Navštíveno 1337x

02.03.2011, 21:46 |
X-sat (M)
205/55 R16 pro Ford C-Max - letní
díky

02.03.2011, 23:46 |
Pekys neni ještě trochu brzo? stejně shopy ještě nemají zásoby a je omezenej výběr. Já půjdu do Dunlopu. Poměr kvalita/výkon mi přijde dobrej a mám s nima dobrý zkušenosti. Taky záleží na financích.

03.03.2011, 19:13 |
X-sat (M)
Na vybírání není nikdy brzy :-)
Jaké Dunlopy máš vyhlédnuté?
dj.D - máš s nimi zkušenosti?
díky
co se poohlédnout po Continentalech?

03.03.2011, 19:21 |
Honcke | Upraveno: 2011-03-03 19:28:30
Midnite:jaké máš zkušenosti s Continentalama?
X-sat:ja jezdim na Focusu Uniroyal Rain Sport2,předtim jsem měl Michelin Energy E3A,a za mě ty Uniroyaly jsou super.Kam se serou micheliny.Vim že ty Energy nejsou nějaky sportovni,ale stejak vše mluví pro Uniroyaly.Minule tu Tuner2 řikal jak už je šípovej vzorek překonanej.Jo,možná je,ale dle MOJI zkušenosti řikám nebe a dudy.Na suchu super,na vodě ještě lepší.
Jo jezdim 205/50/16 Focus MK1.
Co takhle mrknout na testy:
[ Link ] Mají dokonce Tvůj rozměr.
Já letos koupil Nikian V tak jsem zvědav, dle testů super jak na suchu, tak i vodě.
Honcke: mám contisportcontact 3 195/45 R16 a musím říct že jsou úžasné.. drží na cestě jako přilepené a hlučnost je fakt nulová :)
Pokud mohu doporučit tak bych vybíral mezi Continental premium contact2 které jsou jedny z nejtišších pneu na trhu mají krátkou brzdnou vzdálenost a výborně drží na mokru a nebo Dunlop SP SPORT fastresponse která je v podstatě designově skoro stejná jako Conti jen je směs malinko tvrdší tudíž má i větší životnost. výrobci pneu na výdrž nehrají jde jim hlavně o bezpečnost,tudíž bych se nebál koupit pneu kterékoli renomované značky vyvaroval bych se jen čínských pneu kde jsou účinky na mokru naprosto nulové a zároveň i pneu s šípovitým dezénem kde je možnost větší hlučnosti oproti asymetrickým pneumatikám
Tak když jsem dělal v pneuservisu,tak si pamatuju jak nám přijela Fábka že mu hučí ložisko,a ve finále to ložisko byly Barum Bravuris.Ty šípovky.
Oproti tomu myslím že ty Uniroyaly jsou tichý.No je tam taky trochu jinej šíp než na těch barumkách žejo.
Midnite:no Contíky jsem chtěl původně,ale byly holt trochu dražší.Máš možnost je nějak porovnat?Jaký pneu jsi měl předchozí např.?
Jo a taky jsem měl Yokohamy.Na suchu jsem lepší pneu nezažil,ale na mokru mi hrabala na dvojku i ta moje 1.6:-)
měl jsem bridgestone turanza přesně v tomto rozměru a maximálni spokojenost, nehučely, tím že jsme neřezal atáčky tak i auto pěkně sedělo, dost vydrželi..
byli na autě A6 C4
Mám je na autě a jsem mile překvapen... za ty prachy velmi dobrý.

03.03.2011, 21:12 |
X-sat (M)
Nehledám závodnické gumy ;-)
- to jen pro info
Honcke: předtím jsem měl bravurisky, Conti jsou lepší jak na suchu tak na vodě.. Ale nikdy jsem s Barumkama problém neměl

03.03.2011, 21:49 |
Pekys X-Sat: přesnej typ nevím, vezmu co bude v daným rozměru, indexu a rychlosti :) Bud Sport 01, nebo ty SP fastresponse. Určitě asymetrickej design. Šípový na s-maxu hučej jak svině.
Barumky jsem taky mel, a taky nebyly nijak tragicky. Proste na normalni jezdeni je to skoro jedno, ktera znacka to bude.
Tady někdo nabízel závodní gumy? :-DDDD

03.03.2011, 21:54 |
X-sat (M)
Je to na normální ježdění, ano. A rád bych se vyvaroval hlučnosti...

03.03.2011, 22:02 |
Tuner#2 | Upraveno: 2011-03-03 22:04:12
X-sat: Zrovna speciálně u Tebe mám vždy pocit, že co rada to zbytečné psaní... Začlo to už s DO, poradil jsem, nikdo ani nepoděkoval, ani nenapsal jak se rozhodl, téma úplně utichlo a tady to samé... Hodím do placu test přesně ve Tvém rozměru, chybu min. s prvníma 5ti neuděláš, výsledky mají velmi podobné a Ty se tady začneš ohánět závodníma pneu? Závodní gumy jsou úplně jiná liga a navíc by ani nebyli v tomhle rozměru...

03.03.2011, 22:08 |
Pekys tak skoč na www.pneunet.cz
[ Link ] a pod jednotlivejma pneu jsou hodnocení a dole uživatelský komentáře.
To ti může taky pomoct při rozhodování.

03.03.2011, 22:09 |
X-sat (M)
- ohledně DO - řešit budu finálně v novém bydlení, tj. v létě. Získané informace zde provazuji s dalšími na netu.
(ale děkuji dodatečně, i když většinou děkuji všem předem...)
- poznámka o sportovních gumách byla jen pro info
- testům nevěřím, hledám zkušenosti praktické, uživatelské
ok?

03.03.2011, 22:10 |
X-sat (M)
Pekys - web znám, dík
Pekys: na tom webu mi nesedí barvičky u continental sport contact 3
Kleber nejsou špatný za ty kačky.
X-sat: OK pane, sorry za nařčení, ale trochu to tak na mě působilo ;-)

03.03.2011, 22:21 |
Pekys Midnite: nevim, web pouzivam jen jako info o cenach, zkusenostech ostatnich apod. Dodavatele mam kamose.

03.03.2011, 22:23 |
X-sat (M) | Upraveno: 2011-03-03 22:23:31
V pohodě. Může to tak působit, zpětnou vazbu opravdu příliš neprovozuji (zde na foru). Ale obecně je toto DF obrovským zdrojem zajímavých a cenných rad (informací).
Třeba tenhle příspěvek:
[ Link ] mám v oblíbených a až teď koukám, že jsi odpovídal na můj dotaz... sakra, kde se stala chyba Daryle ;-)
Takže ještě jednou díky a vše OK!
JJ to byl jeden z důvodů proč jsem začal ztrácet chuť psát. Jinak NZ, ale právě ta zpětná vazba potěší, že to člověk nepsal až tak zbytečně ;-)

03.03.2011, 22:31 |
X-sat (M)
:-) musel jsem to "new" přehlédnout, ale spíše si myslím, že tam prostě nebylo...