Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Posilování - rada

o Navštíveno 2230x o
o 03.03.2011, 20:26 | DaveX
Ahoj, je tu někdo, kdo se aktivně věnuje fitness? Nejlépe rovnou trenér :) Měl bych pár dotazů, ohledně tréninku. Pokud má někdo zájem pomoct, napište. Ozvu se na email nebo na ICQ.

o 03.03.2011, 22:28 | Ladik206
Povídej co tě trápí.
o 03.03.2011, 22:51 | DaveX
Poslal jsem ti mejla, pokud budeš mít čas a chuť, mrkni na to.
o 04.03.2011, 00:58 | koren
zeptej se klidne verejne, vic hlav vic vi...
o 04.03.2011, 01:00 | M.a.R.i
Koukni spíš na specializovaný weby.
Doporučuju ironfactor. V každé sekci máš zvýrazněna důležitá témata, kde jsou návody, rady atd.
o 04.03.2011, 01:13 | DaveX
M.a.R.i: jo, ale jsem z toho zmatený jak lesní včela. Je toho hodně, milion cviků, milion tréninků atd atd. Udělal jsem trénink a potřebuji vědět, jestli je dobrý.
o 04.03.2011, 08:11 | Veva
jak už tu bylo řečeno, napiš Tvůj problém sem... víc hlav víc ví a navíc to pomůže třeba i někomu jinému :-)
o 04.03.2011, 08:13 | Fari
Přesně tak, napiš to sem..Nějaký zkušenosti máme.
o 04.03.2011, 08:23 | swep
idealni je domluvit se s trenerem, kazdy lepsi fitness centrum ma trenera, ja sem se domluvil, sestavil mi plan na miru, a hlavne mi rekl, kde delam chyby, protoze uz nejaky pohyby mam zabehnuty, tak je ted dost narocne se tomu vyvarovat
o 04.03.2011, 08:30 | Fari
Jen pro upřesnění, i sebelepší trénink ti nezaručí nějaký výsledky bez pořádnýho stravování.
o 04.03.2011, 08:45 | koren
svata trojice funguje, strava-trenink-odpocinek.
ze zacatku staci jen trenink a vysledky jsou videt, ale dobre to urcite neni.

tak par rad od korena:
jestli hledas trenink pro zacatecniky, tak ho nehledej:-)
3x tejdne, min 2x tejdne cvicit. rika se ze by ses mel zamerit na zakladnni cviky. podle me to spoustu lidi odradi ale 1 zakl cvik na kazdou partii urcite zarad. prvnich par mesicu je o ziskani spravny techniky a pripraveni na vetsi vahy nebot co si na zacatku zkurvis zbytecne velkou vahou a technikou te pak bude jen omezovat.
howgh
o 04.03.2011, 08:45 | DaveX | Upraveno: 2011-03-04 08:46:48
swep: do posilovny bohužel čas nemám chodit. Nejbližší lepší je 10km daleko a to mi kvůli škole bohužel nevyhovuje (diplomka, projekty apod.)

Já nevím, mám to vypracované v excelu a ve wordu. Zkusím to sem uploadnout, ale kopírovat to nemá smysl.

Výška 173 cm
Váha 80 kg

Jídelníček: [ Link ]
Trénink: [ Link ]
o 04.03.2011, 09:22 | koren
podle me zbytecne moc sacharidu, na pangase se vyprdni a dej si radsi nejakou rybu:-) po treninku rychly proteiny s cca 30-40g rychlych sachru. na bily pecivo taky zapomen. moc bilkovin mas z mlecnych vyobku, to seskrtej a nahrad hovezim a kurecim.

ad trenink-pokazdy bricho je taky pitomost, brisni svaly jsou svaly jako kazdy jiny, 1x tydne a basta. biceps a triceps mas 3 cviky,stacej dva. ctvrtek nechapu vubec, az na ramena...
o 04.03.2011, 09:31 | koren
ja jedu cca totot:
PO: ramena
UT: aero
ST: prsa a triceps
CT: bricho
PA: zada a biceps
SO: nic
NE: nohy
o 04.03.2011, 09:39 | DaveX
koren: no jedu v pondělí prsa, biceps a ve čtvrtek také, akorát s menším opakování. 2 dny na regeneraci je myslím v pohodě ne? Když dám totiž ve čtvrtek jen ramena, tak je to pro mě málo :/ to mám za 25 min hotové.
o 04.03.2011, 10:08 | koren
opakuju strava-cviceni-odpocinek, kazda ze slozek je stejne dulezita jako ty ostatni. nehlede na to ze pokud cvicis podctive tak 2 dny je malo. si dej treba bricho, to jednotydenni, a budes to mit na hodku...

jeste jsem zapomnel na vahy, v kazdy serii malinko pridej. napr na benchi 40-50-52,5-55 jinak tezko zjistis kde mas max;-)

jo a nezapominat na rozviceni a pak protazeni.
o 04.03.2011, 12:38 | M.a.R.i
Tak pokud nemáš s posilováním moc zkušeností,tak nejideálnější je jet už hotový trenink, než vymýšlet svůj. Na ironfactoru je jich dost, jsou tam i jídelníčky. Opravdu to chce ze začátku číst, třeba nad tím strávíš 1-2dny,ale spoustu věcí se dozvíš a budeš mít nějakej základ. Já třeba cvičím pravidelně 3roky a stejně raději furt jedu vymyšlené treninky (HST, objemová rutina, fomin...) než abych si vymýšlel svoje.
Základ je,aby si začal cvičit fullbody trenink a ne jeden den kozy, záda, druhej den třeba ramena, břicho atd. Na to máš čas, split treninky začít za rok, dva, tři, kdy už tělo nebude na klasický full body trenink reagovat.
Hned od začátku bych začal s mrtvolou, dřepy a benchem, tyhle cviky ti dají nejvíc, hlavně mrtvola.
Základ je strava, trenink a odpočinek, jak psal koren. Tělo potřebuje regenarci,takže chodit do posilky obden, pak třeba po dvou měsicích týden vynechat (deload), ať se tělo zpamatuje a po 2-3měsících měnit treninky, ať tělo nezlenivý.
Je toho opravdu hodně, raději začni číst, ať máš ucelenej přehled :).
o 04.03.2011, 12:46 | M.a.R.i | Upraveno: 2011-03-04 12:48:22
Já jsem se třeba po roce a půl dostal na 180kg mrtvola, 150kg dřep a 130kg bench.
Tady máš odkaz na můj začátek a trenink, pro pobavení :D. Poslední 1-2roky neaktualizuju:
[ Link ]

[ Link ] =
o 04.03.2011, 13:37 | koren
M.a.R.i: cely telo behem jednoho treninku, no nevim...nikdy to neodcvicis na 100pro a pokud jo, tak to zvladnes 3x-4x a skoncis protoze takovej trenink je tezce nezabavnej a bez viditelnejch vysledku.
dogmata ze cvicit jeden program max 3 mesice, prestavky mezi seriema presne 30,025 sekund apod to je pekna pakarna. zaklad je poslouchat telo, kazdej funguje jinak.
a vyrazy "HST, objemová rutina, fomin" bych uplne zakazal cist nekomu kdo zacina:-)
o 04.03.2011, 14:20 | Dudelina | Upraveno: 2011-03-04 14:22:12
Já bych spojil vaše názory a to, že cvičit fullbody s tím, že lehké váhy a nacvičit techniku.

Koren: Věř, že s fullbody výsledky jsou. :) Samozřejmě, jestli si myslíš, že se jedou stejné 4 cviky dokola, tak se to nudné zdát může - ale to je chybná představa.
o 04.03.2011, 14:35 | Bucci
kořen: jestli začíná, tak tvuj rozpis je zbytečnej... ať první minimálně měsíc jede kruhovky, a ze začátku by se měl hlavně zaměřit na techniku, takže ho stejně trenér nemine... zlozvyky sou v posilovně nebezpečný a dost blbě odbouratelný...
o 04.03.2011, 14:36 | Bucci | Upraveno: 2011-03-04 14:37:17
koukám že M.a.R.i byl s těma kruhovkama rychlejší...
... a Dudelina s technikou :-)

heheheh
o 04.03.2011, 15:20 | DaveX
Chlapi, já už do posilovny chodil cca 3-4 roky zpátky, tak technika jakž takž jde. Teď na to bohužel nemám čas a více mi vyhovoval split, než fullbody. Je to pro domácí cvičení, kde prostě potřebné vybavení zatím chybí (kladka, bez dalších se dá cvičit).
o 04.03.2011, 15:35 | Maxík
Na začátku bych jel taky celý tělo třikrát týdně, na každou partii jeden cvik. Soustředil bych se hlavně na techniku, takže nervat maximálky, hlavně se zpevnit. Jinak tréningů je hodně, každýmu vyhovuje něco jinýho. Můžeš je zkusit střídat třeba po dvou měsících a uvidíš co ti vyhovuje a jak ti co zabírá. Jinak začínám velkou partií, nemusím když vidim týpky co příjdou do fitu, začnou cvičit jako první cvik biceps a dřou ho celou hodinu, děs...
o 04.03.2011, 15:39 | Maxík
Kořen, pro mě je hrozná představa, že bych měl jít do fitu a zabít tam čas cvičením jen přicha:-) Já chodím třikrát týdně mám trínink A-B, jedu po třech partií. Raději procvičím tělo dvakrát do týdně.
o 04.03.2011, 15:39 | koren
o technice uz jsem psal.
ad kruhac-osobni zkusenost je proste takova,ze lidi odradi. podle me se nic nestane kdyz se rozdeli alespon napr. na horni polovinu tela a nohy+ramena.

kazdopadne tohle uz jsou malickosti v porovnani s tim, ze hlavni je zacit rozumne, vydrzet a nezapominat na stravu a odpocinek.

s jidlem - hlavni je nezrat sr_cky a hlidat bilkoviny. jestli si dam o 50g syra vic, to bych resil po 3 letech v sachr vlnach.
o 04.03.2011, 16:00 | DaveX
No tu jde taky o to, že ty treninky jsou stavěny víceméně na fitko. Já mám omezené možnosti.
o 04.03.2011, 16:01 | M.a.R.i
Nebo stačí kouknout na tenhle videonávod

[ Link ]
o 04.03.2011, 16:31 | swep
nerikej mi ze tam, kde delas skolu nemas posilovnu. To s tim, ze neni cas protoze diplomka, je taky kravina, schvalne si zpocitej kolik hodin denne promrhas na AHC, facebooku a jinyma zbytecnyma aktivitama. Taky delam diplomku taky mam praci bokem a posilovnu 3x tydne stiham + aerobni aktivita, navic je to moc dobre odreagovani a vycisteni hlavy.
ze je potreba hlavne zpevnit stred tela, at je to jak chce, stejne ti porad poradim trenera. delat si plan sam nebo kopirovat neci jiny neni, dle meho nazoru, moc vhodne, protoze kazdy ma jinou stavbu tela (vaha, svalovy zaklad, tuk, drivejsi zraneni,...). A proto mu bude zabirat jiny druh treninku. Kdyz budes mit nespravny trenink, tak to sice poroste, ale pomaleji a mensi ucinnosti nez kdyby si zvolil trenink, ktery by byl pro tebe efektivnejsi. Tak stejne je to s jidelnickem, paradox je, ze zrovna jidelnicek je na posilovani nejdrazsim faktorem.
Jak psali kluci nademnou, cvicit kazdy den je nesmysl, ty svaly potrebuji odpocinek, u mnoha cviku se zapojuje mnohem vic svalu, nez na ktery je ten cvik urceny, a pokud ty sekundarni svaly boli po predchozim dni, tak cvicenou partii neodcvicis tak jak bys mel a budes to bud sidit a nebo se na to vykasles uplne.
o 04.03.2011, 17:07 | Honza2.016v
hele nečetl jsem to celý..ale napíšu mou story:)

odjakživa jsem měl celkem páru i bez posilování - občas nějaký proběhlo v rámci tréninku atletiky..

pak jsem se na všechno yvprd, začaly hospody a různý kulturní akce a už jsme měl 110KG..do čehoš svím dílem přispíval studenstkej život na vejšce:)i když jsme na vejšce ty 2 roky co sme tam byl chodil do posilky 1 týdně a jel univerzální cviky na všechno, čímž jsme vyplnil nudu mezi cvikama...

poté jsem přešel na VOŠ a začal vždy krátce tak na 2-3 měsíce chodit 4 x v tejdnu + jedenkrát souvislej běh cca 1 hod.. výsledek se dostavil a dlouhodobě sem si doteď udržel nějakých 80kg... přičemž již od září zas pravidelně cvičím v následujícím splitu:

po: ramena, nohy, břicho
út: záda, triceps, břicho
čt: kozy, biceps, břicho

cviky jedem klasický, občas dáme nějakou novinku..
specielně se nestravuju, do 14 dnů chci minimálně 1x týdně (víkend) zapojit o5 běhání, nebo kolo...

silově jsem šel od září hodně nahoru, rozměrově jsem trochu vyrost:)z 80kg je 90 a kdybych uzpůsobil jídelníček tak asi nemám ani mišelinku:)
o 04.03.2011, 17:23 | DaveX
swep: opravdu není čas na zbyt ani minutku. Ono taky hodně záleží na jaký obor chodíš a jak moc náročné to je. Taky o víkendu hraju fotbalový zápas, který sežere půlku dne, pak také přítelkyně, kolo, bazén apod. a už se čas zkracuje. Prostě to nejde a nejsou ani finance na posilovnu.

cvičím pondělí ve středu a ve čtvrtek, protože mám v úterý a pátek trenink. Je to opravdu tak napráskané, jak to jen časově jde. Snažím se tomu přizpůsobit a jídelníček si myslím, že také není nejhorší.
o 04.03.2011, 17:57 | kozlustechnykus
Dodal bych jen tolik: [ Link ] :-D
o 05.03.2011, 11:57 | Bucci
3-4 roky zpět je dlouhá doba, na rozhejbání a dostání se aspoň trošku do formy a fyzičky, určitě kruhovky... na tom se nic nezkazí... aspoň 1 - 2 měsíce...
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.467 sekund.