Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Auto šampon?

o Navštíveno 12265x o
o 07.03.2011, 21:00 | Woko_O
Zdarec..mate nejaky osvedceny tipy na auto sampon kterej proste dam na auto a umeju to pod tlakem vapky do cista? Nebo co pouzivate na myti aut? Neco i s ochranou laku,nejaky lestenky (krom tempa,coz znam) Mycka je sice fajn ale obcas mi neumeje uplne vsechno tak jak bych chtel a lak pod kartacema dostava taky trochu zabrat.. :)

o 07.03.2011, 21:38 | kasko | Upraveno: 2011-03-07 21:39:44
mnoho lidí tady se mnou nebude souhlasit, možná bude i smích :), ale já se starám o auto následovně.
opláchnout vodou, pár kapek jaru do kýblu, umýt, opláchnout a setřít jelenicí.
zhruba 3x do roka (dle nálady) používám WS Platinum od Horsta :)))
Po zkušenostech je to fakt super leštěnka, co se dobře roztírá a leští.
Auto myju cca +x za 14 dní až 3 týdny. Někdy i každý den.

tady je obr. auta, které nikdy za 10 let nebylo v myčce, jezdilo celoročně a údržba je popsána výše.

foto k příspěvku  od kasko

o 07.03.2011, 21:40 | kasko
ještě jedna fotka. Bohužel lepší foto už nemám.

foto k příspěvku  od kasko

o 07.03.2011, 21:40 | Woko_O
Slysel sem ze WS platinum je fakt dobry..nejses prvni od koho to ctu.. :)
o 07.03.2011, 23:14 | tommas
pokud nemyješ wapkou pravidelně jednou týdně, tak se stejně nevyhneš tomu, že musíš vzít auto houbou... Wapka umeje hruhé nečistoty, ale taková ta šedá vrstva tam zůstane...
o 07.03.2011, 23:44 | Replayman007
máš tam hologramy, chtělo by ten lak trochu rozleštit a vyčistit a zavoskovat, jelenice škrábe lak (proto ty hologramy a mikroškrábance)
mrknětě na tohle vlákno: [ Link ]
o 08.03.2011, 00:18 | mr.brain | Upraveno: 2011-03-08 00:20:01
Pěkný mikroškrábance, skoro jako můj dvacetiletej Renda :) Tam je ale vzhledem ke stavu laku škoda leštit...

Woko_O: je nutno specifikovat co myslíš tlakem vody? Pokud myslíš WAPku, tak ideálně HD Foam Lance a k tomu nějakou pH neutrální pěnu (třeba Valet Pro) nebo šampon (Dodo juice, Chemical Guys - jen některé jsou ph neutrální). pH neutrální kvůli tomu, abys tím šamponem nesmyl vosk... Samozřejmě, že to ale nefunguje úplně a pokud je to auto opravdu hodně špinavý a není na něm jen prach, tak se ručnímu doomytí úplně nevyhneš. Klasická houba opět způsobuje ve většině případů mikroškrábance, takže ideálně mycí rukavice z ovčí kůže s chlupem + něco na případné osušení. Většina se z toho řešila v tématu co postnul Replayman007, co se týče mytí tlakovou myčkou a pěnovačů tak se něco rozebíralo tady [ Link ]
o 08.03.2011, 06:56 | kasko
Replayman007: jesně, měl jsem tam mikroškrábance. Ale když jsem to srovnal s kamarádem, který měl identickou Fábii, kupovanou ve stejný čas a on ji parkoval venku před sídlištěm, myl to pomocí deště a někdy myčku, ruční mytí nikdy, tak to malý rozdíl byl :).
Auto už je bohužel pryč. Nyná¨í mám černou metalízu na OII a to se teprve hnusně leští.
Příští rok mám v plánu něco absolovovat, nebo i letos.
jen potřebuji kontakt na šikovné ručičky v okolí Uherského Hradiště.
o 08.03.2011, 19:09 | Woko_O
Jo jo myslel sem WAPkou..takhle..nemam zadnej sportovni,nebo nejakej zachovalej kousek..Jde mi ciste o to abych nemusel vzdycky do mycky kdyz to mam zasrany..Tak abych proste jen nahodil nejakej sampon,oplach to a docistil hadrem..Zadny mega lesteni ne..na to neni cas a ani nervy,kdyz pak jednou nekde projedes a muzes znova..
o 08.03.2011, 20:09 | soray
No, on kdyz je kvalitne vycistenej a zavoskovanej lak, tak jednak se ti auto tak rychle nezasere, druhak pak vetsinou staci jen oplach na wapce bez samponu a mas to zas cisty. Spina se na tom tolik nedrzi.
o 08.03.2011, 20:52 | Woko_O
aha..No tak to asi poridim nejakou autokosmetiku z autokelly a trochu si s tim pohraju.. Myslite si ze ty hadry a podobne hrajou az tak velkou roli?
o 08.03.2011, 23:37 | soray
Urcite. Zase zalezi, jaky mas priority. S kvalitni autokosmetikou se daleko lip pracuje, mas mensi spotrebu pripravku a hlavne vysledek tvy prace dyl vydrzi. Nevyhoda je vyssi vstupni investice. Za takovej zaklad pro udrzbu laku (clay+lubrikace, cistic laku, vosk, sampon, nejakej hadrik a aplikator) das cca 1500,-, ale uz to nejakou dobu vydrzi a bude se s tim dobre pracovat.
o 08.03.2011, 23:46 | tappaja
Uf, ja mam v autokosmetice peknejch par tisic... Uz se tesim na lepsi pocasi.
Jinak pred zimou udelana komplet udrzba, zavoskovani a pres zimu jen wapka a pohoda.
o 08.03.2011, 23:55 | soray
Taky uz mne svrbej ruce, pres zimu jsem dokoupil par zajimavych vecicek, tak se tesim az je vyzkousim. Ja jsem v listopadu zavrel lak Collinitem 476 a to je fakt normalni "beton". Auto je porad jako kdybych ho navoskoval vcera. Na zimu idealni. Ale uz se tesim az zas natahnu Dodo.
o 09.03.2011, 00:08 | tappaja
Ja mrsknul Blue Velvet, ale uz je tak posledni dva mesice videt, ze ho tam moc nezbylo...
o 09.03.2011, 00:23 | mr.brain | Upraveno: 2011-03-09 00:24:26
Já do toho loni nasypal x tisíc :-D Letos ozkouším Collinite 915, jsem na to zvědav... Přeci jen dodo je na to moje koště škoda. Max. bych zkusil to testovací balení, ale až po tom 915. Co jsem vidět na TyTubě, tak to vypadá moc hezky, ale jak je to s výdrží teda netuším.

Woko_O: většina šamponu v autokelly ti vosk sundá, jen ten šampon vedle auta postavíš...třeba sonax šampony jsou na to snad vyráběný. Ideální by asi pro Tebe byla ta pěna od ValetPro neb si nejsem jistej jestli v Autokelly něco do pěnovače mají. Pokud to chceš tou wapkou opravdu umýt tak, aby to bylo "čistý", tak měl soray naprostou pravdu v tom, že musíš mít kvalitně navoskováno, pak se na tom laku špína nedrží a spíš to dostaneš dolu jen tlakem vody. A problém třeba u těch levných pěnovačů je to, že neudělají takovou pěnu, aby vydržela na autě a rozrušila ten prach co tam je... (o přísávání přípravku už vůbec nemluvím, to na mytí moc nefunguje).
o 09.03.2011, 00:37 | soray
915tka bude dobra. Udajne ma o neco mensi vydrz jak 486tka, ale vyzkousenou ji jeste nemam.
Kazdopadne u Colli doporucuju dusledne dodrzet pokyny k aplikaci. Jinak je celkem nebezpecny (vlastni zkusenost s 486, nevim jak je na tom je 915) - pokud se necha zaschnout dele nez je doporuceno, je temer nerozlestitelny! Ja ho musel pri prvni aplikaci znovu rozpustit dalsi vrstvou. Colli tedy doporucuju max. 10-15 minut nechat zavadnout a pak jde krasne lehce rozlestit.
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.338 sekund.