Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > to mě zas zvedlo ze židle

o Navštíveno 1973x o
o 07.03.2011, 12:32 | Cenda
nejen zvýšení DPH, povodňová stovka, zvýší mi daň z příjmu z pronájmu (kde by mě to zas tolik ani nečílilo) ale další kokotiny. Jsem snad dojná kráva?

[ Link ]
[ Link ]

o 07.03.2011, 13:04 | Escudo
já bych pochopil kdyby to bylo strategicky promyšlený se všema následkama, ale tohle je dost drasticky řešená metoda pokus - omyl, o jejíž úspěšnosti se dozvíme za deset let. No a pokud to někdo objektivně zkritizuje, tak modrý začnou řvát bu bu bu Řecko a je po diskuzi. Já osobně si myslim, že už do dvou let se to negativně projeví na většině polí, který nám tvořej HDP. Ve výsledku pak bude oněch 60mld látat díry, který tyhle peníze sami vytvořej
o 07.03.2011, 13:06 | Escudo
problém je v tom, že tady nebude platit má dáti - dal = 0.... Tady to bude tak, že všichni budou platit větší daně, budou se mít hůř, ale nic to nezachrání, jen bude mnohem těžší se vrátit na současný hodnoty. Neni náhodou že v některejch zemích a to včetně naší přineslo snížení daně větší přínosy státu
o 07.03.2011, 13:11 | MazliG
100% souhlas s Escudo - a pokvete o to víc černej byznys jak stromy v lese ...
o 07.03.2011, 13:12 | Dragster
Je to jeden velkej dobytek, určitě bych jim ale přidal plat, protože vše co dělají je pro lepší budoucnost státu.
o 07.03.2011, 13:21 | Cenda
v lese se škodná střílí, když se přemnoží, škoda že to neplatí i na parlamentní imbecily.
o 07.03.2011, 13:36 | -Hans-
Jj, ale Kellnerovi se daří, ne? :)
o 07.03.2011, 13:51 | Dragster
Cenda. to je přesné
o 07.03.2011, 15:12 | Harryp
Escudo: Souhlasím. Nemají to vůbec promyšlené. V reálu se snaží vybrat/ořezat tolik peněz z lidu, že hodně klesne spotřeba a výběr jednotlivých daní. (jako se stalo u PHM po zvýšení spotřební daně) Je "krásné " říci firmám , že jim snížím odvody a zároveň, že ten výpadek vezmu zaměstnancům.
o 07.03.2011, 15:42 | Unihero
Mě to přijde tak, ža dali doktorům, ale zaměstnancům vezmou... aby stát měl na to jim platit to jejich slavné přidání...
marodil jsem za 5 let co dělám jen jednou a to s operací kolik platím tím že mám dcla velkou hrubou mzdu tak jsem byl dcla naštvaný kolik mi přišla nemocenská, at jdou fakt do prdele..
začínám uvažovat o práci v cizině... :-/
o 07.03.2011, 16:33 | Augi
Unihero: jj, přesně z toho důvodu jsem oficiálně nebyl nemocný už 8 let, vždycky jsem si bral dovolenou, eventuelně "Home Office", resp. "Hospital Office" ;-)
o 07.03.2011, 17:51 | Cenda
Unihero, doktoři jsou normální žabaři. Dostali 1,5mld za svoji PRÁCI navíc, ale jen vyšší DPH vezme z pojištění 3,5 mld. A to teď to hovado v Otázkách VM vypustilo moudro, že veškeré DPH by se dalo rozpustit v úhradách. To znamená přes 6mld. A jako vezmou to asi kde??
o 07.03.2011, 18:00 | Unihero
nevím, ale už mě fakt tohle štve...
už neví kde by ty prachy začali brát, to že mi strhnou 100 za povodně to není tak závratná částka to snad ani neřeším ale ani s tím nemám problém... ale tohle mě fakt štve. ale když jsem měl za měsíc a 8 dní marodění v nemocnici 19500 tis čistého mno tak jsem si řekl že fakt na nic, to nepočítám náhredu zaměstnavatele za nemocenskou...(za 2 měsíce marodění jsem měl něco málo ke 30 tis čistého)
a ještě jim to trvá než pošlou prachy.. GRRR!!
člověk kolik jim nacpe peněz kurva..
jsem rád že ted platí zaměstnavatel 3 týdny nemocenské...

k doktorům se ani nevyjadřuji...:/

o 07.03.2011, 18:14 | Cenda
nechci rozdmýchávat flame o doktorech, ale ten PARADOX! 1,5mld, všichni střečkovali, kde se to vezme a bum, stát si formou daní sebere další 3,5 mld a je ticho po pěšině. Takže se bude následně zdražovat zase zdravotnictví, ať už jakoukoliv formou, protože ty peníze prostě chybět budou. To jsem říkal, že komouši by tady ekonomiku zlikvidovali, ale tyhle návrhy nejsou ve výsledku o nic lepší, jak jejich.
o 07.03.2011, 18:43 | HIGHTOWER
tahat do toho doktory v tom nic nevidím, tohle mají vymyšleno dlouho, jen čekali kdy to vytáhnout a ti doktoři se jim vlastně hodili, kdyby to nebyli doktoři, tak by vymysleli něco jiného, proč "musí" sebrat zase lidem prachy.
Další blbost 1 proc. bod ze soc. možno přispívat na důchod rodičů, ale to, že to pak bude chybět v budoucnu těm, co to tedy budou platit, to zase jejich děti budou přispívat už ale třeba 3 proc. bodama?
Naprosto to plácají, jak jen to jde. Něco vymyslí, tak na to zkusí nalepit něco dalšího, pak zase a zase a nijak to nenavazuje, prostě jako silničáři, když zaplácávají díry v silnici a nakonec ta silnice je stejně samá díra a musí se udělat nová :-(
o 07.03.2011, 19:13 | -Hans-
Btw. v sobotu jsem byl na pohotovosti, kde jsem na poplatcích zaplatil u jednoho doktora 3x30 + za léky asi 200.

Dnes jsem byl u obvoďáka, dostal jsem nový lentilky:) Stály jenom 60 korun a napsali mi je za 30:D Tomu se říká sociální stát:D

Další týden "dovolený" v háji přede mnou:)) HURRÁ:)

Šéf se mě ptal, proč si zase beru dovolenou na stonání, tak jsem se ho zeptal, jestli mi zaplatí inkaso... Btw. tu dovolenou mi nemusel dát.
o 07.03.2011, 20:04 | endru.ondra
Banda debilů, vystřílet to všechno. Ať si šáhnou na plat oni samy proč musí brát 100 K měsíčně a já bych měl blbých 15k musim pomálu krást č.... za....
o 07.03.2011, 20:23 | cuir
no nic no...volil sem ODS, prolhane modre curaky...ale dalo se to cekat. Priste na volby seru a nebo budu rovnou volit komunisty...at tenhle zasranej stat jde do pekel jeste driv... Mam opravdu chut snazit se o decko kdyz vidim do ceho bych ho chudaka namocil.
Ted se nam s pritelkyni zije dobre. Mame nadprumerne platy a rozhodne netrpime financni nouzi, ale sere me ze at se snazim sebe vic, tak mi porad nejakej zasranej prasopes z politiky hrabe na moje tezce vydelany penize !!!!!!!
o 07.03.2011, 20:46 | Nismo.Power
na jednoduchou otázku "Jsem snad dojná kráva?" jednoduchá odpověď "Ano jsi!"
víc tohle neni třeba komentovat takže zalez a šoupej nohama neb se vztekat můžeš jak chceš a stejně nic nezměníš...... stávkovat může každej, dou doktoři tak hned chce jít hasič a policajt..... ted sem zase čet důvody proč by mohly jít stávkovat ITáci jako třeba já, nikdy si nestěžujem, platy máme sotva poloviční než by měly na takovejch pozicích bejt a až pudou do stávky ajťáci s heslem "děkujeme vypínáme" tak se celá republika posere neb nemá ani trochu páru jak je vlastně na IT závislá, vypnou se routery, switche atd atd a jsou v piči jak hasiči, tak policajti tak doktoři neb jim nepojede jedinej systém, nikomu nepude prostě nic a vyližte si ***** :)
o 07.03.2011, 20:51 | nocarret
jenže ve vašem oboru je tolik zběhlejch lidí že se vždycky najde nějakej trouba co to zachrání
o 07.03.2011, 21:37 | HIGHTOWER
Tak já myslím, že mocní jsou i elektrikáři (dopravci elektriky), ale ty prachy mají, takže od nich to nehrozí, to samé benzinky, tam taky nehrozí, že by zavřeli čerpací stanice, neb love mají :-D
Holt stále platí, zoufalí lidé dělají zoufalé činy a IT co vím, tak ty si nezoufají, jen na sebe upozornili :-)
o 08.03.2011, 07:45 | Cenda
IT obor nemá na zřizovatele monopol, jako státem řízené a garantované služby, v tom je ten zásadní rozdíl. Jen tak na okraj, jako chlaďař bych měl v Rakousku nástupák 3-3,5t EUR, běžně bych s praxí byl přes 4t. Taky nestávkuju, ale o tom tenhle příspěvek není. Jen jsem upozorňoval, že se všichni čílili kde se ty peníze mají pro doktory vzít a přitom se Kalousek chystá obrat pojišťovny o další miliardy, které se zas budou muset někde vybrat - od nás.

Dojnou krávu za stávajících podmínek dělat odmítám, takže pokud to projde, část mzdy vyvedu jinudy a s nájmama si taky poradim.
o 08.03.2011, 10:13 | Escudo
[ Link ]

taky dobrý, mě byl dost divnej už ten prvopočátek, že přestanou platit třeba i dva měsíce starý lekárničky... Na místo toho, aby se na to plynule přešlo a prostě v době, kdy pozbyde platnost stávající byla možnost koupit už jedině tuhle novou, tak to prostě museli koupit všichni a hotovo. Kdopak z toho měl nevětší profit? Žeby pacienti potřebující resuscitaci s obrácenou maskou na ksichtě? Miliarda sem, miliarda tam, já osobně kupoval tři lékárny, do čtvrtýho auta jsem se na to zatim vy...
o 08.03.2011, 11:26 | nocarret
oni to neviděj to základní český pravidlo ... čivíc budou chtít tím víc je budou lidi vomrdávat na čem to půjde, to je prostě daný
o 08.03.2011, 13:59 | -Hans-
Češi = národ ZLODĚJŮ!!! A kdo není zloděj, závidí.
o 08.03.2011, 15:46 | Cenda
Hanzi, a ty kradeš, nebo závidíš?
o 08.03.2011, 15:54 | -Hans-
Já nejsem Čech.
o 08.03.2011, 16:26 | nocarret
hele vono jinde to nebude moc jiný tady kolem nás věřím že na severu jsou lidi jiný
o 08.03.2011, 17:49 | Crimson
o 08.03.2011, 19:00 | Paczqo
No lol každopadně podle všeho bych měl jít do duchodu až někdy v 70ti což se ani nedožiju takže si snad penzijko zrušim protože abych si měsičně odkladal 2 litry a stát mi pak řekl dostaneš hovno za to mi to nestoji.
o 08.03.2011, 20:26 | Lukaash
Paczqo ... lepsi si nekam (treba do kasicky) hodit ty 2 litry, nez to nechat a cekat jak to dopadne ...
o 08.03.2011, 20:29 | Paczqo
Lukaash: přesně tak ja si už ted spořim do kasičky 10,20 a 50ti koruny a dávám si do obálky každy tyden stovku jo je to možná praštěné spoření ale každej rok se mi tam naspoří celkem slušná cifra.
o 08.03.2011, 20:44 | JA
to jsou zase výlevy...stát,stát...ten vás všude na světě odrbe.
cuir
bulet, že někdo bere víc než ty?tak asi něco dělá třeba líp,ne...
a postavil bych tě před příbuzný lidí, co zabili komouši...a pak by si jim řek proč chceš volit komunisty.Ty komunisty který tady akorát těžili uhlí,válcovali plechy a poslali tuhle republiku na hunt..a čecháčci chtěj Německo za pár let..hovno!bulením k Řecku...a stávky a stát se postará...co mě irituje?EU a podrž tašky v Bruselu, to je vejvar..tady?nedělal bych politiku ani náhodou.V týhle závistivý zemi ne.A sto tisíc měsíčně?To si vydělá dobrej prodejce..i já je měl..a co?život je o něčem jiným, než o tom čim masíruju své okolí...
o 08.03.2011, 21:40 | Mr.Scully
S důchodem se něco udělat musí, tady každej chce v 55 přestat pracovat, chcípnout nejdříve v 80 a mezitím 25 let brát minimálně patnáct litrů (vlastně čistýho), nebuďme naivní... stárneme a průser se blíží, nedá se nic dělat. Buďme rádi, že s tím první vláda alespoň má vůli něco dělat - jestli je to správným směrem nebo ne, to posoudit v tuhle chvíli nedokážu a většina lidí na tomhle fóru už vůbec ne. Nakonec je stejně nejlepší, když si každej šetří sám (já to tak dělám od pětadvaceti).

Navýšení zdravotního se mi taky nelíbí. DPH je mi u zadku, nejlepší by byla jedna sazba (dejme tomu 18%) a naprosto BEZ výjimek, bude v tom jinak bordel :-( A ten humbuk okolo knih... najděte si, kolik je za rok vydáno v podstatě zbytečných knih (neuvěřitelně vysoké číslo) a pak si najděte, kolik jich průměrný Čech za rok přečte. Pravopis na tomhle fóru je důkazem, jak nečte nikdo. Dvacka navíc za knížku už to fakt nevytrhne.

Pořád mi není jasné, jak se stát může někdy dohrabat k vyrovnanému rozpočtu. Kecy v hospodě typu "vymýtit korupci, transparentnost státních zakázek" umí každej, ale zajímaly by mě reálný opatření, co s tím udělat.
o 08.03.2011, 21:40 | HIGHTOWER
Hoši, povím vám jedno, teď jsem se dočetl, že zemřel skvělý člověk - [ Link ] Jako 21 let svého života vést obec, a zemřít v 68, hnedka mě přejde chuť na to šetřit si prachy na stáří :-(
o 08.03.2011, 22:07 | Cenda
no nic, já jsem si ulevil, za dva dny vychlad a dál se k tomu nebudu vyjadřovat ...
o 09.03.2011, 13:30 | Harryp
Scully: Znám stranu, která mnoho let tvrdila, že zavede rovnou daň (15%) a jaká je skutečnost? ...

Vzhledem k tomu o kolik se sníží spotřeba lidí už tím co zavedli, nadále chtějí zavést a k tomu zvýšit DPH na 20% (proč né třeba sjednotit na 15-16% a zrušit vyjímky?) , tak o část příjdou už jenm sníženou spotřebou- to oni moc dobře vědí, proto to DPH dají až na těch 20% ...

Neříkám, že se nemá dělat nic, ale má se to dělat promyšleně a s rozumem. Většina odborné veřejnosti by to DPH dala do jedné, ale na úrovni většinou 16% a bez vyjímek.

U knížek je zbytečná histerie. Kdo si je chce koupit , je stejně koupí a nejsou životu potřebné!
o 09.03.2011, 14:24 | Escudo
Mr.Scully: ty jsi napsal jednu docela důležitou myšlenku, o kterou se snaží i vláda - je lepší si spořit sám. Nojo, ale kdyby si každej spořil sám, tak z čeho bude platit stát důchody?
o 09.03.2011, 15:29 | Mr.Scully
Harryp - vždyť rovná daň je, akorát o pár procentních bodů vyšší :) (Pomiňme slevy na dani atd., což tu rovnost trochu deformuje). Já jsem si stávajícím daňovým systémem určitě polepšil. A že vyhodili Tlustého s jeho 15% daní mě mrzí doteď. Pořád si tak nějak naivně myslím, že by to byl první člověk, který by tu reformu skutečně provedl (a dobře).

Escudo - ať chceme nebo nechceme, tak odpovědnost na důchod se musí přesouvat na lidi jako takový, ne na předchozí generace a na stát. Nejde spoléhat na to, že se důchody ufinancují třeba z nějakých dividend ČEZu. Ale do jaké míry má být spoření povinné nebo jestli má být u státu či u soukromých fondů, to netuším a nemyslím, že by byla nějaká "správná" odpověď.
o 09.03.2011, 16:27 | Harryp
Pro zajímavost si můžete zkusit , zjistíte, jak je celkem jednoduché některé nesmysly zrušit nebo zavézt a uvidíte výsledek rozpočtu :-) [ Link ]
o 09.03.2011, 16:28 | Harryp
Scully: Ale dost podstatných procentních bodů bohužel :-(
o 09.03.2011, 16:52 | Mr.Scully
Pokud se pamatuju dobře, tak současná daň je zhruba 21% (bráno z hrubé mzdy, nikoliv superhrubé)?

Svobodní mi imponují už delší dobu, ale pokud nejsou schopni se marketingově prosadit, tak spadnou do propadliště dějin.
o 10.03.2011, 09:31 | Harryp
No mě tedy nějak neimponují, ale ta "kalkulačka" alespoň zjednodušeně ukazuje co se dá dělat.
o 10.03.2011, 09:53 | Paczqo
kalkulačka zajimavá a netrvalo tak dlouho aby se ten rozpočet srovnal, jenže to by si pak žadnej papalš už nemohl hrabat do kapes a vymejšlet pomalu vyhlazovaci zakony.
o 10.03.2011, 12:02 | Harryp
Máš recht, stačilo by pár škrtů viz. ta kalkulačka, které by se moc lidí ani nedotkly a udělat pořádek v nákupech a regulaci (ani né tak ve formě "vyhraje nejnižší cena"), ale už ve formě kvalitních projektů (nestavění hovadin, prodražování staveb už v projektu atp.) nebo regulace a kontroly ve zdravotnictví (léky, různé umělé klouby nebo samotné přístroje) , tak bychom na tom nebyli tak jak jsme... jako příklady co mě tedy hodně vadí, že se platí z rozpočtu:

- 3 miliardy církve
- 2.5 miliardy sčítání lidu (proboha k čemu je to dobré? Máme matriky, správce daně atp. takže ty informace stát o nás všechny má)
- MHD dotace 19 miliard
- ČD 34 miliard
- zrušení biosložek + 5 miliard
- zrušení 9 tříd (stejně se jen opakuje 8mička) + 12 miliard...

Pár položek a šup máme 75.5 miliardy ...

o 10.03.2011, 12:14 | vinzek fa
nj kdyz tu tak na to nadavate v prvni rade si uvedomte koho ste tam dosazovali pri volbach pak se chytte za rypacek a premejslejte o tom -)
Harryp
MHD dotace 19 miliard
- ČD 34 miliard

tohle kdyz skrtnes tak to prestane jezdit protoze je to rozkouskovany a nefunguje to -) vo tom to je pote nebudou moc lidi jezdit do prace a uz se to veze -)) premejslet nez neco skrtat
o 10.03.2011, 12:19 | Harryp
Ale houby se stane, když se to škrtne. Funguje tady plno soukromých dopravců, kteří nemají dotace a fungují. Je super fungovat tím stylem, že na konci roku se kouknu kolik jsem "projebal" a řeknu si o výši dotace. Ano není to úplně jednoduché téma, ale dá se také řešit...
o 10.03.2011, 12:26 | Vasekkch
Harryp: jenže soukromý dopravce si vytipuje lukrativní spoje jako praha-brno, atd. a už ho nezajímá nějaká babča co si z vesnice dojede do vetšího města.
o 10.03.2011, 12:36 | vinzek fa
Vasekkch z vesnice do mesta je jeste celkem lukrativni trasa ale cistokrevny MHD jako takovi je stratovi odjakziva a vzdy se dotovalo ale tak ze vse bylo csad kde se to dotovalo z dalkovejch spoju a z kamionove dopravi ve finalu to bylo na nulovim bode ani vydelek ale ani strata a tak to fungovalo spoustu let jenze jak se to roztrhalo kazdej zacal delat neco tak je to proste nefunkcni jedna cast vari jako svine a tu druhou pro pohodli obcanu nekdo zadotovat musi
o 10.03.2011, 15:29 | Mr.Scully
Tak to už je moc... někdo píše bez diakritiky, někdo s hrubkama a někdo bez interpunkce, ale když se to sejde dohromady, tak je to vinzek fa. To fakt nejde vůbec číst, to je na úrovni IQ 40. Kamarád s těžkou dyslexií píše stokrát líp. Jestli neumíš česky, tak radši nic nepiš.

Jinak jak to třeba funguje v USA, kde - pokud vím - MHD existuje jen ve velmi omezeném množství?

A k čemu jsou deváté třídy, to netuším taky. Já ji tedy neměl, ale nemám pocit, že by mi při přechodu na střední jakkoliv chyběla.
o 10.03.2011, 19:30 | Cenda
Scully, tak zrovna USA bych sem netahal. (to má jako bejt tvůj vzor? oni nemaj patent na rozum) Jednak trochu jine podminky diky rozloze a relativniho osidleni venkova, jedak zavislost na ropě, stávající dopravní obslužnosti (resp. stavu a druhu silnic) atd. a v čechách poměrně srandovní představa, že by funkci MHD přebraly taxiky. Na druhou stranu tam vozí do školy děti spec. autobusy a ty děti si neplatí lístky, pokud vim.
o 10.03.2011, 19:32 | Mr.Scully
Cenda - rozhodně to není můj vzor, spíš naopak, ale zajímalo mě, jak to tam funguje, když ve velkoměstech prakticky neexistuje hromadná doprava. U nás je naopak MHD v každé prdeli a to taky není úplně dobře. Nevím, proč by skoro každou vesnicí o 50 obyvatelích musela projíždět pravidelná linka.
o 10.03.2011, 19:51 | Harryp | Upraveno: 2011-03-10 19:53:51
Proč se z daní má dotovat nějaký byznys (ať je jakýkoli?), v tomto případě v podobě MHD? Ještě mí rodičové chodili do školy běžně pěšky i v zimě. Dnes by každý chtěl zastávku a jízdu přesně v době kdy potřebuje! Pokud to tak chce, tak ať si to taky zaplatí. Nikdo nenutí nikoho jezdit busem,trolejbusem atp. jen dvě zastávky do školy/práce atd. Lidi si můžou vybrat. Buď se chtějí svézt (tak ať si to zaplatí) nebo ušetří a budou zase chodit pěšky. Já v tom tedy problém nevidím. Problém vidím v tom, že takto dotovaná MHD je mnohdy tak drahá, že už ve dvou lidech je jízda autem méně nákladná (a tobez jakékoli dotace).

Chápu, že si soukromí dopravci nejdříve vybírají lukratívní tratě, ale proč by si taky měli vybírat tratě, kde nikdo nejezdí a žijí jenom z dotací? (ať si tuto činnost společnosti dotují z jiných činností a né z rozpočtu). Ale nemyslíte, že kdyby byl zájem lidí a nebyly tady nesmyslné dotace, že by byl prostor právě pro ty soukromníky, kteří by dle potřeby zavedli linky?

o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.4754 sekund.