Navštíveno 1561x

Ahoj, vím, že je to dosti obecný dotaz, ale zvažuji nad koupí novějšího auta a přemýšlím i nad možností leasingu a to z důvodu, že bych peníze, které mám raději nechal na investice do pozemku, na kterém v budoucnu budu stavět.
Jedná se mi o to, zda vůbec mám šanci, aby mi leasing schválili. Minulý rok jsem byl zaměstnán do konce srpna. Od září jsem OSVČ. Příjmy od září do prosince jsou 337 tisíc. Výdaje žádné. Do daňového přiznání plánuji uplatnit paušální výdaje, pro mě to znamená 80%.
Plánuji auto v hodnotě cca 450tisíc, akontaci cca 150tisíc. Leasing bych chtěl po dobu vlastnictví auta, tzn. 48měsíců.
Jak postupují leasingovky při schvalování? Mám nad touhle variantou vůbec přemýšlet? Jsem si vědom toho, co přeplatím atd., ale řekněme, že mi to zase tak moc nevadí. Další věc je, že teď nejsem plátce daně. Takže si ani auto nikde uplaťnovat nebudu vzhledem k těm 80% výdajům. Možná se to vyplatí změnit, ale to je asi otázka hodná nějakému daňovému poradci. Kdyby se v tom někdo orientoval a byl ochoten to probrat, budu rád i za tyto reakce.
PS. Internet jsem prostudoval, nezajímají mě všeobecné informace, ale spíš konkrétní zkušenosti. Dříve, než navštívím banku, bazar atd. a rozvířím nějaké dění bych chtěl vědět, zda to vůbec má smysl.
u 30% akontace na 450 tis auto se te zrejme nebude nikdo na nic ptat a tvuj prijem je tak nepodstatny
Cezetko, je to přesně jak řiká kislik, pokud složíš 30% akontaci, nebude po tobě leasingovka požadovat doložení výše příjmů. Pokud budeš chtít, pošlu ti do mailu kontakt na kolegu z liberecké pobočky.
323Marty: pošli, o jakou se jedná společnost?
Řeš raději úvěr než leasing, když dáš velkou akontaci tak tě nějak zvlášť řešit nebudou, pukud bude malá bude je zajímat příjem a když se jim nebude zdát, tak budou chtít ručitele.

27.02.2011, 19:52 |
Lubak Ideální volba je jít cestou úvěru od 20 % akontací se příjmy neřeší, pokud se nejedná o new firmu která je stará max. 1 měsíc tak se to prověřuje, pokud funguješ nějaký měsíc tak úvěr a akontace 20 % není problém.
Auto je tvoje, není leasingovky atd.
uvěr a vyhnout se Unicreditleasingu ......firma diskriminujici klienty.

27.02.2011, 20:02 |
Lubak Pepe vlastní zkušenost?
Jakým stylem?Nejsi jediný od koho jsem to slyšel tak mě to zajímá
Osobně jsem měl od Unicreditleasing auto vše co jsem od nic potřboval tak vždy v pohodě a velká ochota. Je pravda, že jsem dal nekřesťanské peníze za pojištění auta, protože jsem ho měl na leasing a nešlo udělat abych měl pojištění udělané zvlášť. Dnes už bych jim na to nepřistoupil.
jednoduchy kdyz jsem bral auto byla akce ....ze podnikatele 1 splatku zaplati podepsal jsem smlouvu a ty podvodnici ,ze akce neni na taxiky ,diskriminacni jednani podnikatele(100%) ,to samy pojisteny na taxik a nepojistila me taxametr a veci kolem ,vidim kluky co maji Skofin (presne nevim nove oznaceni )a to je jinde .nedoporucuji Unicredit leasing -vubec!!!!!!!!a koho znam a neni jich malo kazdy s nima jen problemy.A to Ti nebudu psat jakou palku chtela leasingovka za doplaceni leasingu :zbyvalo me doplatit 170 000 vcetne pojistky(a to pojistka delala cca 25T) .Ted se nasmejes po odecteni pojistky a jejich chytreho dodaneni chtela LS UCL 240 000.Tak jsem se na ne vyprdl auto je doplaceny a jen cekam na konec kvetna ,kdy si ho prepisu .
Marty sorry vim ,ze u nich pracujes a vis o anabazi co jsem mel .
Je mi líto, že nedokážu posoudit problémy svojí mateřské společnosti, neb pracuju pro dceru (unicredit fleet) - operativní leasing. S kolegy z finančního leasingu skoro nepřijdu do styku, ale jedno vim jistě. Už dva roky je UCL nejlepší leasingovka v ČR. Dokonce ve skupině unicredit group máme třetí nejlepší výsledky ze sedumnácti zemí, kde UCL funguje. Je jasné, že ne vždy se daří uspokojit požadavky všech klientů, mohl bych donekonečna vyprávět, čeho všeho jsou klienti schopný vůči leasingovce, takový podvody a skeťárny, co dnes a deně zažívám a o co se musim soudit, že je to někdy fakt o zdravej rozum. UCL je rozhodně kvalitní leasingovka, ale jako její zaměstnanec to nehodlám nikomu vnucovat.
OT: je pravda, že když jsme loni dělali nějaký věci okolo fotovoltaik, tak většina jich byla financovaná přes UCL (částky od 300mio do cca 700mio).