Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Home hifi

o Navštíveno 1568x o
o 28.02.2011, 18:59 | rover (WoodTech)
Měl bych dotaz na sestavu pro místní profíky .
Mám zákazníka kterímu dělám interier a rád by i muziku .
Požadavek na nějakej reciver ( Líbí se harman ) pak něco na přehrávání (asi blue ray) pak media tank a nekonec nějakej uni ovladač nejlíp nějakou hitech dotykovku . A nakonec repro 5.1 malých rozměrů ( líbí se Bose) Cena řekněmě do 80t. celkem .
Díky

o 28.02.2011, 19:02 | rover (WoodTech) | Upraveno: 2011-02-28 19:11:01
Reciver - 25 DVD- 10 ovládání 5 media tank 10 a zbytek na repro .
Prosím jen k tématu .
o 01.03.2011, 17:04 | rover (WoodTech)
Nikdo nic ??
o 01.03.2011, 17:15 | Zdeny60
KUWA, neříkejte těmhle sračkám HIFI!!!

řekni - něco na ozvučení pokoje, ale HIFI teda toto rozhodně není.

Jinak ti ic neporadím, počkej, až to najde Tuner Nr. Two :-)
o 01.03.2011, 21:15 | rover (WoodTech)
Hele Zdeny a nějakej konstruktivní příspěvek by nebyl.
Je to představa zákazníka, pokud mu doporučím něco jiného (značky komponentů ) a budu to moct zdůvodnit , tak není co řešit .
o 02.03.2011, 00:38 | Mr.Scully
Konstruktivní příspěvek bude vyhnout se receiverům Onkyo. Teprve poté, co můj šel po měsíci provozu do reklamace jsem na internetových fórech, že spolehlivost této značky šla poslední dva(?) roky do kopru - receivery se přehřívají a často odchází celá HDMI board, která je pěkně drahá a na jejíž výměnu se pekelně dlouho čeká.
o 02.03.2011, 07:07 | rover (WoodTech)
Mr.Scully : Ok jak sem psal preferuje spíše harmana .
Jinak sem sem teda čekal že to bude lepší diskuze , měl jsem za to že setu vtomto orientuje více lidí.
o 02.03.2011, 07:17 | All
No a s Harmanem mám podobné tragické zkušenosti já.
[ Link ]
o 02.03.2011, 07:48 | Zdeny60
Konstruktivní řešení - vycházející nejen z mé zkušenosti.

5.1 '(7.1 a více.1) baví chvíli,. protože jsi odkázán jen na filmy. Multikanálová hudba je o ničem, je to nepřirozené, hodí se snad jen na chrámové varhanní koncerty, na nic jiného asbolutně ne.

Takže to je první věc. Druhá věc, titulů filmové tvorby je málo, pro které stojí za to mít multizvuk, ale to je osobní pohled můj.

Takže jinými slovy, postavil bych v této ceně raději kvalitní aparát 2.0 bezSW (ten totiž, pokud není opravdu hdně kvalitní, tak vždy degraduje stereo zvuk).

Stereo 2.0 se dá použít bez omezení i na filmy vč. BR (ověřeno bez duševních následků) a to, co ušetřím na AVR (který za 245 bude stát stejně za ho*no, na zadních bednách a centru )ty stojí za ještě větší ho*no v této ceně) tak připlatím na předek 2.0 a jsem v klidu a jen se směji:-)

A kdybych měl rozpočet 80 litrů,z totho tedy včelenil těch 15 litrů na ten kombajn a ovládání (otzaník, no dejme tomu), tak mi zbyde 65, počítám li dobře a za tu cenu pořídím second-hand aparát, například bedny Dynaudio Contou 1,8mkII (cca 35) a za 30 například zesák NAD S200 (kolem 30-40). A hudba na dlouhou dobu jak z praku. Aby mě někdo nechytal za slovo, tak přidám ve stejné ceně např. primare řady 30, Bryston BP60 a řadu jiných přístrojů, co to se zvukem myslí faklt vážně a dle toho pak ten zvuk vypadá.

Ale AVR za 25 a 5.1 bedny za 30 jsou fakt vyhozené prachy za něco, se co se jen tak tváří. Hovořím nyní o nových cenách.

PS: očekávám vlnu nevole:-))
o 02.03.2011, 10:14 | Conan
Pokud chce domácí kino tak Bose-m chybu neuděláš.
o 02.03.2011, 10:21 | Mr.Scully
Zdeny60 - nepochybuju, že tomu rozumíš. Nicméně lehce bych polemizoval s tou volbou stereo vs. 5.1/7.1 apod. Jasně, hudba stereo a filmy multikanálově, v zásadě OK. Nicméně drtivá většina lidí, co si chce koupit "domácí kino" (je jedno v jaké relaci) bude podle mě hlavně koukat na filmy. A co se týče hudby, tak moji oblíbení Queeni vydali před 9 lety dva DVD-audio disky (A Night At The Opera a The Game), které v 5.1 dají naprosto jiný zážitek než ve stereu. Ano, není to tak "správné" a přirozené, ale poté, co jsem konečně slyšel každičkou notu každého nástroje, tak jsem byl naprosto uchvácen.
o 02.03.2011, 10:29 | Dudelina
Stereo je stereo - jasný.
Ale když jsem si min. týden pouštěl Dire Straits - The very best 5.1 DTS, tak jsem byl mile překvapen. Pozn. nepovažuji se za audiofila a techniku mám low-end.
o 02.03.2011, 10:52 | FSAL
Dudelina: tak ono Dire Straits v DTSu sou taky hodnoceny jako jedna z nej DTS audio nahravek :-)
o 02.03.2011, 11:44 | Dudelina
FSAL: Aha, tak to jsem vůbec nevěděl :)
o 02.03.2011, 11:46 | Tuner#2 | Upraveno: 2011-03-02 11:50:57
Tak předně zas vyvrátím mýty co tady zazněli...

Onkyo není rozhodně o nic víc poruchové než ostatní značky jako Yamaha, Denon, Pioneer a třeba i Marantz pokud se bavíme o tom kam to až dohnal koncový zákazník a to, že chce od receiveru za 12tKč 7.1 zvuk, veškerné dekodéry, HDMI vstupy, atd. Za tu cenu prostě kvalitní přístroj udělat nejde a přehřívání rozhodně není problém jen levých komponentů. Ono když tam je 7 kanalů, kde se pohybujem dneska už hodně nad 100W, tak to ztrátové teplo tam prostě je a to, že pak deska s obvodama trpí je známý fakt. Ale je tu jedno velké ale a to jak je přístroj namontovaný viz. 2. odstavec...

Další fakt je ten (a to si každý šáhněte do svědomí), že AVčko je špatně a nevhodně namontováno a nastaveno. Mnohdy vidím šíleně vybuzené jednotlivé kanály mnohdy v horní hranici +12dB a k tomu ještě přímo na AVčku leží další zařízení(sat, DVD) a nebo 1cm nad tím je police, protože se to do toho stolku prostě musí vejít. Kdo četl návod, že nahoru musí být 10cm!!! volného místa a po stranách alespoň 5cm!!! a ne aby byl přístroj zavřený ve skříňce? Co vidím po lidech tak asi nikdo...

Harman Kardon bych osobě nevolil, zastoupení značky na dvě věci a poruchovost zrovna u této značky opavdu nic moc.

Bose a kvalitní zvuk kina? Bože slyšel to někdo z Vás ve srovnání s něčím normálním ve stejné relaci? Jak může 6cm repro v satelitech hrát a ve wooferu mají 13 - 16cm repro. Fyzika se obelstít nedá a tohle je zvuk tak max. do 16 - 20m2 a i tak je to kompromis!!! Měl jsem zákazníka co si to nenechal vymluvit, koupil to do 30m2 a za měsíc odešel woofer, pak ještě 3x, nakonec koupil woofer od Jama z THX série s 30cm woofrem a ve finále k tomu celou sestavu THX (řada D600 s sepro Seas) a je nadmíru spokojen a říká, tohe je konečně ZVUK. Mohl ušetřit 40 litrů za Bose kdyby mě poslechnul...

Tak a k věci, tohle je na osobní setkání a 3hodinovou konzultaci a ne to řešit po netu. Dneska je řada možností jak to řešit a hlavně se nesmí zapomenou na správnou montáž, nastavení a kabeláž, která nám z 80tKč sebere hned 10 dolů. No a za 70tKč AV receiver třeba Denon, k tomu Popcorn s Blue ray mechanikou a zbyde nám z bídou 40 na bedny od firem jako Jamo, Wharfedale, Tannoy, Canton apod. Otázka je zda bude trvat na nehrající designovce a nebo pořídí alespoň normal bedny... Na multi DO se vysrat, kvalitní je za 15 - 20tKč a to už nám toho na kino moc nezbude.

Co se týče sterea a 5.1 zvuku to si každý musí určit sám, sám mám doma stereo a kino neplánuju ani do nového baráku, raději si pustím CD a čtu knížku nebo brouzdám po netu než abych čuměl na film. Ale jsou lidi co čumí jen na filmy a tam 5.1 má své opodstatnění, takže opět Zdeny60 pravdu nemá a není to jen tak jak on píše...
o 02.03.2011, 13:04 | Shr3k
BOSE a kvalitní zvuk, to nejde dohromady. BOSE a umělý zvuk, to už je lepší. Vše nahnané ekvalizací a skrz DSP.
o 02.03.2011, 17:50 | rover (WoodTech)
No už to tu vypadá lépe.
Tunere mam tě trochu z ruky jinak bych to konzultoval rád osobně .
Ok na Bose srát proč ne . Jde o to že je to maličký a designově zajímaví .
Požadavek je určitě na co nejmenší bedýnky (u woofru asi jedno), povrchovku aby ladila už bych tedy zmáknul sám .
Popcorn - zajímavej ale pán by rád něco s tak 2 Tb.
Na reciever kdyžtak nějakej link at se orientuju.
Kabely jsou už na místě od stavby .
No a to ovladání s dotikovkou je jen za takovej ranec?? nějaká alternetiva ??
Nakonec si stejně někam zajdu a poslechnu ale nechci někam chodit jako uplná lama :-) ale mít trochu představu ooi čem se dívat .
A tohle je forum tak se bavme o něčem .
o 02.03.2011, 18:04 | Tuner#2 | Upraveno: 2011-03-02 18:05:34
AVčko třeba tady min. od AVR-1911 a výš... [ Link ]

K Popcornu připojíš přes USB externí disk jaký chceš, klidně 2TB. Dovnitř jde dát jen 2,5" (v případě že je tam i Bluray mechanika nejde dát 3,5") a ten je zbytečně drahej. Proto se to řeší externím přes USB, vstupů to má dost, dva vzadu, v předu taky.

Kabely jsem mysel nejen na repro, ale i kvalitní cinch na woofer a pak propojovací kabely HDMI, optika, digit. coax apod. + právě ta montáž a nastavení. To nemůže dělat laik, jinak to dopadne tak jako u většiny...

Ovládání jsme řešili tady: [ Link ]

A repro? To je fakt na dlouho, každá firma má x řad a mezi tím třeba i 2 - 4 řady designovek. Prober se na netu firmama Bowers Wilkins, Tannoy, KEF, Canton, Wharfedale, Mordaunt short, Focal, Mission, Jamo, Elac, atd. atd. je toho fakt hodně, ale jak říkám designovka je obvykle na úkor zvuku...

o 02.03.2011, 18:29 | Shr3k
Mno já mám osobně WD TV LIVE a přes síť připojený QNAP TS-410, navíc ověšený USB disky. Ale stejně je to krize, budu muset rozšířit pole o SATA multiplier:

/dev/md0 4.1T 4.0T 31G 100% /media/array0
/dev/sdf1 917G 897G 21G 98% /media/usb0
/dev/sdg1 917G 906G 11G 99% /media/usb1
/dev/sdh1 917G 466G 451G 51% /media/usb2
o 02.03.2011, 19:31 | rover (WoodTech)
Tunere díky moc prohledám a počtu.
Nějakej tip na reciever s "uhlazením" designem jako má zmiňovaný harman??
Má někdo osobní zkušenost z Popcornem ?
Nastavení se domluví u někoho kdo to zvládne srát se do toho nebudu, jen prostě musím udělat cokoliv aby můj klient byl spokojen . Full servis.
o 02.03.2011, 22:08 | Shr3k
Rover: Já jsem měl tak tři roky úplně prvního Popcorna A-100, ale pak jsem ho prodal švagrové a koupil WD TV s hezčím rozhraním.
o 02.03.2011, 22:15 | rover (WoodTech)
Ok, ovšem musím říct že plus pro popcorn je ta mechanika.
Ještě by mě zajímalo jak to zaonačit aby mohly být komponenty (krom recieveru) skované ve skříni a zůstalo zachováno ovládání dálkou.
o 02.03.2011, 22:26 | shamania
Alternativa k popcornu [ Link ]
řeší i dálkové ovládání.
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3303 sekund.