Navštíveno 1046x

Potřebobal bych poradit se skladbou podahy - mezi přízemím a podkrovím mým ŽLB strop s hrubou podlahou. Nyní potřebuji podlahu dotáhnout a mám na to cca 10-11cm + plovoucí podlaha. Ale nevím jak tu skladbu udělat. Jestli to jen vybetonovat a nebo polystyren a beton nebo uplně jiné skladby?
1) Jen ze zajímavosti: Máš na barák vůbec projekt? :)
2) Z důvodu kročejové neprůzvučnosti bych volil skladbu 40mm podlahové vaty + 60-70mm beton s kari sítí. Hlavně poctivě oddilatovat od stěn.
3) nebo jiné kombinace - ale to záleží dle požadavků na útlum/nosnost

07.03.2011, 12:22 |
Only_One | Upraveno: 2011-03-07 12:22:53
no jasně že na barák mám projekt :-) je v něm napsáno, že podrobná skladba podlah bude řešena v RPD :-) kterás samozřejmě nikdy nebyla a udělalo se xxx změn kromě výměny nosné konstrukce stropu z keramiky na betonovou záležitost a stejně si dům stavím skoro sám. V jedné místnosti malé na zkoušku sem zkusil dřevěnou skládnaou podlahu z OSB desek na roštu a i přes velkou snahu je podlaha moc hlučná. Tak se vrátím k betonu. Jen nevím jeslti beton celkově a nebo do toho dát nějaký polystyrén třeba.
budeš tam topit podlahama by zněla moje první otázka ? .o)
jestliže ne, tak jak píše Dudelina - já ta mám topení, takže to je v jádru jiný - každopádně jsem pod systémovku dal pouze tušim 0,5 cm nějakou kročejovku na hluk a celkem klid - ono když ti tam bude pak i s vatou dupat stádo dětí - nedej bože 100 kg dospělejch, tak vata-nevata .o)
požadavak na větší útlum hluku - kouzlo nakombinování tlum. izolací protože každý vede jiné kmitočty .o) - ale do 10 cm se nevejdeš
a samotný polyš vede HLUK
podlahovku nemám ani sem nechtěl. Takže by v podstatě stačila nějaká drobná kročejovka a vylejt to betonem...
Jestli chceš ušetřit, tak 0,5cm miralon.
Jinak si stojím za vatou.
Tak složení podlahy se nakonec zmenšilo na 7cm - 5cm deska z betonové mazaniny a 2cm izolace. máte někdo zkušenost jaký by byl rozdíl v použití desky STEPROCK a polystyrénu 100z? Opravdu prokazatelné poznatky?
Cena je násobně vyšší u STEPROCKu tak zvažuju ...
tak to nevim .o( buď někdo kdo to používal, nebo stavaře - to neporadim
no nevím, taky jsem to dost řešil, protože mám stropy ze spirolů a nechtěl jsem, až budou jednou milé děti v pubertě nahoře š*ukat, abych to musel dole poslouchat. Takže kvůli hluku polystyren určitě NE! Chce to vatu, udělat dilataci od stěn, na vatu natáhnout fólii a vylejt podlahu. Já mám v podlaze 4cm vrstvu
[ Link ]
heh tak to je ještě dražší jak Rockwool.
tak musíš hledat po e-shopech, já kupoval za poloviční cenu.
Podlahový EPS určitě ne, kdyžtak elasitfizovaný.
Nevím kolik, dělá rozdíl v 2cm síle s vatou - je to opravdu tolik?
jestli opravdu chceš nějakej rozumnej akustickej útlum, tak si nech spočítat od nějakýho speciála skladbu (zvlášť pokud sis nechal udělat projekt jen pro stavební řízení a realizačku už evidentně ne) a ne vymejšlet jaká kombinace izolací bude dobrá na ahc (tím neříkám, že tu nejsou stavaři co tomu nerozumí, ale kročejovej hluk je alchymie odstínit). musíš to dotáhnout do konce ve smyslu oddělení od stěn apod, materiál je taky každej nějakej a dokonale to stejně nikdy neodhlučníš.
Já už projektantům nevěřím nic.. to jsou samý teorie. Já chci zjistit praxi, kdo co má a jak s tím je poskojenej.
Nejsem perfekcionalista, ale s ohledem na cenu, bych rád získal tu přidanou hodnotu věci co nejefektivněji.
proto záměrně nepíšu od projektanta, ale od speciála. projektant nikdy nemůže umět všechno od statiky po ZTI. doporučuju nějakýho akustika.
zkušeností tu můžeš od lidí nasbírat spoustu, ale pak stačí malá niance v konstrukci stropu nebo jiný stavební věci a u tebe se to bude chovat jinak.