Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Pešek ve škole ... :-))

o Navštíveno 5162x o
o 09.03.2011, 06:07 | Only_One
[ Link ]
:-D :-D

o 09.03.2011, 06:32 | Zdeny60
Psa odměnit a vlastníka drog zavřít až zčerná!!!!!!!!!!
o 09.03.2011, 06:45 | Honcke
Tak Zdeny do školy tráva určitě nepatří,to určitě souhlas,ale kdyby se hlasovalo pro legalizaci tak za mě určitě ano.
Nesnáším drogy,z jehel se mi dělá špatně,serou mě fetky co všude jehly pohazujou-ano,ty bych zavřel až zčernaj.
Zrovna tak nějaký šňupání.
Ale trávu osobně přiřazuju někam k cigaretám a chlastu.Furt nějaký policejní zátahy na pěstírny atd.Kdyby si to každej moh pěstovat doma,žádný nelegální machinace by nebyly a byl by akorát klid.Rozumnej člověk by si holt zasadil na zahradě kytku,dal si čouda a byl by klid.Kdo má potřebu fetovat,tomu tráva nestačí a jede v tvrdejch.Kámoše máma normálně doma pěstuje,dělá z toho mastičky,čaje atd.Normálně slušná rodina.Neprodává,neobchoduje s tim,nic.Tu by taky měli zavřít?
Za mě tedy tráva ANO.Nutno podotknout že cigára kouřim,chlast příležitostně,trávu jak kdy.Za loňskej rok jsem si čoudnul asi 3x.Vždycky s někým,v životě jsem nedal a nedám za to ani halíř.To jsem asi hrozná fetka:-)
o 09.03.2011, 06:52 | Only_One | Upraveno: 2011-03-09 06:54:19
Za mě - naprostá persekuce drog včetně trávy.... pokud už, tak jedině na lékařský předpis a pod přísným dohledem. Neb určité skupině lidí může barihuana být prospěšná, ale rozhodně to není skupima mladých lidí co se neumí bez toho jinak zabavit..
o 09.03.2011, 07:01 | Honcke
Only a chlast dáme taky na předpis.
Pani doktorko předepište mi prosím 6 Gambáčů,chci jít s klukama do hospody.
Tak jo Only,ale musím jít s tebou a dohlížet na tebe jo?
:-)
Hele takhle-zám lidi který se vožerou a je s nima prdel,a znám lidi co se vožerou a chtěj se prát,být závodníkem atd.Prostě jak řikám-přiřazuju to po bok k alkoholu.
o 09.03.2011, 07:02 | LukeFab
děláte,jakobysto to nikdy nezkusili
o 09.03.2011, 07:06 | Honcke
Luke:asi tak nějak.To je jako když tady někdo seká patky jakou má káru a jak mu to lítá,a pak někdo že dostal pokutu za rychlost a všichi:tak to si tedá odskáčeš,no ty jsi ale vrah atd.:-)
Prostě samý Mirkové Dušínové.Autohifiklub-Rychlý Šípy hadr:-)
o 09.03.2011, 07:08 | Kamil
jako Only One
Honcke - tráva je zatím stále nelegální, tak to nepřirovnávej k chlastu
LukeFab - nezkusil
o 09.03.2011, 07:16 | Honcke
Nebavíme se jestli je legální nebo neni přece.Řikám že třeba ten chlast co je legální působí na každýho taky jinak.Vem si kolik vražd se stalo že ten člověk byl pod vlivem alkoholu.No a kolik že byl pod vlivem THC.Myslim že je to uplně jasný.A myslim si že kdyby někoho měli zavřít,tak toho kdo právě pohazuje někde v parku ty použitý jehly a ne dát mu za to ještě novou...
o 09.03.2011, 07:31 | hanzz
Jsem pro okamžitou legalizaci VŠECH drog. Současné restrikce vedou pouze k samým negativním efektům:

1) Obchod má v rukou organizovaný zločin, který na něm nekřesťansky bohatne a díky tomu fatálně sílí.

2) Vysoká cena nelegálních komodit vede k nucené kriminalitě jejich uživatelů.

3) Stát přichází o daňové zisky z legálního progeje drog a naopak musí vynakládat velké prostředky do neefektivního boje proti nim.

4) Prohibice čehokoli vede ke korupci zejména trestněprávního systému.

...a určitě bych našel i další. Legalizace drog by znamenala, že by měl stát tyto komodity pod kontrolou, měl by z jejich progeje daňové zisky, které by mohly pokrýt ztráty z negativních drogových externalit. A vsadím se, že by se počet tzv. závislých nijak nezvýšil.

Jenomže to by představitelé systému a naši spoluobčané nesměli být šíleně zabednění...
o 09.03.2011, 07:36 | Only_One
to Hanz - dosáhnul bys extrémního zvýšení závislých lidí. Snadná dostupnost a slabá vůle lidí je velice špatná kombinace. Zajdi se podívat do léčebny závislých lidí ať vidíš co tyhle sračky umí a pak sem přijď znova psát tyhle kecy...
o 09.03.2011, 07:47 | hanzz
O_O: Ale prdlajs, to jsou jenom nepředložené spekulace. Jakákoli prohibice nemá žádný zásadní positivní dopad na ten "negativní" jev, který měla postihnout. Naopak přináší další, mnohem zásadnější negativní efekty.

Naopak, drogy jsou díky svému kriminalizování určitým tabu. To na jedné straně neumožní se k nim stavět čelem a ukazovat je takové, jaké bez předsudků jsou, což vede k tomu, že chybí obecná informovanost, která je vždy škodlivá a nedá lidem možnost správné volby. Na druhé straně jsou pro mnohé lidi, zvlášť v takovém tom pubertálním období vzdoru, symbolem toho "systémem a dospělými zakázaného" a tak jsou mnohdy zbytečným lákadlem.

Ale chápu, že když je někdo iracionální fundamentalista, že se neumí na problematiku podívat otevřeně a ze všech směrů :)
o 09.03.2011, 07:48 | Rajdlos
Je zajimavy, ze vetsina tehle zavislosti zacina alkoholem :) Ale ono se to prece dobre zdanuje, tak proc to zakazovat. Je nekolik studii, ze alkohol je kolikrat navykovejsi droga, nez cokoliv ostatniho vcetne heraku.
o 09.03.2011, 09:21 | Alííí
Jako Kamil.
o 09.03.2011, 09:40 | Paczqo
Zrovna marihuana mi přijde miň nebezpečná než toto [ Link ]
o 09.03.2011, 09:53 | -Hans-
Drogy jako cigarety jsou fajn a legální, alkohol taky:) Protože na tom stát bohatne. A tahle společnost má normy, že chlast a retka jsou cajk:D Demence, směju se:D To, co tady čtu je taky ftipnost:D:D Krátkozrakej pokrytec na každym rohu:D A pak potají lemtá placatku rumáka:D

Vožralý demolujou koše v parku, vymlátěj výlohu, rostou jim ramena...

Znám kloučka, co je za střízliva jak Mirek Dušín a jak se nachlastá, rozbíjel by vokna...(vyštudovanej programátor)...dusí to v sobě a chlast je ventil:D Apod.

Naproti tomu tráva, jako společenská doga - lidi nevypijou 3 flašky vína, ale daj si špeka.
Popovídaj, pohoda. Ale stát z toho nic nemá, navíc přijde o možnost zdanit ty tři litry vína...
Lidi jsou v klidu, pohoda. Skupinka nevysedává v hospodě, ale jde třeba do parku...

Nechci říkat, že je to všechno cajk, ale je to stejný ve svý podstatě. Lidi kouřej, chlastaj, hulej, aby jim bylo "líp." Nějaký doktor by to jistě vysvětlil, jak je to:)

Chlast je podle mě největší svinstvo, navíc ještě legální. Agresivní droga. Moc. Vysoce návyková.

Kokain, heroin, pervitin apod. - za to bych dával kulku.

Marihuana? Zdanit jako chlast a retka a hurá:)

Navíc to, co si pěstujou lidi na zahrádkách, často jen na mastičku a občasný pohul, zdaleka nemá kritycký obsah THC.

Samo retka, ani chlast a ani marihuana do školy nepatří. O tom žádná. Od 18 let. A hotovo.

Ještě, že necvičej psy na chlast, to by se pak rozběhli do kabinetů a ředitelny a to bychom se divili, co nebezpečnejch notoriků pracuje ve školství:D:D:D
o 09.03.2011, 09:56 | Alííí
A hulení za volantem Ti přijde "CAJK" ty blbe? Vylízanejch debilů v autech je tu už takhle milion, a to ani nemusej cucat placatku. Natož když uviděj vedle sebe na sedadle Batmana. :-! Proplesknout aby se probrali...!!!!!
o 09.03.2011, 10:00 | michal_smsmsm (A)
co batmana [ Link ]
o 09.03.2011, 10:01 | Kacko
Kdo nezkusil, at se radsi zdrzi komentare. Za me je jakkoliv kvalitni marihuana mene nebezpecna(pro uzivatele a okoli), nez tvrdy alkohol.
Navic kdo dnes chce, ten si ji bezproblemu sezene. Legalizace by ji jen prospela. Stejne tak jako legalizace prostituce. Statu tim akorat unikaji obrovske penize a misto toho radsi tahaji penize z tech co s tim nemaji nic spolecneho.
o 09.03.2011, 10:03 | kamil306
hanzz celkem ti rozumím, ale prosazovat legalizaci drog, co se podávaj injekčně..no dobrej úlet;-)
o 09.03.2011, 10:12 | -Hans-
Alííí: Nerozčiluj se a dej si panáka:)
Si spíš dopoledne po kalbě, když jedeš někam na návštěvu, nebo pro rohlíky, dejchni:) :D
Tím nepíšu, že je to cajk. Nic o legalizaci marihuany za volantem jsem nepsal. Jen by se českej člověk měl zamyslet a zamíst před vlastním prahem:D

A kdybys věděl něco o marihuaně, nepsal bys plky o Batmanech, protože bys věděl, že není halucinogenní:)

To se pak člověk nediví Vašim názorům, když povědomost o drogách vázne:D
o 09.03.2011, 10:12 | Alííí
michal_smsmsm: Extáze :-D
o 09.03.2011, 10:17 | Alííí
-Hans-: No, stačí mi když vidím kámoše, jak chce vybíhat kolmou zeď. Rozhodně zhulený lidi nejsou v pohodě, a už vůbec ne IN, nebo "CAJK" jak píšeš ty.
Ale asi máme holt v životě každej jiný priority a cíle, nebo jsem možná taky už starej... Díky bohu. :-)
o 09.03.2011, 10:31 | -Hans-
Alííí: V tom nebyla tráva:) Kámoš jede v něčem většim a maskuje to marihuanou:) Btw. máš zajímavý kamarády:) :D

Rozdílné pojmy.

"In" jsem nepsal, btw. "in" = trendy = v kurzu = moderní.

"Cajk" jsem psal; cajk = v pořádku = O.K.

Tohle není o prioritách, nebo cílech, ale o soudnosti lidí obecně.

Jsou lidi, co si daj v hospodě 3 pivka, panáka s kámošem, kterýho neviděli měsíc a pohoda.
A jsou tam i tací, který si piv daj 10, k tomu 15 velkejch rumáků a dělaj pak bordel.

Jsou lidi, co si daj večer brko s partou a poklábosej, zapijou to zelenym čajem a jupí.
Pak jsou tací, který vyhulej denně 3 gramy a v ničem jinym smysl neviděj.

Ale to už jsou extrémy.. Stejně jako chlast.

Mimochodem na chlastu je psychická i fyzická závislost, na marihuaně maximálně psychická.
o 09.03.2011, 10:32 | -Hans-
Díky Bohu, že stárnu, a mám možnost se na věci dívat s jistým nadhledem.
o 09.03.2011, 10:35 | Kacko
Alííí: A ozraly lidi jsou v pohode?
o 09.03.2011, 10:38 | Alííí
Kacko: Ožralý lidi nesměj za volant. To je to co píšu jako příklad.
o 09.03.2011, 12:01 | Zephyr
hmm super názory některých členů :-(
souhlasím se Zdeny60 a s O_O
Vzhledem k tomu že mám děti, tak se asi na to dívám z jiného pohledu.
Nevím proč by se fet měl legalizovat? A co se týče mastiček, tak tady je právě opomíjen fakt, že výrobou mastičky nedochází ke zneužívání návykových látek nýbrž k jejich využití pro léčebné účely. Mám známou, která z toho vařila manželovi čaj a jemu to pomáhalo od bolesti zad. Pak jim do zahrady vlezli pojb*ní feťáci a všecko jim to orvali :-/
o 09.03.2011, 12:12 | -Hans-
A proč může bejt chlast legální? Protože to tak bylo odjakživa? :D:D:D

Známá je divoch:D Pouští se do něčeho, čemu vůbec nerozumí!!! Vaření marihuany je poměrně dost nebezpečný, protože nikdy nevíš, kolik THC (akční látka - tetrahydrocannabinol)se uvolní tímto vařením; lehce může dojít k předávkování ---> projevuje se zvracením, pocením, zrychleným tepem, člověk může i omdlít, nevím co ještě.
o 09.03.2011, 12:14 | -Hans-
Pamatuju si nějaký vysokoškoláky, co byli v televizi, jak udělali nějakej koláč, neboco a pak je všechny odvezli do nemocnice. Blázny bláznivý. Předávkovali se.
o 09.03.2011, 12:20 | Zephyr | Upraveno: 2011-03-09 12:21:15
-Hans- > nebudu ti vysvětlovat svoje pohnutky. Některé ani sám nechápu, ale určitě ti můžu říct, že si stojím za tím co jsem psal prve. Polemizovat o tom proč se jedno může a druhé ne nemá smysl. Já bych to neměnil, protože fetky nesnáším, a feťáci by to zase chtěli obráceně....
Stačí mi když potkám ty zmr*dy u nás jak jdou někde s motyčkou a flaškou vody kamsi do polí, ale jinak jsou na sociálkách a berou jen prachy od státu. Potom mi syn dojde večer dom, že ho před diskotékou domlátila banda feťošů, protože se zastal kamaráda po kterém chtěli prachy.
o 09.03.2011, 12:22 | Cenda
no ty vole, to jsou názory. Pro legalizaci nejsem v žádném případě, a to ani u mařky. Nejsem zarytej odmítač, pár běžných věcí jako mařka/skank, éčko a haš jsem párkrát vyzkoušel. I přes to je legalizace pěkná kravina.
o 09.03.2011, 12:39 | LukeFab
ani jedno není dobrý za volantem,asi tak.podle mě je horší teda alkohol jak trava
o 09.03.2011, 12:41 | ruffrider
dobře jí tak, náně
o 09.03.2011, 12:48 | Only_One
ty jo, neměla tam toho zrovna málo :-D taková malá dealerka
o 09.03.2011, 12:53 | -Hans-
Zephyr: Chápu tě:) Ale je to dost pokrytecký.

Smažky, který si píchaj, nebo šňupou, těm patří kulka. Ale 1, slovy jednu šanci bych jim dal. Detox, ale pokud začnou znova, tak kulku. O tom žádná.

Stejně tak mohl dostat od cikánů, nebo ožralů, protože se na něj špatně podíval. Ale chápu to, protože osobní zkušenost, navíc pokud jde o blízké, je dost silný argument pro ucelení názoru.

Cenda: Tak to fuj! Od chemie ruce pryč!

Ruff: :D Jo! Máš pravdu. Do školy to nepatří.
o 09.03.2011, 13:02 | aphex
Já bych všechny ty internety a počítače zakázal, uchyláci si akorát u nich honěj bambule ;)

Tady to je spolek mravokárců :)
o 09.03.2011, 13:04 | tykeev | Upraveno: 2011-03-09 13:04:55
Nazývat slovem "zabedněnci" ty lidi, kteří nepotřebují ke svému životu drogy, mi přijde jako názor poměrně scestný...
o 09.03.2011, 13:05 | choze
já bych fetky rovnou střílel!
o 09.03.2011, 13:16 | hanzz
To jsou názory jako za středověku :) Ale nedivím se, protidrogová politickomediální masáž funguje skvěle a tak všichni to téma strašně "znají" a moc tomu "rozumí".

Tak hlavně, že jste spokojení s tím, jak díky té prohibici prospěrují drogové mafie. To je moc fajn záležitost. A taky je super, že jste tolerantní k alkoholové kriminalitě, když se můžete zbláznit kvůli "smažkám". Ach jo...
o 09.03.2011, 13:27 | Kacko
hanzz: Za tu masaz muze i lobby firem prodavajicich alkohol. Zhluleni lide totiz malo piji.
A vyrobci marihuany tu zadne lobisty nemaji, takze logicky jentak legalizovana nebude.

Lide by se spis meli zamyslet nad tim, ze statu tak unika obrovske mnozstvi penez, ktere si ted vybere diky zvyseni DPH a dalsim reformam.

To same bordely. Ty bych taky legalizoval, zbytecne tim prichazime o penize.
o 09.03.2011, 13:32 | -Hans-
A ještě nezapomeňme zmínit hazard!
o 09.03.2011, 14:06 | Cenda
když tady na to koukám - v té poslanecké sněmovně asi taky hulí o 106 :-D
o 09.03.2011, 14:18 | hanzz
No, mně spíš přijde, že na něčem silným jede ta naše "pravicová" vláda. Bude to nějaká kombinace psychotropní drogy a heráku :)
o 09.03.2011, 14:57 | -Hans-
To se hoši pletete; jsou prostě jenom zkorumpovaný až na půdu.
o 09.03.2011, 15:32 | Zdeny60
Milý Honcke,

ty nevíš, co jsi napsal!

Já ti to tedy řeknu zcela polopaticky:

jakmile jednou tráva, jka říká dnes kdekdo, se stane zdrojem nelegálně vydělaných peněz ( a neříkejte mi, že to tak není), a de facto ještě vydělaných na poskozování zdraví druhých a v tomto případě dětí, tak nemám o čem pochybovat ani vteřinu. Za mně jednoznačně pálka jako v případě jakékoliv jiné drogy, která není regulována státem a nepodoéha maximálnímu zdanění.

tedy - ano, pokud je marihuana k něčemu prospěšná - tak prodej legální v lékárně jkao ostatní léky,koupí si ji ten, co ji potřebuje a je za ni tedy ochotne zaplatit, resp. musí za ni zaplatiti.

Legalizace M je zhola pustý nesmysl a výplod chorého mozku - ať to je poslanec či ministr a ať to mají v hholandsku či na Hawai, protože jakmile se povolí toto (tak, jkao jsou dnes legální cigarety a chlast), povede to ke stejným výsledkům - netřeba je uvádět.

Takže znovu říkám -jakmile se nědko nepřímo dotýká mých daní na to, aby léčil fťáky "nevinné" trávy, je to špatně a jsem absolutně impertivně proti. Jasný!! tráva netráva. tečka.

A očekávám obrovskou bouří nevole, ale prostě já to tak cítím. Nikdy jsem nekouřil a dokonce ani nezkoušel, jsem bez toho živ a sand ještě i trochu zdráv a tedy nevidím jakýkoliv sebemenší důvod, aby tohle svinstvo někdo musel užíavt a pak aby se nechal léčit jako závislák a lidská troska z mých daníé!! Tak to ani omyle,. Takže maximální tresty za výrobce, držitele a překupníky (delary). Howgh.
o 09.03.2011, 15:34 | Zdeny60
Na tohle vidím rudě jka bejk a překlepy nepřeklepy z jedný vody načiosto od plic. DROGY nemají v životě člověka absolutně místo.A když to můžu vydžet já, tak to musí vydržet i ostatní.

A jestli mě někdo chce nas*at - tak mi klidně začnětě argumentovat kou´řením. A pak se podívejte, jaké jsou výdaje na léčbu nemocí z kouření a jaké jsou příjmy z cogaret. Výdaje jsou nesrovnatelně větší a nechápu, proč mám ze svých poctivě yvdělaných peněz platit někomu operace atransplantace a sanatoria!!!!!!!!!
o 09.03.2011, 16:02 | JP
Vidim to stejně jako hanzz. Je potřeba se na to koukat z pohledu reálný nebezpečnosti pro "zdravou" společnost, ne z pohledu toho, jak moc to feťákovi samotnýmu může ublížit - to dneska o drogách každej ví a s tim rizikem do toho jde, stejně jako třeba do skoku z letadla bez padáku (s tim že ho před dopadem někdo chytne), ježdění rallye apod.

Zephyr: Chápu že to co se stalo synovi je pro tebe silnej argument, přesto mam pocit, že z toho vyvozuješ závěry, který nevedou k tomu, aby se tohle nestávalo. Právě naopak.

Syna zbili proto, že potřebovali peníze od jeho kamaráda? Zkusim se zamyslet nad příčinama, který k tomu pravděpodobně vedly.

- zdaleka nejdůležitější zájem fetky je sehnat si drogy. Souhlas?
- drogy sežene výměnou za peníze = potřebuje sehnat v první řadě peníze. Vzhledem k tomu, že je potřebuje pro naplnění jeho téměř jediný (a často akutní) potřeby, je pro získání peněz schopnej udělat téměř cokoliv.
- vzhledem k tomu, že celej "distribuční řetězec" okolo tvrdejch drog je ohromně riziková záležitost, lidi co mu je dodaj chtěj těch peněz hodně (za to riziko). Přitom výrobní cena v případě legální výroby a prodeje je prakticky zanedbatelná.
- z toho vyplývá, že feťák v drtivý většině případů neokrádá/nebije/nevraždí lidi proto, že by ho k tomu přiměly drogy (v tom smyslu jako že se chce třeba alkoholik pod parou rvát), ale proto, že na ně potřebuje shánět hromadu peněz.
- když bude stát dávka heroinu dvacku, feťák si prostě koupí dávku a někde se potichu nerušeně sjede (proč by někoho přepadával, když má svoje drogy na který prakticky nepotřebuje peníze?). Takhle to půjde pár let a pak skončí stejně jako by skončil tak jako tak.

Ano, měl bych problém s tim, aby se drogy prodávaly někde v sámošce, kde by k nim měly přístup prakticky i děti. Třeba s lékárnama a prodejem od 18 let už bych problém neměl. Myslim, že z pohledu dostupnosti pro děti by to byl naopak "pokrok", protože nějakýmu dealerovi na ulici je úplně šumák jestli prodává 12letejm dětem, nebo dospělý fetce. Jeho motivace jsou jenom peníze který na tom vydělá. Prodavačka v lékárně tuhle motivaci nemá a morálka jí prodávání drog dětem ani nepřipustí (narozdíl od báby v trafice která jim třeba cigára prodá). Další pozitivní efekt je, že ten dealer, potažmo nemalej příjem do jeho mafiánský kapsičky "uhyne", protože těžko bude vyrábět a prodávat levnější a zaručeně kvalitní drogy, jako se daj koupit v lékárně. Mafie přijde o podstatný příjmy (mimochodem v US vznikly největší mafie díky prohibici alkoholu) a díky tomu pak bude tvůj syn ve větším bezpečí jak před fetkama, tak před mafií. Kde v tom vidíš chybu kromě toho "mindsetu" ve smyslu "myslim si že je to špatný, takže by se to mělo zakázat a tim to zmizí"? Podotýkám že úvahy ve smyslu "když to bude levný a povolený, bude to dělat víc lidí" jsou jenom úvahy. Ty bys v případě legalizace šel zejtra do lékárny a tam si poručil platíčko metamfetaminu, protože je to povolený? Navíc já osobně nemam problém s tim, aby se třeba 2x tolik lidí ufetovalo k smrti, je to jejich volba, kterou maj i teď.
o 09.03.2011, 16:05 | JP | Upraveno: 2011-03-09 16:09:22
Zdeny60: A co takovej bůček? Víš kolik se z tvejch daní utrácí na léčbu obezity a sní souvisejících problémů (hypertenze, cholesterol a milion dalších...) a koukal jsi někdy kolik lidí tim problémem trpí (prakticky každej druhej)? Na "tvejch" daních to dělá mnohem víc než kolik stojej feťáci a kuřáci dohromady. Já třeba bůček nejim, podle mě nemá v životě člověka absolutně místo a díky tomu mam 80kg při 190cm. A když to můžu vydržet já, tak to musí vydržet i ostatní.
o 09.03.2011, 16:10 | -Hans-
Zdeny60:

Nevím, na kterého Honckeho to bylo, ale...

Na Marihuaně se samozřejmě nelegálně vydělává. Dnes. Nejen v ČR. Už spoustu let:) Vydělávají pěstírny a dealeři. Stát ne. V tuto chvíli je člověk postižen, pokud má větší, než malé množství, nebo je dealer, pěstitel apod.

Pokud myslíš léčení feťáků trávy, tedy jejich návyku, o tom jsem ještě neslyšel:) Marihuana není crack, aby bez ní člověk nedokázal být.
Leda tak léčení důsledků kouření jako takového. Ale to si nedokážu představit to množství, co by člověk musel vyhulit:) Když z jednoho špeka si zahulí klidně 5 lidí:) Ale budiš.
Zajímaly by mě náklady na léčení alkoholově závislých a vzájemné srovnání:)

Ty jsi tedy člověk, který žije v askezi. Nepije alkohol, nekouří cigarety, ani marihuanu, natož zbytek drog.
V životě sis nevzal a nesouhlasíš např.: vzít si prášek na bolest - Brufen apod. To je taky droga. Nebudu zmiňovat Kodein - opiát - na lékařský předpis apod. Prášky na spaní...

Chápu to dobře? Nerad bych se tě dotknul:)
o 09.03.2011, 16:42 | Zdeny60
Hoši, nepřesvědčujte mě. nemáte šanci mi to vyvrátit.

tak po pořadě:

za A) na bůčku se NIKDO neobohacuje na úkor druhých. Toto bys mohl tvrdit o másle, sýrech, uzeninách, sladkostech a další ch potrvainách. To za prvé.

Marihuána je pouze počátek v řadě - napřed je to "tráva, za chvíli LSD či heroin...

S jakoukoliv drogou roste kriminalita - to s bůčkem jaksi prokázáno není. VBůček nepodporuje nárůst kriminalůity v tom duchu, že když chci bůček a budu na něm závisly (což se ještě NIKDY nestaloé) nemusím uít tím pádem loupit, zabíjet a podobně.

Od bůčku nikod nikdy nechytnul nikod HIV, jkao například od feťoky stříkačky. Bůček nikdy nikomu nezůsal zapíchnutý v řiti v metru, jkao u nastražené infikované jehly - opět na vině drogy. Marijánou tomžačalo...

V Askezi nežiju. jen k životu nepotřebuji to, abych se musel dostávat do nějaké extáze drogou či kouřením. Ano, občas si dám pivo nebo trochu kořaly, ale tím to vadne a hlavně - k životu ji NEPOTŘEBUJI ( i když vědecké studie již xkrák dokázalay, že střídmé pití alkohlu má prokazatelně pozitivní vliv na zdraví člověka) .

Hans: rozlišuj, co JE NUTNOST a co ej ZBYTEČNOST/HAZARD: když nemohu spát, jde o poruchu. Tu léčí odborný lékař a VĚTŠINOU to jde zvládnou rozborem širších souvislostí a odstraněním příčiny. DROGU k tomu nepotřebuji. Žádnou. Neslyšel jsem, že by se někdy nemoc léčila například heroinem nebo jiným svinstvem, které získám na lékařský předpis veřejně. Nebudeme sem plést pervitin - to je opět pouze jen příklad toho, že někdo chtěl zbohatnout na jiných.

Jen k tomu bůčku: ano, bez něj se dá zcela klidně žít a mně osobně taky vůbec nechybí,. Bohužel, bůček je to POSLEDNÍ, na co umřeš. Ale mně vadí princip - někdo bohatně na slabosti druhých (od dětí, což je nejhoší) počínaje a po slabochy, kteří trpí duševní slabostí, konče....

Tak já tuto debatu zakončuji tím, že DROGA jako takvá, tedy ne regulérně ordinovaná lékařem, enmá v životě normálního člověka místo.

Jinka s mechanizmem shánění peněz a kriminalitou jednoznačně souhlasím. DROGA = KRIMINALITA. To je moje (možní černobílé) vidění nutnosti používat k životu drogy, ať trávu, či jiné... O možnosti, že mě nějaký "trávič" zabije v autě, na chodníku a pod. nerad mluvím,. Na rozdíl od chlastu, ještě policie nemá jednoduché a jednozńačné prostředky odlišit, když je někdo pod vlivem návykových látek, kam mariána rozhodně patří. O tom, jak působí na chování člověka by mohli vyprávět ti, co tohle svinstvo berou.
o 09.03.2011, 16:46 | Zdeny60
Hans: tvá citace:Ty jsi tedy člověk, který žije v askezi. Nepije alkohol, nekouří cigarety, ani marihuanu, natož zbytek drog.
V životě sis nevzal a nesouhlasíš např.: vzít si prášek na bolest - Brufen apod. To je taky droga. Nebudu zmiňovat Kodein - opiát - na lékařský předpis apod. Prášky na spaní...

Chápu to dobře? Nerad bych se tě dotknul:)

Je to dogma. Nic víc. Samosebou že každý normální člověk v mém věku už občas potřebuje léky. Bohužel. Ale věř, že neberu ani jeden, po kterým bych ztrácel sebekontrolu, rozhodování, atd..., což už trávě říct nejde.Ale neznám fakt nikoho, koho by například nebolela záda )úplotýnky) jakožto důsledek "zdravého života" a šel to léčit trávou. Fakt ne. Nebo něčím silnějším.

Takže léky, které potřebujeme a trávu, kterou nepotřebujeme, nelze srovnávat.

Prostě, je to jasný.
o 09.03.2011, 16:52 | Cenda
Zdeny, mluvíš (nebo spíš píšeš) mi z duše.
o 09.03.2011, 17:24 | Prady2
Chodil jsem na uměleckou průmyslovku, a tam kdyby přivedli toho hafana, tak by zatancoval kozáčka a uštěkal by se k smrti. Mě to naštěstí minulo... A pardon, ale když jsem viděl co se dělo s lidma, který neměli jeden den hulení, tak to prostě nebylo normální.
o 09.03.2011, 17:41 | JP
Zdeny: Hochu, já se tě o ničem přesvědčit nesnažim, z předchozích zkušeností vim, že to nemá smysl zaprvé proto, že je ti 60 a víš všechno nejlíp a zadruhé proto, že většinu tvojí osobnosti řídí emoce, takže konkrétně my dva se na něčem shodneme z principu jen výjimečně.

Jaktože se na bůčku nikdo neobohacuje? Co řezník? Supermarket? Myslíš že to dealujou zadarmo? Samozřejmě že se to dá říct i o másle apod., bůček byl jenom příklad.

S jakoukoliv drogou roste kriminalita? Já jsem přesvědčenej že je to jinak - S jakýmkoliv zákazem roste kriminalita. A to úměrně tomu, jak moc velká je po tý zakázaný věci poptávka, resp. jak moc se vyplatí ten zákaz obcházet. Proč neroste kriminalita třeba s práškama na spaní? To je droga, která se vyrovná mnoha jinejm, který jsou zakázaný. Konkrétně tu tvojí strašlivou "Marihuánu" předčí Zolpidem (účinná látka většiny současnejch prášků na spaní) úplně ve všem.

Bůček že je to poslední na co umřeš? Tak to jsi právě kamaráde těžce mimo mísu:D. Obezita a špatný stravovací návyky jsou nejčastější příčinou např. rakoviny tlustého střeva, na kterou třeba za rok 2005 v ČR zemřelo 4332 lidí. Už jenom proti týhle jedný drobnosti se můžou jít feťáci zahrabat a klidně vzít s sebou i oběti všech dopravních nehod - proti bůčku jsou to podružný problémy. A to je jenom tahle jedna věc, vůbec nemluvim třeba o cukrovce, srdečních chorobách a tak dále a tak dále, tam budou ty čísla bohužel ještě mnohem vyšší. Samozřejmě, ne za všechny případy může špatný stravování, ale jde o hlavní příčinu.
o 09.03.2011, 17:53 | JP
Potřebujeme nepotřebujeme... Podle tohohle principu by bylo nejlepší řešení, kdyby tě v porodnici napojili na umělou výživu, zavezli do skladu lidí a tam bys žil třeba 80 let v kleci až do smrti. Nic jinýho než vzduch, živiny a vyprazdňování k životu nepotřebuješ. Vlastně...nebyla by to pro tebe pohoda (jsem teď zděšenej, protože to vážně neberu jako řečnickou otázku)?
o 09.03.2011, 18:08 | -Hans-
Zdendo, nechci tě přesvědčovat a obracet Tvou víru. Jen vyvrátit polopravdy a mylné předsudky, které zapřičiňuje nejen tvá neznalost.

Doporučuji porovnat Marihuanu a TVRDÉ drogy:) Je mezi nimi velký rozdíl. Už jsem je zde popsal. Kritéria jako návykovost, následky apod. Doporučuju ti zjistit informace, než vynášet divoké soudy a argumenty, které jsou poněkud velmi krátkozraké a pokrytecké. Nevadí. Chápu, že se bojíš toho, co neznáš a tím i odmítáš přijmout realitu:) To je lidské.

Ty: Marihuána je pouze počátek v řadě - napřed je to "tráva, za chvíli LSD či heroin...

Větší blábol a klam jsem neslyšel:D Názor z dob dávno minulých:) Na tohle klidně zapomeň:)))

K těm drogolékům:) Neznáš Kodein? Najdi si to na wikipedii:)

Piješ alkohol, takže občas konzumuješ drogy:) Ale ty "správné":D Navíc požíváš drogu, na které se dá získat těžká fyzická závislost s fatálními následky.
Nikdo netvrdí, že jsi notorik, nebo, že jím budeš. Stejně tak netvrď, že kdo si občas zahulí, je závislý feťák a smažka, co skončí na heroinu apod.

Marihuana se používá např. v Kanadě legálně jako doplněk k chemoterapii - se špičkovými výsledky. Doporučuji ti něco si přečíst. Tuším i BBC natočila několik dokumentů z nemocničního prostředí. Opírají se o reálné výsledky a ne o falešné předsudky. Jeden běžel i na Z1(tv stanice, která už není) asi půl roku zpátky.

Pokud ti vadí, že na Marihuaně někdo bohatne, tak ji zlegalizuj, pořádně zdaň a budeš z toho mít prospěch i ty; tedy stejný jako z prodeje drogy alkoholu a drogy cigarety.

Jak víš, že člověk, který je pod vlivem THC vždy ztrácí sebekontrolu a rozhodování?
A opilec tímto netrpí?
Ale ty piješ málo:D
A to všichni hulej do předávkování?

To, že nepotřebujeme trávu:D Protože neznáš její využití, neodsuzuj jí. Ale to jsme zase u neznalosti a krátkozrakosti...

Ničím tě nechci urazit, neber to prosím osobně.
o 09.03.2011, 18:25 | TROY
hansovo oblíbené téma ;) - drogy
o 09.03.2011, 18:29 | -Hans-
Troy: Nebo spíš vyvracení bájí, mýtů, polopravd, báchorek, plků a lží:)
o 09.03.2011, 18:32 | tykeev
No, bohužel většina omladiny odsud ze sídliště, co běžně hulí trávu a nepřijde jim divný to hulit přímo ve vchodě do baráku... tak u nich sleduju, že se začínají bavit čím dál tím horšíma věcma - různý houbičky a podobný svinstvo.
Někde prostě začít musej a když jim stát ukáže, že hulit trávu je normální, ty hranice se prostě posouvají... bohužel.
Já jsem jednoznačně proti legalizaci (mimo lékařského využití)
o 09.03.2011, 18:57 | Kesam
Tráva je v pohodě sem hulil jako krávo asi 6 let vkuse :-)ted už asi 6 let nehulím ale sem tam si fouknu když sme na pivku :D
o 09.03.2011, 18:58 | Kesam
Jo a jen tak do tématu v 2háku nás chytli jak hulíme na šatně na praxy takže 2ky schování a podmínečné vyloučení :D
o 09.03.2011, 18:59 | -Hans-
Dobrá poznámka, ale nelze paušalizovat; šmejdi byli, šmejdi budou. Ale kůli spratkoj, kterej nemá vychování a úctu, odepírat lék někomu, kdo ho potřebuje a využil by ho...

Nebudu tady psát příběh o zakázaném ovoci.

Třeba "uživatel Cenda" tady psal, jak hulil marihuanu, hašiš a polykal extáze. Dnes píše, že je čistý a nepsal nic o léčení za naše peníze a trvalých následcích. Asi toho moc nespolykal:)) Dnes je velmi proti tomu.

Rodiče by měli vychovávat své děti a nehonit se např tolik za mamonem. Vychovávat dialogem a ne zákazem; pak by třeba nebyli smradi zhulený ve vchodě, protože doma je peklo a fotr leží vožralej v obyváku po tom, co se zhádali s mámou apod. Zas z toho nechci dělat kovbojku:)

Ale spíš bych hledal příčinu, mluvil o tom, než jen hloupě zakazoval...
o 09.03.2011, 18:59 | Kamil
Kesam - to vysvětluje to, proč se mi tvoje příspěvky tak těžko čtou :-D joke
o 09.03.2011, 19:02 | JP
No vidiš, 6 let hulení a z mozku to vymazalo jenom interpunkci, mede. Jsou i horší věci:D
o 09.03.2011, 19:07 | -Hans- | Upraveno: 2011-03-09 19:09:23
Kesam: loool, možná spíš rofl :D

Kamil a JP: MEGAROFLLLL:D:D:D:D
o 09.03.2011, 19:16 | ABERTO
Slečna to může hrát na sběratelský kousek zakoupený zcela legálně v Amsterdam shopu. Toto je teprve nářez chodit si pro fet jako pro rohlíky do krámu. Rok zpátky mi vyprávěl známej z Irska jak se tam dá koupit hulení, tablety, prášky normálka v trafice, jakmile to zakážou jsou hned na trhu jiný ... a ejhle už to máme i doma :-)
o 09.03.2011, 19:19 | -Hans-
Tak doporučuju zhlédnout toto:

09.03.2011, 09:40 | Paczqo
o 09.03.2011, 19:31 | ABERTO
-Hans- já koukal na ten Amsterdam shop kterému dělají reklamu v TN na Primě každý den. Je to mazec ! 2roky vedle v baráku borec vařil, kdo něco podobného nezažil, tak si ani nedokáže představit ten bordel a póvl co se kolem motal. Hlásil jsem to na PČR xkrát a nebýt toho, že o barák přišel, vaří v něm vesele dodnes ...
o 09.03.2011, 20:32 | Zdeny60
"Zdeny: Hochu, já se tě o ničem přesvědčit nesnažim, z předchozích zkušeností vim, že to nemá smysl zaprvé proto, že je ti 60 a víš všechno nejlíp a zadruhé proto, že většinu tvojí osobnosti řídí emoce, takže konkrétně my dva se na něčem shodneme z principu jen výjimečně. :

60 znamená rok narození ==> 51 let. Ne zcela senilní stařec, ale dost zkušený životem.

"
Jaktože se na bůčku nikdo neobohacuje? Co řezník? Supermarket? Myslíš že to dealujou zadarmo? Samozřejmě že se to dá říct i o másle apod., bůček byl jenom příklad."

Pokud prodej potravin (tedy životní nutnosti) posuzuješ takto, tak se asi opravdu neshodnem. ty snad děláš za darmo? pak máš asi už ten dávno vysněný komunismus :-)

""S jakoukoliv drogou roste kriminalita? Já jsem přesvědčenej že je to jinak - S jakýmkoliv zákazem roste kriminalita. A to úměrně tomu, jak moc velká je po tý zakázaný věci poptávka, resp. jak moc se vyplatí ten zákaz obcházet. Proč neroste kriminalita třeba s práškama na spaní? To je droga, která se vyrovná mnoha jinejm, který jsou zakázaný. Konkrétně tu tvojí strašlivou "Marihuánu" předčí Zolpidem (účinná látka většiny současnejch prášků na spaní) úplně ve všem.""

Myslíš si, že prášek na spaní si bere někdo bez důvodu?? Nevím jak ty, ale zdá se mi to dost podivné. Já si beru STilnox, když mně pod oknem štěká sousedova čuba. Stačí mi půlka, spím a ráno vyskočím do růžova.

Jde o to, srovnávat to, co potřebuješ a co nepotřebuješ. Mně pořád vychází, že něco polykat, čichat či hulit je něco, co fakt k životu není třeba a užití toho je jen výsledek nudy, prázdnoty a bezcílnosti. Prázdné duše. Rozpaclosti. Frajeřiny. A blbosti.

Hans:

""Marihuana se používá např. v Kanadě legálně jako doplněk k chemoterapii - se špičkovými výsledky. Doporučuji ti něco si přečíst. Tuším i BBC natočila několik dokumentů z nemocničního prostředí. Opírají se o reálné výsledky a ne o falešné předsudky. Jeden běžel i na Z1(tv stanice, která už není) asi půl roku zpátky.""
O pozitivním vlivu aktivní látky z marihuany vím opravdu hodně dlouho. A věř mi, když mi v roce 2003 umírala mám na rakovinu , tak jsem sháněl všechny potřebné informace. Bohužel, nejsme v Americe. V tom jsem splu za jedno. jenže my zaměňumeme léčivé používání, když to je třeba a používání z výše uvedených důvodů (já tomu říkám, že blbostí už neví co by a jak by) - to je rozdíl, nemyslíš??

""Pokud ti vadí, že na Marihuaně někdo bohatne, tak ji zlegalizuj, pořádně zdaň a budeš z toho mít prospěch i ty; tedy stejný jako z prodeje drogy alkoholu a drogy cigarety.""

V tomhle se neshodnem. Nikdy a za žádných okolností. Z A K Á Z A T a tvrdě trestat výrobce, dealery a de facto pak i uživatele. O chlastu bychom ohli dlouhosáhle debatovat....

JP:
""To, že nepotřebujeme trávu:D Protože neznáš její využití, neodsuzuj jí. Ale to jsme zase u neznalosti a krátkozrakosti..."" Budeš se divit, staromódní opravdu nejsem, navíc jsem VŠ chemik, takže o těchto látkách opravdu dost vím, a vím toho dost na to, abych si udělal závěr, kde to začíná a kde to - bohužel ve většině případů pak končí... Nic ve zlým, ale ten, kod vědomě užívá trávu (což je jen začátek), tak prostě nemá u mě šanci se nijak a ničím ospravedlnit.

""Rodiče by měli vychovávat své děti a nehonit se např tolik za mamonem. Vychovávat dialogem a ne zákazem; pak by třeba nebyli smradi zhulený ve vchodě, protože doma je peklo a fotr leží vožralej v obyváku po tom, co se zhádali s mámou apod. Zas z toho nechci dělat kovbojku:)

Ale spíš bych hledal příčinu, mluvil o tom, než jen hloupě zakazoval...::
NAPROSTÝ SOUHLAS!!!! Stačí se podívat ve větších městech po setmění kolem sídlišť a vše je jasné jka černé na bílém. Naštěstí mně se podařilo své děti (dvě) vychovat tak, že mám téměř 100% jistotu, že tuhle kapitolu jsem vyřešili jednou provždy a jsem nesmírně rád. Není nic horšího, než když zoufalí rodiče musí pak hledět na své děti coby trosky, zdeptané přeci tou neškodnou travičkou, nějakým tím pivíčkem nebo nějakou tou tabletkou. jenže, když ony (ty děti) by byly přeci v partě tak nemožné, totálně OUT, to přeci nejde, si nezahulit a nezdekovat, no ne??

V tomto ohledu (tedy užívání drog včetně trávy a tam počítám i kouření a denní pití alkoholu) jsek silně ortodoxní a prostě svůj názor nezměním. V rodině nikod nekouří, nepije (mimo občas jkao obvykle) a nic neber a jsem relativně spokojení a šťastní a fakt necítím ani tu nejmenší potřebu něco zkoušet či brát.
A jak říkám, a už jsem to i psla hned nahoře, mimo lékařské cílené a regulované užití určitách drog (jakožto například morfia) aboslutně totálně a zásadně kategoricky odmítám jakoukoliv diskuzi o těchto látkách, resp,. jejeich legalizaci. Jsou prostě pro život nepotřebné. Kdo tvrdí opak, není v pořádku.

o 09.03.2011, 20:45 | Proffesor_W | Upraveno: 2011-03-09 20:46:47
No jeste ze ten chlast a cigara jsou tak strasne dulezity, pomahaji nam k lepsimu zdravi, deti je nekonzumuji a nikomu to neublizuje a vsechno je to tak strasne krasny, nikdo na to neumira. Pojdme se chytnout za ruce a zatancit si na ruzovem oblacku obklopeni bilyma jednorozcema a modryma kvetinkama. Svet je dokonaly.

Travu jsem hulil a alkohol pil, takze mam plne pravo porovnat nasledky.
Po chlasu - prazdna penezenka, zvratky, krev (nevim kde se vzala, asi jak sem sebou slehl nekde), poblity autobus, nablito v rybniku, poblity hajzl, druhy den mega boleni hlavy a cely den promrdany lecenim se z kocoviny. A cca 6 hodin si nic nepamatuju.

Po trave - hodinu lezeni a cumeni na mraky a tlemeni se tem tvarum. Po cca 2 hodinach opet normalni stav.
o 09.03.2011, 21:00 | JP | Upraveno: 2011-03-09 21:06:15
Nezlob se, nemam čas to číst celý...

1. Za ten věk se omlouvám, měl jsem pocit, že jsi tu i psal, že je ti 60. Moje chyba:)

2. Samozřejmě že nepracuju zadarmo, nechápu jak jsi to z toho vydedukoval. Obohacování je prakticky synonymum ke slovu vydělávání. Nevidim rozdíl v tom, jestli by se lékárna obohacovala na prodeji pervitinu, nebo tvýho stilnoxu (pro upřesnění - obojí je pro mě po všech stránkách v pořádku). Vysněný komunismus? Kdybych byl bolševik, tak bych se toho naopak snažil co nejvíc zakázat pod drakonickými tresty (předevšim to co se mě vůbec netýká, ale prostě se mi to jenom nelíbí), používal často slova jako obohacovat a podobný.

"Z A K Á Z A T a tvrdě trestat výrobce, dealery a de facto pak i uživatele" - Přesně to se teď děje a očividně to nějak nefunguje, takže v tom přístupu asi bude nějakej problém. Nefunguje to úplně stejně jako na silnicích - Z Á K A Z Y a tvrdý tresty narostly za posledních 5 let naprosto zásadně a výsledek neni z pohledu bezpečnosti naprosto žádnej.

Jinak to jestli ty kouříš, fetuješ, chlastáš nebo děláš něco podobnýho pro mě vůbec nehraje roli, já ti vůbec nemam potřebu kecat do toho co si se svym tělem uděláš. A už vůbec necejtim potřebu něco ti zakazovat jenom proto, že se to MĚ nelíbí. Nemam naprosto žádný právo ti přikazovat jak naložíš se svym životem, to maj částečně tak maximálně tvoji rodiče, potažmo nejbližší. Já jsem taky zarytej nekuřák (kouření vůbec nechápu), trávu jsem nikdy nehulil, tvrdý drogy vůbec, pivo nepiju protože mi nechutná, tvrdej alkohol 2x za rok (taky mi nechutná). Ale nemam potřebu někomu nařizovat aby byl stejnej, když se mě to netýká.

"když ony (ty děti) by byly přeci v partě tak nemožné, totálně OUT, to přeci nejde, si nezahulit a nezdekovat, no ne?" - ale proti tomu přece nikdo neprotestuje, já vůbec neřikám že maj děti fetovat jak se jim zachce, chlastat od pěti do blití apod., nebo že se mi ta představa líbí, já jenom vysvětluju, že zákazem se toho nijak nezbavíš. Přijde mi, že žiješ v představě, že když se něco zakáže, tak ten problém prostě zmizí, což prostě v reálnym světě nefunguje a potvrzuje se to každej den.
o 09.03.2011, 21:12 | Rajdlos
ROFL nemam rad absolutne drogy, ale obcas se napiju te nejnavykovejsi latky, ktera se tak uzasne zdanuje a ma jednu znejdestruktivnejisch vlastnosti pro cloveka, na noc si zobnu prasek na spani, jinak drogy opravdu k zivotu neotrebuju :) Zdeny opravdu ROFL
o 09.03.2011, 21:47 | lukee_cz
rajdlos: musis rozlisovat Zdenyho drogy vs. drogy ostatnich "smazek" :) ty tam snad NEVIDIS ten rozdil? :)
o 09.03.2011, 22:02 | Cenda | Upraveno: 2011-03-09 22:03:49
Hanz, ty vole, ze mě děláš smažku :-)))) vyzkoušel jsem, jako hodně lidí, sem tam se dal špek v bandě. Travka mi nedělala dobrý stavy, haš to samý, éčko jsem dal na párty, ale nepolykal tuny, jen vyzkoušel. Za to pár kamarádů hulilo dost, někteří skutečně přešli na tvrdší s menší nebo větší mírou - a to cca polovina, což mě fakt netankovalo. Navíc dlouhodobý kuřáci ganži měli za necelej rok vymetenou palici a nedalo se s nima normálně mluvit (pokud tě netankuje téma, jestli se dá žrát hovno, nebo jak budem tvořit místní gang a kdo co bude prodávat). Byli to dřív naprosto normální kluci.
Nevim, co hulíš. Ale to, co se dostalo ke mě, byly většinou dobrý modely a dalo by se to v chlastu přirovnat min. k pěti-šesti pivkům po pár práskách. Alkohol si dám klidně jen na chuť, ale po hulení jsem byl vždycky "mimo".

Mj. i proto jsem byl tehdy a pořád jsem striktně proti legalizaci. Vim, co to udělalo s dobrým kámošem, když to nedržel v mezích. A to je daleko snažší, než u chlastu.

Mj, jak vyplývá z oblíbené relace nabídka-poptávka, kde se bere mj. ve zřetel i cena, spotřeba drog by s nižší cenou a lepší dostupností stoupla. V tomhle případě dost výrazně.
o 09.03.2011, 22:03 | Luke_288
někteří jste moc úzkoprsí. to, že marihuana je jen přestupní stanice je hloupost kterou jsem si myslel že už všichni pochopili. sám jsem jí zkusil asi 3x, nic to se mnou neudělalo, nemám další potřebu.pár let jsem kouřil normál cigára, už asi 2roky nic (naštěstí, když jsem teď viděl, kolik stojí marlbora a za kolik jsem je kupoval já), alkohol jsem taky dost omezil, spíš jdu jen na pivko a jak už tady padlo, daleko víc mi vadí vožralí kokoti než vyhulený hlavy...
o 09.03.2011, 22:12 | Proffesor_W

foto k příspěvku  od Proffesor_W

o 09.03.2011, 22:15 | Kesam
Profesor:Naprostej souhlas rád si vzpomenu na to jak sme z bandou vyrazili v neděli na podzim kdy bylo krásně sebou psy hakyse a tam sme sedli do kola tak 8 lidí vyhulili sme 3 brka a plácaly se tam, 3 hodky nikoho sme neobtěžovali a pohoda :-)
AS ještě si pamatuju jak sme v hospodě dopili a šli ven hulit a dělat nějaké píčovinky venku ale do hospody se nikdo nevrátil aby to nikdo nevěděl dneska se hulí před hospodou na schodech každej na to sere před 10 lety sem nikoho neviděl veřejně někde hulit někde na ulici:(
o 09.03.2011, 22:17 | Kesam
Profesor:než sem to sesmolil tak je to reakce na ten 2 příspěvek ne na tu bábu :-)
o 09.03.2011, 22:35 | -Hans-
Stejně; každý si to musí v hlavě srovnat sám a záleží na každym - co a v jaký míře bude, nebo nebude jíst, pít, kouřit, polykat atd.

Jestli bude ovce, nebo osobnost, či nějaký číslo ve statistice.

A jako na silnici platí, že čára není zeď, ani v životě se lidi normami a příkazy striktně řídit nebudou.

Každý má právo volby. Jsme svobodní lidé.

Následky si každý nese sám.
o 09.03.2011, 23:02 | vypuk
V tomhle státě a nejen tu je to podle pravidla "zakázané ovoce nejlépe chutná"...

Zdeny60 - jestli si myslíš, že si tvé děti nedaly ani šlučíčka, tak nevím jestli jsi normální (nic proti). Osobně až budu mít děti, tak asi na 90% udělám jednu věc - chceš zkusit pití? Tady máš litr vodky(nebo něčeho jiného), za večer to stáhneš až na dno... Chceš zkusit hulení? Zhul si tu brko -> a pak mi dej ráno vědět, jak ti je... Prostě jim to nějakým způsobem znechutit. Jak se zakazuje, je pak problém v tom, že to chcou zkusit, i kdyby podvědomě.

A k tomu hulení samotnému - mám spolužáka, který hulil před/během/po škole, prostě šel do školy - dal si brko, byla velká přestávka - dal si sklo, šel ze školy - ubalil pořádné brko. A teď? Hlava nehorázně vyhulená, furt samé tekno a teknivaly(nechci nikomu kecat do hudby, no v tomto případě bych tam dal uvozovky), normálně se s ním mluvit nedá - člověk mluví o vážných věcech a na oplátku se mu dotyčný směje jak idiot a na otázku "čemu se směješ?" odpovídá většinou "nevím".

Znám takových dost, ale nejvíc mě dorazil jeden z práce, který pořád "jenom hulení, nic si do žíly píchat nebudu a do nosu mi nesmí nic" a pak začal ujíždět na kokainu a jiných věcech. Ale pozor - to jenom kvůli babě ;)

Marihuanu zlegalizovat? Možná, ale udělat to jako s alkoholem, akorát těžší postihy. Nejvíc mě dorazila od toho bývalého spolužáka věta "dám si jedno brčko na cestu domů, sedám do káry a jdu se kochat krajinou"... Za chvilku snad uvidíme imrvére zhulené "mrtvoly" - jinak se snad ani nedá nazvat ten stav zhulenosti za volantem...
o 09.03.2011, 23:07 | X-sat (M)
Nekonečné téma :-) Nedá mi to nenapsat:

Cigarety... špatně
Alkohol... špatně
Automaty... špatně
Drogy... špatně

ale stanovit hranici prostě NELZE
o 10.03.2011, 00:48 | Kesam
X-sat:Taky přesný.
o 10.03.2011, 06:12 | Zephyr
těžko přesvědčíte lidi kteří s tím mají negativní zkušenost ať už z jakékoliv strany (uživatel, oběť uživatele ....) o tom že je to neškodné.
Vím že moje 2 starší děti už to zkusily a mluvili jsme o tom. Naštěstí mají rozum a sami řekli že je to špatně a že už nikdy víc. 3tí dcera, která je teď v pubertě, tak u té mám trochu strach, protože dost podléhá vlivu okolí. Ale snad to zvládneme. Nejvíc mi dělá starosti malej. Protože kdyby se to zlegalizovalo tak pro mě bude obtížnější ho uhlídat. Ale na to je ještě čas a doufám že k tomu nikdy nedojde.
Pro doplnění: znám ve svém okolí pár lidí kteří to hulí a můžu říct že je to ovlivňuje významnou měrou.
Ono když se někdo během pohřbu směje je trošku divné ......
o 10.03.2011, 06:28 | endru.ondra
Tohle bude věčné téma, jako co je lepší diesel nebo benzín. Ano jsem pro legelizaci, ucpeme státu kasu z daní. A né nejsem tedko jim povolíte trávu tak ono je to nebude přitahovat ale budou chtít něco víc. Na tohle nejde říc jednoznačná odpovědět.
o 10.03.2011, 06:47 | Honcke | Upraveno: 2011-03-10 06:48:56
endru ty sis taky trošku čoudnul po ránu ne?Četl jsem to po tobě asi 3x,ale pořád nechápu co jsi měl na srdci:-)
edit:ale jo,už se v tom začínám orientovat:-)
o 10.03.2011, 08:12 | endru.ondra
honcke: nn jsem po noční tak to nějak nechce myslet:)
o 10.03.2011, 08:34 | hanzz
Ten, kdo napíše "Marihuána je pouze počátek v řadě - napřed je to "tráva, za chvíli LSD či heroin..." se tak automaticky diskvalifikuje z jakékoli diskuse o drogách. To je prostě čiré tmářství a důkaz toho, že tomu absolutně nerozumí.

Děkuji JP, že rozvinul a doplnil moje argumenty. Dá se zopakovat jediné, díky naší velice špatné politice vůči některým látkám, které nyní označujeme jako nelegální drogy, trpí celá společnost. Veškerá negativa padají na nás, positiva takové politiky směřují k organizovanému zločinu. Pohoda... My pro strom nevidíme les. Ale to bohužel není jediný příklad takového pokřiveného a úzkého vidění reality.

o 10.03.2011, 09:33 | Zephyr
hanzz>
jsou věci kterým ani rozumět nechcu. Prostě je to zlo. Tak proč to pitvat a snažit se o legalizaci?
Pořád si stojím za tím že se snažíte zlegalizovat !!!ZNEUŽÍVÁNÍ!!! omamných a psychotropních látek.
O lékařském využití jsem se už zmiňoval víš, proti tomu nic nemám.
Nechcete třeba zlegalizovat pedofilii?? Vždyť většina těch úchyláků se jen dívá na obrázky a honí si u toho bambulu. Ale ono jim to časem přestane stačit a snaží se o další metu ......
o 10.03.2011, 10:07 | Vencaf
JP:
dovolím si reagovat a nesouhlasit s tímto:
""Z A K Á Z A T a tvrdě trestat výrobce, dealery a de facto pak i uživatele" - Přesně to se teď děje a očividně to nějak nefunguje, takže v tom přístupu asi bude nějakej problém. Nefunguje to úplně stejně jako na silnicích - Z Á K A Z Y a tvrdý tresty narostly za posledních 5 let naprosto zásadně a výsledek neni z pohledu bezpečnosti naprosto žádnej"

Žil jsem 25 let v Praze na Jižňáku, 10 let pracuju v centru Prahy. Několik bývalých spolužáků těžce uletělo na drogách a někteří jsou již po smrti. Když vyjdu z práce na ulici a tady se motají vysmaženci, někteří z nich usínají ve stoje, plný ksichty boláků a modrý ruce, holky, který vypadají jako reklama na smrt, a koukají, co se dá kde ukrást aby bylo na fet, protože už ani jako šlapky nic nedostanou kvůli tomu, jak vypadají. Když jsou kolem nich policajti, dívají se na druhou stranu a dělají, že nic nevidí, aby se s nima nemuseli špinit. Skoro obden se tady pokusí nějaký fetky něco ukrást, ale všichni to už berou jako součást běžnýho dění. Takže žádnou represi opravdu nevidím, jen obcházení problémů.
Jsem zastánce toho, aby byl každý narkoman na rok zbaven svéprávnosti, umístěn do vězení s odvykací léčbou a pracovním režimem a po roce mohl dostat další šanci, jestliže je schopen propuštění do normálního života. Bylo by to nejlepší řešení jak pro ně, tak pro společnost. Ale bohužel, to bychom omezili jejich práva, to přece nejde, radši budeme tolerovat šíření žloutenky, kriminalitu a pohazování jehel všude možně.
o 10.03.2011, 10:12 | Kacko
Zephyr: Jasne proc se o to taky nejak zajimat, kdyz staci mit naprosto zcestny nazor a nevnimat realitu.

Proto vsichni motorkari jsou darci organu jezdici jak hovada, majitele audi a bmw naprosta prasata. Audi TT vlastni jen buzici a Hummera maji lidi s malym p...
Taky naprosto kazda blondyna je uplne tupa, ajtaci jsou umasteny typci v backorach a kamionaci tlustosi. Rikali to totiz ve zpravach, áno.
o 10.03.2011, 11:06 | endru.ondra
kacko: pěkný spusta lidí škatulkuje :(
o 10.03.2011, 11:14 | Boďa
A co třeba takový náboženství?
Lidi maj vypláchnutý mozky a ani nemusí nic šnupat, kouřit, píchat, lemtat... :-)

Zakázat, zakázat... kolik je věcí zakázanejch... a dodržujou se? :-)
Chlast za volantem je zakázanej, ale lidi stejně jezdí vožralý...
Spíš informovat a člověk se zdravým rozumem by si měl udělat názor, co si může dovolit. Jasně nějaký pravidla bejt musí a vyplinou z toho...
Ale co to je "zdravej rozum" :-)
o 10.03.2011, 11:24 | Zephyr
Kacko> podle mě máš zcestný názor ty.
Nebo tobě to snad přijde jako normální????
Popřemýšlej o tom co tady prosazuješ. Podle tebe je normální legalizovat fetování?
o 10.03.2011, 11:38 | Harryp | Upraveno: 2011-03-10 11:41:20
09.03.2011, 18:32 | tykeev (P) : Souhlasím, je to jen první krok k daleko větším svinstvům a problém je, že to nehulí doma (jako mají zdejší přispěvovatelé v úmyslu- tam by to asi nikomu zásadně nevadilo), ale veřejně na veřejných místech, kde to vidí děti atp. a jen to přispívá k tomu, že to "zkusí" taky...

Naopak nechápu proč soudit lidi, kteří si vyrobí doma krém na klouby atp.

o 10.03.2011, 12:36 | Luke_288
zephyr: podle mě je to stejný s alkoholem- v lékařství má taky svoje využití, v průmyslu taky, tak proč ho pít? není to taky zlegalizované zneužívání?
o 10.03.2011, 13:04 | Zephyr
nepil se alkohol, ještě dávno před tím, než ho začaly používat v lékařství a průmyslu?

Stejně tak se ale používaly některé halucinogeny při šamanských obřadech. Ovšem ne hromadně, ale požil je jen šaman.

Ach jo. Nechápu proč to pořád obhajujete? Jedině snad že by jste sami hulili nebo si něco píchali. Potom bych to "chápal".
o 10.03.2011, 13:30 | Luke_288
Stejne tak ale na halucinogeni ucinky nekterych latek v prvopocatku urcite neprisli doktori.
Podle me myslenka je hodne podobna a rec je o marihuane, ne o tvrdych drogach ktery do toho nevim kdo zaplet
o 10.03.2011, 14:01 | Kacko
Zephyr: tak treba durman tu rostl nejspis jeste kdyz jsme lezli po stromech.. a nejspis jsme ho tenkrat zajidali lysohlavkama..

Chci legalizovat pouze marihuanu, to je lehka droga dle me srovnatelna s alkoholem. Navic ji tu uziva takove mnozstvi lidi a jeji dostupnost je takova, ze si nemyslim, ze by se nejak vyrazne zvysil pocet jejich uzivatelu. Hulit by se smelo jen v zarizenich k tomu urcenych, od 18ti let.
Nasadil bych na ni nejakou peknou dan, aby z toho stat hezky triskal penize a bylo by treba na lepsi silnice:)
Ostatni drogy bych dal nechal zakazane.
o 10.03.2011, 18:55 | Honcke | Upraveno: 2011-03-10 18:56:56
10.03.2011, 14:01 | Kacko
Chci legalizovat pouze marihuanu, to je lehka droga dle me srovnatelna s alkoholem. Navic ji tu uziva takove mnozstvi lidi a jeji dostupnost je takova, ze si nemyslim, ze by se nejak vyrazne zvysil pocet jejich uzivatelu. Hulit by se smelo jen v zarizenich k tomu urcenych, od 18ti let.
Nasadil bych na ni nejakou peknou dan, aby z toho stat hezky triskal penize a bylo by treba na lepsi silnice:)
Ostatni drogy bych dal nechal zakazane.
Přesně tak!
o 10.03.2011, 19:32 | Rajdlos
Zephyr: srovnavas porad nesrovnatelny, travu s herakem nebo peckem, to je trosku ulet, to je asi jako haslerka s absintem :D trava je ve velkem mnozstvi stejne skodliva jako ve velkem mnozstvi alkohol, akorat z alkoholu se bohuzel nevylecis tak jako z travy, je to klasickej kolobeh, vetsina mladejch clovek zacne kourit, pak chodit chlastat, do toho zacnou hulit a pak uz je to jen na nich kam az jsou schopni zajit.
o 10.03.2011, 22:59 | Zdeny60
Mně to je jedno. Hulte si třeba kobylí trus, ale za SVÝ!!! A až budete zhebat, tak zase jen a pouze za SVÝ!!!

Naštěstí tu je dost těch, co smýšlejí podobně, jako já a není jim to jedno. Těm, kterým to jedno je a kteří jsou pro drogy včetně trávy, viz 3 řádky výše.
o 10.03.2011, 23:16 | DaveX
Nechápu, jak můžete srovnávat trávu a chlast..
o 10.03.2011, 23:16 | mr.brain
Zdeny60: souhlas, stejně tak se to týká alkoholiků a kuřáků... nevím proč bych měl dotovat někoho, kdo si zadělal na cirhozu jater nebo si dobrovolně ucpal aortu.
o 10.03.2011, 23:23 | Kesam
Podle mě je víc lidí zavislejch na chlastu než na hulení a kdo je na hulení závislej tak je Lhář v lednu v 21 sem to utnul a konec a to sem hulil 30 minut potom co jsem ráno vstal :-)Tak tu z toho zase nedělejte nějakou vstupní bránu k tvrdým drogám.Kdo chce tak si to vezme kdo ne tak ne a tím to haslo!
o 11.03.2011, 07:17 | Proffesor_W
Zdeny, kouris? Pijes? Pokud ano,tak prosimte, az budes zhebat tak ZA SVY!!! A rekni to prosimte svym znamym a rodinnym prislusnikum, dekuji.
o 11.03.2011, 08:12 | Zephyr
Profesore> hulím aji piju. Vydělám si na to a u doktora jsem nebyl už aspoň 6 let a ani se nechystám. Takže mám naspořeno ;-D
o 11.03.2011, 08:33 | Rajdlos
Zephyr: a neprijdes si trochu jako pokrytec?
o 11.03.2011, 08:34 | Only_One
Nedovedu si jako budoucí rodič představit stav, když mi doma bude sedět syn závislej na drogách, troska co nebude schopná se z toho dostat a to jen kvuli tomu, že by drogy byly volně dostupné a v partě to přece in si dát sem tam čouda a občas něco víc... Mraky lidí nejsou schopný ani zhubnout a změnit životosprávu, nedovedou přestat kouřit obyčejný cigarety, natož se pak dostat ze závislostí tohohle kalibru.

o 11.03.2011, 08:56 | Zephyr | Upraveno: 2011-03-11 08:57:35
Rajdlos> proč???
moje prababička si dala každé ráno frťana becherovky a dožila se požehnaných 89 let. K doktorům chodila jen minimálně spíš skoro vůbec. Sušila si doma bylinky.
Můj děda kouřil 40 startek bez filtru denně a dožil se 82 let.
Ono je prostě teďka móda dělat kolem kuřáků humbuk. Hlavně že když jde někdo do hospody tak mu ani nevadí že se tam hulí.
Abych tě uklidnil tak samotnému mi to vadí že kouřím, páč mě to stojí prachy. Zkoušel jsem přestat ale su v tomhle slaboch. Kouřím už 25 let.
Ale na cigára i na pivo si vydělám vlastníma rukama. Nikoho neolupuju a nevykrádám.

O_O> doma bude sedět v tom lepším případě. Stává se častěji že z baráku utečou a bydlí někde pod mostem....
o 11.03.2011, 09:18 | hanzz
Pořád tu řešíte ty uživatele, ačkoli nikdo nemáte představu o tom, kolik je to dnes lidí a kolik by to třeba bylo po legalizaci. Stejně tak nemáte žádnou představu o tom, jaké jsou různé reálné míry užívání drog a kolik lidí v jaké míře je užívá (a případně by užívalo). Prostě tu melete o něčem, o čem nemáte ani zdání.

Navíc se vůbec nezabýváte těmi všemi negativy, jaké prohibice přináší. Zkuste se nad tím zamyslet ... máte-li ještě v těch svých mozcích likvidovaných legálními drogami čím :)

BTW: Upřímně lituji ty, kteří nikdy v životě nekouřili trávu a neměli trip (jedno jestli po LSD nebo lysohlávkách). Já tu zkušenost mám (stejně jako asi ze všemi drogami, co lze v ČR koupit) a nijak mi to neublížilo. Naopak, mám o něco širší obzor a nejsem takový tmář a fanatik, jako mnozí zde. Dnes jsem 100% čistý, dokonce se už ani neopíjím alkoholem, pomocí drog jsem se totiž naučil hlídat si míru i v chlastu. Ale vysvětlujte to těm, co jsou závislí na alkoholu - nejtvrdší legální droze. Ale to je každýho boj :)
o 11.03.2011, 09:22 | lukee_cz
Zephyr: aha, na cigara se vydelava praci a na travu jen kradenim, na tu se vydelat neda :) btw kdyz srovnavas babicky a podobne, tak by me zajimalo, kolik "zavislych" na marihuane s tim chodilo po doktorech v dobe, kdy k nim nemusela tvoje babicka nebo deda...rekl bych, ze asi stejne mnozstvi :) tohle nebude pokrytectvi, to bude spis neznalost :)
jen tak mimochodem, nekourim ani cigara, ani travu, jen opet jsou vsichni jen proti tomu, co sami nedelaji.
o 11.03.2011, 09:30 | Only_One
To hanzz. Ty to zase stále soudíš podle sebe a svojí míry duševního vývoje.. To že ty jsi schopen odolat nebo že jsi uvědomělý neznamená, že to takto jde aplikovat u většiny populace. Ta zkrátka potřebuje právní ochranu a potírání škodlivých věcí v co největší míře.

Větu o tom že lituteš ty, kdo to nevyzkoušeli.. tímto se u mě řadíš hodně hluboko.. i jediněj nově závislej díky tvému Rádoby pokusnému osvětovému testu je špatnej výsledek..
o 11.03.2011, 09:30 | -Hans-
Lituji některé členy tohoto fóra a hlavně jejich děti.
o 11.03.2011, 09:39 | Zephyr | Upraveno: 2011-03-11 09:40:57
trávu jsem zkusil - je to kentus. Nemůžu to ani cítit.
Vidím denně co dělají zhulení blbečci za bordel.
Mojemu kamošovi to podstrčily v bramboráku. Chudák 1/2 hodiny rozestýlal postel a potom skákal šipku do vany s rozběhem.
Můj názor na tohle svinstvo se nezmění. Na smažky su přímo alergický.
Končím s přispíváním do tohodle tématu.

PS> -Hans- kolik máš dětí že chceš litovat ty naše???
Zjistit že někdo mému děcku něco nabízí, tak už asi sedím v kriminále.
o 11.03.2011, 09:43 | Only_One
Jako Zephyr. Kamarád se vážně zranil když v "rauši" skočil z balkonu ze 3 patra.
Potkat někoho kdo by nabízel tenhle humus mě, mým dětem, rodině tak sedíme se Zephyrem spolu a hrajem piškvorky na zdi.
o 11.03.2011, 09:46 | Luke_288
ježíš a kolik těch, co si dávaj špeka kradou? myslím, že stejný procento jako těch, co chlastaj.
a myšlenka, žes nebyl 6let u doktora, tak máš naspořeno- to jako bylo myšleno vážně?
sám nehulím cigára (ač jsem kouřil 4roky a k tomu, abych přestal mě dohnalo to, že mě začlo neuvěřitelně srát to, jak furt smrdim jak popelník a vlastní skončení mi přišlo skoro to nejjednoduší), ani trávu, ale přikláním se k Rajdlosovi, že tvý myšlenky jsou trošku pokrytecký.

děda kouřil 40 denně a dožil se 82let, takže to je vlastně v pohodě. a co těch ostatních mraky lidí co umíraj na rakovinu plic? muj soused v cca 50letech po celoživotním kouření a odebrání poloviny plíce zemřel.
babička si dala každý ráno becherovku a dožila se 89 let, takže OK. a co těch mraky lidí, co si nedávaj jednu becherovku a umíraj na játra? vždycky se najde minimum lidí, co maj prostě tuhej kořínek.

ano, jsem pro, aby veškerý léčení následky prokazatelného nezdravého životního stylu, a to at už obezity, následky kouření nebo chlastu si každej platil sám, ale ne že kouření, chlast v pohodě, ale tráva už největší zlo.

ad kouření- procestoval jsem teď Barbados, Tr&Tobago, Antiguu a krom posledního ostrova jsem nikde nenarazil na hospodu, kde by se mohlo kouřit. to byla paráda. tady si obleču vypraný oblečení, jdu na oběd kde musím projít kuřáckou částí a smrdím jako prase. taky mi to vadí.
o 11.03.2011, 11:37 | Zdeny60 | Upraveno: 2011-03-11 11:39:19
Hanzz: musím se litovat, jakej jsem chudák a v životě nic pořádnýho nezažil jen díky tomu, že jsem tohle svinstvo nevzal do ruky...

PS: já například, když mě moc tlačí adrenalin,tak vezmu prachy a jdu si zaplatit 15´let s akrobatickým speciálem Extra 300S.

To mi vydá za vašich 20 brk s hulením:-) Tak to vidím já...A možná, že mě to vyjde levněji.
o 11.03.2011, 11:45 | Cenda
no maso, litovat někoho že si ještě něšňupnul :-))))
krásná idea, že ze tráva legalizuje a uvalí se na ní daň. Rázem tady máme místo nelegálních pěstitelů (většina kluků si to stejně vždycky pěstovala sama pro sebe a pár kámošů) zástup velkopodnikatelů na černém trhu a podpora šedé ekonomiky jak vyšitá. Nevim, jak to vypadá dnes, ale tenkrát se na trávě žádný velký peníze trhnout nedaly. Pokud dojde k umělému zvýšení ceny daní, tak jejím obcházením by se už určitě daly vydělat pěkný prachy.

Každopádně že je povolená jedna droga přeci automaticky neznamená, že jich povolíme více.
o 11.03.2011, 13:29 | hanzz
:) jsem věděl, že vás to pošťouchne :)

O_O a Zephyr, vy to máte tak jednoduchý, až vám to skoro závidím. To je asi pohoda život: Černá, bílá, černá, bílá, černá, bílá...

Zdeny: Akrobatický letadlo je fajn, ale je to čajíček proti 12 hodinovýmu tripu. Ale to je v pohodě, každý ať si ujíždí na tom svém. O tom to je, já ti taky to letadlo nezakazuju a třeba bych si mohl myslet, jak tím ublížuješ matičce zemi, nebo že na to, aby ses proletěm musíš vykrást banku. Může se mi tvůj koníček stokrát nelíbit, ale je to tvoje věc. A nebudu si kvůli tomu o tobě myslet, že jsi nějaký pako, co má z těch vývrtek a přetížení už úplně vymazaný mozek.

Ale pojďme se konečně bavit o těch negativech drogový prohibice. Kdo je pro drogový mafie, ať se přihlásí! Zdeny60, O_O a Zephyr nemusí, o těch to už víme :)

o 11.03.2011, 13:45 | CRK
Mně je úplně jedno, jestli to bude legální nebo ne. Sehnat to půjde vždycky. Já nejsem /už/ žádnej propagátor drog, ale jednou za rok si dám třeba koks a nemám s tím problém a dělám to tak 20 let a myslím, že ze mně klasická fetka nikdy nebude... Ale před dvouma rokama brácha necelý dva měsíce dával koks, protože začal vydělávat 60-80.000,- /legálně/ a po tak krátký době ho to složilo, protože k tomu měl nějaký dispozice a od tý doby léčení, hrozný stavy a už nikdy nebude úplně normální...
o 11.03.2011, 15:47 | -Hans-
Hanzz: Po přečtení posledního odstavce jsem si asi cvrknul:D

Btw. když mi bylo 17, napsal jsem jednu myšlenku, s dovolením se s Vámi podělím.

Už mě sr*li lidi, co mi pořád říkali, jak by bylo všechno ideální, kdyby se všichni chovali podle nich, nebo jako oni. Málem jsem vyletěl z kůže a zamyslel jsem se o lidech s návodem na život. Smutný je, že lidi - spousta kritiků nejen mýho života si myslí, že tento správnej návod vlastní. Každej člověk má tendenci považovat své jednání za přirozený a myslí si, že jak by jednal on, by měl a musí jednat kdokoliv jiný!!! SKANDÁL!!! Ve svý zaslepenosti pak hledá lidi, kteří jednaj stejně a na nich se utvrzuje v dokonalosti svého manuálu na život!!! To je hrůza a navíc - tendenci diktovat ostatním své normy nemají silné osobnosti (pokud ovšem nepřičichnou k moci, ale to už je něco jiného), ale spíš jen "lidi", který bych nazval otroky kolektivních zvyklostí!!! Je to hnus, zamyslete se a uvidíte..

Myslím, že kdo chce, pochopí:)
o 11.03.2011, 16:03 | axetom
moc nechapu. Ale nejsou deti jako deti. Ac me 24 let, nikdy jsem nezkusil travu, nikdy jsem nezkusil cigaro ani nic podobneho. sem tam si dam dve pivka a jsem spokojeny:)
o 11.03.2011, 16:24 | Cenda | Upraveno: 2011-03-11 16:28:09
z pohledu blázna je on naprosto normální a my jsme šáblí. Navíc ta DRZOST ho ještě držet někde za mřížema. Teorie relativity v praxi :-)

Věc pohledu, ve finále když si 90% lidí bude honit ptáky v parku na veřejnosti, taky to budeme považovat za normální budeme dělat demonstrace za legalizaci tohoto konání? Navíc pravidelný výron semene v romantickém prostředí plného zeleně jen pomáhá koulím držet si tu správnou kondici a spermie jsou čilejší, čili jen samá pozitiva. Chtělo by to zůstat především v realitě, což občas je s drogama problém. V 17-ti letech má člověk vždycky jinej pohled. Já byl pravičák jak poleno a jezdil na motorce jak sebevrah a odmítal dodržovat dopravní předpisy, protože JÁ měl vlastní hlavu a svůj rozum, takže mi neměl co kdo diktovat, jak rychle mám kde jezdit :-D
o 11.03.2011, 16:55 | Zdeny60
Tady snad už nemá cenu nic dodávat...
o 11.03.2011, 17:13 | Rajdlos
Zephyr: ze tu odsuzujes razne vsechny, kdo si snad jen pricichli k trave a sam hulis jak fabrika a mas desnej problem s tim prestat, coz sam uznavas, jses tedy zavislej na droze, ale vehementne je odsuzujes, to mi prijde absolutne postaveny na palici, mimochodem neznam nikoho kdo by kouril travu a cokoliv vykradal!? Asi si opravdu pletes drogy a drogy, ktere sam uzivas. Ja treba nesnasim kuraky, nechapu proc bych mel tolerovat nekoho kdo vedome poskozuje moje zdravi. Kuraci zdravotnictvi odcerpavaji znackou cast penez, promitnutych v nakladech na koureni a propagovani represe. A to ze si nebyl u lekare je jen otazkou casu.

Urcite si nemyslim, ze jakykoliv tvrdsi drogy by mely byt legalni, ale srovnavat mekke s tvrdyma je fakt diletanstvi nejvetsiho kalibru.
o 11.03.2011, 17:21 | Proffesor_W
No pockej pockej Zdeny, ja chci vedet proc ti nevadi dotovat nejakou bandu ozralu, prispivat jim na leceni cirhozy, popripade leceni nejakych vyhulenych plic. Ja chci vedet proc si emuzu legalne zapalit jointa, ale zaroven se mne nikdo nepta jestli chci vdechovat kour z cigarety o podal stojiciho typa co pali jednu petru za druhou. Ty tolerovat nechces, ale ja musim. Proc mam pomalu kazdou sobotu pred barakem rozkopany popelnice od ozralych dementu. Proc mojemu brachovi particka ozralu vymlatila zadni okno na aute. Proc tohle musim tolerovat protoze je to legalni? Ja si chci v klidu s kamosema pri grilvacce vykourit jednoho jointa a ty mmne chces zavrit az zcernam. Ale kdyz z te grilovacky vyjdu ven na ulici a tam mne zmlati ozralej skin tak je to v poradku?
o 11.03.2011, 22:27 | -Hans-
Tady už se odpovědi nedočkáme:)
o 11.03.2011, 23:23 | JP
Zdeny, až se v tom letadle rozmlátíš, předpokládám, že si případný operace, rehabilitace apod. budeš platit taky ZA SVÝ.

Ve chvíli kdy tady máme pěkně po socialisticku nucený veřejný zdravotní pojištění je tenhle tvůj argument fakt komickej. Někdo se rozmlátí v letadle, někdo se uchlastá k smrti, někdo si zláme hnáty při lezení na skálu, někdo žere denně kilo bůčku s chipsama, zapíjí to colou a vyrobí si mmj. třeba cukrovku, někdo moc jezdí v autě a zkurví si záda, někdo sedí pořád u PC a má z toho KO páteř... a všichni platěj to zdravotní pojištění právě proto, aby se z těch svejch případnejch problémů dostali s pomocí pojistnýho plnění. To je princip toho pojištění, proto tady je. Když tady povinný nebude, při dostatečný poptávce třeba nějaká pojišťovna zavede pojistku se sníženou sazbou, která nebude krýt následky užívání drog (legálních i nelegálních). Za to, že "jim platíš" léčení nemůžou feťáci, ale systém zdravotního pojištění v ČR. V tuhle chvíli jsou oni taky účastníci toho pojištění a maj právo na plnění stejně jako ty. Feťáci ti třeba zase budou platit nehodu s letadlem, přestože oni s letadlem nelítaj a přijde jim nepochopitelný proč někdo takhle riskuje život.
o 11.03.2011, 23:27 | JP | Upraveno: 2011-03-11 23:32:18
hanzz: "Ale pojďme se konečně bavit o těch negativech drogový prohibice"

To je právě nereálný, většina lidí očividně končí tim, že drogy jsou špatný tak maj bejt zakázaný a jakoukoliv diskuzi dál vedou jen na zcela bezpředmětný úrovni "jsou špatný vs. nejsou špatný". Málokdo si připustí k tělu myšlenku na to, jestli ten zákaz (nezávisle na tom jestli je ta zakazovaná věc špatná, nebo dobrá) někomu něco přinese, nebo odnese. Případně to skončí u nepodloženýho dogmatu typu "Když to bude legální, bude to přece dělat každej. Já zrovna ne, ale ostatní určitě jo!".
o 12.03.2011, 08:38 | Zdeny60
JP: pravděpodobonost, že se v tom letadle rozmlátím, je téměř nulová. Nejen s ohledem na to, že lítám relativně málo, ale proto, že o něčem vypovídají statistiky LDN. Zato u chlastu a drog statistiky hovoří taky dost jasně. Příkladů z okolí je nemálo.

Proffesor:

Pokud si hulíš sám a tak, že nemanipuluješ vůlí druhých (prodej za účelem dalšího obohacení, a na to se nabalující nekonečná řada dalších sociálních problémů - spirála peněz) je mi to možná tak trochu jedno. Ovšem v okamžiku, kdy tvé huleí začně zahrnovat cokoliv z toho, co jsem popsal nahoře (tedy návaznost na chlast, partu, kde 2 už mají sílu stáda bizonů a začínají ztrácet soudnost a schopnost uvažovat, pak mi to už vadit bude. Ještě více mně bude vadit, když ty a nebo tvoje partie začnete dělat bordel - stačí třebas jen rušit noční klid, když se budete tlemit jak telata ve 3 ráno mně pod oknem. Ještě více mně bude vadit, až po pár pivech a pár brkách začnete vidět svět jako nepřítele a začnete rozhazovat právě ty popelnice a kopat donich a rozbíjet práv ty sklad na autech. To je už na těžký průser a nebo na pořádnou přesdržku.

A ty se divíš, že máš ráno rozkopaný popelnice a někdo rozbitý skla mna autě?? Já ne, protože když nebudou existovat vypatlanci, co přes den chodí v kapuci a s rozkrokem u kolen a z kapsy se mu sype seno a bez chlastu nedá ani ráu (protože svět je bez toho tak škaredy a šedivý), tak věř, ža ta poplenice tam bude stát jako svíce třeba rok a aut si nikdo ani nevšimně.

Jo, tohle je na hodně dlouhý povídání o morálce společnosti....

Ale jak znovu říkám, hul si za svý, kuř si za svý, poctivě vydělaný peníze v práci (ne z peněz, který vytáhneš na 12 letým hošíkovi či holčičce před ZDŠkou), léčení si plať pěkně v hotovosti ze svýho, odvykačky, atd...prostě následky pěkně keš ze svýho a bude pokoj.

A jen poslední poznímku k lékům - jak mně někdo psal, že jsem vlastně taky feťák, protože občas si vezmu půlku prášku na spaní, tak já to vidím trochu v jiném úhlu: prášek na spaní si vezmu proto, protože trpím nespavostí, která přichází před nějakým klíčovým jednáním a pod. Takže to je de facto vynucená nutnost, aby se člověk vyspal a dejme tomu někoho nezabil v mikrospánku na silnici. Třeba. To je příklad. A nebo, aby si při práci s motorovkou neuříznul nohu. Třebas.

Ale jaká nemoc či porucha vede 15ti letýho zdravýho jedince, aby si ubalil jointa vyhulil-navíc s chlastem třeba někde v parku?? Já ti to povím. Toho k tomu vede psychická omezenost. Neschopnost reaizovat se v životě jinak, než bez stimulujících látek. V ničem nevyniká, nic neumí, nic nezná , je prázdný. Je to bambus. Tak utíká- napřed před světem a ankonec sám před sebou. ten jedinec je slaboch. Je to slaboch, protože se nemůže střízlivý podívat světu do očí. Nedokáže v něm žít a realizovat se jinak, než když je zhulený. je duševně prázdný.Hledá cestu. anchází ji. Jenže, není schopen rozpoznat, co dělá. A žije v naději, že vše se vyřeší, když si zahulí. No, tak nevím, jaké budou další kontrafakta.
Mám dojem, že to vidím hodně reálně....A pravdivě.

JP: za to,. že jim platím léčebné výlohy, může hlaně to, že oni cjlůastají, žerou tent vůj bůček a hulí. Až já vyčerpám vše to, co jsem do zdravotní pokladny vložil na moji dejme tomu hypotetickou havárii v letadle (která na 99,999= NENASTANE) a budu vědět, že jsem jen vyčerpal to, co jsem si do toho vložil, budu spokojen. Ale platt někomu za to, že si svévolně a cílevědomě poškozuje zdraví a navíc do toho vtahuje další nevinné lidi, to mně ku*wa vadit bude!!

Jinak rozlušuj sport, práci, běžný život - jíst musíš (pravda, ne vždy jen zrní a apramenitou vodu), pracovat musíš (riziko úrazu), jezdit můžeš, možná nemusíš (riziko havárie tu je), ale nic z toho neděláš s předpokladem, že si vědomě budeš ničit zdraví a ohrožovat negativně okolí tím, že budeš drogovat. To nemusíš. A přesto to děláš. A k ničemu to nepotřebuješ, nepřináší to žádnou přidano hodnrou, jkao práce, sport a pod. Nevím, proč píšeš takovýhle nesmysly...

o 12.03.2011, 08:42 | Zdeny60
Co je složitýho na tom, nezačít kouřit? Co je složitýho na tom,. nechlastat? Co je složitýho na tom, nehuliot, nečuchat, nepíchat?

NIC. Mně to to přijde jednoduchý jak facka. Sám jsem si to na sobě vyzkoušel. Dodnes netrpím tím, že jsem nikdy neměl žváro v hubě, dodones netrpím tím, že jsem nikdy nebral žádnou drogu (mimo tedyléků, které jsem občas potřeboval, jkao paralen či 2x do měsíce půlku Stilnoxu na spaní), netrpím tím, že mi stačí vypít občas jedno pivo a nemusím jich mít 6 každý den, fakt nevím, čím vlastně jsem ochuzen??
o 12.03.2011, 11:16 | luda551
Konopi odsuzuji , je Ti kteri tuto rostlinu neznaji.Nejde o to jen hulit, jak maji mladí ve zvyku ale podívat se na její silu....

Zdeny : ty si mel taky v tele ativníTHC je to jedna z prvních latek kterou po porodu prijmes...
o 12.03.2011, 17:46 | Zdeny60
Nevím, co jsem měl po porodu v těle a je mi šuma fuk. to překrucuješ smysl tohoto vlákna.

Ale souhlasím s tebou, že je možné, že či spíše na 100% jisté, že lidstvo zdááááleka nezná účinky a dopady všech rostli potažmo živočisšných výtažků na zdraví. Jak ty negatiovní, tak ty pozitivní. A souhlasím tedy s tím, že by se měl výzkum více než výzkumu veřejného mínění věnovat rostlinám a látkám v nich obsaženým.

Nicméně, na mém tvrzení se nic nemění a znovu opakuji DROGY NE STačí, že už chlastámě jak duhy a víc jak polovina populace žďáří zobce. Následky , myslím, zná každý.
o 12.03.2011, 18:41 | JP
To je jak přít se se zprávama na n@vě, radši si budu sedět na rukou:-))
o 12.03.2011, 19:17 | Syrup
Fakt samej Mirek Dusin tady, radsi to nectu, z nekterych omezenych nazoru je mi dost zle.
o 12.03.2011, 21:22 | Fipo
většina lidí marihuanu vyzkoušela a nechala ji být a může normálně fungovat(průměrně uvažující člověk-zná svoji mez)...ti lidé,co přejdou na tvrdší,stejně nemají šanci, od přírody jsou to slabý kusy a v práci či životě jsou nepoužitelní
co se tedy týče legalizace trávy, byl bych zřejmě pro...stát by si to zdanil náramně a lidi by to po čase přestalo stejně bavit. Byl jsem v Amstru dvakrát cca 6 let od sebe a byl nepopsatelnej rozdíl před a po...na začátku tam každej hulil,co se do něj vešlo a teď aby tam huliče člověk vůbec pohledal...
prostě zdanit pekelně a vyselektovat slabý kusy
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3818 sekund.