Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Celní odbavení FedEx zásilky???

o Navštíveno 11979x o
o 22.03.2011, 20:18 | brzda
včera mi došel fedexem balík z USA, narychlo abych ještě stihnul bez DPH a dnes mi došel tento email. Co to má být a jak na něj reagovat? díky za rady

Dobrý den,

V příloze tohoto e-mailu naleznete dokumentaci, na základě které zásilku předložíme ke schválení celnímu úřadu. Prosím o řádné vyplnění následujících dokumentů:

- avíza před příchodem zásilky (zde je potřeba vyplnit přesný popis každé položky na faktuře a materiál, z kterého je zboží vyrobeno, dále měna, ve které je faktura vedena, původ zboží, kde bylo vyrobeno a tyto údaje stvrdit Vaším podpisem).

- plné moci pro celní a daňové řízení, umožňující nám Vás zastupovat na celním úřadě. U této plné moci je potřeba vyplnit horní i spodní část.

- celnímu úřadu dále musíme předložit kopie obou stran Vašeho občanského průkazu.

Všechny dokumenty zašlete prosím v elektronické podobě nebo faxem (v případě zaslání kopie OP faxem prosím o zesvětlení).

Clo a daně celní úřad vyměřuje z ceny za zboží, která je uvedena na faktuře, a z ceny za přepravu. V případě, že máte k dispozici vlastní fakturu (popřípadě objednávku) vystavenou na jinou částku nebo s vyčíslenou dopravou, prosím o její zaslání spolu s ostatními dokumenty zvýraznění této informace na avízu.

Výše cla a DPH se odvíjí od typu dovážené komodity. Předběžná výše cla a DPH by se měla pohybovat kolem Kč……. . Za zajištění celního dluhu (resp. jeho uhrazení předem) je naší společností účtován poplatek Kč 300,- (přesnou sumu k zaplacení našemu kurýrovi při přebírání zásilky Vám telefonicky sdělí náš pracovník po uvolnění zásilky celním úřadem).

V případě nejasností mě neváhejte kontaktovat na níže uvedeném telefonním čísle, případně emailem.

Více informací naleznete na [ Link ] a také na [ Link ] .

Máte-li podezření, že Váš email nebyl úspěšně odeslán, prosím o jeho přeposlání na CZavizo@mail.fedex.com .

Děkuji a přeji příjemný den

o 22.03.2011, 21:49 | Šestikule
Máš tam všechno napsaný. Fedex to proclí za tebe, ale potřebuje plnou k zastupování na celnici, popis položek v balíku (aby věděli, jakou sazbou se to bude proclívat). Oni to proclí, pak ti to dovezou a ty zaplatíš clo+DPH a 300 Kč Fedexu za proclení.
o 23.03.2011, 06:52 | brzda
to mne taky napadlo, ale já už mám ten balík doma a fedexu jsem při převzetí nic neplatil. email přišel o den pozdeji než balík
o 23.03.2011, 07:15 | CRK
to si ale nenapsal..
sráč na to...
o 23.03.2011, 09:12 | Šestikule
pro jistotu bych si to u Fedexu ověřil, jestli je celníci nepožádali o dodatečné proclení. Někdo to mohl pustit, ale pak se jim třeba nezdál rtg snímek a chtějí vysvětlení. Stát se to může a kdyby ses na to vyprdl, je to bráno jako celní delikt. Co tam bylo, jestli to není tajný? Teď jsou totiž hodně vysazení na kopie mobilů z Asie a zabavují ve velkým.
o 23.03.2011, 10:02 | brzda
v balíku byl digitální tachometr na moto, dres MX a kryty páček Cycra. hodnota 206USD
o 23.03.2011, 10:30 | cuir
no ja bych mozna pockal az by mi prisel papir. na email bych nereagoval.
o 23.03.2011, 21:05 | Zawe
No je to tim, ptz jsi prekrocil limit 150 EURO na osvobozeni od cla a DPH. Takze v tyhle chvili zbozi uniklo celnimu dohledu a oni se to snazi doclit dodatecne. Ty jestli se na to vykasles tak mas na krku celni delikt a muze se ti to jeste vic prodrazit.
o 23.03.2011, 21:38 | cuir | Upraveno: 2011-03-23 21:39:02
neni do 1.4 limit tak nahodou 250 ? ale jak sem psal..na email bych nereagoval...
o 23.03.2011, 21:43 | Rajdlos
ja bych to teda urcite dodatecne proclit nechal, ono se Ti pak vyklube z maly castky dost nepekna, celni urad je propojen s FU, kdyz budes zadat o cokoliv, zjisti ze jsi proste dluznik
o 23.03.2011, 21:43 | Rajdlos
ja bych to teda urcite dodatecne proclit nechal, ono se Ti pak vyklube z maly castky dost nepekna, celni urad je propojen s FU, kdyz budes zadat o cokoliv, zjisti ze jsi proste dluznik
o 23.03.2011, 22:08 | Pekys
No i kdyby byl limit 150€, tak při dnešním kurzu €/$ je limit 211 USD. Zavolej tam a optej se, jinak to ze to chtej doclit je fakt a rozhodne se tomu nevyhejbej. Každopádně důkaz co v tom je už máš u sebe ty :)

Zjisti limit, zavolej tam a uvidis co ti reknou, pripadne se odvolej na ten limit, ze by to melo byt osvobozeny. Když to bude jinak, určitě ti to vysvětlí.
o 24.03.2011, 21:49 | Zawe
limit je 150€ a nepouziva se kurz obchodni ale kurz celni spravy a ten se nemeni kazdy den. vice info si najdi na www.celnisprava.cz me se to sem nechce rozepisovat.
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3253 sekund.