Navštíveno 757x

Jelikoz jsem po Skole a nemuzu sehnat praci tak jsem se vypravil na pracak. Nez jsem tam sel tak jsem studoval formulare na netu. Jsou tam dva a to "Žádost o zprostředkování zaměstnání" a druhy je "Žádost o zařazení do evidence zájemců o zaměstnání" z toho jsem jasne chapal ze kdyz vyplnim ten druhy tak budu evidovany,budou me platit zdravotni ale nehledat praci - to bude uz na me. Ale zenska me porad vnucovala formular o zprostredkovani prace, na chodbe ani jinej nebyl. Nevi nekdo jak je to spravne? Zitra tam jdu znova protoze me poslala jeste pro neco do skoly..
Diky

29.03.2011, 09:44 |
Lumík Ahoj,
musíš vyplnit oba. Pokud jsi při škole pracoval máš nárok i na podporu pokud to SAMO doložíš. Jinak ten druhý formulář určo vyplnim. První dvě schůzky jim budeš říkat, že si práci scháníš sám atd. Občas na schůzky přineseš pozvánky na pohovory atd. a z jejich nabídkama ti dají klid, ale pak když budeš dělat mrtvého brouka tak se může stát, že ti ačnou dávat pracovní nabídky. Záleží co jsi studoval.
tak v tom pripade staci ten jeden o zprostredkovani prace jak rikala zenska na urade. Bojim se toho aby me porad nekam neposilali na ty jejich prace za 8tis... a jeste na druhym konci nez bydlim.

29.03.2011, 11:40 |
Lumík Já osobně bych vyplnil oba a uvedl o jakou práci máš zájem a hlavně finanční požadavky. V případě že na měsíční schůzky, které si Tě bude úřad zvát si přineseš doklady o tom, že si scháníš práci sám Tě úřad nechá bejt. Jde jen o to aby viděl zájem z tvé strany doma neležet. To že už ti práce nevyšla to už neřeší. Jde o to mít sebou třeba výpisu z mailu kde ti dotyčný napíše že se máš dostavit na osobní pohovor, popřípadě když tam jsi vzít si vizitku atd.

29.03.2011, 13:45 |
AR musíš vyplnit oba dva, napíšeše si požadavky jakou práci hledáš ale z počátku na to UP celkem dlabe a bere to tak že si práci zkoušíš najít sám, pokud po cca 5ti měsících tam budeš pořád smrdět tak tě začnou posílat na jejich vytipované pozice a to už musíš dokládat že jsi tam byl, popřípadě musíš dokládat že si sám někde psal - emaily atd.
Existují určité tabulky jakou mzdu by si za určitou práci měl dostat a pokud máš tedy kvalifikaci třeba na elektrikáře tak tě nebudou posílat kopat kanálay.
Tak stacil ten prvni, zajimavy je ze me napsali dalsi termin schuzky az skoro za 2 mesice.. jsem myslel ze je to po mesici. No co... cim min budou otravovat tim lip :D
crazyape: normálka, já byl předevčírem na první schůzce a další mám až na konci června :)
Nevíte náhodou jak je to s podporou když dám v práci výpověď sám? Nebo je to jedno? Nebo mám nárok na podporu pouze když mě vyrazí zaměstnavatel?

31.03.2011, 13:17 |
AR když dáš výpověď tak se ti podpora poměrně dost snižuje.
trochu oživím, jak je s podporou když při výpovědi ze strany firmy dostanu odstupné?
Taky se přidám:) Mám přerušené studium,od 27.března jsem nezaměstnaný,byl jsem na pojišťovně a řekl,že si budu platit pojistku sám. Ok,vyřízeno.Měl jsem určitou nabídku,kde bych si prostě na to vydělal a bylo by to bez starostí. Věci se změnily a tak bych šel na ÚP,abych si sám nemusel platit to zdravotní pojištění,na konci června jdu zase na přijímačky a od začátku července bych měl být zase student. Který papír tedy vyplnit? Chci se v klidu připravit na přijímačky a neběhat někde po pohovorech atd.

23.04.2011, 09:22 |
AR no ideálni budeš mít když tam zajdeš. když nechceš práci tak ten na práci asi logicky vyplňovat nebudeš, ale to ti rádi řeknou tam.