Navštíveno 1778x

tak dneska schvalili neomezenou motorku od 24 let. jediny co jsem z toho nepochopil je tohle: Muzu si ji udelat driv ale musim mit praxi na moto do 25kw 2 roky nebo praxi na jakykoliv slabsi moto 2 roky? je mi 22 na motorce jezdim od 10,mam papiry na 125ku od 16ti a letos sem si chtel delat neomezenou,jsem dokonce i od lonskyho roku registrovanej v autoskole.

02.03.2011, 15:26 |
rcman Mě už se teda nodetkne ani jedna věková hranice.
Ale zajímalo by mě jak je to ze zjištovánim praxe na slabší motorce?
podle mě snad stačí že mám řidičák na motorku od nákejch 16ti let. A pak od 18ti let jsem si dodělal auto a dostal jsem k tomu větší motorku.
praxe se budou zjistovat jenom dobou asi bohuzel :( ja bych s tim i souhlasil od tech 24 ale u nekoho kdo nikdy nemel papiry na zadnou motorku. ja uz se treba cejtim relativne vyspelej,vim jak se motorka chova v jakejch sutaich,hodne situaci sem zazil. a hlavne ze silny motorky mam porad respekt ptz vim co umi.
Za chvíli budem dělat psychotesty na auto i na mašiny...
Debil může bejt v 25 nebo i v 50.

02.03.2011, 16:09 |
Draxx Ja bych to posunul jeste vo kousek vejs, treba na 50 let nebo tak nejak.

02.03.2011, 16:23 |
Syrup ja bych to udelal jako Bladzej, a bezesrandy, psychotesty by byly dle me uplne idealni nastroj.

02.03.2011, 17:04 |
rcman Si stoho dělejte prdel! Jsem si naběhnul v 18ti na debilního doktora.
po pár dohadech když si spletl otcovu kartu z mojí. Co jsem se snim hádal dorkve že nemám porušenej barvocit.
To skončilo, tak že jsem si na řidičák musel sehnat výpis s protialkoholní léčebny, drogový léčebny a psychotesty na závěr...
Nebyl tak velkej problém ty psychotesty udělat. Ale sakra mě u toho rozbolela hlava.

02.03.2011, 17:17 |
JP Psychotesty jsou úplně na hovno, kdo si od nich v tomhle směru cokoliv slibuje tak je neuvěřitelně naivní:)). A to i v případě že počítám s tim, že by nešly obejít "dírama v Matrixu", což by samozřejmě šly.
a bez omezení je od 21 ne 24
Jako JP. Psychotesty maji vliv jedine na plat "zkousejiciho"
Dobrá kokotina.Chápu že chtěj zas něco v uvozovkách vylepšit,chápu že někdo může brát mašinu jako zbraň,ale co borec kterej si v 21 nebo kolika udělá Cčko,projde v uvozovkách psychotestama,a pak si lítá 20ti tunovým monstrem.Ten je jako míň nebezpečnej než někdo na mašině?
To sou zas vejmysly,jak psal Draxx-dal bych to od 50ti nebo možná od 60ti,to už každej bude rozumnej a vyježděnej...
to Honcke:
no, ale tím 20-ti tunovým monstrem se nejezdí někdo projet jen tak kvůli adrenalinu... jako na silný mašině

02.03.2011, 17:53 |
rcman Mám pocit že na autobus nebo trmavaj musíš dělat psychotesty. A když jedu občas busem nebo tramvají. Nebo někde vidim nákýho blba jak se drží těch řidítek v trmavaji a zvoní jako magor na auto před sebou který jasně nemá kam uhnout...
Řikám si že ty psychotesty jsou totálně k ničemu, když je zjevně dávaji totálně vypsychovanejm lidem...
Pro pořádek, jestli mě někdo blbě pochopil. To s těma psychotestama byla ironie.
Stejně to je hovadina. Debil debilem zůstane. Navíc naše chytrý statistiky dokázaly a prokázaly, že nejnebezpečnějšími řidiči jsou ve věku 27-29let. Tudíž co budou mít papíry od 24, tak nebudou mít takovou zkušenot, jako co měli od 21...

02.03.2011, 18:37 |
hawai Jsem v hospode na mobilu tak se mi to nechce vsechno číst, ale pokud to teda je od 24, tak jak to je kdyz mi je ted 22-23, řidičák mam normálně od 21 na neomezenou, muzu normálně jezdit kdyz uz ten řidičák jednou mam?

02.03.2011, 18:50 |
Honcke | Upraveno: 2011-03-02 18:51:47
tykeev:jo,jasný,jde o to,že stejnak záleží na každym jedinci co má v hlavě.Když bude řidič tíráku vypatlanej a nasereš ho a začne se s Tebou přestrkávat,tak je určitě nebezpečnější než někdo na motorce.Nehledě na to,když už to někam s tim kamionem pošle,to už je v prdeli žejo.

02.03.2011, 22:40 |
Kesam Mám 25kw od 19 stejně na tom nějak tak nejezdím sem žtam si sjedu na dráze nebo na letišti a většinou se na motorku koukám zezadu tak je mi to tak nějak jedno.
Myslím že je to blbost a zase šaškárna jak z lidí vytřískat prachy.Dřív si udělal v 15 fichtla v 17 velkou a bylo :-) Tedka musíš snad 6 krát.

02.03.2011, 23:17 |
hawai jak to tu čtu, pochopil jsem dobře že když už papíry mam, tak se mě to netýká?
[ Link ]

02.03.2011, 23:27 |
Sau Asi bych sa měl k dodělání toho Áčka už konečně dokopat, bo z takovůto sa bude za chvílu asi dávat jako bonus k odchodu do důchodu...

02.03.2011, 23:40 |
JP tykeev: Já když si mam vybrat, tak beru všema deseti srážku s někym, kdo se jede projet na motorce kvůli adrenalinu, než s kamionem kterej pospíchá do tesca s psíma granulema, protože zůstal někde viset a když přijede pozdě, dostane firma půl mega pokuty. Ten první se totiž zabije o mě a ten druhej zabije mě. Motorkáři jsou mi z tohohle pohledu úplně šumák, ať si se svym životem každej zachází jak uzná za vhodný. Nevim kde se v lidech pořád bere potřeba něco ostatním zakazovat, když se jich to prakticky netýká.
Dobrej nápad byl nedávno s těma papírama na auto od 16 nebo 17 s tim, že do 18 může řídit jen s pověřenym spolujezdcem. To nějak vyšumělo, přitom mi to přijde jako jedna z mála smysluplnejch věcí, co se za poslední léta objevily.
ten první klidně zabije i tebe a můžeš jet v jakýmkoliv autě.

03.03.2011, 00:14 |
LukeFab | Upraveno: 2011-03-03 00:19:48
a od kdy tohle má platit?chcu si udělat na a bez omezení,ale stejně to nevyužiju,ala člověk nikdy neví.hlavne nerad bych kvuli tomu dělal zkoušky několikrát.
jinak podle mě je tohle blbost.když koupíš motorku co má v tp 5kw a doopravdy 45kw.to že to posunuli o 3 roky hodně vyřeší fakt že jo(ironie)

03.03.2011, 00:58 |
JP Luke_288: Ano, je to asi stejně pravděpodobný, jako že na mě spadne Jumbo jet a zabije mě. To třeba taková včela je statisticky proti motorkářům masovej vrah.
OK, pokud myslíš, že stejnej počet řidičů v autě zabil pád jumbojetu a boční náraz rychle jedoucího biku do auta, pak asi ano. takovou statistiku bych rád viděl.
podotýkám, že sám se mezi motorkáře počítám

07.03.2011, 23:42 |
tukan Mělo by to platit někdy od 2013 jestli se nepletu? :)
uf,tak to mám čas si ještě udělat a bez omezení