Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Daň darovací + věcné břemeno

o Navštíveno 1092x o
o 21.03.2011, 14:52 | Fipo
Čau kluci, prarodiče chtějí na mě přepsat byt a já řeším, zda se musí z toho platit daň či nikoliv, pokud je v darovací smlouvě zahrnuto i věcné břemeno.
Neví někdo jak to je, popřípadě odkaz na nějakou stránku, jak postupovat s finančákem? Jsem v tomhle úplně mimo :-D
Někde se píše, že se musí při věcném břemenu platit daň z převodu majetku, někde je psané, že od 1.1.2008 tohle neplatí a pokud jsem v 1. či 2. skupině příbuzných nic se platit nemusí a na finančáku se nemusí ani nic přiznávat...celkem se v tom ztrácím :-)
Díky za každou radu

o 21.03.2011, 15:24 | Geo89 | Upraveno: 2011-03-21 15:25:02
Zrovna řeším něco podobnýho, jen bez toho břemena.. nějaký info tady
[ Link ]
ale nevim jestli ti to k něčemu bude..
o 21.03.2011, 15:31 | Only_One
jako přímej příbuznej bys neměl platit nic z převodu nemovitosti.
Ale nejlépe uděláš, když vyrazíš na příslušnej finančák a paní ti řekne hned jak to je.
o 21.03.2011, 15:35 | Fipo
no tomuhle už snad přesně rozumím, jde mi spíš o výpočet daně...
rád bych,aby měli prarodiče jistotu,že je nevystěhuji,tkž jsem chtěl dát do smlouvy věcné břemeno.
Ale při zřízení věcného břemene se platí daň z převodu nemovitosti a to je 3% z ceny nemovitosti, což je v našem případě cca 50000,- a jako fakt se mi nechce cpát státu 50 tyček za to, že mi prarodiče darují být a já chci být slušnej a nechci je vystěhovat...
aspoň tak to chápu já
o 21.03.2011, 15:37 | Fipo
vyrážím na finančák :-D
o 21.03.2011, 16:17 | Fipo
takže finančák říká neplatit a přiznání nepodávat, tak snad to bude ok :-)
o 21.03.2011, 16:22 | Paczqo | Upraveno: 2011-03-21 16:22:51
Pokud je to přímej přibuznej tak v podstatě stačí dát jen přiznání k dani z nemovitosti, nedávno jsem tohle řešil od babičky na mě a na FÚ po mě chtěli jen přiznání k dani z nemovitosti a babička při odhlášení dani z nemovitosti napsala že došlo k darování vnukovi s tim že zbytek neni potřeba když se jedná o příbuzné.
Jinak co se týká věcneho břemena tak tohle jde řešit i formulkou o dobrých mravech v případě darování tzn. když dojde k porušení dobrých mravů např. pokus o jejich vystěhování darovací smlouva se stane neplatnou.
o 21.03.2011, 16:30 | Harryp
Jako Paczgo: Přiznání se dává, ale je tam ZATÍM (Kalousek ji chce zrušit) vyjímka a těch rodinných líniích se daň nehradí.

Mám takový pocit,že to co myslíš s těma 3%, tím se vypočítává hodnota toho věcného břemene (ale to se neodvádí FÚ) Takhle to mám napozemku já. Vede mě tam plynová přípojka od souseda a tomu lze vypočítat tímto způsobem úhrada za to, že to tam je (toto samozřejmě platí ve chvíli, kdy není jiná dohoda)
o 21.03.2011, 18:38 | Jirka
Mě darovali rodiče byt,máti tam je jako věcné břemeno a žádnou daň jsem neplatil.Akorát každej rok daň z nemovitosti.
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.4059 sekund.