Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Levný kompakt

o Navštíveno 1198x o
o 15.03.2011, 22:10 | Woko_O
Ahoj,chtel bych si poridit nejakej kompakt na obcasny foceni.Zadny profi fotky nebo tak podobne.Ale proste sem tam si chci vyfotit nejaky auta,motorky,baby,nebo treba kdyz jedu nekam na dovolenou tak abych mel nejaky fotecky.Jde mi jen o to aby to nebyly uplne spatny fotky s nejakym rozmazavanim,nebo vylozene neostry a tak podobne.Vetsinou co potrebuju si tak trochu upravim ve photoshopu.Bylo by dobry kdyby tam slo treba nastavit ztmaveni (myslim ze tomu rikaj nejak expozice nebo co),ubrat treba kontrast a podobny blbosti..(zvlada to u muj fotak na mobilu 2MPx).A hlavne-cena.Chtel bych neco tak do 1700,- .Doufam ze mate doma neco podobnyho a podelite se o zkusenosti.Dik.

o 16.03.2011, 00:19 | Mr.Scully
Mám fotovýbavu asi za 130 litrů, takže to ti asi nepomůže :)

Neostré/rozmazené fotky nikdy neudělá foťák, ale výhradně fotograf-dřevák. Foťák na to prakticky nemá vliv :) Takže v tomto ohledu nečekej zázraky - pokud neumíš fotit a budeš mačkat akorát spoušť na automatické nastavení, tak to budeš mít rozmazaný i s foťákem za desítku.

Jinak si myslím, že přijatelné kompakty začínají někde kolem trojky. Za 1700 to bude to samý, jako kdybys kupoval auto za dvacítku. Jakžtakž to pojede, ale to bude asi tak všechno. Možná mě někdo opraví, ale v týhle cenový relaci mě nenapadá nic alespoň vzdáleně přijatelnýho (jakžtakž světelnost, stabilizátor atd.). Třeba někoho z místních fotografů (Kamil, Ozzy apod.) něco napadne. Ale hlavně nevybírej podle toho, že ti nějakej místní Franta Novák řekne, že nějakej foťák za 1500 má doma a na focení jeho Škody 120 před kravínem to stačí.
o 16.03.2011, 00:42 | Dusheck
Čus, tak já nejsem žádnej ´´fotograf´´ ale po delším trápení co koupit za kompakt jsem se rozhodl pro Canon Ixus 95 is. Cena byla malinko vejš než požaduješ ale jsem za něj rád. Oproti Panasonicu a Olympusu (nevím přesné označení) co maj znamí to fotí o mnoho líp.
o 16.03.2011, 10:04 | Big_Max
Ja mám svůj canon PowerShot SX120 IS a maximální spokojenost. Ale cena je dvojnásobná než je tvůj rozpočet ...

Děda má nějakej samsung ze základních modelů a nefotí to ÚPLNĚ ŠPATNĚ .... ale určitě bych zkusil zvážit nějakou korunu přihodit a vzít už něco lepšího ...
o 19.07.2011, 06:44 | MATTESS
Se připojím s dotazem - plánuju koupit nový kompakt. Mam trochu prodichůdné požadavky: slušné fotky, možnost manuálního nastavení, možnost delších časů expozice kolem 15s, cenu do 5tis., uvítal bych napájení tužkovými bateriemi, hledáček (ale to je spíše utopie). Přemýšlím nad Canonem SX 130 IS, ale někde tu o něm bylo, že nic moc. Na digimanii v testu byl takový průměr. Co Váš názor nebo doporučení?
o 19.07.2011, 09:14 | Mr.Scully
Hledáček je utopie (průhledovej je nesmysl a elektronickej mají prakticky jen EVF, což je velikostně i cenově výše). SX řada se mi líbí čím dál míň, co jsem z ní viděl nějaké výstupy. Co třeba Samsung EX-1 z bazaru, viděl jsem v plné záruce už za 4500-5000 Kč a má super světelnost. Za ty peníze nic lepšího není.
o 19.07.2011, 15:14 | Zdeny60
Woko - máš mail.
o 20.07.2011, 09:27 | MATTESS
Asi budu muset navýšit cennou relaci. Jednoho šuntu za 5 jsem nedávno zbavil a nerad bych další. Co už někde zmiňovaný Nikon P300?
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3203 sekund.