Navštíveno 2236x

06.03.2011, 20:08 |
rcman Ahoj,
tak pořád se staví a buduje...
Teď jsem se dostal do menšího problému.
Nastínim tady mojí situaci...
Přestavuju pokoje v 1.patře rodinného domku. Je to starší stavba. Takže tady člověk potká všemožný varinty stavby apod.
teď potřebuju udělat v jedný místnosti koupelnu a kuchyň.
Problém je ovšem vtom, že zrovna na týhle straně domu neni žádnej odpad. Všechno je trochu mimo. Do místností podemnou nemůžu nic kopat ani vrtat.
Je tady možnost že se odpad udělá v rohu místnosti (kam by se asi umístila vana). A svede se z venku po stěně dolů do cestičky kolem domu kde je asi tak po cca 3metrech možnost napojení na odpad.
Jedná se mě jen o vodovodní odap(nevim jak to přesně nazvat), záchod tam mít nebudu. Takže to nemusim tahat žádnou mega trubkou jako na záchodě.
Teď k dotazu...
Mám ještě pár variant jak to všechno v místnosti uspořádat aby to taky trochu vypadalo. Nicméně, odpad musí zůstat na tom jednom místě.
Tak bych to chtěl vyřešit "sanitárnim kalovým čerpadlem".
Máte stim někdo zkušenost? Jak a co dodržet při instalaci, výběru apod?
Děkuju za pomoc.
jestli nebudes mi zachod, tak nevidim duvod toho cerpadla. To se prave pouziva, kdyz potrebujes exkrementy procpat 50tkou odpadem...

06.03.2011, 20:38 |
rcman tmx.806: Popsal jsem to asi trochu zmateně...
Je tam možnost udělat koupelnu na protějšim rohu. To je cca 450cm od toho rohu kde bych měl odpad na podlaze.
Ale když to udělam o 4metry dál, tak tam musim dostat novej spád. To ale nemám jak.
Takže je řešení to čerpadlo...

06.03.2011, 21:31 |
Sodom Koukni na stránky SFA.Tam si určitě vybereš,co je třeba.
[ Link ]