Navštíveno 2343x

Mám UPC kabel a při každém zapnutí PC mi nejde NET,
objeví se druhá "Veřejná neznámá síť" musím Zakázat sítovku - Povolit sítovku
a začne to makat.. při každém zapnutí je to otrava !
dělal mi to starý board, ted jsem upgradoval na nový chipset 870 tzn. nová sítovka a děje se tak dál, nechápu..
nějaký nápad ?
takhle to vypadá po zapnutí..

Po vypnutí UPC modemu ze zásuvky na pár minut to dělá stále?
no jasně :-)) to musíš při detekci každé jiné sítovky !
Něco jsem vygoogloval:
byť všude psali opak, nastavil jsem v registrech
HKEY_LOCAL_MACHINESYSTEMCurrentControlSetServicesTcpipParametersInterfaces{GUID}
a zde jsem nastavil registr DhcpConnForceBroadcastFlag (byl nastaven na 0) na 1 ...to zapřičiní přibližně toto
po chybném uložení/přečtení/přidělení adresy z DHCP z routeru, se okamžitě vrací odpověď routeru a ten posílá novou adresu či co....(nejsem zrovna v téhle oblasti zběhly ale podle googlu a z jeho informací si představuji že to funguej takto) a proto zašle novou adresu a připojení funguje....ten pitomý vykřičníček se ovšem asi na půl vteřiny objeví, ale okamžitě se routeru posílá žádost o znovuzaslání adresy, takže není třeba zakazovat a povolovat síť (podle mě má povolení toho registru právě stejný efekt jako povolení a zakázání té sítě - akorát to nemusíme dělat my lidi ručně a takhle to zabere tak půl vteřiny)
zřejmě to funguje jen pokud Broadcasflag router podporuje - broadcasflag je vlastnost vyžadující odpověď, jakési potvrzení, od DHCP (všesměrové vysílání - normálně jen DHCP asi pošle adresu)-a tady je právě ten háček, některé DHCP toto nejsou schopny splnit!
zase jinde jsem se dočetl, že tento problém se vyskytuje protože visty/sevny mají problém s ukládáním adres z DHCP serverů které nepatří pod microsoft.....
doufám že to někomu pomůže, jdu to testnout..
Wow, zkusim. Mám ten samej problem, mám UPC modem, na nem router s wifi a mladý s Vistama wifi nemaká, kabel běží v pohodě. Vsechny ostatní zařízeni bezi v pohode. pc s xp po kabelu,malej notes s W7 po wifi, HTC taky.. takže tohle by mohlo být řešení, dikec :)
mně to funguje, je to jasný, tím ručním Zákazem/Povolením jsi defakto zažádal DHCP o novou adresu
změnou toho DhcpConnForceBroadcastFlagu to za tebe udělá registr, prostě požádá o novou adresu
tak nějak to chápu
Area51: čistě náhodou - nemáš v SSID Wifiny mezeru nebo podtržítko? tohle přesně mi dělal kamarádky notes s Vistama na její wifině, po přejmenování wifiny bylo vše OK, nakonec se ten stroj v rámci "záruky" od MS upgradoval na sedmy a je konečně 100% pokoj :-)
maresek: Dik za tip, ale nemám :) Mám jen jedno slovo, wific. :-D