Navštíveno 2059x

19.03.2011, 19:00 |
jzxr [ Link ] měl bych neskrývanou radost kdyby je libyjci všechny sestřelili...co se v současnosti děje v evropě to snad nemá obdoby, co nám tu vládne za dementní špinavou lůzu. jedinej schopnej státník je tu jeden- klaus, kterej nerozhoduje bohužel o ničem. co asi čekat od šašků typu šarkozy, merkelová, vondra, švarcenberk apod. mrzáků..jako by nás tu někdo kdysi bombardoval že tu máme komunismus. a kdyby se libyjcům podařilo sejmout ještě tu trapnou hnusnou eifelovku i s maďarským cikánem šarkozym to bych se teprve nasmál.
Každá válka je svinstvo, ale řešil vnitřní problémy státu vpádem vlastní armády...to by se opravdu dít nemělo. Na druhou stranu jak to Lybii bylo před "odporem" a jak probíhaly "boje" nemůžu soudit, neb evrospké televize taky ukážou jen to co se jim hodí... Každopádně proč zrovna Lybie a ne třeba Somálsko, kde je větší bordel už mnohem delší dobu? Navíc X dalších afrických států má vnitřní problémy, ne-li rovnou občanskou válku a nic se neděje...

19.03.2011, 19:14 |
koren jzxr: ze by klaus byl schopnej statnik, kazdopadne hezky tema na flame...
mr.brain: protoze africky staty nejsou vyznamnym dodavatelem strategickych surovin. a krom toho je tamejsi populace "premnozena", takze asi tak
defakto souhlasim s oběma - fakta jsou fakta:
1. soudruh Kadáfí má od soudruha Husáka spousty vojenské techniky - ale léta páně 85 apod ... proti dnešním strojům je to asi jako ujíždět v žigulíku SLRku ...
2. zapomínáte na pointu: ropa ...
3. kdyby to tam zůstalo jak to bylo dřív, snad pro všechny lepší ... protože jsou to arabáci - ať si tam dělaj co chtěj - ale tohle zasahuje dál .o( a podle mě ta jejich arabská opozice /demokratická/ i kdyby se jim to tam podařilo - tak ropa bude stejně do půl roku nambr van
4. jak Kadáfi nemá atomovku - tak já si myslim, že dneska jich z těchto magorů má každej - a mimoto má tušim rakety, které trefí evropu --- ale možná kecam - prostě srát se do takovýho kokota je špatný .o(

19.03.2011, 19:31 |
jzxr nu dobrá, když není schopnej státník tak ale uznejme že z předchozích a současných vlád k němu má ale nejblíž:) je pro mě rozhodně větší autorita než co já vím bursík, vondra, švarcenberk, jakves jaujau, džamila atd. jak ze zvláštní školy s iq houpacího koně už bohužel od pohledu, a tohle má řídit evropu proboha.
qiuseppe: a co si myslíš že se tam změní nasazení francie, amíků apod ? ? jen to že umře hodně lidí navíc - ale to uvidíš za rok - proto říkám, měl si to tam Kadáfí srovnat - a bylo by to snad lepší ..
no jak koukám na mapu, tak tu itálii umí trefit i lukem jak je to blízko .o(
Souhlas s MazliGem, shrnul to tak nejak i rozumne. Ono jde samozrejme o ropu, i kdyz Lybie neni buhvijak velky dovozce, ale naleziste tam jsou a uz tam delaj bordel dostatecne dlouho a Kadafi zacal jednat prilis pozde - nedokazal si tam udrzet poradek od pocatku a v podstate skoncil. Dale nevime jestli se nevzeprel konkretne frantikum, minimalne jim zadrzoval diplomata a jeho ochrance ze specialnich jednotek. Neocekavam dlouheho´trvani, Kadafiho nekam v klidu uklidi, dosadi lidi pratelsky smyslejici k EU a bude klid.
Je to zajimave, jak se postupne hrouti dlouholete diktatury, kdy prijde na radu cina ?
Ono jde jenom o ropu, podobné války se dějí ve více zemích (Indie, Somálsko, ostatně možná i půlka Afriky), ale tam ropu nemají a tak to nikoho nezajímá.

20.03.2011, 00:35 |
koren jzxr: jo,tahle definice se mi libi vic:-)
Aby Frantíci v podstatě zahajovali válku, to tady snad ještě nebylo.
Je to hnus co se děje ..

20.03.2011, 11:34 |
DaveX Nevím co tu řešíte. Proč by něco trefovali, když tam v moři hlídkují lodě a ponorky s takovou technikou, že pomalu zachytí i komáry. Navíc má prý jednu funkční stíhačku, tak pochybuju, že má nějakou raketu. Teď se teprve uvidí, zdali je víc lidí, co jsou stoupenci Kadáfího nebo proti němu. Já bych je tak neodsuzoval. Chtějí prostě pomoct lidu.
Presne tohle sme rikal pred mesicem kdyz to zacalo...Libijci si nebudou moci pomoct sami, nalitnou tam ozbrojene sily, predevsim USA a celej svet je bude odsuzovat...
Jezisi, vzdyt to je jedine stesti, ze jim nekdo pomuze, takovy rezim na mapu nepatri..
Staci porovnat obeti rezimu a obeti naletu spojencu..
Pokud jsem se bavil se starsima lidma, kazdej se vyslovil ze by byl stastnej kdyby tady za komonistu nalitla cizi armada a udelal cistku..
V tomhle pripade o ropu extremne nejde, viz tabulky vyvozcu...
Asi jako Briann. Furt podezírání z postranních úmyslů. A s čím to srovnáváte? Indie? Nemám pocit, že by tam byl nějaký zásadní konflikt. Severní Korea? Potenciální průser s atomovkou. Somálsko? Tam už Amíci pod vlajkou OSN byli a nedopadli nejlíp. Ono to není úplně prdel jen tak někam vyjet a zasáhnout. Libye se nabízí, protože se na tom shodl prakticky celý civilizovaný svět, že je zásah třeba.
Čína se nezhroutí, protože jí došlo, že musí provést reformy - to už není komunismus, ale kapitalismus s komunistickou diktaturou. Netypická kombinace, ale stává se :)
No oni amici se az tolik nezapojujou, zatim jen par raket tamahawk jsou v podstzate jen ukazka sily. Jen musime doufat, ze Kadafi to zabali, nekam utece a vyvoj Libye pujde jakz takz nejakym spravnym smerem.
Mě přijde, že Francouzi do toho vlítli skoro proto, že v poslední době s Kadafím dost pekl Szarkozi, tak aby se jako více distancoval od něj, tak mi to trochu přijde.
Každopádně když po vyhlášení rezoluce jí porušoval a dál pokračoval v bojích proti povstalcům, bylo třeba zakročit, jinak by to byl signál všem, že když někdo poruší rezoluci, tak že se vlastně nic neděje, a to by bylo více špatně než toto.
sarkozy vycitil slabeho soupere, tak se chopil prilezitosti konecne vyhrat francouzum nejakou valku.
myslim, ze prezitentske volby jsou ve francii pristi rok.
tim ale netvrdim, ze je ten zasah uplne out.
Schwarzenberg to dneska dobře komentoval v Otázkách Václava Moravce .. "On Kaddáfí si rád dá do nosu takže už nemusí mít uplně zdravý úsudek a přehled o reálné situaci." :))
Čína a Rusko se při hlasování o vojenské akci zdržely a teď to odsuzujou, což je však nezbavuje jejich podílu odpovědnosti.
A schválení vojenskýho zásahu třeba Angličanů nebo Francouzů může mít souvislost i s vnitrostátní politikou to je taky fakt.

21.03.2011, 07:58 |
kubo anglicania a americania maju co vracat Kaddafimu, Lockerbie...
[ Link ]