Navštíveno 5717x

28.02.2011, 08:18 |
xSam Tak mě před 14ti dny vyfotili a je to bohužel paragraf 22 odst. 1. písm. f) bod 2.
Tedy Překročení rychlosti v obci o 40 km/h nebo
o 50 km/h mimo obec. Postih je odebrání řidičského průkazu na 6 až 12 měsíců a pokuta 5000 až 10000.
Můj dotaz zní, dá se udělat něco abych nepřišel o řidičák?
Nikdy jsem za rychlost pokutu nedostal, tak nevím jak postupovat. K podání vysvětlení jdu 14. 3. Je nějaká šance se z toho dostat, nebo mám smůlu a budu muset rok chodit pěšky.
Díky za jakoukoli radu.
xSam

28.02.2011, 08:21 |
Jozzo | Upraveno: 2011-02-28 08:22:22
jěžíííš no to je rebééél, chlape radím ti dobře,smaž to dukud je čas,protože jak se tady objeví ta banda soudců,znalců a moralistů,tak bude zle
Tady přece ti slušňáci tohle nemůžou znát a radou by ti pomáhali k dalšímu porušování zákonů.

28.02.2011, 08:44 |
20bad Pošli papít tam kam jsi předvolanej, že to řídila osoba blízká a ty že zrovna odlétáš na rok do Zanzibaru. Nebo tam prostě nechoď, riziko, že tě předvedou je minimální.
Tvoje auto nebo služební?
Koukni na D-F, nějaký návody tam byly...
Jozzo: šoupej nohama a bude to ok...

28.02.2011, 08:53 |
All Na chování podobného idiota doplatila před časem u nás v dědině desetiletá holka životem a chvilku po tom důchodce na kole. Já bych ti vzal papíry i auto na doživotí. Tyhle ignoranty nesnáším. Zastřel se magore.

28.02.2011, 09:42 |
xSam 20bad je to moje auto a musím tam jít osobně, vysloveně to na předvolání píšou:-(
Pro upřesnění popíšu situaci kde mě vyfotili abych ukázal jaký jsem pirát.
Vyfotili mě na Cínovecký (D8) směrem z Prahy za benzínkou OMV. Pro ty, kteří neznají, je to už asi 2KM 4proudová dálnice, která je bohužel ještě v Praze, což mi nedošlo a jel jsem lehce přes 120.
Pán policista stál s radarem ve středovém pruhu a byl maximálně 200m před značkou označující konec Prahy.
Od začátku bodového systému mám stále 12 bodů a za 12let co jezdím jsem dostal maximálně 3 pokuty za špatné parkování. Tak takový jsem parchant a určitě jednou povraždím v autě nějakou tu rodinku s dětmi:-/
Přijít o řidičák by bylo pro mě velmi nemilé, auto prostě potřebuji a navíc mám doma těhuli.
Tak nějak cítím, že nejsi "prase".
Proto bych se zkusil dostavit a slušně a s pokorou věc vysvětlit. Možná, že když se chce, cesta se vždy najde.
Třeba vyjdeš jen s pokutou.
All: přitvrdilo se. Pořaedek musi byt, tak je to spravny:-))Udělame tak, jak ma byt:-)

28.02.2011, 09:51 |
sotek Za chyby se platí....... Osobně bych tam šel a doufal, že budou mít dobrou náladu.
Bráchovýmu švagrovi (řidič kamionu) změřili v obci 99. Kauce na místě 5tis., 6 měsíců bez papírů, ale za 3 měsíce zažádal o vrácení a dostal je.

28.02.2011, 09:54 |
KFL Splnil jsi materiální podstatu skutku? Pokud to byli měšťáci, pošli jen dopis s osobou blízkou. Pokud PČR, holt bys tam měl jít. Obyvkle, pokud jsi slušnej, ti sundají rychlost tak, abys byl v nižší "sazbě". Anebo pokud máš na to žaludek, si vem právníka a žeň to přes správní řízení, materiální podstatu skutku, osobu blízkou atd.
To místo znám, všichni tam jezdí rychle (je to prakticky dálnice) a měření zrovna tam je bohužel jen účelový.

28.02.2011, 10:04 |
20bad Pokud se nedostaví, tak mu hrozí pouze předevedení, to je vše, takže pokud te nezastavili a jen vyfotili tak bejt tebou tam nechodim
Trochu OT, řešili jsme teď jak je to s policejními Passaty R36. Když točí přestupek, tak sami údajně překračují rychlost bez majáků a tím je důkaz získán protiprávně a je neplatný. Máte někdo tušení jak to opravdu je?

28.02.2011, 10:12 |
KFL hasky> Blbost, řešilo se už před lety, když R36 přišly.
nechod tam.. nemají čas to prošetřovat a berou jen ty, co se dostaví. Maximálně ti hrozí pokuta za to, že jsi se nedostavil. Do 1 roka je po problému.
Zadna osoba blizka, vy malamuti!
[ Link ] a pribuzne clanky dole.
nic proti ale zde sem kdysi jezdil i 200+ od nájezdu od tesca, 200 tam občas letim i s fiestou z centra.....
je to takovej úsek kde prostě opravdu málokdo jede pod kilo neb tam k tomu neni jedinej důvod a proto tam ty kurvy stojej, bud stávaj uprostřed pruhu nebo nahoře na mostě vedle benzínky a je to regulérní sviňárna a opět na místě kde se snad nikdy nic nestalo ještě.....
pokud je to od MPČR pošli jim fax žes to nebyl ty, pokud je to PČR tak je lepší tam nejít aby se to zametlo.... takovejch co tam maj 120+ maj za hodinu měření desítky nebo stovky...

28.02.2011, 10:57 |
gizmi Taky radim - nechod tam a ani se neomluv :D Alespon bude o jednoho mene, az te budou hledat :) Neuposlechnuti vyzvy policisty tu asi nikomu nic nerika koukam :D A lidi co jsou hledany trebas jen kuli vyzivnemu je mraky a ani o tom nevi vetsinou :D Takze delej jak myslis a hlavne dej na lidi z internetu, kterejm jsi ukradenej a ktery pisou hovadiny viz DFens - funs :)
gizmi> není náhodou předvolaný na obecní úřad? Tam asi policajt nesedí a nepředvolává :-)
gizmi : jeho žádnej policajt k ničemu nevyzval, byl vyzván úřadem a jeho základní lidský právo je odepřít výpověď dle platnýho zákonníku pokud se nejdná o trestnej čin což překročení rychlosti neni nýbrž přestupek.....

28.02.2011, 11:13 |
Syrup | Upraveno: 2011-02-28 11:15:23
nasrat, posli dopis. Timhle zpusobem ja resim "prestupky" uz 5 let a vzdy se kazdy vyresil poslanim jednoho dopisu, nikdy zadny predvolani, predvedeni, body mam vsechny 8-) Jebat.
btw All: Ty jezdis vsude podle predpisu?! Nemyslim si..tak nesud. Na tomhle miste je to, ze tam nekdo jede 120, naprosto bezny... jak pise Nismo.

28.02.2011, 11:16 |
gizmi Jde o to KDO predvolava..;) V Plzni si DIčko (dopravka) předvolava na spoustu veci sama..a to policiste jsou.. ;) Nehlede na to ze kdyz jsem mel i od mestske policie listecek za steracem kuli parkovani (stane se), tak jsem sel taky podat vysvetleni knim a ne na urad.. Urad resi samotnej prestupek s osobou a ne neznámým přestupcem.. (nehadam se, ale mozne je oboji..)

28.02.2011, 11:24 |
Lumík Takových úseků je po Praze více :) taky mě na jednom čapli a jak říkáte doslova se to promlčelo za čož jsem rád. Byl to úsek na smícháči od Barandáku. Je tam úsek 80 50 80 a ja to proletěl 90tkou. Stáli kousek od benzínky Shell a ve 2h ráno. Auto jsem zaparkoval, došel jsem k policenjnímu autu, zaklepal na okénko vozidla a zeptal se na skoré. Pokecal jsem a odjel. A nic mi zaplatpánu domu nikdy nedorazilo.

28.02.2011, 11:39 |
X-sat (M)
:-D dobrá komedie a hlášky
gizmi : i kdyby tě pozval na projdenání přestupku prezident republiky tak tvoje právo je stále odepřít výpověď a to ti nikdo jen tak nevezme a horko těžko tohle jde obejít resp. podle mě nejde.... proč jinak myslíš že stále funguje osoba blízká ač se už roky a roky vyhrožuje jak se to zamázne....ale po právnický stránce je tohle pro tebe základní lidský právo odepřít tu výpověď v demokratickym státě.... že toho ty nevyužíváš je tvoje věc....
jediný jak tohle lze obejít je z překročení rychlosti udělat trestnej čin ke kterýmu ty nesmíš odepřít výpověď a "mluvit pravdu a nic jen pravdu" .... ale to tady nikdá neprojde, pak jedině zvednout pokuty na neúnosnou výši ale to bude mít dopad jedině na pár socek a ty co na to maj budou jezdit stejně jak se jim zlíbí, a pokud tě nechytnou na místě tak stejně bys nic neplatil....
prostě předvolání ať je odkudkoli i kdyby bylo jmenovitě tak pokud se nejedná o trestnej čin tak si s nima můžeš vytřít prdel....... jde jen o to abys tam přišel a udal se že si to byl ty a že chceš dostat pokutu....
s lístkem za stěračem si můžeš opravdu vytřít prdel ten je naprosto k ničemu jim.... stačí zmuchlat a zahodit více viz Dfens....

28.02.2011, 11:51 |
koren taky se mi kdysi stalo a taky par metru pred koncem prahy. jedina rada je davat si bacha - to ze nekde kazdej lita o pade vic nez je povoleno je argument jak z matersky skolky...
jojo to bude sranda až zákonodárci schválej zákon, kterej skutečně zruší osobu blízkou a bude to mít třeba 5let platnost zpět :-D a pak si všichni co si vytíráte prdel lístečkama jít koupit tramvajenku :-D

28.02.2011, 11:58 |
Syrup O_o: platnost 5 let zpet?! Ted jsi me HODNE pobavil :D :D

28.02.2011, 11:58 |
Žigi Nismo.Power
nic proti ale zde sem kdysi jezdil i 200+ od nájezdu od tesca, 200 tam občas letim i s fiestou z centra.....
:D :D :D :D :D :D :D luxus, pobavilo.
Jinak učelový měření je fakt sviňárna:( Před školou ani školkou je člověk jak je rok dlouhej nepotká:( A tady otázka ode mě pro místní Simíry, máte to daný kde máte měřit, nebo si to ta hlídka víceméně vybírá v daný oblasti sama? Nebo to je jasně daný,jedeš tam a tam měřit..od nadřízených,a těm to vymýšlí kdo ? Díky, jen ze zvědavosti by mě to zajímalo.
hele tady je všechno možný. Manipuluje se uplně se vším, od super dotací až po základní pravidla sociálních dávek.. Takže by mě osobně to naprosto vůbec nepřekvapilo když se sáhne do těhle pravidel
Ale tady nejde o nejakej zakon. Tohle je zakotveny primo v ustave a s tou si jen tak prdel nevytrou. Ikdyz se snazi, to zase jo:)

28.02.2011, 12:20 |
Atrey
no jasně, a oni změní odpovědnost na majitele vozidla (neřekneš kdo jel, plať)takže ústava je v pohodě s tím, že bude 5 let zpět dohladatelné a obnovené řízení s pokutama.. :-D a teď co?
Na prameni sedí Bárta, to je manažer a on něco vymyslí. Vůbec se neobávám, že se půjde na soudruha blízkého v dopravě vymlovat donekonečna
na osobu blízkou se vymlouvat nemusíš prostě jen odepřeš výpověď na což máš právo.... za to tě prostě nemůžou nijak pokutovat neb to je hovadina, ty si nevinnej v tu chvíly tak proč bys platil nějakou pokutu ???
že máš vědět kdo to řídil ?? opět to samý...já vim kdo to řídil ale odmítám vypovídat ať už z důvodu že na to mám právo bez dalšího upřesnění nebo s tim že řeknu že by "sobě či osobě mě blízké" způsobil újmu....
Nismo tobě přijde normální že 70% všech pokud končí kvuli tomu, že se lidi doslova vymluví na osobu blízkou? Jasný já bych to rovnou střílel. Policajt by měl tarasnici a jak bys tam projel tak by tě hned sejmul. Bylo by to alespoň dost průkazný a o dalšího piráta méně.. sem pro
a co se změní když lidi přestanou využívat svýho práva ???? úřad bude mít víc peněz a kde se to promítne pro tebe jakožto ovčana ??? budou lepší silnice ? bude měnší kriminalita ???
HOVNO !
bude víc četníků v ulicích stojících 20metrů před cedulí s mikrovlnkou , budou mít víc novejch aut , víc passatů a budou se žít jak prasata v žitě, nadlidský platy a nadlidský vejslužky až tam skončej....
srát na ně !

28.02.2011, 13:49 |
Only_One | Upraveno: 2011-02-28 13:49:49
lidi nebudou jezdit jako kokoti!!! to se změní, protože konečně tu bude nějaká represe

28.02.2011, 14:03 |
Mr.Scully | Upraveno: 2011-02-28 14:05:25
Právo nevypovídat budeš mít vždycky. Ale pokutu bude platit majitel vozidla (nebo provozovatel? teď nevím) a ne řidič. Proč ne? Když někomu půjčíš pistoli a ten s ní někoho zastřelí, tak ty jsi v průseru (byť menším) taky. A teď nedávno byla podobná situace s koněm, způsobil dopravní nehodu a odnese to majitel koně, nikoliv jezdec. Je to sice často nefér, ale nějaký postihy bejt musí, výmluvy na osobu blízkou jsou absurdní. Nejde o to, že ty peníze neslouží svému účelu, ale jde o to, že je tu džungle a všichni jsme téměř nepostižitelní.

28.02.2011, 14:05 |
Syrup Jako NISMO!

28.02.2011, 14:06 |
MaxxT lidi z cech by se meli podivat do usa, to by potom koukali.. nejbohatsi jsou tam policajti, detektivove jsou ty, ktery maji na miami ty nejluxusnejsi baraky u more. :-) kazdopadne k tematu, asi bych tam sel, jelikoz je to urednik tak snad pochopi, ze te chytili na miste, kde to neni tak nebezpecny a tudiz bys mohl vyjit jen s pokutou.. i kdyz ani ta pokuta bude nemala.

28.02.2011, 14:07 |
RedBaron | Upraveno: 2011-02-28 14:11:00
Ano, jezdím hodně rychle ale svoje auto umím ovládat líp než 99% řidičů na našich silnicích, řízení se vždy na 100% věnuju, snažím se zapojovat mozek a předvídavost, nepředjíždět na horizontech, nejezdit na červenou, používat blinkry, neohrožovat ba ani neomezovat, pouštět babičky na přechodu a tam kde lítaj děti po chodníku jet klidně 20. Jinak řečeno, pro většinu bulíků normální pirát :o)
Nevím jaký máte zkušenosti vy ale já najezdím cca 22 tisíc ročně po všech možných cestách, žádnýho piráta ve stylu Trpišovský jsem v životě nepotkal a nebejt do sraček rozmr.anejch silnic, tak se mi u nás jezdí opravdu dobře. Jen lituju lidi, který si nechaj nabulíkovat kdeco a nechávaj se pomocí populistických reportáží, uměle vyvolaných nálad a ve prospěch vyššího "rádobyblaha" postupně obírat o jednu osobní svobodu za druhou. To jsou pro mě normální ovce.
Zrovna měření na liduprázdné čtyřproudové výpadovce je exemplární případ potrestání někoho za něco, čím vůbec nikomu nezpůsobil žádnou újmu a z hlediska zdravého rozumu je to velice diskutabilní akt.

28.02.2011, 14:13 |
Kamil jako O_O a Mr.Scully
Nismo.Power - já taky nejsem svatej a nejezdím všude předpisově (90ku většinou moc nedržím), ale je fakt, že na silnici potkávám spoustu prasat, který by si minimálně nějaký to finanční pokárání zasloužili...
Only_One: Tohle myslis vazne?
Jinak 70% pokut konci protoze nemaji dukazy. Takze asi spatna fotka a tak dal. Ja rikam, ze je to jeste malo! Tyhle pokuty (toje zkurvena represe) maji za efekt jen to, ze se z lidi vytriskaji dalsi penize a za ty se zivi zbytecna agenda mesta, pripadne parazit typu czech radar. Jsou to uplne zbytecny pokuty. Dojde ti to az po case, takze asi nikomu zadna ujma nevznikla, matku s kocarem doprovazejici slepou babicku s jejim dvounohym pejskem na kole jsi na prechodu, nebo mezi polama taky nesundal. Tak o co, kurva jde? Jakej je problem jet tak jako xSam? Kamera ti na fotce neukaze, ze jedes jako prase, jen ze jsi prekrocil rychlost. Proc je limit zrovna 50/90130? Aby se to pekne pocitalo, nebo nejaky dalsi opodstatneni? 10 je ve meste bezpecnejsi nez 50.
Uvedom si, ze rychlost neni problem. Bezohlednost, naschvaly, nevyspani, chlast, preceneni moznosti svejch i auta, to jsou problemy diky kterym vznikaj nehody a pomnicky u cesty. To, ze pojedu 89 neni zarukou, ze se nezabiju a ze su dobrej ridic protoze jedu min nez 90. Chce to pouzivat mozek a ne jen tupe dodrzovat predpisy.
Pokud by statu zalezelo na tom, aby lidi nejezdili jako kokoti, nebude merit nekde za bukem a jeste se u toho maskovat, ale nasadi do provozu vic civilnich aut, ktery budou natacet praseni a hned na fleku to resit. Dnesni stav je jen dalsi dan na zacalovani der v rozpoctu a buzerace.
Edit:
Mr.Scully: A proc nese vinu majitel toho kona??? Vzdyt je to blbost! Proc tu odpovednost nenese jezdec?
"Je to sice často nefér, ale nějaký postihy bejt musí,..." A proc ma nekdo byt postizenej, za to ze nic neprovedl? Kdyz na tebe nekdo hodi vrazdu, taky si reknes je to sice nefer, ale sklapnes podpatky a nakluses do vezeni?

28.02.2011, 14:26 |
mr.brain | Upraveno: 2011-02-28 14:29:41
Ty krávo, tady jsou názory, až je mi z toho špatně. Pro ty co chtějí aby za ně stát rozhodoval i o tom čím si s prominutím mají utřít prdel bych udělal samostatnou rezervaci. Zamyslel se vůběc někdo nad tím kolik opravdových pirátů, co ještě nedávno byli denně prezentováni v médiích skutečně potkal? Ono to číslo zas tak vysoký nebude...
Ted jako NP, RedBaron a kozlustechnykus. Budeme víc vybírat, víc se posype do MP, PČR atd. a co se za ty peníze koupí? Další auta, naberou se další lidi, nakoupí se další repre technika a pak to dopadne tak, že budem platit už jen za to, že jsi si sednul do auta. Tady je opravdu tabu rychlost, protože se za ní nejsnáž udělují pokuty, ale za nedávání blinkrů, nedávání přednosti, bezdůvodně pomalou jízdu apod. věci co jsou mnohem horší ve většině případů jsem ještě nějakou reálně aplikovanou sankci neviděl.
Edit: zákaz retroaktivity, základ legitimního očekávání a právní jistoty, pokud by se to schválilo retroaktivně, tak už prosím nejsme právní stát, vlastně ani stát, jen spíš uzemí určené k vybíraní poplatků za všechno co kdo udělá, daněmi počínaje, výpalným za eko normy konče.
Me by zajimalo, jak to tedy chcete s postihy resit. Prijde vam normalni, ze se jde vymluvit na cokoliv? Oukej, jsou silnice, kde je stovka a dalo by se jet 160, jasne. Ale co kdyz tam pojede clovek 180, je to porad v cajku? Co 220? Nebo 280? Neudelame rovnou vsude neomezenou rychlost?
Taky jsem jednou prisel o dva bodiky, jel jsem ve meste 67 - byla to vypadovka z mesta, kde asi pet kilometru siroko daleko nebyl jedinej chodec. No ale moje blbost, zacvakal jsem litr a uznal, ze proste jsem porusil predpis. Tecka.
Prestante se proste vymlouvat na to, ze nekteri jezdi hur nez vy nebo ze vybrane penize stejne zmizi v nejake cerne dire. Podstata je, ze nikdo neplati pokuty a stava se z toho anarchie. Jestli mate lepsi zpusob, jak tomu zabranit, tak sem s nim.
mam lepsi zpusob: vsichni si koupi tramvajenky a bude klid od piratu,Zeme bude zelenejsi,nebudou zacpy a vsichni budou spokojeni.
Hlavne se pokuty nepenalizujou, takze to muzes zaplatit klidne za 10let :D

28.02.2011, 15:27 |
Rudi Hlavně, ikdyž by to vzali zpětně na osobku blízkou, tak po tobě nic nevymůžou bo se to všechno musí projednat do jednoho roku nebo konec :-)

28.02.2011, 15:35 |
koren RedBaron: to je taky nazor kterej me pobavi. I kdyby ses rizeni venoval na 100pro jak tvrdis, i kdyby si mel trasu najetou nazpamet a predvidal jak vestec, tak to porad nic neresi. zkus treba prorazit pneu na dalnici pri 200+ a jak se pak tech par zlomku sekundy budes proklinat ze jedes o kilo vic nez mas povoleno...
takze jako Mr.Scully tady nademnou
Only_One: je mi tě upřímně líto... ty jsi typ člověka, co měl žít za jiného režimu...
Mr.Scully:
Jak chcu resit postihy? Nijak. Nepostihovat neco, co nikomu nevadi. KDyz tam pojedes tebou uvadenejma rychlostma a nikde nikdo neni, nic se nestane, tak jedinou ujmu ma buzeraparat a statni kasa. Kdyz se neco stane, tak to samozrejme dostanes sezrat. Pak je ale na statu aby dokazal, ze jsi neco udelal. Pujdes si sednout za tu vrazdu?
K poslednimu odstavci:
Nevsiml sem si, ze by se nekdo vymlouval na to, ze ostatni jezdi hur. Cemu bych mel zabranit? Neplaceni pokut za prestupky typu prekroceni rychlosti o 20km na konci obce, kde nechodi ani kocky? Tohle budu jen podporovat!
O jake anarchii mluvis? Ze nekdo udela prasarnu, media to rozmazou jako hovno a vsichni hned krici, jak se na silnici boji a jakej je bordel? Zajimavy, ze 5 minut pred shlednutim te zpravy se tak nebali.
Uz jsem to tu psal:
"Pokud by statu zalezelo na tom, aby lidi nejezdili jako kokoti, nebude merit nekde za bukem a jeste se u toho maskovat, ale nasadi do provozu vic civilnich aut, ktery budou natacet praseni a hned na fleku to resit. Dnesni stav je jen dalsi dan na zacalovani der v rozpoctu a buzerace."
Tim jsem opravdu nemel na mysli prekroceni rychlosti, ale to opravdove praseni: Vybrzdovani, nebezpecny predjizdeni, chlast, nedani prednosti, vychovavani a podobny OPRAVDU nebezpecny prohresky. Nikdy me nikdo neomezil nebo neohrozil protoze jel rychle. Z ostatnich duvodu se to obcas stane, ale to jaksi na fotce videt neni = blbe se to dokazuje = neni vule to resit.
Kurva lidi, prestante si myslet, ze statu na vas zalezi jinak, nez "makej a plat"
Nez se toho nekdo chytne: Na problemovych usecich samozrejme mereni chapu a souhlasim s nim. Taky se tam da dat stabilne cedula, ze se tu meri a obcas tam policajta na hodinu nahnat. Levne a ucine. Jen z toho nekouka vejvar do kasy a medialne zajimava statistika kolik ze tech piratu zase capli.
Dejte mi nekdo odkaz na studii, ze mereni rychlosti ma pozitivni vliv na nehodovost. Hodne stesti pri hledani. V Anglii, zemi radarum zaslibene, se obcas nekdo nesmele ozve, ze tam, kde radaru ubylo, ubylo i nehod.
To Syrup 11:58: K pobavení to možná je, ale náš stát si s retrioaktivitou zahrává stále více...
To RedBaron: Co to proboha meleš. Pokud najezdíš 22tis. km ročně, tak si myslíš, že seš super hyper řidič , který je lepší jak 99% řidičů okolo? :-)))
A že ses s takovým nájezdem nesetkal s agresivitou okolních řidičů. Hmm to asi jezdíš na jiné planetě.
Ty kokso, to je diskuze jak noha:-)
Já to vidím jednoduše:
každá vyspělá společnost na této planetě má svůj kodex zákonů. O tom jak kde vznikají se bavit nebudeme. Budeme se ale bavit o tom, JAK a ČÍM se naše společnost odlišuje od těch vyspělých (například bych rád uvedl Japonsko - kdo někdy byl, pochopí, coc chi říct). ty zákony se odsouhlasily a jsou od toho, aby se pomocí ich něco REGULOVALO. Prtavidla SP jsou taky zákon. A tudíž musí regulovat. To, že nám to není příjemné (ani mně, to mi věřte) nemusíme diskutovat. Ale pokud nebude tato regulace, vznikne chaos a ANARCHIE. To pak vyústí v to, že se společnost zvrhne ve vlčí smečku a bude si dělat , co chce. Všude. A aby anarchie nevznikla, tak se musí lidi pomocí obecně uznaných pravidel regulovat. je to jednoduché a není a tom nic k nepochopení.
O smysluplnosti některých regulací můžeme diskutovat do aleluja, ale nezmůžeme stejně nic. A pokud je jedinec na trochu vyšší úrovni, než nahnilé rajče, tak to uzná a postaví se k tomu čelem. prostě tady je možné jen černobílé vidění: porušils - zaplať. ANo, jsou jisté možnosti, jak dopad zmírnit, ale nesnažit se z toho vykroutit hloupými a trapnými výmluvami.
RedBaron: samochála smrdí, más nějaké měřítko svého řidičského umění?? Trochu bych opravil své sebehodnocení, byly spousty lepších než ty...
A ty kříže u silnic pořád přibývají...
Nismo:
200 tam občas letim i s fiestou z centra.....
to mne rozbilo :D :D s tou starou rezavou ludrou jo? ale tak to ji jako Chuck Norris napred na tech 200 roztlacis , pak dobehnes a naskocis ze?

28.02.2011, 19:32 |
JA jj dneska tam stál taky a já jel 80....jinak jako All
škoda že ještě nemám kameru aby viděli ty magoři kde chytaj..frajer nacpanej mezi svodidlama a okolo to maže..bezpečnost práce jako prase..
ProffesorW : jo, víc to nejede..... leda už 210-220 z kopce ale na oplátku mi to měří tacho přesně dle GPS takže při 50ti mám fakt 50 a při 150 mám 150 opravdu.... já pojedu 200 a vedle mě fabie pojede 225 (kdyby fabie byla toho schopná)
takhle stejně píčusové stojej i nahoru od mostu barikádníků k bulovce, ten samej případ...... adjakživa byla nahoru i dolu 70ka na týhle silnici, nikde žádnej přechod a při 70ti tam stojíš pomalu, pak daly směrem dolu 50ku a začly tam těžce chytat, pak najednou se objevila cedule měřící směrem nahoru která bliká při 50+ přitom už od OMW je značená 70ka.... když mě tam naměřily a šel sem podávat vysvětlení (s tim že to zapřu, neměly fax psanej) tak mi řikal že ten sjezd se počítá jako křižovatka tudíž není označeni dál a je tam 50.... asi to samý jako na dálnici za sjezdem neni označeno 130 takže tam pojedu 90 radši....
takhle tam v létě stojí píčus s tripodem uprostřed a jednou když přebíhal po měření zpátky na chodník tak ho někdo málem nabral a to jel 50 ale prostě kokota vyskakujícího ze svodidel nečekal.... stejně tak stojej tam nahoře na mostě a čuměj tripodem dolu...
já nemám nic proti placení přestupků ale "vocaď pocaď" nebudu prostě krmit systém za totální hovadinu typu jel jste 54 na 50ce , jel jste 90 dvacet metrů před koncem vesnice přičemž cedule je už dávno mezi polema.... apod....
když něco poseru tak si to odskáču ano ale to musí bejt opravdu něco kloudnýho tam se vymlouvat nebudu a přiznám, takhle prostě budu dál a dál posílat faxy že odmítám výpověd dle paragrafu....
Jestli zavedou zase měření měšťákum.. což asi zavedou, když vidim kolik těch průběžnejch radarů přibylo po Praze.. s tim, že mají být všechny propojeny, tak ihned kupuju nějakou fíčuru na sklápění značky, protože tohle je fakt buzerace. Před školy to samozřejmě nedaj, ale namrdaj to na rychlostní tahy typu k Barandovu, Průmyslová, apod. Samozřejmě tam kde se dá vytřískat nejvíc..né tam kde by to bylo prospěšné.

28.02.2011, 22:37 |
X-sat (M)
ne ne, nebudu to číst, ale:
- než budete radit, dobře si pročtěte platnou právní úpravu (např. odepřít výpověď jen tak, zákon nezná...)
- denně dojíždíme do práce s partou kolegů cca 25 km (celkem 50) a není týden, aby jsme nepotkali "vylízanýho kokota" za volantem! Tento týden už máme splněno nad průměr - dnes ráno do práce MPV Peugeot, který nás předjížděl na plné čáře - my rachlost cca 90 km/h a o cca 500 metrů dále předjíždí auto před námi - na dvojité plné! Cesta domů, předjel nás debil na plné čáře a přímo na horizontu. Další 2 auta před námi předjel tak, že protijedoucí museli minimálně přibrzdit...
Ale jak vidno, je to podle mnohým zde naprosto v pořádku... Kurwa modlím se, abych nikdy nepotkal nikoho z těch vymatlanců za volantem, v protisměru mého pruhu... Já ani nikdo z mých známých... haugh
už aby zavedli, že za auto bude zodpovídat vlastník a ten i platit pokuty, ale pokud se nenajde konkrétní osoba co řídila, tak by se nedávaly body.
Už aby se vytěžila ropa a plyn a my chodili pěšky :))
ty si děláš prdel, ale podle mě by to byl ideální stav. a klidně bych zdvojnásobil pokuty, jen ať to ty lidi bolí, ale papíry at berou jen za fakt závažný přestupky a ne, že mě 2x chytnou mimo město 105km/h a konec
Zdeny60: Bohužel, měřítko mám. Když vidím lidi okolo jak jeden jezdí celou dobu po prostředku, druhej nepoužívá zrcátka, třetí blinkry, čtvrtej volant a pátej ani oči, pak je mi docela jasný, kde se nehody berou. Dneska prostě řídí každý jelito a pokud přijde něco jako smyk, pak umí jen zavřít oči.
Pokud svezu někoho svižně, z reakcí se dozvídám že většina lidí ani neví jak rychle lze s autem jet a pokud svezu někoho na krev, většina lidí absolutně netuší co dělá auto na hraně a co s ním dělat když se tam dostanou. Ze svého okolí tipuju tak čtyři pět lidí, kteří by dokázali se stejným autem na okresce držet krok :o)
Za patnáct let co řídím jsem projel tolik různých koncepcí a aut od trabanta a staré škodovky až po auta se 400 koníky, po pěti letech jsem opřel svého prvního bavoráka o svodidlo a po 10 letech se stal účastníkem vcelku vážné dopravní nehody, kterou jsem nezavinil.
Pokud je u nás 4 mil. aktivních řidičů, dovol abych se zařadil mezi těch prvních 40.000 a k té první promili, tzn. 4.000 lidí kteří dělají instruktory, testovací jezdce, piloty rally a dalších motorsportů choval i nadále neskrývaný obdiv.
to NP: nečetl jsem to celý,ale zaujalo mě,jak si psal,že s lístkem za stěračem si můžeš vytřít prdel. Dostal jsem lístek od MPČR za stání v zákazu, lístek jsem vyhodil, pak mi přišel dopis s předvoláním, taky jsem se na to vykašlal a po nějaký době mi přišel papír od úřadu,že musím zaplatit 2000 a nebo můžu jít k přestupkový komisi s tím,že zaplatím minimálně 1500 za náklady + pokutu, pokud jí obhájí. Viz:
[ Link ]
kozlustechnykus - pokud budeš trestat pouze havárie, tak nechtěj vidět ty statistiky. Zkus třeba netrestat alkohol za volantem. Průměrný Čech si dá tři piva, protože "to přece nemůže nijak vadit, já jsem dobrej". Hned budeš mít první víkend o 10 mrtvých lidí navíc a jestli si myslíš, že to okamžitě zbytek národa odradí, tak to tak není. Nedá se nic dělat, postihy musí bejt. Že by měly bejt řešený civilníma autama v provozu, kde si budou všímat přejíždění bez blinkrů nebo předjížděný na plný místo nějakého nesmyslného měření, to je jasný. Ale je málo peněz, málo benzínu a zřejmě i málo ochoty to tak dělat...
S tímhle se můžu naprosto ztotožnit:
[ Link ]

01.03.2011, 10:11 |
X-sat (M)
Přesně tohle nechci nikdy zažít...
[ Link ]
To X-sat: Kdybys byl tak dobrý řidič jako RedBaron, tak by ses přeci vyhnul ne? :-)
Jednou jsou dané nějaké předpisy, tak nevím proč bychom je měli porušovat - ať jsou mnohdy sebevíc nesmyslné. Místo toho, abychom se zasadili o nápravu takových stavů, tak se snažíme důsledky svých "činů" řekněme "obchcávat" . Chci si zajezdit na limitu auta/řidiče, tak proč to dělat na veřejných komunikacích a né místech k tomu určených?!
Mr.Scully: O netrestani chlastu, jsem nic nepsal. Ten se stejne z fotky nepozna. Celou dobu jsem psal o nesmyslnym mereni rychlosti. Policejnich kontrol jsem se ani nedokl, ikdyz k nim mam taky vyhrady. Uz jen ta miliarda rocne, co se vytahne z ridicu na lekarnickach,je svinstvo. To jsem ale trochu odbocil:)
"Ale je málo peněz, málo benzínu a zřejmě i málo ochoty to tak dělat..."
Podle me jde hlavne o tu ochotu. Na ostatni aparat se vzdycky penize nejak najdou. Nevsiml jsem si, ze by nekde meli problem sehnat penize na radar.
Harryp:
Celkem souhlas, ale:
- Kdyz zase zavedou pravo prvni noci (i se zpetnou platnosti), pochybuju, ze na vyzvani dorucis manzelku na radnici. Ne, jednoduse se nevezmete. Az zavedou dan z oken, vsechny je zazdis. NEsmyslne predpisy, jednoduse dodrzovat nebudu. Ano, dostavame se tu na tenkej led debaty "Co je uz nesmyslne". Myslim si ale, ze ziju podle takovych moralnich pravidel, ze 99% Zakonu vydanych timhle statem je pro me k nicemu. Proste kdyz na neco nemam, nevim proc bych to sel ukrast, nekoho zabit, proste proto ze muzu, atd.
- Dneska nevidim moznost, jak cokoliv zmenit, tak se aspon snazim aby lidi prestali myslet v mantinelech "rychlost zabiji", "regulace jsou tu pro nase dobro", " i kdyby to jeden zivot zachranilo" ,... Proste aby pouzivali hlavu a ne jen slepe papouskovali to, co jim naservirujou media jako aktualni spravnej nazor. Ono se opravdu nic nezmeni, dokud lidi sezvejkaji vsechno, co se jim predhodi a jeste budou spokojene bucet.
To od X-sat: Stacila jedna hlidka v civilnim aute a nehoda se stat nemusela. Mohl projet okolo milionu stacionarnich radaru a nicemu by to nezabranilo.Mr.Scully:
Já se taky setkávám s "řidičema" docela často a občas je to i o život, nicméně znám také úsek, kde toho nebožáka naměřili... A je to akorát účelový měření policie, aby naplnili kasu. Nejde tu vůbec o zvýšení bezpečnosti a podobně. Já osobně bych je postavil ke školám, ke frekventovaným přechodům a pod. Rozhodně nemá žádnej smysl, když splňej během chvilky požadovanou kvótu a zbytek času prochrápou u benzimky, nebo někde zašitý. Vídám v Praze hodně často a ani jim není blbý mít třeba 2 hodiny nastartovaný auto. Jasně, když už chrápu, tak chci mít teplo... Já bych him ty auta sebral, ať choděj pěšky nebo na kole
tak tak, jak za stredoveku na ne :D Sup na kone more :o)
X-sat: Podobné harakiri jako tenhle bavorista prostě nikdy nedělám. Předjíždím jen tam kde vidím. Zásadně. Rychlost nezabíjí, zabíjí blbost. Taky nejezdím pilu vždy a všude, jen tam, kde to jde. O to lepší má člověk potom reakce při běžných rychlostech, kor když drží volant oběma rukama a soustředí se.

02.03.2011, 09:20 |
vypuk Už nevím, ve kterém filmu jsem to viděl, ale hl. postava přijela do nějakého města a tam to byl samý právník - na někoho jses křivě podíval a hned tě žaloval, mluvil jsi více nahlas a už tě někdo zase žaloval za rušení... :) Nakonec tady bude soused měřit souseda a budou si posílat předvolání k podání vysvětlení o přestupku :-D

02.03.2011, 09:40 |
X-sat (M)
RB - to nebylo mířeno na Tebe, klídek ;-) Se spoustou Tvých komentářů souhlasím. Vždy je to především o rozumu...

02.03.2011, 09:54 |
MaxxT vcera jsem jel touhle cestou kde te nafotili a musim rict, ze tam merit je opravdu svinarna nejvetsiho kalibru, je to regulerni dalnice s 50tkou, svodidlama po obou stranach a obydleny barak neni co by oko dohlidlo. Nejlepsi je mit s sebou vzdy navigaci a ta ti ukazuje kolik tam mas rychlosti - samo ne vzdy dobre, ale lepsi nez nic.