Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > někdo zkušenost XC70?

o Navštíveno 3241x o
o 21.03.2011, 14:26 | Šestikule
Volvo XC70 I typ, motor turbo benzin, r.v. 2001-03 jako rodinný vůz - máte někdo praktické zkušenosti? Nějak se mi nedaří najít vyloženě slabiny (myšleno v otázce spolehlivosti), občas někdo remcá nad jízdními vlastnostmi, ale to neberu moc v potaz. Díky.

o 21.03.2011, 15:17 | Conan
Koukám že stránky Volvoklubu nejedou, tam na fóru by ses asi dozvěděl víc. Ale co mám "odposloucháno" tak o nějakejch problémech nevím ...
o 21.03.2011, 16:19 | MaxxT
mel jsem volva dve a auta jsou to dobry, sice jsem nemel XC70, ale je to Ford, dotazenej do konce s vetsim rozpoctem. U rodinnyho vozidla bych na ty jizdni vlastnosti taky nebral moc v potaz, stejne asi budes jezdit tak nejak predpisove a na to to bude plne postacovat. Dokonce jsem mel velkou bouracku s Volvem a jsem sakra rad, ze kdyz jsem boural, bylo to zrovna v tom - auto vydrzelo neskutecne moc, ve stovce do me naletel passat bocni naraz. Takze jako rodinny vuz bych tohle na 100% schvalil.
o 21.03.2011, 16:25 | TUNER | Upraveno: 2011-03-21 16:26:14
XC 70ku vlastnim rok 2002 motor 2,4T - 147 kW....mam tam LPG a za 7 měsíců najeto cca 13 000 km. Bez problému,jen jsem měnil vejfuk a v létě se chystam na brzdy,ale to jsou spotřební věci,takže to do problémů nepočítam ;-)
Občas kluci na volvoklubu píšou o nefunkční zadní rozvodovce jinak asi klasika jako všechny turbo auta mrknout na turbo.
Co můžu potvrdit,je opravdu velice pohodlnej posez s kvalitníma sedačkama....Po 400 km jsem z auta vystupoval uplně v pohodě,nikde mi nic netlačilo....A když to srovnam s tatíkovo BMW E61,tak tam jsem po 100 km rozlámanej a těšim se až z toho auta vypadnu.
Jezdim tak nějak normálka dle předpisů. V létě spotřeba dle palubáku 8,5-9,5 na plyn to vychází za těch 13 000 km na 11,4 l LPG/100 km + trocha benzínu,protože než se motor ohřeje na 1-2 čárky,tak jede na benál,pak se automaticky přepne na LPG. V zimě pouštim bufíka,takže po nastartování jedu rovnou s ohřátym motorem na LPG. Jezdim tak 50% město a 50% mimo město. Nádrž toroidní na 70l (ve skutečnosti natankuju 56-57 litrů max) a na tu ujedu tak těch 500 km. Min tejden cesta Plzeň - Budějky a pak nějaký couračky,spotřeba mi po dotankování vyšla 9,97 litru plynu....sem docela koukal...))) No za mě spokojenost. ;-)
Auto je těžký,takže těch 200 koní je tak akorát. Závoďák to neni,ale brzda provozu už vůbec ne. Motor je nízkotlaký turbo,takže má krásně lineární průběh,žádná špička nebo kopanec,táhne krásně plynule od volnoběhu až po omezovač. Ne jak když jedu v šáde s 1,8T a dostanu kopanec od turba ))) ...A ten zvouček R5...hmmmmm,ten si nejde nezamilovat ;-)
Kdyby jsi chtěl vědět něco víc,písni mi na emila ;-)

foto k příspěvku  od TUNER

o 21.03.2011, 18:00 | Dragster
TUNER: Zase to moc nevychvaluj :-), až budeš potřebovat brzdy dej vědět.
o 21.03.2011, 18:15 | Zdeny60 | Upraveno: 2011-03-21 18:15:35
Tuner:

hmmm, hmmmm....

A propos: úhlová převodovka alias XC90, jinak k posezu mohu jen potvrdit - kdysi jsem si byl u truxy jednu XC70 testnout, a co dodnes mám v paměti, tak neskutečně pohodlný posezení. ty máš manuál či automat?

Můžes zde zveřejnit,na koláik tě ten výfuk přišel? A o jaký šlo vlastně kus? zda zadní, či jiný a pd?? Koli máš najeto? Olej žere?
o 21.03.2011, 18:47 | xSam
Já mám volva dvě, S60 a V70 a s oběma naprostá spokojenost. Servis není z nejlevnějších, ale dá se. Zase je pravda, že moc věcí se tam nesype.
Sice je teda fakt, že momentálně potřebuji udělat na s60 spojku, ale po 260k má na to sakra nárok. U v70 teď budu dělat rozvody a přední tlumiče, najeto 180k, takže taky slušný.
Jinak s posezem souhlasím, nejel jsem snad v pohodlnějším autě. Se spotřebou taky tak nějak souhlasím jak píše Tuner. S V70 jezdím za deset 50% praha 50% mimo město. Motor 2,5T 154Kw a S60 mi žere 9 motor 2,4i 120Kw.
Jako rodinné auto, naprostá fantazie a mně to přijde jako výkonný auto docela dost, když tomu dám pilu, tak moc rychlejších aut neníc(od jisté doby už pilu nejzdím, striktně dodržuji pravidla). Jízdní vlastnosti nejsou zázrak, ale na velkej kombík je to úplně v pohodě. XC na tom bude o něco líp, podle mé zkušenosti.
O bezpečnosti ani nemluvě, viděl jsem auto V70 rozšvihanou ve 160 o mostní pilíř a velice slušné, řidič docela v "pohodě" přežil.
Jinak ke Zdenyho otázce, fejfuk komplet stojí myslim kolem 15k, ale vydrží 260 v pohodě, měnil jsem ho nedavno na S60, ale to jenom proto, že jsem sehnal za dobrou cenu z auta, co mělo najeto 30k.
60tka nežere volej vůbec, 70tka, trochu jo (4,5L na 20K), ale budu teď přetěsňovat vanu protože trochu rosí, takže pak to bude asi v pohodě..
Jinak celkově obrovská spokojenost, do volv jsem se naprosto zamiloval a myslím, že v této značce pojedu dlouho. a ten zvuk pětiválce, je prostě nádhernej...
Kdyby nějakej dotaz, klidně se ptej..
xSam
o 21.03.2011, 18:48 | TUNER
Výfuk německej Walker - střední díl - cena kolem 3500,- přesně nevim,musel bych kouknout doma. Ještě jsem ho celej natřel černou krbovkou,aby zvenku déle vydržel,ale je mi jasný že uhnije spíš zevnitř...
Brzdy - komplet na celý auto kotouče + desky - vše Brembo - cca 7100,- Najeto mam od konce loňskýho srpna právě těch 13 000 km. Auto jezdilo v Německu a od 2008 je tady. Olej žere jako každý turbovolvo,dolejval jsem asi litr mezi výmněnama. Olej vždy po 10 000 km a to bude zrovna příští tejden,tak uvidim kolik ho vyteče )))
o 21.03.2011, 18:53 | Zdeny60
xSam:

4,5l oleje na 20 000km???? To je trocha?? To žere jak kráva!!!
o 21.03.2011, 18:54 | xSam
Ještě jsem si vzpomněl, dělal jsem taky nedavno komplet brzdy na S60 (kotouče a desky) a vyšlo to i s prací na necelejch 10k, takže myslím, že slušná cena. Vpředu mám ATE a vzadu brembo, a brzdí to neuvěřitelně, líp jak nový:-)
o 21.03.2011, 18:55 | xSam | Upraveno: 2011-03-21 18:59:21
Zdeny: no jasně, že to je docela dost, proto budu dělat tu vanu:-)
edit:I když teď jsem se byl podívat do garáže kolik jsem toho oleje spotřeboval a je to 3,25L
o 21.03.2011, 21:15 | Šestikule
díky, zatím se tedy potvrzuje, co jsem zjistil jinde
o 21.03.2011, 22:22 | tommas
Šestikule: jsem za tenhle dotaz rád, taky se mi to auto líbí a po očku po něm pokukuju... Víceméně jsem na něj nenašel negativní názory...
o 22.03.2011, 01:39 | M.a.R.i
Jestli by ti nevadila předchozí verze než jsem dal TUNER, tak jedna moc pěkná je na volvoklubu na prodej za nějakých 80-90k,ale volvoklub teď nejede a buhví jak dlouho ještě nepude. Přesouvaj ho na novej server, starej spadnul či co.
o 22.03.2011, 06:32 | Šestikule
MaRi: myslíš starou V70 akorát 4x4?

Jinak tedy první nevýhoda tohoto auta - mizerná nabídka ojetin, nějakých deset patnáct aut v ČR je opravdu o ničem.
o 22.03.2011, 07:34 | TUNER
Ne ne,myslim že tam je naprodej ta první XC70ka...viz pro ilustraci : [ Link ]

Ale psal jsi jakej rok chceš,takže tohle je asi mimo hru ;-)
Na Tipcarsu je jedna stejná jako mam já (Ocean Race),taky s LPG jen nemá výhřev sedaček,což byl třeba můj požadavek..a xenony s bufíkem,ale to už byl jen takovej bonus ))
o 22.03.2011, 08:11 | hanzz
V70/XC70 II. generace jsem hodně moc řešil někdy před rokem a půl. Dobu jsem byl na Volvo fóru, abych pochytil, jak na tom ta auta jsou, pár jsem jich byl projet. Musím opakovat, že Volvo má asi bezkonkurenčně nejlepší sedačky, jaké se v základu do aut dávají. Jízda a pobyt na palubě je hodně o pohodlí, takže pro rodinu ideální záležitost. Žádný chronický nedostatky ta auta snad nemají s vyjímkou pohonu 4x4. To prostě nevydrží, jak úhlovka, tak kardan. Dokonce jsou majitelé, kteří na léto kardan vyndají a na zimu ho vrátí :)

Jinak se mi ta auta pořád líbí, čiší z nich taková sympatická poctivost a solidnost. A není to žádná tuctová konfekce.
o 22.03.2011, 09:16 | Šestikule
TUNER: díky za osvětlení. Na tu OceanRace jsem koukal, i když pravda LPG bych ani nemusel, navíc tedy tahle je z Itálie a nějakou dobu jsem v IT byl, tak mám zhruba přehled, jak se tam k autům obecně chovají.
o 22.03.2011, 10:58 | xSam
Šestikule, je pravda že xc70 moc není a když tak jsou docela drahé.
Jaká je Tvoje finanční představa?
o 22.03.2011, 12:01 | Šestikule
150-160t Kč +-
o 22.03.2011, 12:08 | xSam
Tak to není moc:-(
Do XC bych já za tyhle peníze nešel, bude to volítaná pokladnička.
Kouknul bych se spíše po normální V70tce, tam bude větší šance na nějakej slušnější kousek...
o 22.03.2011, 12:14 | Šestikule
tak ono to není úplně pro mě, navíc je podmínka 4x4 (byť tady ne stálá). Ale je fakt, že jsem o něm výhledově uvažoval i pro nás, i když ženě se víc líbí XC90, takže si nakonec koupí XC90 a mě zůstane A8.
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3312 sekund.