valea na desinfekci a provoneni , celkem to stalo asi 1200, ale pohoda. Uz mne to ani nestipalo do oci :o)))

o 30.03.2011, 17:01 | Dudelina
Základ je před koncem jízdy klimu vypnout a pak se to stačí u "chladiče" vysušit.
Snažím se to dodržovat klima mi nikdy nesmrděla.
o 30.03.2011, 21:44 | LukeFab
mám ten hnus z lidlu z a49kč,tak to zkusím.
o 01.04.2011, 10:59 | clown
muj sen je jezdit s autem 4 roky, dokud si nerekne o vymenu LL oleje s puvodnim vzduchacem a vsim okolo ..,
vsechno co v aute sezereme, vypijeme je v klimosce ..,
pak se lidi divej, ze je boli hlava, ze se jim poti okna atp .. :o))
o 01.04.2011, 12:21 | Martyn
Akorat cekam u Auto Wolf na komplet vymeneni naplne, cisteni a dezinfikaci klimy - udajne by se to melo delat kazde dva roky.. Tak po ctyrech uz byl asi cas:)
o 01.04.2011, 13:08 | clown
sice je idnes blato ...
[ Link ]
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3292 sekund.