Navštíveno 1813x

Ahoj.
Dostal jsem za ukol zeptat se na zimaky na feldu. Rozmer 165/70 R13 do 1000.- Duraz asi na zivotnost/jizdni vlastnosti tak nejak 50/50. Co by jste poradili?
Diky.
Fulda Kristal Montero 2, případně 3, a dal bych 155/70 R13 ;-) pokud TP povoluje

04.03.2011, 21:48 |
rcman Barum Polaris II, Fulda, BF Goodrige, Uniroyal...
Myslim že ve všem by to mohlo splňovat požadavky...
Z životností je složitější.
Už jsem měl na servise hodně lidí co najedou 500km za rok. A když pak přijedou na servis že chtěji kontrolu, nebo přípravu na STK. Tak jim řeknu že gumy na autě už jsou v háji a chtělo by to nový. Tak obvykle slyšim "Ale ty gumy jsou úplně nový" Před 5ti lety...
sava eskymo s3+ výborná měkká guma která má tendenci se nezalepit ale zase ta životnost je u ni kratší díky té měkkosti, ale kvalita jízdy excelentní

05.03.2011, 10:03 |
clown eskymo je best volba v tomto rozmeru .. i po letech stale vyhrava v testech ..
Eskyma jsem mel pred par lety na fabii a s hodnocenim souhlasim. Loni mi chlap v pneuservisu tvrdil, ze se na nich menila konstrukce bocnice, ze je mekci a ze jsou nachylnejsi k poskozeni. Boule a podobne. Nevite o tom neco?
A ted sem byl jeste zaukolovan at sezenu ten stejnej rozmer ale letni. Takze nejaky rady?

05.03.2011, 11:41 |
clown kterej vysokej zimak neni mekkej ?
mam Nokiany WR, mam Michelin A4, mam Kleber, nevim model z hlavy, mam Uniroyal MS66 vse ve standard rozmeru s 60/65 kovym profilem a jako zvejka je vse.., i kdyz je to nafoukany na 2.8
Se přifařím :) Na výběr Brillantis 2, Kleber Viaxer a Fulda EcoControl. Co jsem koukal na internet, tak nejlíp jsou na tom ty fuldy a brillantis + viaxer cca podobný. Když ale do hodnocení započtu i cenu (dopracoval jsem to tak daleko, že jsem si na to udělal tabulku, jednotlivý ukazatele mají váhy v % a dělám si vážený průměr :-D) tak vycházejí nejlíp ty Barumky... Mám ale strach, aby to neklouzalo na vlhký/mokrý silnici (dle hodnocení lidí na netu - ČR a UK) což je jak u těch barumek tak kleberu docela podobně hodnocený, jen ta fulda je cca o řád lepší. Má někdo nějakou zkušenost? Bohužel jiný rozměr než 165/70 R13 dle TP na auto dát nemůžu a ani už žádným způsobem kola do TP dopsat nejde (i kdybych koupil nové alu, tak nedostanu typový list), jedině od dovozce, ale dopsání 4000 Kč + správní poplatky (= moc drahý).
Kdyz uz se to resuerektovalo:), tak se nakonec koupili ty viaxery. Zkusenosti jeste nevim, ale az se neco dozvim, snad nezapomenu a dam vedet.
Hmm, já asi koupím ty fuldy, na sadě je rozdíl 500 czk což je skoro nic. No ještě uvidím :)