včera mi došel fedexem balík z USA, narychlo abych ještě stihnul bez DPH a dnes mi došel tento email. Co to má být a jak na něj reagovat? díky za rady
Dobrý den,
V příloze tohoto e-mailu naleznete dokumentaci, na základě které zásilku předložíme ke schválení celnímu úřadu. Prosím o řádné vyplnění následujících dokumentů:
- avíza před příchodem zásilky (zde je potřeba vyplnit přesný popis každé položky na faktuře a materiál, z kterého je zboží vyrobeno, dále měna, ve které je faktura vedena, původ zboží, kde bylo vyrobeno a tyto údaje stvrdit Vaším podpisem).
- plné moci pro celní a daňové řízení, umožňující nám Vás zastupovat na celním úřadě. U této plné moci je potřeba vyplnit horní i spodní část.
- celnímu úřadu dále musíme předložit kopie obou stran Vašeho občanského průkazu.
Všechny dokumenty zašlete prosím v elektronické podobě nebo faxem (v případě zaslání kopie OP faxem prosím o zesvětlení).
Clo a daně celní úřad vyměřuje z ceny za zboží, která je uvedena na faktuře, a z ceny za přepravu. V případě, že máte k dispozici vlastní fakturu (popřípadě objednávku) vystavenou na jinou částku nebo s vyčíslenou dopravou, prosím o její zaslání spolu s ostatními dokumenty zvýraznění této informace na avízu.
Výše cla a DPH se odvíjí od typu dovážené komodity. Předběžná výše cla a DPH by se měla pohybovat kolem Kč……. . Za zajištění celního dluhu (resp. jeho uhrazení předem) je naší společností účtován poplatek Kč 300,- (přesnou sumu k zaplacení našemu kurýrovi při přebírání zásilky Vám telefonicky sdělí náš pracovník po uvolnění zásilky celním úřadem).
V případě nejasností mě neváhejte kontaktovat na níže uvedeném telefonním čísle, případně emailem.
Více informací naleznete na
[ Link ] a také na
[ Link ] .
Máte-li podezření, že Váš email nebyl úspěšně odeslán, prosím o jeho přeposlání na CZavizo@mail.fedex.com .
Děkuji a přeji příjemný den